واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر بنیاد نیما یوشیج:
سینمای مدرن را مدیون نیما هستیم
مدیر موسسه مردمنهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج با اشاره به اینکه سینمای مدرن را مدیون نیما هستیم، گفت: نیما علاوه بر ظهور و بروز در حوزه شعر و شاعری پدر تئاتر نیز هست، اما به حضور او در حوزههای مختلف پرداخته نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر، میثم زندی با بیان اینکه ظهور و بروز هنرمند در ارتباط با مخاطبان معنا پیدا میکند، اظهار کرد: همواره ارتباط دایمی بین هنرمند، مخاطب و اثر هنری وی وجود دارد. وی با گلایهمندی از اینکه برای نیمای شاعر کارهای خوبی صورت نگرفته است، افزود: با توجه به اینکه نیما طلسم مدرنیته شدن را در ایران میشکند، لذا باید تمام وجوهاتش را بهخوبی دید و مورد بررسی قرار داد. مدیر موسسه مردمنهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج با اشاره به اینکه سینمای مدرن را مدیون نیما هستیم، بیان کرد: نیما علاوه بر ظهور و بروز در حوزه شعر و شاعری پدر تئاتر نیز هست، اما به حضور او در حوزههای مختلف پرداخته نشده است. این مسئول رویکرد بنیاد مردمنهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج را شناخت نشان و مرام و معرفت نیما عنوان کرد و گفت: یکی از خصایص ویژه نیما نوخواهی و بهروز بودن است و در حقیقت نیما در آن دوره جامعه ما را به دورانی پرتاب کرد که دیگر فردی را یارای برگرداندن آن نبود. زندی با تأکید بر اینکه تمام شهرها باید بنیاد نیما را تشکیل و در حفظ آن بکوشند، تصریح کرد: نیما شانه به شانه شعرایی مانند فردوسی، مولوی و سعدی در ادبیات ایستاد و گاهی نیز در حوزه اندیشه از دیگران پیشی گرفت. وی ادامه داد: نیما یوشیج مهمترین هنرمند تمام تاریخ ادوار مازندران است و در حوزه هنر و ادبیات، شخصی نامدارتر از این شخصیت وجود ندارد. مدیر موسسه مردمنهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج به محور قرار دادن نیما در تمام سیاستگذاریهای فرهنگی و هنری تأکید و خاطرنشان کرد: در زمینههای مختلف مانند جشنوارههای تئاتر و موسیقی باید به آثار نیما بیش از پیش پرداخت. وی با اشاره به ضرورت حمایت از آثار نیما توسط ادارهکل فرهنگ و ارشاد مازندران، افزود: با توجه به اینکه این صاحب هنر و اندیشه برای تمام مازندران ارزشمند است، بنابراین همه باید حول محور نیما در حوزه فرهنگی جمع شویم.
یکی دیگر از شاعران معاصر نیز با بیان اینکه توجه به زبان مادری یا همان زبان تبری از اندیشههای پنهان نیماست، اظهار کرد: امروز زبان تبری در معرض خطر نابودی و فراموشی است، اما نیما 70 سال پیش به این مهم رسیده بود و سعی کرد آن را حفظ کند. منصور علیاصغری با اشاره به اینکه نیما در نامهها، دستنوشتهها و مقدمه دفتر روجا به موضوع حفظ زبان مادری و زبان تبری تأکید داشت، گفت: نیما علاوه بر دغدغه نوآوری در زبان فارسی، دغدغه نگهداری زبان تبری را نیز داشت. وی دوران نیما را بدترین دوران خواند و ادامه داد: نیما در دوره ارباب و رعیتی و ستم زورمردان و آشنا نبودن مردم با حقوق اجتماعی نمایان شد. این شاعر پارسیگوی در پایان با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد شعر نیما، گفت: توجه به زبان مادری و زادگاه و خو گرفتن به زندگی شهری و نیز بازگشت به اصل خویش از وجوه متمایز اشعار نیما است. به گزارش فارس، در مراسم شب نشان نیما هنرمندانی چون شهرام ناظری، آناهیتا همتی، رویا تیموریان، مسعود رایگان و خسرو معصومی حضور دارند.
94/10/11 - 21:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]