تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846537167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاکتیک جالب ارتش سوریه در جبهه جوبر +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: تاکتیک جالب ارتش سوریه در جبهه جوبر +تصاویر
جبهه جوبر در شرق دمشق از خطرناک‌ترین جبهه‌ها (ی نبرد با تروریسم) به شمار می‌رود، زیرا این منطقه تکیه‌گاه پایتخت سوریه و گذرگاه نخست عبور به‌سمت غوطه شرقی به شمار می‌رود،
تسنیم: در گزارشی به آخرین وضعیت جبهه جوبر در حومه دمشق با توجه به گسترش عملیات ارتش سوریه علیه گروه‌های تروریستی فعال در این مناطق پرداخته است.

جبهه جوبر در شرق دمشق از خطرناک‌ترین جبهه‌های(نبرد با تروریسم) به شمار می‌رود، زیرا این منطقه تکیه‌گاه پایتخت سوریه و گذرگاه نخست عبور به سمت غوطه شرقی به شمار می‌رود، همچنان‌که امتداد جغرافیایی محله جوبر دمشق اهمیت زیادی به سبب اتصال به محله العباسیین در غرب دمشق و امتداد آن در بزرگراه بین المللی به موازات منطقه صنعتی القابون در شمال و زملکا در شرق تا منطقه الکباس و الدخانیه در جنوب دارد.

تروریست‌های مسلح خیلی زود به اهمیت بالای این محله پی بردند و از اواسط سال 2012 میلادی با حمایت حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود به آماده‌سازی خود برای ورود در نبردهای آتی با هدف اشغال این منطقه پرداختند. حفر تونل و خندق مهمترین حربه تروریست‌ها در جوبر تروریست‌های مسلح پس از اشغال محله جوبر، مردم ساکن این منطقه را به گروگان گرفتند، آنها می‌دانستند که ارتش سوریه از حمله به مناطق مسکونی و پرجمعیت برای حفظ جان مردم اجتناب می‌کند به همین سبب شروع به انجام چند کار کردند، اولین کار آنها تامین راهی برای انتقال سلاح و مهمات و کمک به سمت غوطه بود که منبع اساسی تامین سلاح و غذا و تمام نیازهای جنگ در جبهه‌های پایتخت قلمداد می‌شود، تروریست‌ها در ادامه به حفر تونل‌ها و خندق‌های بزرگ دست زدند که حتی برخی از آنها برای عبور دو کامیون به صورت رفت و برگشت ساخته شده بود که از عمق محله جوبر تا سمت جنوب در عمق زملکا امتداد داشت که هیچ چیز آنها را از جوبر به جز جاده جنوبی المتحلق جدا نمی‌کرد. ---------

در ماه‌‌های پایانی سال 2012 میلادی و با آغاز سال 2013 میلادی، نبردهای جوبر شاهد حالت جنگ و گریز و گاهی با رکود همراه بود، اما از اواسط سال 2013 میلادی وضعیت تغییر کرد و نبردها پس از آن‌که تمام تلاش‌ها برای آتش بس و تحویل محله جوبه دولت سوریه با شکست روبرو شد، بعد دیگری به خود گرفت و ارتش سوریه تصمیم به یکسره‌ کردن کار تروریست‌ها و آزادسازی محله جوبر گرفت. جبهه‌های جوبر به ویژه جبهه العباسیین و جبهه صنعتی القابون به شدت ملتهب شد، تعداد زیادی از تاسیسات حیاتی و حساس پایتخت و تاسیسات برقی و تامین برق دمشق و برخی از مهمترین آژانس‌های بین المللی در محله القابون قرار دارد. ارتش سوریه توانست منطقه صنعتی القابون را که امتداد جوبر است، آزاد کند که با این موفقیت، عملا مقدمات ورود به محله جوبر فراهم شد. در این هنگام بود که غیرنظامیان باقی مانده در محله جوبر به سبب شدت درگیری‌های موجود در اطراف آن، شروع به ترک آن کردند، درگیری‌ها کاملا به نفع ارتش سوریه پیش می‌رود که نیروهایشان وارد منطقه طیبه در شمال شرقی جوبر شده بودند و هدف از آن ورود به پس از پل زملکا بود،‌جایی که تمام راه‌های کمک رسانی به تروریست‌ها با هم تلاقی داشت.

ماجرای حمله شیمیایی تروریست‌ها و بهره‌برداری حامیان آنها از آن هنگامی که تروریست‌ها متوجه شدند که قادر به توقف پیشروی سریع نیروهای ارتش سوریه نیستند، تصمیم گرفتند با سلاح‌ شیمیایی به نیروهای پیشرو ارتش سوریه حمله کنند که این حمله در دوم سپتامبر 2013 رخ داد و در نتیجه آن شماری از نیروهای ارتش سوریه کشته و یا مجروح شدند. منطقه‌ای که هدف حملات شیمیایی گروه‌های تروریستی قرار گرفت، در شمال غربی پل زملکا و به موازات یکی از پروژه‌های مسکونی در حال ساختی قرار داشت که نیروهای ارتش سوریه آن را آزاد کرده و در آن موضع گرفته بودند. یکی از سربازان ارتش سوریه که از این حمله شیمیایی نجات یافته بود، به خبرنگار تسنیم در دمشق گفت ما در حال شادمانی به خاطر پیروزی و در حال پیشروی بسیار سریع بودیم، اما در آن روز که هرگز تا زنده هستم، فراموش نخواهم کرد،‌تروریست‌ها از تونل‌هایی که در ساختمان‌های مقابل ما کنده بودند، خارج شدند و سلاح‌های کشنده خود را به سمت ما نشانه گرفتند و بلافاصله پس از شلیک این بمب‌ها و گلوله‌های سمی، ما موضع دفاعی گرفتیم، ولی پس از دقایق اندکی، سم شیمیایی قاتل در جان‌های ما رخنه کرد. سرباز نجات یافته ارتش سوریه از حمله شیمیایی تروریست‌ها در غوطه شرقی ادامه داد: هرگز صحنه‌ای را که همرزمانم به سبب استنشاق گازهای سمی ناشی از حمله شیمیایی تروریست‌ها بر روی زمین افتاده بودند، فراموش نمی‌کنم که برخی از آنها نمی‌توانستند از شدت تنگی نفس و مواد شیمیایی، ببینند،‌با این حال برخی دیگر همچنان به مقاومت  ادامه دادند تا حمله تروریست‌ها پس از این حمله شیمیایی جنایتکارانه را دفع کنند. وی تصریح کرد ما به لطف خدا، این حمله را دفع کردیم و مانع پیشروی آنها با وجود ضرب سختی که به ما وارد شد، شدیم، بهترین جوانان شهر من در این حمله به شهادت رسیدند. رسانه‌های عربی کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای غربی حامی گروه‌های تروریستی مسلح در تلاش برای بهره‌برداری از این حمله شیمیایی تروریست‌ها شروع به مظلوم‌نمایی برای تروریست‌ها و انتشار خبرهای ساختگی و متهم کرن ارتش سوریه به بمباران شیمیایی غوطه شرقی دمشق و ملحق کردن گزارش‌های ساختگی خود با تصاویر ساختگی در راستای خدمت به جنایات مزدورانشان دست زدند، کشورهای دشمن سوریه از این حادثه جنایتکارانه برای تصویب قطعنامه‌های ظالمانه علیه سوریه و ملت آن سوء‌استفاده کردند، اما وتوی روسیه تمام این تلاش‌ها را خنثی کرد. تاکتیک جالب ارتش سوریه در جبهه جوبر با آغاز سال 2014 میلادی درگیری‌های جوبر در تمام جبهه‌ها تشدید شد و ارتش سوریه سیاست حملات غافلگیرکننده و ناگهانی در عمق استحکامات گروه‌های تروریستی را در پیش می‌گرفت و این سیاست در عمل با آزادسازی بخش اعظم منطقه طیبه تا پل زملکا با موفقیت همراه شد، تمام خطوط کمک رسانی به گروه‌های  تروریستی در شمال و جنوب پل زملکا قرار داشت. ارتش سوریه توانست مناطق شمالی پل زملکا و خندق‌ها و تونل‌هایی  که تروریست‌ها حفر  کرده بودند، آزاد کنند و جنوب پل تحت سیطره تروریست‌ها باقی ماند که در صورت رسیدن به این نقطه، تمام جبهه‌های جوبر به طور خودکار سقوط خواهد کرد و آزاد خواهد شد.  

