تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846262391




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده اتهام‌زنی جدید اردوغان علیه ایران


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده اتهام‌زنی جدید اردوغان علیه ایران
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که طی چند سال اخیر به واسطه ماجراجویی های خود در سوریه، مسائلی جدی را هم برای کشور خود و هم برای کل منطقه به وجود آورده، در جدیدترین اظهارات خود، ایران را به پیگیری سیاست های فرقه گرایانه در منطقه متهم کرده است. این اتهام زنی در شرایطی صورت می گیرد که شواهد سال های اخیر، از روندی درست برعکس در این ماجرا حکایت دارد.
کد خبر: ۵۵۷۱۰۱
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳ - 28 December 2015



پشت پرده اتهام‌زنی جدید اردوغان علیه ایران
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که طی چند سال اخیر به واسطه ماجراجویی های خود در سوریه، مسائلی جدی را هم برای کشور خود و هم برای کل منطقه به وجود آورده، در جدیدترین اظهارات خود، ایران را به پیگیری سیاست های فرقه گرایانه در منطقه متهم کرده است. این اتهام زنی در شرایطی صورت می گیرد که شواهد سال های اخیر، از روندی درست برعکس در این ماجرا حکایت دارد.


به گزارش «تابناک»، رئیس جمهور ترکیه در ادامه مواضع تهاجمی خود در موضوع سوریه، ایران را متهم به پیگیری سیاست های فرقه گرایانه و روسیه را نیز متهم به استفاده ابزاری از اوضاع سوریه کرده است. وی همچنین ضمن قرار دادن نام ایران در کنار گروه های تروریستی، ایران را مسئول کشته شدن افرادی بسیار در سوریه دانسته است.


اردوغان در سخنرانی خود ضمن تلاش برای دفاع از عملکرد دولتش در مسائل منطقه، اظهار داشته: «اگر روسیه، دولت بشار اسد در سوریه را به عنوان ابزاری برای حضور خود در دریای مدیترانه نمی دید و اگر ایران سیاستی فرقه گرایانه در سوریه را دنبال نمی کرد، بحران این کشور به اینجا نمی رسید». 


رئیس جمهور ترکیه همچنین با انتقاد از حضور نظامی روسیه در سوریه خطاب به مقامات مسکو گفته: «شما موظف به پذیرش دعوت حضور نظامی از سوی رژیمی که 400 هزار نفر از مردم خود را قتل عام کرده نبودید». او همچنین سیاست های ایران در سوریه را به همراه حمایت و مداخله نظامی روسیه در سوریه و در کنار گروه هایی چون داعش ، پ.ک.ک و گروه های مسلح کرد سوری، در زمره مهمترین مشکلات و دلایل بحران کنونی سوریه دانسته است. 


اما این ادعا در شرایطی از سوی اردوغان مطرح می شود که به تأکید اغلب ناظران و تحلیلگران، این دقیقاً خود دولت ترکیه بوده که طی سال های گذشته با پیگیری سیاست های فرقه گرایانه، زمینه شکل گیری و تشدید شماری از مهمترین بحران ها را در سطح منطقه فراهم کرده و از سوی دیگر، با نگاهی منفعت طلبانه، صرفاً تا جایی که هر موضوع در راستای تأمین بخشی از منافع خود بوده، آن را به پیش برده است.


در رابطه با موضوع نخست، یعنی غلبه رویکرد فرقه گرایانه بر سیاست های ترکیه، باید اشاره کرد که از بیش از چهار سال پیش و همزمان با آغاز جرقه خوردن انقلاب های مردمی در کشورهای عربی، دولتمردان آنکارا تلاش کردند تا با سوءاستفاده از روند موجود، دستور کار مورد نظر خود را پیش برده و از روی کار آمدن دولت هایی در این کشورها حمایت کنند که از نظر عقیدتی و ایدئولوژیک، هم راستا با خود باشند.


در همین چارچوب، آنکارا به همراه قطر، از روی کار آمدن دولت های وابسته به گروه «اخوان المسلمین» در کشورهای منطقه حمایت کرد که مهمترین نمود آن، دولت محمد مرسی در مصر بود. در بحث سوریه نیز آنکارا به همراه دوحه، از همان ابتدا سعی داشت ضمن دامن زدن به درگیری ها در این کشور، زمینه روی کار آمدن یک دولت اخوانی همسو با خود را فراهم سازد.


پس از آنکه دولت مرسی نتوانست مدت زمان زیادی در قدرت دوام بیاورد و از سوی دیگر، بر خلاف انتظار اولیه ترکیه، مقاومت دولت دمشق به بروز درگیری های طولانی و فرسایشی در سوریه منجر شد، اردوغان و همراهانش تصمیم گرفتند حمایت از گروه های افراط گرا را در دستور کار قرار دهند و برقراری روابط گسترده و همه جانبه با گروه های تروریستی جبهه النصره و داعش، در همین راستا مورد توجه آن ها قرار گرفت.


طی چهار سالی که از آغاز جنگ داخلی در سوریه می گذرد، گزارش های متعددی از حمایت آنکارا از داعش در قالب خرید نفت قاچاق سوریه و عراق از این گروه، مداوای تروریست های مجروح در خاک ترکیه و دادن اجازه عبور و مرور آزاد به تروریست ها، منتشر شده است. گزارش هایی که البته هیچ گاه اردوغان آن ها را نپذیرفته و تلاش کرده ضمن فرافکنی، از خود سلب مسئولیت نماید.


نمود دیگر رویکرد فرقه گرایانه و در واقع قوم گرایانه دولت اردوغان، در مسئله کردها قابل مشاهده است. دولت اردوغان از مدتی پیش با هدف بهره بردن از شرایط پرتنش منطقه، روند مذاکره و صلح با کردها را کنار گذاشته و وارد درگیری مستقیم با آن ها شد. درگیری که تبعات آن، بیش از همه دامن مردم ترکیه را گرفته است.


افزون بر این، همان گونه که اشاره شد، دولت عدالت و توسعه با نگاهی منفعت گرایانه به روابط خارجی خود نگریسته که مهمترین نمود این جریان نیز روابطش با گروه های فلسطینی، از جمله حماس است. تا همین دو سه سال پیش، اردوغان سعی داشت خود را به عنوان حامی اصلی گروه های فلسطینی نشان دهد و برای افزایش وجهه خود، به توسعه روابط با حماس اقدام کرده بود؛ اما اکنون که روند اوضاع به گونه ای دیگر به پیش رفته، جهت قطب نمای خود را به سوی رژیم اسرائیل تنظیم کرده و با این رژیم موافقتنامه عادی سازی روابط به امضا می رساند. 


با توجه به جمیع این ملاحظات، موضع گیری جدید اردوغان را نیز همچون موارد متعدد پیشین، نباید چیزی بیش از تلاشی ناامیدانه برای سلب مسئولیت از خود و مقصر جلوه دادن دیگران در سیاست هایی دانست که آنکارا با پیگیری آن ها، کل منطقه را با چالش هایی مهم مواجه ساخته است. 























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن