محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826922045
فقط نمایندگان مجلس بخوانند/منطقه آزاد تجاری مهران و فوایدش برای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فقط نمایندگان مجلس بخوانند/منطقه آزاد تجاری مهران و فوایدش برای ایران استانها > ایلام - مهمترین موضوع و دغدغه این روزهای مردم و مسئولان استان ایلام موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران است؛ منطقه ای که اگر از تصویب نمایندگان می گذشت، می توانست سرآغاز تحول و پویایی اقتصاد و زندگانی ایلامی ها شود.
به گزارش ایرنا، اردیبهشت سال 93 بود که کاروان تدبیر و امید در سفر استانی ایلام به پیشنهاد مسئولان استان مبنی بر ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران مهر تائید زد و بلافاصله پس از آن پی گیری ها برای تحقق این خواست مردم ایلام از سوی مسئولان محلی آغاز شد و پس از کش و قوس هایی شورای عالی مناطق آزاد و هیات دولت با راه اندازی آن موافقت کردند.
بعد از ماه ها تلاش و پی گیری لایحه ایجاد منطقه آزاد مهران توسط دولت تدبیر و امید تقدیم مجلس نهم شد، مجلس نیز در نشست 17 آذر گذشته لایحه ایجاد مناطق آزاد مهران و اردبیل را در دستور کار و بررسی قرار داد که با وجود انتظار و توقع مردم ایلام، نمایندگان با طرح چند اشکال، بررسی و موافقت با لایحه دولت را منوط به بررسی بیشتر و رفع ایرادهای وارده کردند.
مجلسیان سرانجام در نشست روز یکشنبه 29 آذرماه امسال دوباره لایحه ایجاد منطقه آزاد مهران به همراه مناطق آزاد تجاری و صنعتی اروند، بانه و مربوان، اینچه برون، اردبیل، بوشهر و سیستان را مورد بررسی قرار دادند که پس از بیان سخنان موافق و مخالف، رای گیری برای تعیین تکلیف این لایحه انجام شد که به علت دریافت نشدن آرای کافی این لایحه از دستور مجلس خارج شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در راستای رسالت حرفه ای اطلاع رسانی برای آشنایی مخاطبان با کارکرد و نقش مناطق آزاد تجاری و صنعتی بر حوزه اقتصاد با محوریت منطقه آزاد مهران میزگردی با حضور حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام، علی طاووس نژاد مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی مهران، خلیل حیدری مدیرکل گمرکات، مرتضی دارایی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی و یارالله نصیری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام ترتیب داده که متن آن در پی می آید: ** استفاده حداکثری از ظرفیت تعاملات بین منطقه ای هدف اساسی ایجاد مناطق آزاد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام با بیان اینکه سیاست ایجاد مناطق آزاد جدید نیست و پیشینه آن به بیش از 2 قرن می رسد، گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت همکاری های بین منطقه ای هدف اصلی و اساسی توسعه و ایجاد مناطق آزاد تجاری در جهان است.
حشمت الله عسگری افزود: تفاوت در سیاست های داخلی کشورهای مختلف مانع از به حداکثر رسیدن تعاملات تجاری می شود و مناطق آزاد با برخورداری از قواعد یکسان جدا از قوانین و مقررات سرزمین اصلی، زمینه ساز تولید و رفاه حداکثری هم برای سرزمین اصلی و هم برای خود مناطق خواهد شد.
وی ادامه داد: قوانین و مقررات مناطق آزاد سلیقه ای نیست و دارای یک استاندارد جهانی مشخص و مشترک است که پشتوانه نظری قوی و بسیار محکمی نیز دارد و مرتب در حال پویایی و تغییر و تحول است. **مناطق آزاد میدانی برای هنرنمایی مزیت های سرزمین اصلی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: در مناطق آزاد تجاری، ظرفیت های نهفته کشورها شکوفا شده و می توان از این مناطق به عنوان میدانی برای هنرنمایی مزیت ها و ظرفیت های سرزمین اصلی یاد کرد.
عسگری افزود: سرزمین اصلی همانند کوچه ای خلوت است که قدرت نمایی و رقابت پذیری کالاهای تولیدی در آن فایده ای ندارد و باید این کالاها وارد گود و میدان اصلی مناطق آزاد شوند که تمامی قدرتمندان در آن حضور دارند و یک قانون واحد بر آن حاکم است.
