واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیترامشب/ اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد کاغذی؟
در حالیکه کشور سنگاپور تنها یک سوم استان قشم است، تولید ناخالصی در حدود ۳۱۰ میلیارد دلار دارد، اما کشور ما تولید ناخالص ۴۱۵ میلیار دلار را تجربه کرده است، این موضوع موید این نکته است که دولت اهداف اقتصاد مقاومتی را روی کاغذ دنبال می کند و نه در عمل. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اقتصاد دانش بنیان موضوعی است که در سراسر دنیا برای بالابردن تولید ناخالص استفاده می شود این در حالیست که مبنای اقتصادی کشور ما بر اساس عصر صنعت است، حال با این وضعیت چطور می توان به اهداف متعالی در اقتصاد مقاومتی دست یافت؟ دکتر شقاقی کارشناس اقتصادی و دکتر مجتبی خالص رئیس امور شورای اقتصادی برنامه و بودجه در برنامه تیترامشب این موضوع را بررسی کردند. دکتر مجتبی خالص با اشاره به تاریخ ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی به دستگاه های ذی ربط گفت: در 29 بهمن 92 سیاستهای اقتصاد مقاومتی به هر سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شداما حقیقتا اهداف اقتصاد مقاومتی برای کشور چیست؟ به نظر می آید که اکثر دستگاه ها اهداف را گم کرده اند و از متن به حاشیه رفته اند. رئیس امور شورای اقتصادی برنامه و بودجه در ادامه افزود: در سیاستهای اقتصاد مقاومتی دو هدف مهم دنبال می شود، نخست رسیدن به رشد پویا و دیگری بهبود شاخصهای مقاومتی که رسیدن به اهداف چشم انداز بیست ساله، فرصت سازی، حرمت رو به جلو، اقتصاد مولد و البته برونگرا از زیرمجموعه های آن است.
او تصریح کرد: این اقتصاد مقاومتی 24 بند دارد که تک تک این بندها به دستگاه های زیرمجموعه ابلاغ شده و نقشه راه هم ترسیم شده است و حتی چهارچوب سیاستهای کلی آن را سازمان برنامه و بودجه طرح و به دستگاه ها ابلاغ کرده است. او افزود: دولت برای نیل به این اهداف سیاستهای ابلاغی را به سه دسته تقسیم کرده است یعنی اهداف کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت؛ به این ترتیب ما شاهد پروسه زمانی سه مرحله ای در اقتصاد مقاومتی هستیم، در نهایت تمام این موارد تحت عنوان کتابی با نام مجموعه اهداف، سیاستها و برنامه اقتصاد مقاومتی در سال 93 منتشر شد. خالصی با بیان اینکه رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی پروسه ای زمان بر است خاطرنشان کرد: ما قبول داریم که که اقتصاد ما باید رشد کند و حتی در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه باید به عدد 8 درصد برسیم اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که ما در حال حاضر نمی توانیم اقتصاد کشورمان را با امارات و یا سایر شرکتهای موفق مقایسه کنیم زیرا آنها یک شبه به این موفقیتها نرسیده اند و رسیدن به این اهداف پروسه ای زمان بر است و در کوتاه مدت رسیدن به این نتایج غیرممکن است. دکتر شقاقی دیگر مهمان این برنامه با بیان اینکه دولت برنامه ای برای اقتصاد مقاومتی ندارد تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی در سال 92 از طرف رهبر انقلاب به دولت ابلاغ شد اما بعد از دو سال آنچه مشخص است این واقعیت دردناک است که دولت این اهداف را فقط بر روی کاغذ و نه در عمل دنبال می کند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: برخی از اسناد منتشر شده از سوی دولت از جمله اسناد وزارت صنعت، معدن و تجارت به خوبی از این واقعیت پرده برمی دارد که اقتصاد ما به جای دانش بنیان بودن، کارخانه محور است و ما هنوز در عصر صنعت مانده ایم در حالی که اقتصاد دنیا به سمت اقتصاد دانش محوری حرکت کرده است. او تصریح کرد: تولید ناخالص ملی ما در سال گذشته تنها 415 میلیارد دلار بود این در حالیست که کشور سنگاپور که یک سوم استان قشم ماست تولید ناخالصی در حدود 310 میلیارد دلار دارد، به نظر می رسد برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید رفتارها و طرز فکرها تغییر کند، واقعیت این است که ما تا 10 سال آینده دیگر نمی توان از رانت نفت برای اقتصاد کشور بهره ببریم زیرا قیمت نفت روز به روز در حال کاهش است. او افزود: در حالی که شرکت تویوتا در سال گذشته 260 میلیارد دلار فروش داشته ما بودجه اقتصاد کشور را بر روی 70 میلیارد دلار بسته ایم که این رقم ناچیزی برای یک کشور به حساب می آید.
چهار شنبه ۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]