محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827575348
احیای تمدن اسلامی وعده الهی است/ سبک زندگی؛ مولفه اصلی تمدن سازی
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
احیای تمدن اسلامی وعده الهی است/ سبک زندگی؛ مولفه اصلی تمدن سازی مقام معظم رهبری با تقسیم تمدن نوین اسلامی به دو بخش ابزاری و حقیقی، بخش حقیقی را همان سبک زندگی می دانند که بدون پیشرفت در آن اهداف تمدن بزرگ اسلامی قابل تحقق نخواهد بود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، معنای کلیدواژه «تمدن نوین اسلامی» که توسط مقام معظم رهبری مطرح شده در واقع همان احیای تمدن اسلامی است که با پیروزی انقلاب اسلامی نگاه ها به آن معطوف گردیده است، یعنی احیای عزت و کرامت انسان مسلمان در کنار برخورداری از دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی که می تواند نوید بخش ایجاد تمدنی نمونه باشد و تأکید مقام معظم رهبری بر عنصر پیشرفت همه جانبه به عنوان ماهیت واقعی تمدن نوین اسلامی در واقع به معنای تاکید بر عنصر حرکت و تعالی در همه عرصه ها و همه جنبه های زندگی مادی و معنوی می باشد.
تمدن نوین اسلامی پاسخگوی همه نیازهای انسان است
تمدن نوین اسلامی، تمدنی است که ضمن پاسخگویی به نیازهای طبیعی و مادی انسانها بعد معنوی و روحی آنان را به سمت کمال و سعادت راهنمایی می کند و این ساختار مطلوب که ریشه در برنامه های انسان ساز اسلامی دارد نه تنها بعد مادی و سخت افزاری تمدن را نفی نمی کند بلکه به آن جهت داده و آنرا از آفاتی که بشر دچار آن شده است مثل پوچ گرائی، عدم احساس امنیت، نابرابری، و فقدان معنی در زندگی نجات خواهد داد. و طلیعه این تمدن نوین اسلامی همان تداوم و استمرار انقلاب اسلامی و برپائی و اسقرار نظام جمهوری اسلامی است که توانسته دو بعد اصلی تمدن یعنی نرم افزاری و سبک زندگی و بعد سخت افزاری و مظاهر توسعه و پیشرفت را در کنار هم دیگر تعریف کند و بشارت به برپایی این تمدن نوین اسلامی را به بشریت بدهد.
بدین ترتیب، احیای تمدن اسلامی در دوران معاصر از مسائل حساس و سرنوشت ساز جهان اسلام است. این مسئله، با در نظرداشت روند پر شتاب بیداری اسلامی به مثابه مهم ترین تحول اجتماعی ـ سیاسی معاصر، اهمیت دوچندان می یابد.
در نگاه مقام معظم رهبری، «بیداری اسلامی یعنی حالت برانگیختگی و آگاهی در امت اسلامی که اکنون به تحولی بزرگ در میان ملتهای این منطقه انجامیده و قیامها و انقلابهایی را پدید آورده که هرگز در محاسبه شیاطین مسلط منطقهای و بینالمللی نمیگنجید؛ خیزشهای عظیمی که حصارهای استبداد و استکبار را ویران و قوای نگهبان آنها را مغلوب و مقهور ساخته است. شک نیست که تحولات بزرگ اجتماعی، همواره متکی به پشتوانههای تاریخی و تمدنی و محصول تراکم معرفتها و تجربهها است. در ۱۵۰ سال اخیر حضور شخصیتهای فکری و جهادی بزرگ جریانساز اسلامی در مصر و عراق و ایران و هند و کشورهای دیگری از آسیا و آفریقا، پیشزمینههای وضع کنونی دنیای اسلامند.
لزوم توجه بیشتر به بخش حقیقی تمدن اسلامی
مقام معظم رهبری با تقسیم تمدن نوین اسلامی به دو بخش ابزاری و بخش حقیقی، راهبرد تمدن سازی نوین را تبیین کرده و میفرمایند: هر دو بخش مهم و در خور توجه است امّا بخش متنی و حقیقی همان سبک زندگی مثل مسئله خانواده ، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، مسئله کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما با یک دوست، رفتار ما با دشمن … این موارد چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل می دهد. اما بخش ابزاری، که شامل ارزشهایی است که امروز به عنوان پیشرفت کشور مطرح می شود مانند علم، اختراع، صنعت، سیاست، اقتصاد، اقتدار سیاسی و نظامی، اعتبار بین المللی که علی رغم فشارها و تهدیدهای خارجی شاهد موفقیت های فراوانی در کشور هستیم.
ایشان با تأکید بر اینکه بدون پیشرفت در بخش حقیقی تمدن سازی نوین اسلامی یعنی «سبک و فرهنگ زندگی»، اهداف این تمدن بزرگ محقق نخواهد شد افزودند: متأسفانه ما در این بخش، پیشرفت چشمگیری نداشته و مثل بخش اول یعنی علم و صنعت و نظائر آن پیشرفت نکرده ایم.
مقام معظم رهبری با تبیین این نکته که آنچه در غرب به عنوان تمدن شناخته می شود تنها جنبه ابزاری و سخت افزاری دارد که نتوانسته نیازهای حقیقی از جمله سعادت، امنیت و آرامش روانی، هدفمندی زندگی را برای جامعه غرب به همراه بیاورد پس تمدن غرب نمی تواند تمدن مطلوب و آرمانی جامعه اسلامی باشد بلکه تمدن نوین اسلامی با بهره مندی از شیوه زندگی و نوع نگاه اسلامی و دینی به زندگی است که شکل خود را پیدا می کند.
تحول و ارتقاء علوم انسانی، لازمه تمدن سازی
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای در بیانات متعددی نیاز جامعه اسلامی به علوم انسانی مبتنی بر دین و پرهیز از استفاده از علوم انسانی غربی در مهندسی و مدیریت نظام اسلامی را متذکر شدهاند: «ما علوم انسانىمان بر مبادى و مبانى متعارض با مبانى قرآنى و اسلامى بنا شده است. علوم انسانى غرب مبتنى بر جهانبینى دیگرى است؛ مبتنى بر فهم دیگرى از عالم آفرینش است و غالبا مبتنى بر نگاه مادى است. خب، این نگاه، نگاه غلطى است؛ این مبنا، مبناى غلطى است. این علوم انسانى را ما به صورت ترجمهاى، بدون اینکه هیچ گونه فکر تحقیقى اسلامى را اجازه بدهیم در آن راه پیدا کند، میآوریم در دانشگاههاى خودمان و در بخشهاى مختلف اینها را تعلیم میدهیم؛ در حالى که ریشه، پایه و اساس علوم انسانى را در قرآن باید پیدا کرد».
»سبک زندگی» مؤلفه اصلی در تمدن سازی
اصولاً تمدن سازی نوین اسلامی، امری فراتر از تعمیر، اصلاح و ایجاد رفرم در تمدن موجود است. از این روست که از «مهندسی» تمدن جدید بحث می کنیم. در این نگاه، اقتباس و تقلید جایی ندارد و نسخه برداری و تلفیق قابل قبول نیست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیداری که با هزاران نفر از دانشجویان، دانش آموزان و دیگر جوانان استان خراسان شمالی داشتند، «سبک زندگی» را بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدن سازی نوین اسلامی خواندند و با دعوت از نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه برای «پرداختن به این مفهوم مهم، آسیب شناسی وضع موجود سبک زندگی در ایران و چاره جویی در این زمینه» تأکید کردند.
رهبر انقلاب برای تبیین بیشتر اهمیت سبک زندگی به تشریح جایگاه آن در تمدن نوین اسلامی پرداختند و افزودند: اگر پیشرفت همه جانبه را به معنای تمدن سازی نوین اسلامی بگیریم این تمدن دارای دو بخش ابزاری و «حقیقی» خواهد بود که سبک زندگی بخش حقیقی آن را تشکیل میدهد.
معظم له، مفهوم پیشرفت را تداعی کننده حرکت، راه و صیرورت میدانند و معتقدند: در هر برداشتی (چه مادی و چه معنوی) از مفهوم توقف ناپذیر پیشرفت، سبک زندگی، رفتار اجتماعی و شیوه زیستن اهمیت فراوانی دارد. با این حال ایشان بر اهمیت و حساسیت فوق العاده عوامل دیگری همچون استقلال همه جانبه در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در کنار مسئله پیشرفت تاکید دارند و از نظر ایشان پیشرفت در علم و صنعت و اقتصاد و سیاست که بعد ابزاری تمدن اسلامی را شکل می دهد وسیله ای است برای دستیابی به سبک و فرهنگ صحیح زندگی و رسیدن به آرامش، امنیت، تعالی و پیشرفت حقیقی.
پیروزی اسلام و احیای تمدن اسلامی وعده حتمی الهی است
به فرموده مقام معظم رهبری، پیروزی اسلام و احیای تمدن اسلامی وعده حتمی الهی است. شرایط زمان به نفع اسلام و بیداری اسلامی در جریان است که اگر به خوبی مدیریت شود، پیروزی اسلام گرایان در کشورهای اسلامی قطعی است. هدف نهائی را باید امت واحده اسلامی و ایجاد تمدن اسلامی جدید بر پایه دین و عقلانیت و علم و اخلاق، قرار داد.
از دیدگاه ایشان، بازگشت حقیقی به قرآن و اقتدا به سنت رسول الله(ص) و ائمه اطهار(ع)، الهام بخش بیداری اسلامی و شرط بنیادین احیای تمدن اسلامی است. چرا که شرایط و مولفه های تمدن ( نظام ارزشی، رهبری، حاکمیت مقتدر الهی، قانون مداری، شهر نشینی، نهادهای سیاسی و اجتماعی) باید از قرآن و سنت الهام بگیرند. اهتمام به وحدت جهانی، نظام سازی، بازخوانی اصول انقلابی، آسیب شناسی و مبارزه با آفات بیداری اسلامی، جزء اولویت های کاری بیدارگران در راستای تأمین اهداف و مصالح امت اسلامی است.