وی ادامه داد: ایجاد مناطق آزاد یعنی ایجاد میدانی که در آن باید فاصله رقابت واقعی و رقابت موجود را سنجیده و ناکامی ها و نارسایی های خود را شناسایی و برطرف کنیم. ** نارسایی های سرزمین اصلی نباید به پای مناطق آزاد نوشته شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: بیشتر ناکامی ها و نارسایی ها به سرزمین اصلی بازمی گردد و نباید به پای مناطق آزاد تجاری نوشته شود.
عسگری با بیان اینکه بخش عمده ای از فرآیندی که در مناطق آزاد پیموده می شود، حلقه آخر تولید و توزیع است، افزود: کالاها باید با کمک نیروی کار ارزان و مزیت های نسبی منطقه ای تولید و سپس برای پردازش و صادرات وارد چرخه تجارت مناطق آزاد شوند.
وی ادامه داد: هر چه قیمت تمام شده در سرزمین اصلی بالاتر باشد رقابت پذیری کالاها در مناطق آزاد کمتر می شود و برعکس که این بر می گردد به سیاست های پشتیبانی که در مراحل اولیه تولید نقش ایفا می کند و این که مسیر تولید را تا چه اندازه درست طی کرده ایم. ** مناطق آزاد دسترسی سرزمین اصلی به بازارهای بزرگ تر را فراهم می کند
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام با بیان اینکه مزیت های فراوان منطقه ای برای تبدیل شدن به رفاه و ثروت نیازمند دسترسی به بازارهای جهانی است، گفت: مناطق آزاد دسترسی سرزمین اصلی به بازارهای بزرگ تر را فراهم می کند.
عسگری افزود: مساله جمعیت کم یکی از مشکلات اساسی این استان است و مزیت های فراوان ایلام اعم از منابع زیرزمینی، نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی مناسب با این جمعیت کم تناسب ندارد.
وی ادامه داد: بازار کوچک استان پاسخ گوی تولید بزرگ نیست و تولید درشت مقیاس جواب گوی چنین بازاری نیست بنابراین باید برای تبدیل مزیت ها به ثروت به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کنیم که ایجاد منطقه آزاد مهران این امکان را برای استان فراهم می کند.
وی اظهار کرد: در سرزمین اصلی تعداد اندکی تولید کننده وجود دارد اما در مناطق آزاد کسانی ساکن می شوند که کارشان تولید و تجارت است یعنی اینکه جمعیت خالص و بارور اقتصادی هستند. ** تراز تجاری منفی کشور ارتباطی به مناطق آزاد ندارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: تراز منفی تجاری کشور ربطی به مناطق آزاد ندارد بلکه هشداری است به این موضوع که در کشور کالای صادراتی و قابل رقابت تولید نمی شود.
عسگری افزود: روال مناطق آزاد مبتنی بر تجارت است و این تفسیری که این مناطق باید صرف صادارتی باشد به هیچ وجه صحیح نیست زیرا در ادبیات تجارت، مبادله کالا باید دو سویه باشد؛ کشورهای دو طرف مناطق آزاد علاقه مند هستند تراز تجاری مثبت داشته باشند بنابراین امکان فعالیت صرف صادراتی وجود ندارد اما باید تلاش کنیم در مجموع در کل کشور تراز تجاری مثبت شود.
وی ادامه داد: نمی توانیم استانداردهای جهانی را به نفع خود تغییر دهیم اما باید تلاش کرد کالای صادراتی ارزان تولید کنیم و در این راستا باید شهرک های صنعتی و واحدهای تولیدی مجاور مناطق آزاد تقویت شود. **مزیت پایین بودن هزینه محصور کردن منطقه آزاد مهران/ طبعیت مهران را محصور کرده است
معاون استاندار ایلام گفت: محدوده منطقه آزاد مهران از هشت هزار هکتار در نظر گرفته شده توسط دولت به بیش از 90 هزار هکتار افزایش یافت.
عسگری با بیان اینکه تلاش شده است نقشه این منطقه به صورتی انتخاب شود که بیشتر زمین ها جنبه ملی داشته باشد تا واگذاری زمین ها تاثیری بر افزایش قیمت زمین های عمومی نداشته باشد، افزود: این یکی از نقاط قوت منطقه آزاد مهران است که از رقابت قیمت زمین و مسکن تبعیت نمی کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نقاط قوت منطقه آزاد مهران این است که محدوده در نظر گرفته شده برای آن به طور طبیعی محصور شده است و تنها نیاز است دو حصار و گذرگاه در پل کنجانچم و چنگوله احداث شود.
