تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838034856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اتفاقاتی که قواعد «بازیِ جنگ» را تغییر داد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اتفاقاتی که قواعد «بازیِ جنگ» را تغییر داد




مجله نشنال جئوگرافی به تازگی شماره‌ای را تحت عنوان «صد اتفاقی که جهان را تغییر دادند» منتشر کرده که ما قصد داریم موارد مربوط به تاریخ نظامی را از آن استخراج کنیم. تمام این اتفاقات در زمان خود قواعد بازی را تغییر داده و عصری نو را رقم زدند.





وبسایت فرادید: مجله نشنال جئوگرافی به تازگی شماره‌ای را تحت عنوان «صد اتفاقی که جهان را تغییر دادند» منتشر کرده که ما قصد داریم موارد مربوط به تاریخ نظامی را از آن استخراج کنیم. تمام این اتفاقات در زمان خود قواعد بازی را تغییر داده و عصری نو را رقم زدند.
 

اتفاقاتی که



به گزارش بیزینس اینسایدر، از اختراع آتش گرفته تا به کارگیری قوی‌ترین سلاح‌های جهان در این فهرست جای دارند. در ادامه برخی از این موارد را به شما معرفی می‌کنیم.
 
اختراع آتش - 1.4 میلیون سال پیش

اولین اختراع بشر که آن‌ها را از پیشینیان خود تمایز داد، اختراع آتش بود. گونه‌های قبلی انسان، مانند انسان راست قامت، تنها از آتشی که در طبیعت به وجود می‌آمد استفاده کردند؛ انسان امروزی اما توانست خودش شعله‌های آتش را ایجاد کند و از گرمای آن لذت ببرد.

آتش مزایای فراوانی برای نوع بشر داشت: پختن غذاها، استفاده از گرمای و نور آتش در دل تاریکی از جمله مزایای آتش بود. البته فراموش نشود که اختراع آتش نقطه آغازین اختراعات دیگر بشر بود، چرا که بشر بعدها توانست با کمک آتش در پیشه آهنگری، فلزات قوی‌تری را تولید کند.
 
استفاده از تیر و کمان برای اولین بار - 15 هزار سال پیش از میلاد مسیح

اولین نمونه‌های تیر و کمان از مواد از بین رفتنی ساخته شده بود و زمان دقیق نخستین سلاح‌ها به دست بشر مشخص نیست. قدیمی‌ترین کمان یافت شده مربوط به کمان هولمرگارد است که در دانمارک یافته شده و تاریخ آن تقریبا به 9000 سال پیش از میلاد باز می‌گردد.
 
بدون شک اختراع تیر و کمان باعث شد تا بشر نسبت به موجودات دیگر برگ برنده در دست داشته باشد. حتی می‌توان تصور کرد که این ابزار شکار با توجه به ابزار پرتابی نخستین نظیر نیزه و بومرنگ ساخته شده باشد.
 

اتفاقاتی که



با این حال تیر و کمان خیلی سریع وارد چرخه نظامی شد. بر اساس تخمین نشنال جئوگرافی، تیر و کمان تا پیش از سال 5400 قبل از میلاد مصرف نظامی نیز پیدا کرده بود. بقایای قلعه‌ای در انگلستان که قدمتش به آن زمان می‌رسد، نشان می‌دهد که این قلعه مورد هجوم حملات هماهنگ تیر و کمانی قرار گرفته است.
 
اختراع چرخ - 3500 سال قبل از میلاد

چرخ مدور پیش از این تاریخ اختراع شده بود و در آن سال کاملا رواج یافته بود. مفهوم چرخ و کارایی آن توانست منجر به تغییر و تحولاتی شگرف در جنبه‌های اجتماعی به ویژه حمل و نقل و چرخاب شد.
 

اتفاقاتی که



چرخ اما تا سال 2000 پی از میلاد توانست در جنگ افزارها نیز انقلابی به پا کند. هیتی‌ها اولین تمدن شناخته شده‌ای هستند که از ارابه استفاده کردند. آن‌ها یک سکوی سوار بر چرخ را به اسب‌ها متصل کرده و از سرعت آن نیز در مصارف جنگی استفاده می‌کردند.
 
