واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت وارده/
واکسن 9 دی
در ارتباط با یومالله، عنصری به نام «ولی خدا» وجود دارد و به تعبیری، یومالله حوالهای است از سوی خدا که در «لحظهی نیاز» برای ولی خود فرو میفرستد.
خبرگزاری فارس - احد شیرزاد : 9 دی اصلاً نباید آفریده میشد! حال که آفریدهشده تلاش برای محو آن، کاری بس بیحاصل است. این سخنی بود با آنان که میانهای با 9 دی ندارند و چشم دیدن آن را ندارند.
چرا 9دی محوناشدنی و ابدی است؟ 9دی یومالله است و یکی از خاصیتهای یومالله، مانایی آن است. بگذارید قدری بیشتر و دقیقتر در این باب سخن بگوییم.
یومالله یعنی روز خدا؛ روزی که در آن اثر و «ردّ» خدا وجود دارد. درواقع یومالله تحفهای است از جانب خدا برای بندگان خالص خود در روزگاری که کار آنان به اعجاز محتاج آمده است. پس یومالله، کار خداست و ازاینرو، هرروزی را نمیتوان با زور و با توسل به تبلیغات یومالله نامید؛ باید نشان یا نشانههایی از عالم ملکوت در آن وجود داشته باشد تا بتوان آن را یومالله خواند.
همچنین در ارتباط با یومالله، عنصری به نام «ولی خدا» وجود دارد و به تعبیری، یومالله حوالهای است از سوی خدا که در «لحظهی نیاز» برای ولی خود فرو میفرستد. پس هرروزی که حرکت و اجتماع هرچند عظیمی رخ دهد امّا ولی خدا در معیت یا در کنار آن حضور نداشته باشد و بین آن حرکت و ولی خدا هیچ نسبت و رابطهای برقرار نباشد را نمیتوان یومالله نامید. از دیگر ویژگیها و خاصیتهای یومالله این است که مشمول قاعدهی فراموشی و کهنگی درگذر زمان نمیشود؛ بلکه همواره تازگی دارد و پاسداشت و یادآوری آن، زنده کننده و شعلهور کنندهی همان احساسات پاک و الهیای است که منشأ و دلیل خلق آن روز بوده است.
با این اوصاف، نمیتوان 9 دی را حذف کرد؛ فقط باید به تماشای غبارزدایی و نورافشانی هرسالهی 9 دی در فضای جامعه نشست.
اینجاست که یکی از فلسفههای آن سخن حکیمانه و پرمغز که؛ "فتنه 88 کشور را واکسینه کرد" خود را نشان میدهد. زیرا 9دی از پسِ فتنه متولد شد و بخشی از این واکسینه را 9 دی انجام داد. البته 9 دی همان یکبار نبود که کشور را واکسینه کرد؛ بلکه 9دی تبدیل به واکسنی شده که سالی یکبار میکروبهای ریزودرشت سپهر سیاست را از بین میبرد. میکروبهایی که در طول سال و با نقابهای مختلف و در اشکال گوناگون رشد میکنند را 9 دی از بین میبرد.
میگوییم 9دی یومالله است و در تعریف یومالله میگوییم روز خدا. ما مفهوم دیگری با عنوان «شهر خدا» یا ماه خدا داریم؛ مفهومی که به نهمین ماه از ماههای قمری اطلاق میشود(ماه رمضان). میخواهم بگویم که؛ 9دی بااینکه فقط «یک روز خدا» است اما ازلحاظ کارکرد، با یک ماه خدا(رمضان) شباهت دارد و برابری میکند.
مگر نه اینکه رمضان آن ماه مبارکی است که آلودگیهای روحی و امراض نفسانی و وسوسههای شیطانی یکسالهی مجتمع در وجود انسان را میزداید و میشوید؟ 9دی نیز چنین کارکردی دارد؛ از این حیث که آلودگیها و فتنههای اصغر و اکبر یکسالهی فضای سیاست را چو نان طوفانی سهمگین با خود میبرد و اثری از آنها باقی نمیگذارد. 9 دی هرچند ریشه در محرم و عاشورا دارد؛ امّا از حیث شویندگی، به رمضان شباهت دارد.
یومالله 9 دی برای میکروبهای سیاسی جدیدی از نوع نفاق، تحمیل، تردید و تحریف ساختهشده و هیچ یومالله دیگری چنین کارکردی ندارد.
22 بهمن یومالله بزرگی است و کارکرد خود را نیز دارد؛ امّا بههیچوجه کار 9 دی را نمیتواند انجام دهد. درواقع واکسن 22بهمن را یارای مبارزه و مقابله با میکروبهای پیشرفته و امروزی عرصه سیاست نیست. به همین خاطر است که معمولاً کسی با گرامیداشت 22 بهمن مخالفتی نشان نمیدهد؛ امّا 9 دی که میرسد، عدهای دستپاچه میشوند و به در و دیوار میزنند تا به هر طریق که شده مانع از زنده شدن یاد آن روز عظیم شوند و یا آن را کمرنگ جلوه دهند.
امّا 9 دی چگونه واکسینه میکند؟ هرساله که 9دی از راه میرسد، بسیاری از یادها زنده میشود؛ یاد فتنهی انقلابیون پشیمان، یاد سکوتهای تاریخی و دوپهلوگویی های خواص چپ و راست، یاد تنهایی رهبر و فریادهای این عمار، یاد آتشفشانهای درون سینههای سوزان، یادنامههای بدون سلام، یاد دوستان بیانصاف رهبر، یاد خواصی که مردود شدند و هزاران یاد دیگر. 9 دی بیدارکننده است و اینگونه واکسینه میکند. زنده کردن این یادها و این بیداریها همانا و شکوفایی بغض و قهر انقلابی ملت همانا... و 9دی اینچنین است.
94/10/09 - 20:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]