عسگری اضافه کرد: بخش عمده ای از این منطقه هم مرز با عراق و قسمت دیگری نیز با کوه های ملکشاهی محدود شده که نیاز به حصارکشی ندارد بنابراین هزینه محصور کردن و ایجاد منطقه آزاد را بسیار کاهش می دهد.
وی تاکید کرد: ایجاد منطقه آزاد مهران هزینه زیادی برای دولت نخواهد داشت و به سبب ماهیت اقتصادی آن باری نیز از دوش دولت برداشته خواهد شد. ** منطقه آزاد فرصت ارزشمندی برای پیشرفت کشور است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام نیز در این نشست گفت: بعضی از استادان که سال ها نظریه پرداز اقتصادی بوده اند طوری فکر می کنند که ایجاد منطقه آزاد مهران به معنای کندن و برداشتن امکانات از نقاط دیگر و اضافه کردن آن امکانات به مهران است که این خود مایه تاسف است.
یارالله نصیری افزود: کشور ما با حدود 2 میلیون متر مکعب گستره آبی و زمینی نیاز به عرصه های جدید برای به فعلیت رساندن ظرفیت هایش دارد که برای نیل به این مهم باید عرصه ای برای جذب، هدایت و حمایت از سرمایه گذاران خارجی و ایجاد اشتغال و به فعلیت رساندن ظرفیت های کشور فراهم شود.
وی ادامه داد: ایران با پتانسیل های بالقوه ای که دارد با تعداد محدودی منطقه آزاد به وسعت کم نمی تواند این ظرفیت ها را فعلیت بخشد، بنابراین اگر بخواهیم برای ایجاد اشتغال به فرصت ها و پتانسیل هایی که در کشور و استان وجود دارد توجه کنیم باید با در نظر گرفتن این که سرمایه های کشور کفاف ظهور و بروز این امکانات را نمی دهد برنامه ای زمان بندی شده تهیه کرد که ظرفیت ها و مزیت های ایران به فعلیت برسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام تاکید کرد: در این زمینه نیاز به عرصه ای است که از لحاظ امنیتی و سرعت سرمایه گذاری و ایجاد امنیت روانی پشتوانه قانونی وجود داشته باشد تا سرمایه گذاران خارجی بتوانند به آن اتکا و اطمینان کنند.
نصیری یادآور شد: منطقه آزاد تجاری مهران یکی از فرصت های ارزشمندی است که می تواند به کل کشور خدمت کند، به این معنی که پتانسیل و زیرساخت هایی که در مهران ایجاد و سرمایه گذاری که در داخل منطقه آزاد مهران جذب می شود بدون شک بازتاب این مهم ایجاد اشتغال و تولید ثروت آن به کل کشور باز می گردد ضمن اینکه بر روان سازی صادرات و سرمایه گذاری کمک خواهد کرد. ** منطقه آزاد مهران موقعیت راهبردی در جهان دارد
وی ادامه داد: منطقه آزاد تجاری مهران موقعیتی راهبردی در جهان دارد، سرمایه گذارانی که بخواهند در منطقه خاورمیانه جای پای مطمئنی داشته باشند به طور قطع به منطقه آزاد مهران که مکانی امن و مناسب برای سرمایه گذاری است روی خوش نشان خواهند داد.
رئیس سازمان صنعت و معدن استان ایلام اضافه کرد: بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه به سبب سیاست های استعماری متحمل آشوب ها و نا امنی هایی هستند، در این راستا منطقه آزاد تجاری مهران می تواند نقطه امنی برای صادرات به تمامی این کشورها باشد.
نصیری گفت: ظرفیت های ویژه استان ایلام به خوبی معرفی نشده و به عبارتی شاید توجه کافی در دهه های گذشته به این استان نشده و به نوعی مغفول مانده است. ** منطقه آزاد مهران حوزه نفت و گاز استان ایلام را متحول می کند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با اشاره به ظرفیت های بزرگ ایلام در 2 حوزه نفت و گاز، افزود: منابع استان در این 2 حوزه اگر به فعلیت برسد می تواند کشور را اداره کند، اکنون میلیاردها دلار سرمایه گذاری آماده معرفی به سرمایه گذاران بخش نفت و گاز است.
نصیری ادامه داد: این استان 15 درصد ذخایر گاز و 6 درصد منابع نفت کشور را داراست که می طلبد دولت با نگاه راهبردی و ویژه جذب سرمایه گذاری خارجی به سمت بهره برداری از این ثروت ها را در اولویت قرار دهد.