منبع: مهر
94/10/5 - 12:25 - 2015-12-26 12:25:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
دانشگاهها با رویکرد جهادی به سمت تمدن سازی اسلامی حرکت کنند
معاون فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور دانشگاهها با رویکرد جهادی به سمت تمدن سازی اسلامی حرکت کنند شناسهٔ خبر 3004022 - شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۲ استانها > خراسان جنوبی بیرجند- معاون فرهنگی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور با اشاره به اینکه اگر قرار است دانشگاه مبدأ هاحیای تمدن اسلامی از مهمترین اهداف وحدت بین حوزه و دانشگاه است
یزدانلاین- حجت الاسلام محمدرضا حقیقت در خطبه های نماز جمعه این هفته بافق که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در مسجد ولیعصر عج دانشگاه آزاد اسلامی این شهر برگزار شد افزود 27 آذرماه سالروز شهادت آیت الله مفتح در تقویم جمهوری اسلامی روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است امگزارش فارس از میزگرد «امکان تمدنسازی نوین اسلامی» نخبه به تنهایی نمیتواند تمدنساز باشد/ باید تحمل
گزارش فارس از میزگرد امکان تمدنسازی نوین اسلامینخبه به تنهایی نمیتواند تمدنساز باشد باید تحمل نقد تمدن گذشته را داشته باشیمعضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت نخبه نمیتواند به تنهایی تمدنسازی کند شاید زودتر از مردم بفهمد اما اگر نتواند روی مردم تأثیر بوحدتآفرینی، عدل و رفاه، سه شاخصه اصلی تمدن اسلامی است
دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۲ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت اسلام و تمدن آن به دنبال اهداف غایی خلقت است و مهمترین مولفههای آن نیز وحدتآفرینی عدل و رفاه است که همه آنها در مرحله ظهور نمایان میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم آیتاللهامام جمعه قزوین: تمدن آینده بشر الهی، قرآنی و اسلامی خواهد بود
امام جمعه قزوین تمدن آینده بشر الهی قرآنی و اسلامی خواهد بود قزوین - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین با بیان اینکه تمدن آینده بشر الهی قرآنی و اسلامی خواهد بود گفت تمدن آینده بشر در کنار رود جاری قرآن معارف انبیا و اولیا دین ع نهج البلاغه و روایات شکلگزارش فارس از نشست نیمروزه تمدن نوین اسلامی انتظار برای موعود اساس تمدن اسلامی است/ کارنامه مثبت مسلمانان در
گزارش فارس از نشست نیمروزه تمدن نوین اسلامیانتظار برای موعود اساس تمدن اسلامی است کارنامه مثبت مسلمانان در تمدنسازیاستاد گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران گفت تمدن فرآیندی است که بعدها مورد قضاوت قرار میگیرد کارنامه مسلمانان در بحث از تمدن سازی بیست نبوده اما به تعلوم انسانی اسلامی لازمه تمدن اسلامی است/ هشت گام تمدن اسلامی
کوشکی عضو هئیت علمی دانشگاه تهران گفت اگر قرار است ما تمدن اسلامی داشته باشیم باید علوم انسانی ما اسلامی شود اما جامعه هنوز راهش را میان علوم اسلامی و علوم غربی پیدا نکرده است به گزارش ذاکرنیوز موضوع تمدن نوین اسلامی و عناصر و اجزای آن و یا امکان تشکیل آن از جمله مقولاتی است کمراسم افتتاحیه هفته علمی تمدن نوین اسلامی فردا برگزار می شود
در مسجد مقدس جمکران مراسم افتتاحیه هفته علمی تمدن نوین اسلامی فردا برگزار می شود شناسهٔ خبر 3004820 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۵ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها آیین افتتاحیه هفته علمی تمدن نوین اسلامی فردا دوشنبه ۳۰ آذرماه با حضور آیت الله اراکی در مسجد مقدس جمکران در قمهمایش آینده نگاری تمدن نوین اسلامی برگزار میشود
فردا همایش آینده نگاری تمدن نوین اسلامی برگزار میشود شناسهٔ خبر 3004802 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها همایش آینده نگاری تمدن نوین اسلامی فردا ۳۰ آذرماه با حضور نماینده ولی فقیه در استان قزوین و استاندار و ۸ ارائه مقاله در دانشگاه بین المللیغربیها حتی از مظاهر تمدن اسلامی نیز می هراسند
محمدصادق کوشکی غربیها حتی از مظاهر تمدن اسلامی نیز می هراسند شناسهٔ خبر 3004872 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۴ دین و اندیشه > اندیشمندان کوشکی استاد دانشگاه تهران گفت غربی ها مایلند تمدن آن ها انحصاری باشد و تنها تمدن موجود در جهان تمدن غربی باشد و از این رو از احیا و شکل گ-
سیاسی
پربازدیدترینها