واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت از نگرانی برجام به آزادسازي قيمتها پناه برد!
کاهش درآمدهای نفتی پس از برجام، دولت و به ويژه وزير راه و شهرسازي را چنان تحت فشار قرارداده است كه...
کاهش درآمدهای نفتی پس از برجام، دولت و به ويژه وزير راه و شهرسازي را چنان تحت فشار قرارداده است كه با ماركسيست و سوسياليستي خواندن نهادهاي قيمتگذار در اقتصاد سازمان حمايت خواستار بر چيده شدن اين نهادها شده است، چراكه اين نهاد از افزايش قيمت بليت هواپيما جلوگيري كرد حال اگرچه دولت طي بيش از 2/5 سال فعاليتش تورم را از 40 درصد به 15درصد تقليل دارد، اما اين نگراني وجود دارد كه بهخاطر کاهش درآمدهای نفتی از كنترل تورم صرفنظر كرده وبراي دستيابي به درآمد به يكباره فنر تورم را رها كند.
به گزارش «جوان»، طی دو سه روز گذشته، مسئولان و رسانههای طرفدار دولت تکرقمی شدن تورم را در بوق و کرنا کردند، ولی آیا واقعاً تورم تکرقمی شد؟ آیا کار دولت بود؟ طي روزهاي اخير مرکز آمار ایران از کاهش نرخ تورم در آذرماه به 12/6 درصد خبر داد و حسن روحانی رئیسجمهور هم در جمع مردم شهرری با اظهار خرسندی از اینکه در تازهترین گزارش مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه کشور، تکرقمی و برابر با 9/9 اعلام شده، ادامه داد: این یعنی تورمی که در آغاز این دولت 45 درصد بود، به کمتر از 10 درصد رسیده است. هرچند اعلام تورم 45 درصدی در آغاز دولت یازدهم از سوی رئیسجمهور اشتباه بوده و براساس گزارش رسمی بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه در آغاز دولت یازدهم 41/2 درصد و نرخ تورم هم 36/2 درصد بوده است، ولی موضوع این گزارش ارائه آمار غلط نیست بلکه پز تبلیغاتی دولت یازدهم و رسانههای طرفدار این دولت با تورم «مندرآوردی» رئیس دولت گذشته یعنی محمود احمدینژاد است که اتفاقاً در دولت گذشته مورد انتقاد همین مسئولان و رسانهها بوده است.
در اين بين گويا دولت به حساب خود به تورم تكرقمي دست پيدا كرده است و وعده خود را محقق كرده و حال در نظر دارد رويه اقتصادي خود را تغيير دهد زيرا زمزمههايي مبني بر آزادسازي قيمتها را به راه انداخته است كه سرمنشأ اين زمزمهها وزير راه و شهرسازي است.
تأكيد وزير راه و شهرسازي روي «آزادسازی قیمتها» اين نگراني را ايجاد كرده است كه دولت نهتنها سوبسيدها را حذف كند بلكه براي دستيابي به درآمد بيشتر قيمت كالا و خدمات را بيشتر از حد افزايش دهد. «طرح مسکن مهر» و «سازمان حمایت» از جمله مواردی بوده که وزیر راه و شهرسازی در یک ماه اخیر با انتقاد شدید و مارکسیست و سوسیالیست خواندن آنها بر ضرورت آزادسازی قیمتها در راستای «مسلمان شدن» تأکید کرده است. عباس آخوندی هفته گذشته در یکی از بیشمار برنامهها و همایشهای وزارتخانه تحت مدیریتش، پس از «شل» خواندن رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی شرکتهای مسافری حمل و نقل با شدت هرچه تمامتر بر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تاخت. وی در بخشی از انتقادات شدید خود سازمان حمایت را مارکسیست و کمونیست خواند و بر ضرورت انحلال این سازمان با کمک نمایندگان مجلس تأکید کرده و گفته بود: عدهای هنوز در این مملکت دنبال این هستند که با تعالیم سوسيالیسم دوباره به سیستمهای قیمتگذاری برگردند. این بساطی که حضرات راه انداختهاند غیر از تعالیم حضرت مارکس است. برخی دست در جیب خلقالله میکنند و پز حمایت از مردم را میدهند. آخوندی با طرح این پرسش كه «سازمان حمایت در کجای این مملکت توانسته از حقوق مصرفکننده حمایت کند؟» ابراز کرد: امیدوارم همکاران من در برنامه ششم توسعه این شهامت را داشته باشند که پیشنهاد انحلال سازمانهای قیمتگذار از جمله سازمان حمایت مصرفکنندگان را بدهند و نمایندگان مجلس نیز این همت را داشته باشند تا بساط این دستگاهها که مانع توسعه هستند در این کشور جمع شود. اظهارات عجیب وزیر راه علاوه بر واکنش رئیس سازمان حمایت، واکنش نمایندگان مجلس نیز شد. نوابی، رئیس سازمان حمایت با اعلام اينكه «درباره اظهارنظرهای آقای آخوندی وزیر راه و مارکسیستی خواندن سازمان حمایت مردم باید نظر دهند و قضاوت کنند» به تسنیم گفته بود: فعالیت سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی بر اساس مر قانون و مصوبه ستاد هدفمندسازی یارانههاست. از سوی دیگر رئیس کمیسیون عمران مجلس طرح مسکن اجتماعی دولت یازدهم- پس از دو سال اجرای آن در هالهای از ابهام قرار دارد- را یک طرح سوسيالیستی دانسته و گفته است: «با همین مسکن مهر تعداد زیادی از مردم صاحب خانه شدهاند، طرح مسکن اجتماعی بیشتر شبیه ساختار سوسیالیستی است، حتی در زیرمجموعه دولت طرح مسکن اجتماعی مصوب نشده که در آینده این بیتدبیری به هزینههای دولت اضافه میکند و هماکنون نیز تأخیر در واگذاری مسکن هزینه بیشتری را بر مردم تحمیل میکند.»
مردم را آدم حساب نمیکنند
عضو شورای رقابت نیز درباره آزادسازی قیمتها در حملونقل هوایی مسافری به تسنیم گفته بود: «متأسفانه مردم را آدم حساب نمیکنند و فقط میخواهند هزینههای زائد را با زور از مردم بگیرند.» نادر قاضیپور افزود: بنده با هرگونه افزایش قیمت در مقطع کنونی که حقوقها افزایش نیافته، رفاه تغییر نکرده و درآمد سرانه پایین است از جمله بلیت هواپیما صددرصد مخالفم. وی تصریح کرد: اجرای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما بدون فراهم کردن امکانات جدید، ارتقای سطح کیفی خدمات، هواپیماهای جدید، خدمات جدید و... بیمعنی است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]