وی گفت: در زمینه مصالح ساختمانی مانند گچ، آهک، آجر و سیمان ظرفیت های مناسبی در استان وجود دارد که با سر و سامان گرفتن منطقه آزاد تجاری مهران می توان این گونه کالاها را به کشورهای منطقه صادر کرد.
نصیری افزود: کشورهایی چون عراق و سوریه اکنون در سطح بالایی به مصالح ساختمانی نیاز دارند که این خود می تواند سرمایه گذاری را که در منطقه آزاد مهران اتفاق افتد و از ره آرود صادرات آن بازار مصالح ساختمانی این کشورها را تامین کرد. ** منطقه آزاد مهران دروازه اقتصادی کشور خواهد شد
وی ادامه داد: در گذشته مناطق آزاد ویژه ای بی مطالعه و بدون اولویت های ناب اقتصادی و بر اساس یک سری رانت ها تصویب شدند، اما باید در مورد مهران صورت مساله را پاک کرد زیرا این شهرستان موقعیت و ویژگی های خاص خود را دارد و می تواند به عنوان دروازه اقتصادی کشور تلقی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: حال که گام های اساسی در خصوص ایجاد منطقه آزاد مهران برداشته شده است باید پس از تصویب نهایی آن در مجلس شورای اسلامی مسئولان و دست اندرکاران استان برنامه ریزی مدونی برای ایجاد زیرساخت های لازم فعالیت این منطقه انجام دهند و با اطلاع رسانی دقیق، منطقه آزاد مهران را به همراه مزیت ها و ظرفیت های منحصر به فرد آن به جهان معرفی کنند.
وی اضافه کرد: همان طور که در تمام قوانین مناطق آزاد هر سال ویرایش و بازنگری انجام می شود نیاز است قانون جذب سرمایه گذاری را همگام با سلائق جهانی و روش های نوین سرمایه گذاری و صادرات منطبق شود تا ما نیز همگام با دیگر کشورها به پیش برویم. ** منطقه آزاد مهران بهترین موقعیت و جایگاه در میان دیگر مناطق آزاد کشور دارد
مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: مهران در موقعیتی قرار گرفته که می توان از نیروی انسانی و سرمایه گذاری دولت عراق استفاده کرد که با این کار می شود به بازار مصرفی این کشور دست رسی یافت.
حیدری اضافه کرد: دیگر مناطق آزاد کشور مزیت مهران را ندارند، به عنوان مثال در منطقه آزاد ارس کالاهای ایرانی باید با محصولات حوزه قفقاز و کشورهای اروپایی رقابت کند که بدون شک در این نقاط امکان رقابت بسیار سخت و شاید غیرعملی خواهد بود.
وی بر لزوم شناسایی مسائل و مشکلات دیگر مناطق آزاد کشور و برنامه ریزی و ارائه راهکار برای رفع آنها هنگام ایجاد و فعالیت رسمی منطقه آزاد مهران تاکید کرد و گفت: مدیریت یکپارچه و استفاده از تجارب کلان مدیریتی از مزیت های مناطق آزاد تجاری و صنعتی است ضمن این که قانونگذار تمامی اختیارات دستگاه ها دولتی را به یک مرکز مدیریتی واگذار کرده است. ** بهره گیری محلی ها از تجارت پیله وری و چمدانی مزیت دیگر منطقه آزاد مهران
حیدری ادامه داد: مهم ترین مزیت راه اندازی منطقه آزاد مهران بهره مندی ساکنان محلی از امکان تجارت پیله وری و چمدانی است که می تواند علاوه بر اشتغالزایی در افزایش درآمد ساکنان محلی نیز تاثیرگذار باشد. ** مشوق های مالی، گمرکی و معافیت های مالیاتی از عوامل مهم جذب سرمایه گذاران به سمت مناطق آزاد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان ایلام نیز در ادامه این میزگرد گفت: قانون معافیت ها و مشوق های مالی، گمرکی و مالیاتی مناطق آزاد باعث می شود که سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این مناطق بیش از سایر مکان ها روی خوش نشان دهند.
