تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان مؤمن، در پشت دل اوست و دل منافق، در پشت زبان او، زيرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828715349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهدید داعش و ائتلاف سعودی ها؛ چقدر جدی، چقدر واقعی؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تهدید داعش و ائتلاف سعودی ها؛ چقدر جدی، چقدر واقعی؟
اقدام رو به جلو سران عربستان سعودی برای تشکیل یک ائتلاف نظامی موسوم به ائتلاف اسلامی علیه داعش، از یک هفته پیش همچنان موضوع بحث و جدل های فراوان درمحافل سیاسی منطقه و از جمله عراق قراردارد.
آفتاب : این اقدام سعودی ها به دنبال سلسله سیاست های واگرایانه سال های اخیر ریاض از سوریه تا عراق و یمن، اکنون با این سوال در محافل سیاسی روبه روست که حاکمان سعودی با این ائتلاف بحث انگیز به کجا می روند؟ آیا واقعا قصد مقابله با داعش را دارند؟

از طرفی به دنبال اعلام تشکیل ائتلاف سعودی، در هفته گذشته و با هدف تکمیل پازلی که عربستان طرح ریزی کرده، داعش هم در حرکتی نمایشی با انتشار یک ویدئو در محیط مجازی، عربستان سعودی را تهدید کرد؛ تهدیدی که اولینش نیست و در طول یک سال و نیم گذشته که این گروه تروریستی تکفیری حالت تهاجمی به خود گرفته، چندین بار تکرار شده است.
کارشناسان و ناظران اوضاع جاری در منطقه، نه آن ائتلاف و نه این تهدیدها را چندان جدی نمی گیرند. برای بررسی چرایی این بی اعتمادی لازم است رفتارهای این دو بازیگر یکی رسمی و دیگری نامشروع نگاهی هرچند گذرا انداخته شود.

** نقش دولت سعودی در معادلات سال های اخیر در منطقه
- همکاری سعودی ها و برخی کشورهای منطقه با دولت های استعماری جهان، جهت منحرف کردن جنبش های مردمی در خاورمیانه طی 6 سال گذشته
- ورود به بحران اجتماعی در سوریه و تلاش برای سرنگونی نظام سیاسی این کشور به همراه چند کشور منطقه
- تاسیس و راه اندازی گروه های تروریستی و حمایت های مالی و تسلیحاتی از آنان
- نگاه فرقه گرایانه به مسائل منطقه و پی ریزی سیاست های منطقه ای بر اساس همین رویکرد
- رویکرد نظامی گرا در سیاست خارجی و تعطیل کردن دیپلماسی
- منبع و کانون اصلی تئوری ها و فتاوای افراط گرایانه
- حمایت از بازمانده های حزب بعث عراق بعد از سقوط صدام در 2003 میلادی و تلاش برای بازگرداندن آنان به قدرت در عراق به هر قیمت ؛ بطوری که طی سال های اخیر چندین اجلاس رسمی در دوحه قطر ، اردن و ریاض با هدف سرنگونی دولت عراق و بازگرداندن بعثی ها به قدرت برگزار کرده است
در توضیح رویکرد نظامی گرا و فرقه گرایانه دولت سعودی، می توان به اظهارات تند و خشونت آمیز شخصیت های سیاسی و شاهزادگان این کشور از جمله بندر بن سلطان اشاره کرد که با تهدید ملت های منطقه ، بسیار افراطی عمل کرده اند. بندر بن سلطان در اظهاراتی که بعدها شخصیت های اروپایی فاش کرده اند، پیروان اهل بیت (ع) را تهدید به کشتار جمعی کرده بود.
همچنین سعودی ها با استفاده از بعثی های باقیمانده از زمان صدام ، گروه تروریستی داعش را از القاعده متولد کردند.
نکته دیگر اینکه طی 5 سال اخیر هرجا سعودی ها ورود کرده اند، آشوب و هرج و مرج و جنگ و کشتار به دنبال داشته است و عموما در خدمت گروه های تروریستی مانند داعش که سوریه و یمن دو کشوری هستند که سرنوشت آنان موید این ادعاست. هم اکنون حملات نظامی این کشور به یمن، زمینه حضور گروه های القاعده و داعش را در این دیار فراهم کرده است.

** پرونده داعش
- گروه تروریستی داعش در طول سال های اخیر کاملا مطابق فتاوا و تئوری های خشونت صادره از ریاض عمل کرده است
- عمده منابع تامین کننده مالی این گروه تروریستی کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه سعودی و قطر است
- بدنه تخصصی و حرفه ای این گروه را حزب بعث تشکیل می دهد
- بیشترین نیرو و فرماندهان خارجی گروه تروریستی تکفیری داعش را سعودی ها تشکیل می دهند
- قتل ، کشتار ، ویرانی، تجاوز به زنان و دختران و به بردگی کشاندن آنان و نابودی آثار تاریخی و فرهنگی ، مطابق فتاوای علمای وهابی
- ویرانی زیرساخت ها و منابع کشورهای میزبان از جمله جاده ها، پل ها ، ابنیه و تاسیسات زیربنایی