در آن هنگام تغییراتی در تشکلات تروریستی مسلح در محله جوبر پس از آن رخداد که تروریست‌ها همدیگر را به خیانت و شانه خالی کردن از انجام ماموریت‌های محوله و تحویل محله جوبر به ارتش سوریه متهم می‌کردند، مهمترین گروه‌های تروریستی مسلح در آن هنگام شامل : جیش الاسلام، الویه الحبیب المصطفی، رجال الاثر، جبهه الاصاله و لواء الامه بودند، اما پس از بروز اختلافات گسترده میان آنها در یک مدت کوتاه، بیشتر این باندهای تروریستی منحل شد و پس از تجدید ساختار هر گروه بر اساس گرایش‌های اعتقادی خود، ساختار آنها به این شکل تغییر یافت : جیش الاسلام، فیلق الرحمن و اجناد الشام. همچنین این گروه‌ها به گروه‌های تروریستی وابسته به جبهه النصره و حرکه احرارالشام اجازه دادند برای اولین بار در نبردهای جوبر مشارکت کنند و نقاطی را تحویل آنها دادند که به سبب قرار گرفتن در اطراف پل زملکا از سمت جنوب موقعیت استراتژیک داشت.

حفر تونل تاکتیک نخ‌نما شده تروریست‌های تکفیری پس از پیروزی‌های ارتش سوریه و آزادسازی بخش زیادی از محله جوبر، تروریست‌ها مجبور به تغییر تاکتیک خود و در پیش گرفتن شیوه جدید شدند تا جلوی پیشروی ارتش سوریه را بگیرند به همین سبب گروه‌های تروریستی از تجارب برخی عناصر آموزش دیده خود از جبهه النصره و احرارالشام در حفر تونل و بمب‌گذاری آن بهره گرفتند. تروریست‌ها رودست خوردند گروه‌های تروریستی مسلح برای مدتی توانستند سیاست حفر تونل و بمب‌گذاری آن را در پیش بگیرند، اما طولی نکشید که ارتش سوریه ترفند آنها را خنثی کرد و با آنها به همان شیوه خودشان رفتار کرد و بر آنها مسلط شد. موفقیت‌های نبردهای تونل‌ها میان ارتش سوریه و  تروریست‌های مسلح بر سه عنصر مهم: "زمان، دقت و سرعت" مبتنی بود. عنصر زمان : عنصر زمان اهمیت بسیار زیادی داشت، زیرا هر  دو طرف هم ارتش سوریه و هم گروه‌های تروریستی همچنان در خطوط برخورد مستقیم قرار داشتند و به سبب استحکامات قوی و مقاومت شدید، هر طرف برای سریع عمل کردن و بهره بردن از زمان و حفر تونل به سمت یکدیگر رقابت کردند، چرا که دقت در اصابت به هدف، به این معنا بود که دشمن دچار فرسایش می‌شد و رسیدن به هدف مطلوب تسهیل می‌شد، اما عامل سرعت شاید مهمترین عامل در موفقیت ماموریت بود، زیرا طرفی که تونل خود را حفر می‌کرد، بلافاصله آن را در برابر دشمن خود منفجر می‌کرد. در ادامه گزارش خبرنگار  تسنیم از دمشق آمده است جبهه تروریستی النصره یک بار دیگر شیوه خودروهای بمب‌گذاری شده را در نبردهای جوبر در پیش گرفت، اما تجربه بالا و هوشیاری عالی نیروهای ارتش سوریه، این شیوه را خنثی کرد و خودرو‌ بمب‌گذاری شده تروریست‌ها پیش از آنکه از خانه تروریست‌ها خارج شود با شلیک دقیق گلوله از سوی ارتش سوریه منهدم شد.  

