واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از منطقه حاشیه شهر همدان
در این نقطه از شهر هم زندگی جریان دارد؛ اما با سبکی متفاوت!
نزدیک ظهر است و بچهمدرسهایها در رفت و آمد، وانتبار میوهفروش با بلندگو قیمت سیب و پرتقالهایش را جار میزند، در این نقطه از شهر هم زندگی جریان دارد؛ اما با سبکی متفاوت.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، پیرزن با چادر رنگی زنبیل به دست و عصا زنان از خرید برمیگردد؛ کمی آن طرفتر چند زن مقابل در نیمهباز خانهای ایستاده و مشغول صحبت هستند. نزدیک ظهر است و بچهمدرسهایها در رفت و آمد، وانت بار میوهفروش با بلندگو قیمت سیب و پرتقالهایش را جار میزند، در این نقطه از شهر هم زندگی جریان دارد؛ اما با سبکی متفاوت. با دقت که نگاه کنی شلوغی و ازدحام در ایستگاه اتوبوس، آفتاب گرفتن پیرمردها کنار دیوار و شاگرد مغازه ترهبارفروشی که جعبه کاهوهای پلاسیده را داخل جوی آب خالی میکند؛ نظرت را جلب خواهد کرد. اینجا منطقه «خضر» همدان است، محلهای در حاشیه شهر که مردم آن، با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند. فاطمه، دختر دانشجویی از ساکنان این منطقه است که با وجود سرعت بخشیدن به قدمهایش، به اتوبوس خط واحد نمیرسد.
او هم مثل اکثر هممحلهایهایش از وضعیت این منطقه ابراز نارضایتی کرده و میگوید: ساماندهی این منطقه حداقل انتظاری است که ما از مسئولان داریم. این دانشجوی ترم آخر ادامه میدهد: کودکان ما فضای مناسب برای بازی و تفریح ندارند و یک پارک در این منطقه شلوغ که آن هم در فصل زمستان بدون استفاده میماند؛ تنها سرگرمی اهالی است. به جمع زنانی میرسم که زیر تابش آفتاب ظهر زمستان، مشغول صحبت با یکدیگر هستند. از مشکلاتشان میپرسم؛ یکی که جوانتر از دیگران به نظر میرسد، میگوید: شهرداری اعلام کرده که باید زبالهها را حدود 9 شب بیرون بگذاریم؛ اما مأموران شهرداری خیلی دیر میآیند و بیشتر وقتها زباله منازل به طعمه گربهها تبدیل میشود. یکی دیگر از زنها که انگار موضوع جدیدی را به خاطر آورده میگوید: آهان؛ خانم این را هم بنویس که بعضیها اینجا را با روستا اشتباه گرفتهاند! چند متر آن طرفتر را با دست نشان میدهد؛ انگشت اشارهاش به سمت پسر نوجوانی است که چند گوسفند را به سمت کوچهای هدایت میکند.
زن جوان ادامه میدهد: ببینید، بعضی از اهالی، اینجا بز و گوسفند نگهداری میکنند و هر زمان که دلشان بخواهد گله خود را از کوچه و خیابان عبور میدهند. بعد از گشت و گذار یک ساعته در «خضر»، پای صحبتهای پیرزنی مینشینم که چهارشنبهها به امامزاده خضر (ع) رفته و بعد از زیارت، سری هم به چهارشنبه بازار میزند و به جرأت میتوان گفت «چهارشنبهها به خاطر بازار روز، یکی از شلوغترین روزهای هفته در این منطقه است». مدیر شهرداری منطقه 3 همدان در خصوص اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی این منطقه میگوید: «خضر» یکی از مناطقی است که با نگاه ویژه برای آن برنامهریزی میشود. رحیم الوندی با بیان اینکه تاکنون حدود 400 میلیون تومان برای احداث و تجهیز پارک نواری خضر هزینه شده است، ادامه میدهد: پارک شهدا را هم که تقریباً در منطقه مرکزی خضر قرار دارد؛ به وسایل ورزشی و بازی مجهز کردهایم. وی کانال فاضلاب این منطقه را یکی از مشکلات اصلی ساکنان عنوان کرده و خاطرنشان میکند: برای احداث پوشش این کانال 800 میلیون تومان هزینه شده و پروژه با پیشرفت 70 درصدی همراه است.
مدیر شهرداری منطقه 3 همدان ادامه میدهد: پوششسازی برای این کانال از خضر شروع شده و به بزرگراه امام (ره) منتهی میشود. الوندی درباره اقدامات دیگر انجام شده برای این منطقه هم میگوید: تملک دو مدرسه برای اضافه کردن به فضای پارک، ساماندهی ضایعاتیها، جمعآوری دامها و انتقال آنها به خارج از شهر از جمله دیگر اقداماتی هستند که در این منطقه انجام شده است. از آنجایی که مناطق حاشیه شهر از نظر تقویت بسترهای فرهنگی، به توجه ویژه نیازمند است، به سراغ مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان رفتم. هادی فیضمنش با بیان اینکه منطقه حاشیه شهر بیش از دیگر مناطق به راهاندازی و تقویت کانونهای فرهنگی و هنری نیاز دارد، میگوید: هفت کانون فرهنگی و هنری در منطقه خضر فعال است. وی از فعالیت یک کانون تخصصی و مشاوره در این منطقه خبر داده و اظهار میکند: کانون فرهنگی و هنری المهدی مسجد امام حسن مجتبی(ع) با 550 عضو، علاوه بر ارائه خدمات در خانه دیجیتال، دارای مرکز مشاوره است. مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد همدان ادامه میدهد: بحث اعتیاد و طلاق از معضلات اصلی این منطقه است؛ از این رو مرکز مشاوره المهدی به صورت رایگان به خانوادهها مشاوره میدهد.
فیضمنش خاطرنشان میکند: کلاسهای مشاوره این مرکز به صورت عمومی و خصوصی برگزار شده و بهترین راهکارهای ممکن به مراجعه کنندگان ارائه میشود. وی میگوید: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در منطقه خضر و مجیدآباد دورههای آموزشی در 15 رشته برای سنین مختلف برگزار میکند که از جمله آن میتوان به برگزاری دورههای آموزشی کمکهای اولیه، نقاشی، خطاطی و حتی کلاسهای تقویتی اشاره کرد. مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان میگوید: برگزاری طرح اوقات فراغت آسمانیها و دورههای آموزش سبک زندگی از بهترین برنامههای کانونهای فرهنگی و هنری در حاشیه شهر هستند. به گزارش فارس، منطقه «خضر» از مناطق محروم و حاشیه شهر همدان است که در سفر مقام معظم رهبری به همدان، به عنوان یکی از مناطق پنجگانه طرح توانمندسازی معرفی شد؛ اما با گذشت بیش از 11 سال، هنوز اقدام موثری در راستای توانمندسازی این منطقه انجام نشده و ساکنان خضر، همچنان با مشکلات عدیده دست به گریبان هستند.
94/10/11 - 00:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]