عصر آهن - 1200 سال پیش از میلاد

هیتی‌ها، از پیشرویان عصر آهن و ساخت مصنوعات از آهن، در سال 1400 قبل از میلاد توانستند اولین نمونه‌های آهن چکش خورده را تولید کردند. هنر ساخت مصنوعات از آهن تا سال 1200 پیش از میلاد از آسیای صغیر به سمت اروپا، آفریقا و بخش‌های دیگر آسیا رفت.
 

اتفاقاتی که


 
عصر آهن فواید بی‌شماری برای بشر داشت. ساخت وسایل با طول عمر بیشتر و استفاده آن‌ها در کشاورزی باعث افزایش چشمگیر جمعیت بشر شد. سلاح و زره‌های آهنی همچنین جایگزین نمونه‌های پیشین خود شد و رزم نیز شکلی تازه به خود گرفت.
 
استفاده از بتن در ساخت و ساز - 200 سال پیش از میلاد

رومی‌ها تا این موقع روشی جدید برای ساخت و ساز به کمک بتن را ابداع کرده بودند. بتن بسیار قدرتمندتر از مصالح پیشین و همچنین ضد آب بود و رومی‌ها از آن در ساخت هر چیزی از معبد گرفته تا محکمه و مجراهای آب استفاده کردند.
 

اتفاقاتی که



آن‌ها همچنین از بتن برای توسعه گستره نظامی و فرهنگی خود در مناطق تحت سلطه بهره بردند. آن‌ها شبکه جاده‌ای خود را به شکل وسیعی گسترش دادند. علاوه بر این مسائل، رومی‌ها از بتن در ساخت بنادر و اسکله‌ها برای توسعه امپراتوری خود بهره جستند.
 
شکل گیری نظریه «جنگ مشروع» - 426 میلادی

سن آگوستین در این سال کتاب «شهر خدا» را نوشت؛ کتابی که حاوی اندیشه‌های او در مورد جنگ بود. نظریات او بعدها به شکل‌گیری نظریه جنگ مشروع تبدیل شد. بر این اساس، جنگ تحت شرایطی جایز و مشروع است و کشور زیان دیده که حق مشروعِ دفاع یا تعقیب را دارد می‌تواند به جنگ متوسل شود. این نظریه توانست تا حدودی کاربرد زور در روابط بین‌المللی را محدود و قواعد مربوط به آن را تنظیم کند.
 
جهت‌یابی دقیق - سال 1569 میلادی

تا پیش از این دوران، جهت‌یابی در آب‌های آزاد کاری بسیار دشوار و طاقت‌فرسا بود. جهت‌یاب‌ها مجبور بودند مرتب قطب‌نما را چک کرده و آن را با توجه به نقشه‌های غیر قابل اعتماد بررسی کنند.
 

اتفاقاتی که


 
گراردوس مرکاتور، نقشه‌کش اهل فلامان بلژیک، اولین نقشه جهان را با توجه به طول و عرض جغرافیایی کشید. این روش امروزه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت‌یاب‌ها دیگر کارشان بسیار ساده‌تر و البته دقیق‌تر شد.
 
دوران جدید ماجراجویی در جهان از آن پس شکل جدیدی به خود گرفت که البته بدون درگیری هم نبود.
 
شروع انقلاب صنعتی - 1712 میلادی

استفاده از آهن و فولاد در کنار کشف منابع جدید انرژی اولین جرقه‌های انقلاب صنعتی را در قرن 18 در انگلستان زد. اختراع ماشین بخار در این دوران قواعد بازی را تغییر داد، چرا که برای انجام کارها کمتر به نیروی انسانی نیاز بود. این اختراع همچنین در حمل و نقل و تولید نیز انقلاب کرد. اتومبیل، هواپیما، تلفن، رادیو و سامان‌دهی تولید (کارخانه) از جمله دستاوردهای این دوران بود.
 
توسعه ارتباطات - 1876 میلادی

در 7 مارس 1876 میلادی، دفتر ثبت اختراع ایالات متحده یکی از مهمترین حکم‌های تاریخ خود را ثبت کرد: اختراع تلفن به نام الکساندر گراهام بل. او سه روز بعد با این وسیله به دستیارش در پایین سالن گفت: «آقای واتسون، بیاید اینجا. کارت دارم.»
 