در ماه آگوست 2014 میلادی گروه ماموریت‌های ویژه ارتش سوریه عملیات منحصر به فردی در عمق جوبر انجام داد که به مثابه درهم شکستن رکود حاصل در نبردهای جبهه جوبر و تغییر تاکتیک نبرد از نبردهای تونل‌ها به عملیات منحصر به فرد ویژه‌ای بود که نقاط مشخصی را به دقت انتخاب می‌کرد که به مثابه شکاف و رخنه در استحکامات گروه‌های تروریستی و گذرگاهی برای حمله و آزادسازی آن نقاط و اطراف آن بود و در عمل آغازی در عمق جوبر و به طور مشخص منطقه برج فتنینه و ساختمان‌های اطراف آن به شمار می‌رفت. نیروهای ارتش سوریه توانستند این قسمت از ساختمان‌ها را آزاد کنند، اما زمانی که تروریست‌ها پی به فروپاشی استحکامات خود بردند، از برج استراتژیک فتینه که بر پایتخت و حومه آن مشرف بود، عقب نشینی نکردند، مگر آنکه آن را بمب‌گذاری و منفجر کردند تا ارتش سوریه نتواند گذرگاه‌ها را زیر آتش کامل خود قرار دهد. در جوبر و اطراف آن سه برج قرار دارد که همگی مرتفع‌تر از ساختمان‌های این محله دمشق هستند و کسانی که بر آن مسلط شوند، قدرتی را کسب می‌کنند که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، زیرا این برج‌ها مرتفع بر تمام جبهه‌ها اشراف دارد و از طریق این برج‌ها می‌توان قواعد بازی را در هر نبردی برای شدت پوشش آتش و شکار هر فردی که از آن خارج می‌شود، تغییر داد. مهمترینِ این برج‌ها، برج المعلمین است که در منطقه العباسیین قرار دارد و بر محله جوبر به طور کامل مشرف است و به سبب شدت حملات تک‌تیراندازهای گروه‌های تروریستی علیه غیرنظامیان در میدان العباسیین و اطراف آن به کابوسی برای پایتخت تبدیل شده بود که ارتش سوریه آن را از طریق تونلی که زیر آن حفر کرد، منفجر کرد که این موفقیت شکست بزرگی برای گروه‌‌های تروریستی قلمداد می‌شد.  

برج "فتینه" در مرکز جوبر و به طور کامل بر این محله و غوطه و بزرگراه بین المللی حمص به دمشق مشرف است که تروریست‌ها هنگام ورود ارتش سوریه، آن را منفجر کردند تا ارتش آن را به سکویی برای شکار تروریست‌ها و حمله به گذرگاه‌های آنها در غوطه شرقی از طریق زملکا تبدیل نکند. برج موسوم به" 8 آذار(مارس)" در غرب محله جوبر در منطقه الزبلطانی قرار دارد که بر پایتخت سوریه و محله جوبر به طور کامل مشرف است، نیروهای ارتش سوریه تاکنون این برج را در کنترل خود دارند و تروریست‌ها بارها برای سیطره بر این نقطه تلاش کردند، اما ارتش سوریه با قدرت به حملات آنها پاسخ داد و مانع پیشروی آنها شد. وحشت تروریست‌های تکفیری از رویارویی مستقیم با ارتش سوریه در نبردهای جوبر، گروه‌های تروریستی از رویارویی‌های مستقیم به ویژه از طریق منازلی که ارتش سوریه به آسانی بر آنها مسلط می‌شد، وحشت داشتند، نفوذ به این منازل به سبب دیوارهای ضعیف آن که تحمل حملات سلاح‌های سنگین را نداشت، آسان‌تر بود بر عکس ساختمان‌های چند طبقه‌ای که مانع حرکت تروریست‌ها می‌شد به همین سبب تروریست‌ها به بمب‌گذاری بیشتر منازل دست زدند.  تنها راه  حل ارتش سوریه برای مقابله با این اقدام تروریست‌ها، استفاده از سلاح‌های روسی بود که برای اولین بار در تاریخ جنگ سوریه در جوبر مورد استفاده قرار گرفت به طوری که این سلاح بر شلیک محموله‌های انفجاری موسوم به "یو آر 77" مبتنی بود که سبب ایجاد شکاف و انفجارهای شدید می‌شد که قادر به انهدام هر چیزی که در مسیر ش بود اعم از تونل‌ها و بمب‌ها و مین‌ها و استحکامات در مساحتی به طول 90 متر و عرض 6 متر می‌شد. ارتش سوریه با آغاز سال 2015 میلادی به نقطه برخورد مستقیم با خطوط کمک رسانی به گروه‌های تروریستی در جوبر رسید که جدا کننده ارتش و آن خطوط، جاده المتحلق جنوبی بود، این خطوط از خندق‌های بزرگ و تونل‌های طولانی تشکیل شده بود که اطراف جوبر را با یک تونل اصلی به جنوب محله که به غرب زملکا امتداد داشت، متصل می‌کرد. گروه‌های تروریستی نمی‌توانستند این شکست را هضم کنند و این حقیقت را درک کردند که محله جوبر یک گام دیگر به سقوط و فتح آن به دست ارتش سوریه نزدیک شده است به همین سبب جبهه النصره و حرکه احرارالشام ماموریت حمایت از نقاط همجوار ارتش سوریه و نزدیک به گذرگاه‌ها را به عهده گرفتندو دیگر گروه‌های تروریستی مسلح هم ماموریت دور کردن  ارتش از این نقاط از طریق مشغول کردن آن به نبردهای دور از گذرگاه‌ها را به دست گرفتند. مهمترینِ این نبردها، نبرد موسوم به "رص الصفوف" و نبرد موسوم به"ایام بدر" بود و جبهه جوبر اولویت کمک رسانی انسانی و لجستیکی به گروه‌های تروریستی را از سمت غوطه شرقی شده بود تا مانع آزادسازی آن توسط ارتش سوریه شوند. از ماه آوریل تا اکتبر 2015 میلادی، نبردهای جوبر با تاکتیک جدید ارتش سوریه همراه شده است به این معنا که حملات ارتش سوریه هر از چند گاهی بر ساختمان‌‌های کوچک تروریست‌ها و همچنین ساختمان‌های بزرگی متمرکز بوده است که به مثابه دژ خطوط دفاعی آنها قلمداد می‌شود از طریق حفر تونل و منفجر کردن آنها همانند آنچه در 14 اکتبر 2015 رخ داد که طی آن ارتش سوریه بزرگترین ساختمان بخش شرقی محله جوبر را که مستحکم‌ترین ساختمان و مقرهای چندین گروه‌ تروریستی از جمله فیلق الرحمن، جبهه النصره و اجناد الشام در آن قرار  داشت، منفجر کرد.