مرتضی دارایی افزود: در کنار مشوق ها و معافیت های قانونی مناطق آزاد، در صورت تصویب نهایی منطقه آزاد مهران با توجه به مزیت های منحصر به فردی که از حیث موقعیت جغرافیایی، گردشگری مذهبی و جایگاه صادراتی به عراق دارد می تواند بسترساز توسعه و شکوفایی اقتصاد استان ایلام باشد. ** باید با نگاه اقتصاد ملی به منطقه آزاد مهران نگریسته شود
وی ادامه داد: مسئولان و متولیان بخش های مختلف اقتصادی کشور با توجه به جایگاه ویژه شهرستان مرزی مهران در حوزه اقتصاد و فرهنگ باید با نگاه ملی و نه محلی به منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران بنگرند.
مدیرعامل شهرک های صنعتی ایلام گفت: همه موارد و بسترهایی که برای سرمایه گذاری نیاز است باید به سرعت در این منطقه فراهم شود زیرا سرمایه گذاران که بیشتر آنان شرکت های خارجی است ترجیح می دهند سرمایه های خود را روانه جاهایی کنند که امکانات زیرساختی لازم و کافی در آنجا وجود دارد.
دارایی بیان کرد: اولویت اصلی و شعار کلیدی دولت تدبیر و امید بهبود فضای کسب و کار در کشور است که با راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران می توان اقتصاد و بازار کسب و کار استان ایلام حتی استان های همجوار متحول و پویا کرد. ** منطقه آزاد مهران زمینه ساز رونق تولید در شهرک های صنعتی ایلام و افزایش صادرات کالا به خارج از کشور
مدیرعامل شهرک های صنعتی ایلام گفت: راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران زمینه تحرک صنایع ایلام را فراهم می کند و باعث خواهد شد که تولید کالا در شهرک های صنعتی استان و صادرات آنها به بیرون از مرزهای کشور رونق بی سابقه و چشمگیر گیرد.
وی افزود: به طور قطع اگر منطقه آزاد مهران ایجاد شود موضوع باز صادرات نیز به صرفه خواهد بود به عنوان مثال صنایع مانند صنعت بسته بندی می تواند مجال صادراتی داشته باشد به این معنا که می توان کالای تولیدی خود استان یا مناطق دیگر را وارد و سپس به صورت بسته بندی شده از منطقه آزاد به خارج از کشور صادر کرد.
دارایی با اشاره به تاثیر مثبت منطقه آزاد مهران در صورت تصویب نهایی بر صنایع و شهرک های استان ایلام ادامه داد: واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی به روز و مورد نیاز صنایع و واحدهای تولیدی استان از طریق منطقه آزاد مهران با توجه به سرمایه محدود صنعتگران ایلامی بسیار صرفه اقتصادی دارد و ضمن اینکه در صورت ایجاد این منطقه می توان ماشین آلات قدیمی و فناوری کهنه تولید در بخشی از صنایع را با ورود دستگاه ها و فناوری جدید به روز کرد. ** منطقه آزاد مهران قلب تپنده اقتصاد ایلام
مدیرعامل شهرک های صنعتی ایلام گفت: منطقه آزاد مهران به عنوان قلب تپنده اقتصاد استان ایلام بهترین راهکار برای شکوفایی مزیت ها و ظهور استعدادهای طبیعی و ثروت های خدادادی استان مانند صنایع نفت و گاز است که می تواند در استان تحول اساسی و ریشه ای اقتصادی ایجاد کند.
وی اظهار کرد: با وجود برخی دیدگاه ها که اقتصاد مناطق آزاد کشور را وارداتی صرف تعریف و تعبیر می کنند، معتقدم بر خلاف این رویکردها، مناطق آزاد بهترین راهکار و ابزار برای پویایی و تحرک اقتصادی کشور به شمار می روند.
دارایی افزود: با تصویب و فعال شدن منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران نه تنها شهرک های صنعتی استان بلکه شهرک ها و نواحی صنعتی غرب کشور نیز می تواند تحریک شود و تولید خود را با استفاده از این مکان به بیرون از مرزهای کشور صادر کنند.
وی بیان کرد: روح قالب برنامه ششم توسعه کشور بحث توازن منطقه ای است و اتفاقا یک بحث و مقوله منطقی است که بخش عمده ای از این توازن با تصویب و آغاز به کار منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران محقق خواهد شد. ** منطقه آزاد مهران بندر خشک ایران می شود
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی مهران نیز در این میزگرد گفت: با وجود این که بندر و فرودگاه دو مولفه مهم ایجاد مناطق آزاد یا ویژه اقتصادی به شمار می رود، اما کارشناسان و صاحب نظران مهران را با توجه به موقعیت ویژه و راهبردی بندر خشک ایران نام گذاری کرده اند.