ارتباط از راه دور تا سال 1927 تقریبا در تمام جهان پخش شد و اولین تماس‌های بین‌المللی انجام گرفت. امروزه تعداد خطوط تلفن همراه به هفت میلیارد نفر یعنی تقریبا مساوی با جمعیت جهان رسیده است.
 
پرواز سرنشین دار - سال 1903 میلادی

درست است که هواپیمای برادران رایت تنها 12 ثانیه به پرواز درآمد، اما همان اتفاق رکوردی بزرگ را ثبت کرد: نخستین باری بود که شی سنگین‌تر از هوا با کنترل بشر به پرواز درآمده بود.


اتفاقاتی که



طرح برادران رایت تکمیل و به منظور انجام عملیات شناسایی به طور گسترده در جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار گرفت. نشنال جئوگرافی می‌گوید که انگلیسی‌ها و ایتالیایی‌ها اولین بمب‌افکن‌ها را در سال 1913 طراحی کردند. ارتش ایالات متحده امروزه بیش از 13 هزار جنگنده نظامی در اختیار دارد. چین و روسیه نیز به ترتیب دو هزار و سه هزار جنگنده در اختیار دارند.
 
پروژه منهتن و بزرگترین سلاح شناخته شده بشر - سال 1941 میلادی

یک ماه پیش از جنگ جهانی دوم، آلبرت انیشتین، نابغه آلمانی، نامه‌ای دو صفحه‌ای را نوشت که آمریکا را به نبرد با نازی‌ها فرستاد. در نامه سال 1939، او به روزولت نامه‌ای نوشت و هشدار داد که ممکن است آزمایش‌های هسته‌ای می‌تواند منجر به ساخت بمب اتم شود. دو سال بعد اما پروژه منهتن آغاز شد. در 6 اوت 1945، جهان وارد عصر اتمی بود. هیروشیما اولین قربانی این بمب‌ها بود.
 
ماجراجویی‌های بی‌سابقه در فضا - سال 1954 میلادی

روسیه در این سال پیشنهاد ساخت ماهواره را مطرح کرد. سه سال بعد، اسپوتینک 1 به اولین ماهواره‌ای تبدیل شد که به دور مدار زمین می‌چرخد. سال بعد یعنی 1958 میلادی، ایالات متحده ماهواره اکسپلورر 1 را به فضا فرستاد.

سه سال بعد، یوری گاگارین، فضانورد روسی، به اولین انسانی بدل شد که به فضا رفت. ایالات متحده اما اولین فضانورد خود را در سال 1969 به فضا ارسال کرد. گردشگری فضایی امروزه به یکی از داغ‌ترین بحث‌های روز تبدیل شده که البته مصارف نظامی آن نیز کم نیست!
 
انقلابی از جنس اینترنت - سال 1991 میلادی

تیم برنر لی، دانشمند انگلیسی علوم کامپیوتری، در اواخر دهه 60 میلادی توانست شبکه جهان وب را اختراع کند. جهان پس از آن وارد عصر جدید و بی‌سابقه‌ای شد.
 
نشنال جئوگرافی می‌نویسد: «او نرم افزاری را طراحی کرد که فایل‌های روی رایانه خودش و چند کامپیوتر دیگر را بدون نیاز به هیچ پایگاه داده‌ای به یکدیگر متصل کرد.»


اتفاقاتی که



آقای لی از سال 1991 نرم افزارش را در اختیار عموم گذاشت و از آن پس، بیش از سه میلیارد نفر از اینترنت استفاده کرده‌اند.
 
پزشکی احیا کننده - سال 1999 میلادی

نخستین گام‌های اصلی برای احیای یک اندام آسیب دیده یا از دست رفته در این سال صورت گرفت. پزشکان بیمارستان ویک فارست در این سال موفق شدند مثانه‌ی از بین رفته‌ی یک بیمار را از نو رشد دهند. از آن سال، پزشکان چندین ترفند پزشکی پیچیده دیگر را انجام داده‌اند.
 
حتی مغز که زمانی جزو خطوط قرمز عمل‌های این چنینی بود، امروزه در کانون توجه قرار گرفته است. پیشرفت‌های پزشکی می‌تواند امیدبخش سربازان کهنه‌کار جنگی باشد تا آسیب‌های آن‌ها را درمان کند.







تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن