واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آزادی الرمادی می تواند سر منشا تحولات مثبتی در عراق باشد
آزادسازی الرمادی به عنوان مرکز استان الانبار یک پیروزی استراتژیک برای نیروهای عراقی و شکستی تلخ برای تروریست های داعش به حساب می آید.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "محمدمهدی ملکی" طی یادداشتی پیرامون آزادی الرمادی عراق، مطالبی را ارائه داده است.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
آنچه درعراق این روزها به عنوان مهمترین خبر نقل محافل مختلف است و به تبع آن در بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ای کشورهای جهان، خبر آزاد سازی الرمادی به عنوان مرکز استان الانبار است که پیروزی استراتژیک برای نیروهای عراقی و شکستی تلخ برای تروریست های داعش به حساب می آید.
الرمادی و آزاد سازی آن پتانسیل بالایی دارد جهت تاثیر گذاری مثبت بر روند تحولات سیاسی و امنیتی در عراق، به گونه ای که با نگاهی اجمالی به اهمیت راهبردی آن شهر برای طرفین درگیری و باز پس گیری و کنترل آن توسط نیروهای عراقی اینک توازن قوا در نبرد های میدانی به سمت دولت عراق و نیروهای ارتش سنگینی می کند. بنابراین می توان با اتخاذ تدابیری از این فرصت بوجود آمده کمال بهره برداری را در راستای تامین اهداف مقامات بغداد نمود.
برخی از زوایای آزاد سازی الرمادی را می توان موارد زیر دانست:
- این پیروزی افزایش روحیه و اعتماد به نفس را برای نیروهای نظامی و امنیتی عراقی به دنبال خواهد داشت.
- یکی از اقدامات شایسته ای که بایستی در این حین انجام شود، تاکید بر نقش کلیه گروه های قومی و مذهبی مشارکت کننده در قالب نیروهای مردمی داوطلب اعم از کرد، شیعه و سنی است.
- دولت العبادی به واسطه این پیروزی از اعتماد و اعتبار بیشتری برخوردار شده که می تواند از آن در راستای پیشبرد اهداف و منافع ملی عراق و انجام اصلاحات مد نظر خود که از حمایت مرجعیت و مردم عراق نیز بهره مند است استفاده نماید.
- این پیروزی برای واشنگتن نیز حائز اهمیت است، از آنجایی که ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا در این عملیات نقش داشته و با نیروهای عراقی همکاری هایی را داشتند، بنابراین کاخ سفید خود را در این امر سهیم می داند و دولت امریکا سعی بر آن دارد تا بدین وسیله در مقابل انتقادات فراوانی که از آنها می شود در خصوص سیاست های منطقه ای کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری اوباما دفاع کند. این موضوع برای دموکرات ها در انتخابات پیش روی می تواند مفید واقع گردد.
- روی دیگر عملیات آزاد سازی الرمادی می تواند ضعف داعش به لحاظ روحی و تاکتیکی باشد. چنین شکست هایی در این سطح از اهمیت می تواند تا هفته ها و یا ماه ها طرف شکست خورده را درگیر خود سازد و این به معنای فراهم شدن بستر مناسب جهت وارد کردن ضربات دیگر بر پیکره داعش است.
- پوشش رسانه ای روی این موضوع خوب صورت گرفت و اکثر رسانه های غربی با بازتاب این عملیات، پیروزی الرمادی را بزرگترین موفقیت عراقی ها در مقابل داعش تا کنون ارزیابی کردند و آن را نشانگر اقتدار و اراده محکم نیروهای عراقی دانستند.
- جامعه بین الملل نسبت به این رخداد واکنش های مثبتی داشتند و وعده 50 میلیون دلار کمک به دولت عراق جهت بازسازی الرمادی را به بغداد دادند و در پیام ها و موضع گیری های خود به عراقی ها این پیروزی ارزشمند را تبریک گفته و آن را گامی اساسی جهت نابودی کامل تروریسم در خاک عراق عنوان کردند.
- آزاد سازی الرمادی یک فرصت ملی است که می تواند زمینه ساز وحدت بیشتر میان گروه های مختلف قومی و مذهبی عراق را فراهم آورد. این مهم می تواند به عنوان یکی از دست آوردهای پیروزی بزرگ الرمادی محسوب شود اگر هوشمندی و تدبیر لازم جهت استفاده از این فرصت به کار گرفته شود.
در خاتمه سخن می خواهم این نکته را اشاره داشته باشم که همام حمودی معاون رئیس پارلمان عراق در تازه ترین یادداشت خود به واسطه آزاد سازی الرمادی گفته که برخی مغرضان داخلی و خارجی می خواهند از اهمیت و ارزش اقدامات ارزنده نیروهای امنیتی و داوطلب عراقی در به دست آوردن چنین پیروزی بکاهند و این کار را به وسیله رسانه های مغرض همسو با خود انجام می دهند که نتیجه آن ایجاد تفرقه میان گروه های مختلف قومی و مذهبی عراق است و به سود داعشی ها.
از این موضوع دو نکته را یاد آور می شوم، اول اینکه نقش تاثیر گذار و کلیدی رسانه های عراقی در فرهنگ سازی، کمک به روند توسعه سیاسی و ثبات امنیتی در آن کشور بایستی بیش از پیش مورد توجه مسئولان عراقی قرار گیرد و در راستای تقویت آنها کوشا باشند، چرا که عراق در خط مقدم مبارزه با تروریسم تنها در نبرد میدانی با نیروهای داعش نیست و می باید در سایر میادین نبرد از جمله جنگ رسانه ای نیز که بسیار هوشمندانه از سوی خود تروریست ها و یا عوامل و حامیان آنها به کار گرفته می شود به ایفای نقش پردازد.
دوم اینکه در این مقطع حساس که تروریسم با توطئه پیچیده و حمایت محور غربی عبری و عربی بخش هایی از خاک آن کشور را به تصرف خود در آورده و امنیت را به زیر سوال برده است، کلیه مقامات و مسئولان فعلی و سابق عراقی بایستی سنجیده و عقلانی سخن بگویند و از هر گونه رفتار و عملکردی که بویی از تفرقه و اختلاف دهد به شدت پرهیز داشته باشند که این امر یعنی اتحاد و حفظ همبستگی یکی از اساسی ترین نیاز های جامعه کنونی عراق است که وجود و یا عدم آن می تواند نقش تاثیر گذاری در پیروزی و یا شکست آنها در برابر تروریست ها داشته باشد.
۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]