واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خوش آمدگویی معاون وزیر خارجه به ترکیه ای ها
معاون وزیر خارجه از حضور سرمایهگذاران ترکیه ای در ایران استقبال کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: با توجه به همراهی برادران ترکمان در دوران تحریمها، در دوران پس از تحریم نیز مقدم آنها را برای رسیدن به رقمهایی که جزو علایق مشترک است، گرامی میداریم. ابراهیم رحیمپور در دومین مجمع مشترک ایران و ترکیه درباره روابط دو کشور اظهار داشت: در چند مدت اخیر به دلیل برخی مشغولیات ترکیه و انتخابات و همچنین مسائل هسته ای ایران، روابط دو کشور شاهد توقف مختصری بود، لذا طبیعی است که دوستان و نهادهای غیردولتی بتوانند با برگزاری چنین نشست ها و مجامعی به هموار کردن این مسیر بپردازند.
او با اشاره به تلاش های گسترده در زمینه بهبود روابط دو کشور به خصوص پس از انقلاب اسلامی گفت: قبل از حزب عدالت و توسعه، دوستان دیگری نیز با تاثیر پذیرفتن از انقلاب اسلامی ایران، راههایی را برای ترکیه ایجاد کردند که باعث خوشحالی ما شد و البته در دوران اخیر نیز میزان رای مردم ترکیه به آقای اردوغان، باز هم با خوشحالی ما همراه شد.
رحیم پور با اشاره به برخی شایعات در این زمینه که ایران از نتیجه انتخابات اخیر ترکیه خوشحال نیست افزود: به نظر ما کسانی این شایعات را به راه می اندازند که بحران سوریه را نیز به راه انداختند و در کشورهایشان حتی بانوان اجازه رانندگی ندارند.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران همواره علاقهمند به گسترش همکاریهای خود با ترکیه بوده است گفت: ما بحران هسته ای را به پایان بردیم و شاهد روزهای خوشی در آینده خواهیم بود و در این زمینه نیز ضروری است که با گسترش سرمایه گذاری در زیرساخت های مرزی دو کشور، نه تنها واردات و صادرات را گسترش دهیم، بلکه پیوندهای بین دو کشور را نیز مستحکمتر کنیم.
رحیم پور در ادامه با اشاره به اینکه در دو کشور ایران و ترکیه هیچ گونه نگرانی از بابت دموکراسی و انتخابات آزاد وجود ندارد اظهار داشت: طبیعی است که اجازه دهیم در کشورهای همسایه ما نیز دموکراسی و آراء مردم، سرنوشت ملتها را تعیین کند و باید بدانیم کشورهایی که دموکراسی را نمیپذیرند، امنیت را در گرو آزادی ملتهای خود قرار می دهند زیرا داعش می تواند به خوبی مانعی برای دموکراسی و انتخابات باشد.
او افزود: زیرا آنها می دانند که اگر داعش نباشد مردم سراغ رأی، آزادی، مطبوعات و انتخابات را می گیرند.
رحیم پور تاکید کرد: ایران و ترکیه هیچ گونه نگرانی و هراسی در مورد این موضوع ندارند.
او در ادامه با اشاره به سخنان مطرح شده درخصوص خبرهای انتقادی رسانههای ایرانی از ترکیه و همچنین صحبتهای نماینده شهر وان در این نشست، گفت: از ما نخواهید که رسانه ها را به صورت دولتی کنترل کنیم زیرا این موضوع نه در قدرت ماست و نه هیچ جایگاهی در افکار ما دارد.
رحیم پور گفت: در رسانه های شما نیز بیمحابا و بهدروغ علیه مقدسات و مقامات کشور ما قلم رانده می شود اما همواره این تفکیک را قائل بوده ایم و توقع داریم که این مسئله از جانب طرف مقابل نیز پذیرفته شود.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با اشاره به برنامه های در نظر گرفته شده برای رفت و آمد مقامات عالی دو کشور در سال 2016 افزود: حتما دیدارهای خوبی را در سال جاری شاهد خواهیم بود و حتما نیز توافق خواهیم داشت که مقابل کسانی را که دشمن این دوستی عمیق بین دوکشور هستند بگیریم و از آنها سبقت بگیریم و به سمت وحدت و همدلی حرکت کنیم.
رحیم پور در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه صدای وان در زمینه گسترش خطوط راه آهن و راه شوسه خوی - وان گفت: در این زمینه باید زیرساختهای لازم فراهم، و روابط نیز گستردهتر شود؛ با توجه به مشکلات گذشته، این راه تاکنون تکمیل نشده است اما امیدواریم با تکمیل آن روابط نیز مستحکمتر شود.
اوهمچنین در پاسخ به سوالی در خصوص همکاری در زمینه فناوریهای پیشرفته دو کشور افزود: ایران به عنوان یکی از مهمترین کشورهای تولید علم در دنیا، ظرفیتهای لازم را برای کار علمی و مبادله آن دارد.
رحیم پور با بیان اینکه وضع ما در این بخش بهتر از ترکیه است تأکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که به جای کارهای پرهزینه و کاربر، به سمت کارهای لوکس علمی و پردرآمد حرکت کنیم.
او در پاسخ به سوال دیگری در زمینه مشکل اقامت بازرگانان ایرانی در ترکیه گفت: قوانین ما هنوز در خصوص تسهیل اقدامات بخش خصوصی دچار نواقصی است که البته تحریم ها نیز باعث تشدید این امر و کند شدن حل این مشکل شده است.
رحیم پور افزود: آقای روحانی در سفر به آنکارا و دیدار با آقای اردوغان از وی پرسید که به چه میزان تجارت شما دولتی است، آقای اردوغان اعلام کرد صفر درصد، و حرکت دولت به سمت واگذاری کارهای تجاری به بخش خصوصی امری جالب بود که ضرورت این کار نیز ایجاد زیرساختهای لازم در این زمینه است.
او گفت: با توجه به دیدارهای آقایان ظریف و جهانگیری با مقامات ترک و بهرغم برخی تحولات منطقه، کانالهای ارتباطی دو کشور هیچ گاه قطع نشده و برنامه هایی را برای سال 2016 در دستور کار قرار داده است.
شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]