**ائتلاف سعودی
ائتلاف سعودی ها و تهدید داعش در هفته اخیر اولین خبرسازی رسانه ای در این خصوص نبوده است. داعش پیش از این طی یک سال و نیم گذشته چندین مورد سعودی ها را به حمله تهدید کرده است و سعودی ها نیز متقابلا یک بار از برخورد بزرگ با اعضا طرفداران داعش در عربستان در سال گذشته خبر داده و اعلام کردند که اتباع سعودی را که به داعش پیوسته باشند، مجازات خواهد کرد و یک فرصت هم برای بازگشت آنان از سوریه و عراق درنظر گرفتند.
اما در تمام این مدت ، داعش ، هیچگاه به سمت مرزهای سعودی حرکت نظامی ترتیب نداد و هیچ اقدامی هم از سعودی ها علیه داعش گزارش نشد.
از همین رو کارشناسان و ناظران به دلایل زیر ماهیت ائتلاف سعودی را از نظر ماهوی حقیقی نمی دانند ؛
- در این ائتلاف سعودی ها، دو کشور اصلی، موضوع ایجاد ائتلاف، یعنی عراق و سوریه حضور ندارند
- از کشورهای موثر در مقابله با تروریسم در سال های اخیر در این ائتلاف نامی وجود ندارد؛ به عنوان مثال اکثر کارشناسان و تحلیلگران عراقی و حتی رسانه های این کشور همواره به عدم حضور ایران در این ائتلاف به عنوان کشور موثر در جنگ علیه تروریسم و همچنین از عدم نام الجزایر در فهرست سعودی ها اشاره می کنند
- حضور کشورهایی که در ارتباط با تروریسم تاکنون تحرکی نداشته اند
- حضور کشورهایی که سابقه رفتارهای فرقه گرایانه در سیاست های منطقه ای آنان وجود دارد
- حضور کشورهایی که عمدتا نظامی گرا و دارای نظام های غیر دمکراتیک هستند
- حضور کشورهایی مانند نیجریه که ارتش آن اخیرا بصورت علنی همسو با گروه تروریستی بوکوحرام ، متحد آفریقایی داعش، دست به کشتار دسته جمعی فرقه ای زده است
- سوال بزرگ درباره این ابتکار سعودی ها؛ اینکه "سعودی ها که در روزهای حساس که داعش در آستانه بغداد و اربیل بود، هیچ تحرکی از خود نشان ندادند، اما چرا حالا که عراقی ها در حال پیشروی هستند و در اوج پیروزی ها بر داعش تروریستی در الرمادی و بیجی به فکر ایجاد ائتلاف افتاده اند؟"
- عدم پاسخ مثبت طی یک سال و نیم گذشته به درخواست های دولت عراق برای حمایت از بغداد در جنگ علیه داعش
از همه اینها گذشته، سعودی ها در اجرای سیاست ها و برنامه های خود در منطقه طی سال های اخیر همواره از خود رد پا گذاشته اند، به عنوان مثال همین هفته خالد الملا روحانی برجسته عراقی اهل سنت و رئیس هیات علمای عراق درباره جنایت کشتار شیعیان در نیجریه، گفت سه روز قبل از وقوع این فاجعه شخصا شاهد ویژه برنامه یک کانال تلویزیونی سعودی بوده که نیجریه ای ها را به مهار شیعیان این کشور تشویق کرده و عملا به رهبران این کشور خط داده است.

** تهدید داعش چقدر جدی است؟
تهدید داعش به اعتقاد کارشناسان اساسا نمی تواند جدی باشد. این گروه تروریستی از کشورهای حوزه خلیج فارس تامین مالی و تسلیحاتی می شود و این موضوعی است که حتی اروپایی ها نیز از آن مطلع هستند و اخیرا موجی از انتقادها از رژیم سعودی براه افتاده است، چرا که به نظر می رسد آش خیلی شور شده است.
داعش پیش از این نیز سعودی ها را تهدید کرده بود، اما این گروه که به سرعت می تواند خود را در نقاط مختلف از لیبی، تا پاریس و از آنجا تا افغانستان منتشر کند، حتی یک بار نیز هدفی را در سعودی مورد حمله قرار نداده است. البته حضور این گروه در عربستان امر قابل انکاری نیست، بطوری که چندین عملیات تروریستی علیه مساجد و حسینیه های شیعیان در یک سال گذشته مقابل چشم ماموران امنیتی سعودی از سوی این گروه صورت گرفته و تعداد زیادی قربانی بجا گذاشته است، حال آنکه تاکنون هیچ گزارشی درباره برخورد دولت سعودی با این گروه منتشر نشده است.

موضوع آنقدرهای پیچیده نیست، بطوری که در تمام ایام و ماه هایی که داعش مناطق مختلفی در سوریه، شمال عراق و مناطق غرب و مرکزی عراق را مورد حملات تروریستی قرار داده، دولت سعودی هیچگاه از مرزهای شمالی خود ابراز نگرانی نکرده و تدابیر ویژه ای برای حفاظت از آن به اجرا نگذاشته است.
دولت سعودی آنقدر از مرزهای شمالی خود با عراق اطمینان دارد که ارتش خود را با تمام نیرو و تجهیزات به مرزهای یمن انتقال داده است.

داعش هم اکنون مجری اصلی فتاوایی است که در شبه جزیره صادر می شود و به علاوه براساس برخی گزارش ها، این گروه تروریستی و نیز القاعده در داخل هیات حاکمه عربستان نفوذ قابل ملاحظه ای دارند.
به این ترتیب ائتلاف سعودی چقدر واقعی است و تهدید متقابل داعش چقدر جدی؟!؛ پاسخ به این سوال با مروری ساده در اینترنت قابل دسترسی است.



تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن