واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چین تولید جنگنده رادارگریز J-20 را آغاز کرده است
بر اساس استانداردهای معرفی یک هواپیمای جنگی جدید، چین با سرعتی فوق العاده چشمگیر جنگنده J-20 را توسعه داده است. نخستین پرواز این جت جنگنده در ژانویه 2011 انجام شد و تا نوامبر 2015 هشت مدل اولیه از آن به پرواز در آمدند.
عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - جنگنده چنگدو J-20 چین به صورت رسمی وارد مراحل اولیه تولید شده است. آن چه در این تصاویر مشاهده می کنید نخستین مدل تولیدی از این جت جنگنده رادارگریز است که به صورت پنهانی شکار شده است. روی بدنه این هواپیما 2101 درج شده است و رنگ زرد آن احتمالا یک پوشش اولیه است.
به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، بر اساس استانداردهای معرفی یک هواپیمای جنگی جدید، چین با سرعتی فوق العاده چشمگیر جنگنده J-20 را توسعه داده است. نخستین پرواز این جت جنگنده در ژانویه 2011 انجام شد و تا نوامبر 2015 هشت مدل اولیه از آن به پرواز در آمدند. در مقام مقایسه، آمریکا نزدیک به دو دهه را برای توسعه جنگنده F-35 سپری کرد. جنگنده نسل پنجم J-20 پیشرفت های قابل مشاهده ای را در مسیر توسعه خود تجربه کرده است. در مدل اولیه 3 ورودی های هوای بازطراحی شده، دماغه ای کمتر گرد با زاویه ای بیشتر و سیستم هدف گیری الکترو-اپتیکال در این مدل به کار گرفته شده بودند. در مدل های اولیه 5 و 6 بالچه های تیزتر که اگزوز پیشرانه را از رادار پنهان می سازند قابل مشاهده بودند. این که پیشرانه های چینی یا روسی در جنگنده J-20 استفاده شده یکی از پرسش هایی است که درباره این هواپیما همچنان مطرح است. نمونه های اولیه این جت جنگنده از پیشرانه روسی AL-31 «ساترن» بهره برده اند که در جنگنده J-15 «کوسه پرنده» نیروی دریایی چین نیز استفاده شده اند. اما اخبار منتشر شده حاکی از ساخت پیشرانه های عملکرد بالا مدرن توسط خود چینی ها است و انتظار می رود جنگنده J-20 در نهایت با پیشرانه های WS-15 چینی معرفی شود. توسعه پیشرانه های WS-15 حدود 20 سال طول کشیده است که فقدان دانش و تجربه متالورژی چینی ها در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
اگرچه تولید جنگنده J-20 می تواند قابل توجه و تاثیرگذار باشد اما دلایلی وجود دارند تا برخی شک و تردیدها نسبت به جنگنده رادارگریز جدید چینی ها باقی بماند. چین در زمینه انتشار اطلاعات بسیار محتاط عمل می کند و ناظران خارجی تنها چیزهایی که این کشور مایل است ما بدانیم را ارائه می کند. از این رو، پرسش های بسیاری همچنان بی پاسخ باقی مانده اند. این که جنگنده J-20 از چه راداری استفاده می کند؟ چرا هرگز دو هواپیما به همراه هم در هوا دیده نشده اند؟ آیا با یک جنگنده برای برتری در نبردهای هوایی مواجه هستیم یا یک بمب افکن با قابلیت نفوذ بالا و یا هر دو؟برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۰۹ دی ۱۳۹۴ - 30 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]