واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
قاليبافيها عليه ائتلاف اصولگرايان؟
روز نو : اصولگرايان بعد از آنكه از علي لاريجاني نااميد شدند به سراغ محمدباقر قاليباف شهردار تهران رفتند اما پيوستن قاليباف به شوراي مركزي ائتلاف اصولگرايان هم شبيه پيوستن لاريجاني شده است. آنطور كه از شواهد پيداست قاليباف هم قرار نيست به اصولگرايان اضافه شود. از سوي ديگر حاميان قاليباف و حاميان اصولگرايی در رسانهها به تخريب يكديگر ميپردازند و هر كدام ديگري را در وحدتشكني گذشته و حال مقصر ميدانند.
لاريجاني و قاليباف؛ شباهت حكايتها
اصولگرايان دريافتهاند كه محمدباقر قاليباف شهردار تهران و كانديداي دو دوره انتخابات رياستجمهوري هرچند نميتواند با حضور خود در جلسات شوراي هماهنگي ائتلاف جاي خالي علي لاريجاني را پر كند اما به واسطه جديتي كه طي سالهاي گذشته براي حضور در قدرت از خود نشان داده است ميتواند كمك كند تا كشتي شكسته وحدت اصولگرايان به ساحل برسد. در شهرداري تهران افراد بسيار زيادي هستند كه همواره حاضرند در فعاليتهاي سياسي و تشكيلاتي قاليباف سهيم باشند چرا كه اميدوارند با صعود هرچه بيشتر قاليباف در سپهر سياست، آنان نيز در بازي قدرت سهيم شوند. اصولگرايان علاوه بر اينكه در صدد وحدت هستند پشتوانه حمايتي قاليباف را دريافتهاند. اما حكايت پيوستن قاليباف به اتحاد اصولگرايان كم و بيش به حكايت پيوستن لاريجاني به شوراي مركزي ائتلاف شبيه شده است. پيش از ثبتنام لاريجاني در انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصولگرايان سعي داشتند لاريجاني را از آن خود جلوه دهند اما نزديكان رئیس مجلس معتقد بودند لاريجاني راهش را از اصولگرايان جدا كرده است. آنها اكنون درباره قاليباف كه تاكنون در هيچ كدام از جلسات شركت نكرده مدعي بودند نمايندهاي از سوي او در جلسات شركت دارد و حسن قربانزاده دبيركل جمعيت پيشرفت و عدالت ايران اسلامي در جلسات شوراي مركزي ائتلاف شركت ميكند اما قربانزاده نه تنها حضور خود در جلسات را تكذيب كرده است بلكه ميگويد قاليباف اصلا در جلسات نمايندهاي ندارد!
قاليبافيها عليه اصولگرايان
قاليبافيها شكست شهردار تهران در انتخابات سال92 را ناشي از تكثر اصولگرايان در انتخابات ميدانند. اين درحالي است كه قاليباف از اقبال بالاتري نسبت به ديگر كانديداهاي اصولگرا برخوردار بود. هرچند پنج هفتهنامه به نقل از شهردار تهران اعلام كردهاند كه قاليباف از ائتلاف اصولگرايان حمايت ميكند اما تصميم نيوز، رسانه نزديك به محمدباقر قاليباف، ميپرسد «اصولگرايان مدعى وحدت چه نفعى براى قاليباف داشتند؟» اين سايت مينويسد: «اصولگرايان كه اكنون پس از دو سال گذشت از نخستين جلسات وحدت خود كه با حلقه محدودى از احزاب تشكيل شد، كار وحدت را آغاز كردند، در حال حاضر توانستهاند احزاب بىعقبه بيشترى را گرد ميز خود بنشانند بىآنكه به عقبه اجتماعى آنها توجهى كنند. اما اكنون و در برههاي كه شايد كمترين زمان را براى به نتيجه رساندن وحدت خود دارند، به ياد دوستانى افتادند كه با بىتوجهى در طول دو سال گذشته با آنها رفتار مىكردند. يكى از اين افراد محمدباقر قاليباف است كه در طول دو سال گذشته مدام مورد بىمهرى مدعيان همين وحدت جريان اصولگرايى بود. پس از آن كه قاليباف از بزرگترين ائتلاف اصولگرايى در انتخابات٩٢ ضربه خورد و با بدعهدى ولايتى و انصراف شب آخرى حداد در انتخابات مواجه شد، مجدد بر مسند شهردارى تهران تكيه زد؛ اين اتفاق نهتنها باعث نشد قاليباف از حمايت نمايندگان احزاب اصولگرا در شوراى شهر سياسى چهارم و مدعي ائتلاف بهره مند شود، بلكه بى مهرى و درگيرى بسيارى از اصولگرايان داخل شوراى شهر با وى نيز باعث دلخورى بيش از پيش قاليباف از اين گروهها شد. حال در زمانى كه ساعت شنى انتخابات به ذرههاى آخر خود رسيده است، اصولگرايان به فكر همافزايى در جريان اصولگرايى افتادهاند. بسيارى از سران احزاب راست كشور بارها با فرستادن نمايندگانى نزد قاليباف و صحبت با وى، در اين برهه زمانى به دنبال حضور او در جلسات وحدت بودند و درخواست حضور قاليباف در جلسات وحدت اصولگرايان را مطرح داشتند. اما سوال اصلى كه در اينجا مطرح است اينكه اصولگرايان مدعى وحدت چه نفعى براى قاليباف داشتند.»