عملیات تک تیراندازی شبانه و روزانه که توسط تک تیراندازهای ارتش سوریه با سلاح‌های مختلف انجام می‌شود، همچنان رعب و وحشت را از دل‌های تروریست‌های مسلح به ویژه در محور واقع بین جوبر و زملکا خارج نمی‌کند،‌چرا که دیگر ساختمان‌های مرتفع و به هم پیوسته‌ای که جان آنها را هنگام جابجایی و تردد تضمین می‌کرد،‌وجود ندارد و همگی در حملات ارتش سوریه منهدم شده است. شوک بزرگ به گروه‌های تروریستی تکفیری همچنین در پی دستگیری یکی از تروریست‌های جیش الاسلام که مامور کشتن سرکردگان دیگر گروه‌های تروریستی و تمام مخالفان زهران علوش سرکرده جیش الاسلام( را که در عملیات ویژه ارتش سوریه در روز جمعه چهارم دی به هلاکت رسید)بود،‌اختلافات جدیدی میان تروریست‌ها به وجود آمد و علاوه بر آن باید به سردرگمی و آشفتگی گروه‌های تروریستی و شوکی که به آنها در نتیجه وقایع اخیر به آنها وارد شد، به عنوان تحول مهم در روند نبردهای غوطه دمشق اشاره کرد که نشانه‌های آن به زودی آشکار خواهد شد، علاوه بر آنچه گفته شد، باید به در هم شکسته شدن اقتدار گروه‌های تروریستی در غوطه دمشق و فرار شماری از آنها اشاره کرد که برخی از آنها سرکردگان این گروه‌ها بودند که به خارج سوریه به ویژه اروپا گریخته‌اند.  

رکود حاکم بر جبهه‌های این محله دمشق به سبب ادامه تهدید ساکنان دمشق از سوی گروه‌های تروریستی خیلی طول نخواهد کشید، تروریست‌هایی که با گلوله و موشک به محله‌های مسکونی پایتخت سوریه حمله می‌کنند تا انتقام شکست‌های خود در صحنه میدانی در مقابل ارتش سوریه را از مردم بی‌دفاع بگیرند که تا کنون صدها شهروند بیگناه در این حملات جان خود را از دست داده اند.




یکشنبه, 06 دی 1394 ساعت 13:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن