واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نکاتی برای حفظ ایمنی کودک در فضای مجازی
به رغم تمام امتیازات و مزایایی که پیشرفت فناوری برای انسان داشته است اما همه چیز در اینترنت مفید نیست و والدین تمایلی ندارند تا برخی موارد در معرض دید کودکان قرار بگیرند.
عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - ما در دنیای شگفت انگیزی زندگی می کنیم که کودکان نوپا در آن با تبلت و گوشی های هوشمند کار می کنند و یک نوجوان می تواند اپلیکیشن خود را با قیمتی باورنکردنی به شرکت های بزرگ بفروشد. گستره جهانی وب این امکان را فراهم کرده تا کودکان به ابزارهای آموزشی آنلاین فوق العاده ای دسترسی داشته باشند و بسیاری از این موارد به صورت رایگان موجود هستند.
به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، به رغم تمام امتیازات و مزایایی که پیشرفت فناوری برای انسان داشته است اما همه چیز در اینترنت مفید نیست و والدین تمایلی ندارند تا برخی موارد در معرض دید کودکان قرار بگیرند. شرایط به گونه ای پیش رفته است که هیچ کس نمی خواهد فرزند کوچکش بدون نظارت و کنترل وارد اینترنت شود. از سوی دیگر، این نکته را می دانیم که محدویدت های بیش از اندازه نیز موجب می شود تا کودک از راه حل های دیگری برای حضور در فضای مجازی استفاده کند و به عنوان مثال از دستگاه دوستانش برای این کار بهره ببرد. به نظر می رسد بهترین انتخاب حد واسطی بین عدم نظارت و اقدامات سخت گیرانه است. در ادامه چند نکته برای حصول اطمینان از حضور ایمن کودکان در اینترنت را ارائه می کنیم. والدین باید به واقع آموزش دیده باشند متاسفانه در دنیای امروز که فناوری با سرعتی چشمگیر در حال پیشرفت است کودکان اغلب درباره دستگاه هایی که در خانه وجود دارند و چگونگی کارکرد آنها اطلاعات بیشتری از والدین خود دارند. در این شرایط والدین اعتبار خود را از دست می دهند. بر همین اساس، اطمینان حاصل کنید از تمامی قوانین ایمنی آنلاین آگاه هستید و از آنها پیروی می کنید تا الگویی مناسب برای فرزند خود باشید. دستگاه ها را در مکان های عمومی خانه قرار دهید کودکان و بزرگسالان باید از دستگاه هایی مانند لپ تاپ و تبلت در فضاهای عمومی خانه استفاده کنند. این مساله نه تنها نظارت بر فعالیت های کودکان را امکانپذیر می کند بلکه در صورت مواجهه آنها با مشکلی ناخواسته می توانند به سرعت جریان را با والدین خود در میان بگذارند. نظارت بر دانلود اپلیکیشن ها متاسفانه اپلیکیشن های بسیاری وجود دارند که می توانند برای رفتارهای آنلاین پنهان و یا در معرض خطر قرار دادن کودک مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین، این امکان وجود دارد که کودک به طور عمد یا ناخواسته هزینه های بسیاری را صرف خرید و دانلود اپلیکیشن ها یا موارد قابل خرید در اپلیکیشن ها کند. بر همین اساس، نظارت بر اپلیکیشن های دانلود شده توسط کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برای این کار می توانید از برنامه هایی که به طور ویژه برای نظارت والدین بر فعالیت کودکان در فضای مجازی توسعه یافته اند و یا ویژگی های که در خود سیستم عامل های تلفن همراه یا تبلت ارائه می شوند، استفاده کنید. با حفظ احترام ایمنی را تامین کنید والدین می توانند و در حقیقت باید امکان و حق دسترسی به شبکه های اجتماعی، پیام های متنی و ایمیل های فرزند خود را داشته باشند. اگر والدین نشان دهند که این حق را بنابر دلایل منطقی و حفظ امنیت برای خود محفوظ می دانند، بیشتر کودکان نیز به آن احترام می گذارند. متاسفانه برخی والدین با دسترسی به ارتباطات خصوصی فرزند خود با هدف بررسی شایعات و دخالت های بیش از اندازه این حس اعتماد و احترام را خدشه دار می کنند. انتظار اشتباه کردن کودکان را داشته باشید هیچ گاه این نکته را فراموش نکنید با وجود تمام اقدام هایی که برای تامین امنیت فرزند خود در فضای مجازی انجام می دهید امکان ارتکاب به اشتباه از سوی آنها وجود دارد. باید همواره انتظار چنین رویدادی را داشته باشید و برای کمک به کودکان آماده باشید. کودکان تحت شدیدترین نظارت ها نیز می توانند قضاوت اشتباه درباره دیگران داشته باشند و بر همین اساس، احساسات جریحهدار شده همواره شکل خواهند گرفت.برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۰۳ دی ۱۳۹۴ - 24 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]