اصولگرايان عليه قاليباف
تنها قاليبافيها نيستند كه انگشت اتهام را به سوي اصولگرايان نشانه ميگيرند. با عدم شركت قاليباف در جلسات اصولگرايان حالا ورق برگشته است و انگشت اتهام ائتلافشكني به سوي قاليباف نشانه رفته است. سايت اصولگراي صراطنيوز مينويسد: «شهردار تهران تاكنون در دو انتخابات رياستجمهوري ۸۴ و ۹۲ شركت كرده و توفيقي به دست نياورده است. از طرف ديگر رفتارهاي انتخاباتي او نشان ميدهد كه راضي نگاه داشتن اصلاحطلبان همواره به عنوان يكي از سياستهاي راهبردي، مورد توجه او بوده است. در انتخابات گذشته، اين رويه او بارها نمايان شده بود و به نظر ميرسد او به آرايي خيالي از ميان بدنه اجتماعي اصلاحطلبان دل خوش كرده و هرگز راضي نيست خود را يك اصولگراي صرف قلمداد كند. نتيجه اين سياست حركت هميشگي قاليباف روي مرز اصلاحطلبي و اصولگرايي بوده و اين سياست باعث شده كه شهردار تهران حتي در مواردي مانند فتنه۸۸ نيز موضعگيري صريح نداشته باشد. با اين شرايط، معلوم نيست چرا برخي اصولگرايان اصرار دارند نام او نيز در ائتلافهاي اينچنيني وجود داشته باشد. قاليباف نه راي قابل توجهي دارد، نه قدرت مديريت گروههاي سياسي و نه مواضع سياسي شفافي اتخاذ كرده است. حتي در مواردي هم كه او وارد گود ائتلاف شده، هدفش همراه كردن ساير اصولگرايان با خود بوده و به نظر ميرسد ائتلافهاي شكست خوردهاي مانند ائتلاف سه نفره او با ولايتي و حداد عادل هم صرفا با فرض اينكه خود او كانديداي نهايي خواهد بود، مورد استقبال قاليباف و مشاوران او قرار گرفته است. با اين وصف، بودن يا نبودن قاليباف در ائتلاف اصولگرايان نه چيزي به اين ائتلاف اضافه ميكند و نه از آن ميكاهد.»
شكست زودهنگام
جدالهاي رسانهاي ياران قاليباف و ياران ائتلاف در حالي به راه افتاده است كه نيروهاي اصولگرا بيش از هرچيزي به دنبال وحدت هستند. جنس اين وحدت براي اصولگرايان بسيار اهميت دارد. آنها با دست يافتن به اين وحدت ميتوانستند خرق عادت كنند و وحدتي كه سالها به دست نميآمد را محقق کنند اما اكنون به نظر میرسد با از دست رفتن فرصت لاریجانی، اصولگرايان پشتوانه مديران و طيف قاليباف در انتخابات را هم از دست بدهند. با اين وجود آنان بيش از آن كه بكوشند قاليباف را به خود نزديك كنند با فضاي رسانهاي كنوني شاید او را نیز از همراهی خود پشیمان کنند.
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]