علی طاووس نژاد افزود: استان ایلام از حیث ذخایر نفت، گاز و معادن جایگاه ممتاز و بالایی در کشور دارد که باید در شرایط پسا تحریم از این ظرفیت ها و ثروت ها به بهترین شکل ممکن بهره برداری و استفاده کرد.
وی ادامه داد: باید سرمایه گذاران خارج استان و حتی خارج از کشور را به سمت سرمایه گذاری در مهران سوق داد و از فرصت پیش آمده برای رونق بخشی به صادرات، اشتغال و تسهیل در کسب و کار منطقه بیشترین بهره برده شود.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی، برقراری روابط تجاری بین المللی، اشتغال مولد، انتقال فناوری، صادرات غیرنفتی و ترانزیت و ترانشیت از اهداف، مزایا و مجوزهای مناطق آزاد است که در صورت تحقق و تولد منطقه آزاد مهران همه این عوامل ظهور و بروز خواهد یافت. ** رغبت بالای سرمایه گذاران بومی و غیربومی برای سرمایه گذاری در مهران
طاووس نژاد اضافه کرد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی که بر خصوصی سازی و توسعه آن تاکید دارد، منطقه ویژه اقتصادی مهران توسط استاندار ایلام به بخش خصوصی و شرکت توسعه عمران واگذار شده و این شرکت برای ایجاد زیرساخت ها به یک هزار میلیارد ریال بودجه نیاز داشت که در مدت معین قرارداد این شرکت نتواست مبلغ مورد نظر را تامین و اهداف مد نظر قید شده در قرارداد را عملیاتی سازد و لذا استاندار ایلام اقدام به فسخ قرارداد کرد.
وی گفت: در حال حاضر یک تشکیلات دولتی و نیمه دولتی با حضور و نظارت استاندار و معاونان وی امور منطقه ویژه را انجام می دهند و این تشکیلات تاکنون موفق به جذب شش سرمایه گذار خارج استان برای سرمایه گذاری در مهران شده و حتی یکی از این شرکت ها خواهان اجرای پنج طرح در این منطقه است و ما تا پایان امسال شاهد حضور سرمایه گذاران بومی و غیر بومی متعددی در منطقه خواهیم بود. ** مناطق آزاد کانون طلایی جذب سرمایه
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام در بخش دوم سخنان خود گفت: تبدیل پتانسیل ها و ظرفیت ها به ثروت نیازمند سرمایه ارزی و ریالی است که با توجه به جمعیت کم استان، منابع مالی سیستم بانکی توان تبدیل پتانسیل به ثروت را ندارد.
عسگری افزود: رشد و توسعه استان نیازمند فراخوانی منابع مالی فراتر از استان است و در این زمینه نیاز است یک کانون طلایی شکل بگیرد که منابع مالی و سرمایه از دیگر نقاط کشور به این کانون طلایی منتقل شود.
وی ادامه داد: کانون طلایی جذب سرمایه نیازمند تشویق جدی، ضمانت اجرایی و امنیت سرمایه گذاری است و ایجاد منطقه آزاد مهران می تواند این امکان را فراهم کند. ** انتقال فناوری بدون واسطه از کارکردهای مناطق آزاد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: سرمایه گذاران استان به سبب توان مالی کم از فناوری های دست چندم استفاده می کنند که این قیمت تمام شده پروژه ها را افزایش داده است اما در مناطق آزاد امکان انتقال فناوری های روز بدون واسطه و با ضمانت فراهم می شود.
عسگری افزود: در برخی موارد نیز فناوری وارد استان می شود اما دانش استفاده از آن وجود ندارد در حالی که مساله مهم استفاده از فناوری است بنابراین چون امکان حضور خارجیان در مناطق آزاد وجود دارد این مشکل نیز مرتفع خواهد شد. ** مرز مهران مسیر دسترسی به بازار بزرگ عربی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: جایگاه راهبردی و موقعیت جغرافیایی مرز بین المللی مهران امکان دسترسی به بازار بزرگ کشورهای عربی منطقه از مسیر منطقه آزاد مهران را بسیار راحت تر و ایمن تر فراهم می کند.
عسگری افزود: اکنون بیشتر رویه های گمرکی در مرز مهران از جمله صادرات، ترانزیت، واردات و تردد خودروهای شخصی انجام می شود و ایجاد منطقه آزاد مهران می تواند این جمعیت کوچک را به بازارهای عربی منطقه مرتبط کند.
وی ادامه داد: دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد که مناطق آزاد باید در مناطق محروم و مناطق دارای پتانسیل بالا ایجاد شود که خوشبختانه مرز مهران به علت برخورداری از پتانسیل های بالا و همچنین مشکلات مربوط به محرومیت دارای هر دو ویژگی هست. ** طرح منطقه آزاد مهران با مطالعه، بررسی و شناخت مسائل دیگر مناطق آزاد کشور نوشته شده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام گفت: طرح امکان سنجی منطقه آزاد مهران با مطالعه و بررسی دقیق و شناخت مسائل و مشکلات دیگر مناطق آزاد کشور تهیه و نوشته شده است و چون در این زمینه از تجربه های دیگران استفاده شده است به طور قطع بهتر مدیریت خواهد شد.
عسگری با بیان اینکه ماهیت زیرساخت ها در مناطق آزاد با سرزمین اصلی متفاوت است، افزود: در مناطق آزاد ایجاد زیرساخت ها فعالیت اقتصادی محسوب می شود و خود ماهیت اقتصادی دارند و به لطف اربعین حسینی نگرانی از بابت نبود زیرساخت ها در استان نداریم.
وی ادامه داد: هم اکنون متقاضیان بسیاری برای ایجاد فرودگاه و احداث دیگر زیرساخت ها در مهران وجود دارد که مترصد تصویب منطقه آزاد مهران در مجلس شورای اسلامی هستند. ** استقبال و اعلام آمادگی ژاپنی ها و اروپایی ها برای سرمایه گذاری در مهران
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی مهران در بخش دوم سخنان خود از استقبال شرکت های خارجی و کشورها برای سرمایه گذاری در مهران خبر داد و یادآوری شد: افزون بر سرمایه گذاران داخلی، برخی از سفرای خارجی مقیم ایران نظیر سفیر ژاپن به همراه گروه های اقتصادی و تجاری این کشور با سفر به مهران و دیدار و بررسی مزیت ها از سرمایه گذاری و انتقال فناوری به منطقه استقبال فراوان کردند و رایزنی برای سفر سفرای اتریش و آلمان به همراه تیم های اقتصادی و تجاری این کشورها به مهران در حال پیگیری است.
وی افزود: سرمایه گذاری های انجام شده در مهران بر اساس نیاز سنجی های عراق است و شرکت های خارجی علاقه مند به سرمایه گذاری در مهران اغلب کالاهایی چون انواع مواد و مصالح ساختمانی تولید می کنند که مورد نیاز بازار کشور عراق است.
طاووس نژاد ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی مهران 830 هکتار گستره در چهار پهنه دارد که پهنه نخست شامل صنایع پایه همچون نفت، پتروشیمی، برق و پهنه صنایع تبدیلی کشاورزی، بسته بندی، مصالح ساختمانی، چرم، کانی های غیر فلزی و... است.
وی بیان کرد: پهنه دیگر نیز شامل cbd (سی بی دی) یا ادارای - تجاری است که ساماندهی تجار و برقراری ارتباط بازرگانی با دیگر کشورها در آن انجام می شود و دو پهنه بعدی نیز فضای سبز و مجتمع های خدماتی و رفاهی است.
طاووس نژاد افزود: بر پایه مطالعه ها و برنامه ریزی ها، منطقه ویژه اقتصادی مهران در دوره ای 10 ساله 9 هزار و 600 فرصت اشتغال زایی مستقیم در زیربخش های مختلف ایجاد خواهد کرد که چندین برابر این رقم نیز اشتغال زایی غیر مستقیم به همراه خود دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی مهران با ذکر این موضوع که یکی از مهمترین درگاه های صادراتی در منطقه آزاد مهران، صدور خدمات فنی مهندسی به کشورهایی چون عراق و سوریه با توجه به ویرانی زیرساختی این کشورهاست، اظهار کرد: پارسال میزان درآمد کشور از محل صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها 20 میلیارد دلار بوده که سهم استان ایلام با وجود ظرفیت های متعدد در زمینه های گوناگون صفر بود.
وی افزود: استان ایلام باید برای توسعه این حوزه تلاش ها و جدیت بیشتری به خرج دهد و با توجه به ایجاد برخی زیرساخت ها توسط کشور عراق به ویژه در استان های شیعه نشین همجوار و تمایل این استان ها برای ایجاد مراودات تجاری با ایلام و کشور از طریق مرز مهران، زمینه برای صدور خدمات فنی و مهندسی و دیگر محصولات مورد تقاضا به این کشور فراهم شده است و منطقه ویژه مهران می تواند به عنوان قطب صنعتی منطقه آزاد شکل بگیرد.
طاووس نژاد با ارائه پیشنهاد مهندسان ایلامی مبنی بر ایجاد راه ابریشم دو از طریق منطقه آزاد مهران بیان کرد: با توجه به این که دزدان دریایی راه های آبی را نا امن کرده اند و 30 درصد توان نیروی دریایی کشور نیز در مناطق فعالیت دزدان دریایی در دریاهای آزاد است، پیشنهاد می شود که مهران را با توسعه راه های زمینی و ریلی از طریق خوزستان یا عراق و سوریه در قالب یک طرح بین المللی به دریای مدیترانه وصل کنیم چرا که عملیاتی کردن این پیشنهاد در حوزه عملی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری هم برای کشور و هم استان ایلام بسیار سودمند خواهد بود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی مهران در ادامه به مواد اشتراک و افتراق مناطق آزاد اقتصادی و ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: در 26 بند موارد اشتراک و اختلاف این دو منطقه مشخص و معین شده که 16 مورد اشتراک میان آنها وجود دارد از جمله این موارد تشابه در صادرات کالا و یکسان بودن تامین ارز در این دو مناطق از طریق صندوق توسعه ملی است و نیز انتقال و به کارگیری اتباع خارجی در هر دو منطقه آزاد است ضمن اینکه بر اساس مجوز قانونگذار 10 درصد کارگران این مناطق می تواند از اتباع بیگانه باشد.
طاووس نژاد ادامه داد: به استناد ماده هفت قانون مناطق ویژه اقتصادی صدور مجوز برای هرگونه فعالیت اقتصادی، عمرانی، آموزشی و... بر عهده سازمان متولی منطقه ویژه است و در امر صدور پروانه ساخت و فعالیت وقت و هزینه کمتری از متقاضیان اتلاف می شود.
وی معافیت ویژه مناطق اقتصادی از عوارض گمرکی و سود بازرگانی را از موارد دیگری دانست که قانون گذار در مناطق ویژه آن را گنجانده است و پیش بینی کرده است و در مبحث سرمایه گذاری خارجی در مناطق ویژه، قانون جذب و تشریک سرمایه گذار خارجی وجود دارد که انتظار می رود مسئولان استان زمینه استفاده از این تسهیلات و شرایط را فراهم سازند.
مدیرعامل منطقه ویژه مهران در مورد استفاده از روادید اتباع خارجی نیز افزود: در مناطق آزاد به اخذ روادید نیاز نیست اما در مناطق ویژه اخذ روادید و تردد اتباع بیگانه طبق قانون سرزمین اصلی است و در بحث تجارت چمدانی نیز در مناطق آزاد افراد می توانند در برگشت به سرزمین اصلی تنها در حد یک چمدان بدون پرداخت عوارض گمرکی وسایل و لوازم مورد نیاز خود را وارد کنند اما در مناطق ویژه این امکان وجود ندارد.
وی در ادامه در خصوص تردد خودرو که مورد توجه عموم مردم است نیز یادآور شد: تردد خودرو در مناطق آزاد تا شعاع خاصی که به تصویب سازمان متولی منطقه می رسد مقدور است اما در مناطق ویژه شرایط طبق سرزمین اصلی خواهد بود.
مرز بین المللی مهران در 95 کیلومتری جنوب غربی ایلام مهمترین معبر رسمی کشورمان برای تردد زائران عتبات عالیات است که تنها در ایام منتهی به اربعین امسال بیش از یک میلیون و 500 هزار زائر از این مرز تردد کردند، روزانه بیش از پنج هزار زائر از این مرز برای زیارت به شهرهای مذهبی عراق سفر می کنند.
مرز مهران همچنین از معبرهای رسمی کشور برای صادرات کالا به کشور عراق محسوب می شود که روزانه محموله 500 کامیون و تریلر از این مرز به کشور عراق صادر می شود. از ابتدای سال جاری تا پایان آبان بیش از 887 میلیون دلار کالا از این مرز صادر شده است.
کلید واژه ها: استان ایلام - مجلس نهم - انتخابات مجلس نهم -
سه شنبه 1 دی 1394 - 15:30:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس: غیبت نمایندگان عامل تصویب لایحه منطقه آزاد تجاری بانه مریوان بود
رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس غیبت نمایندگان عامل تصویب لایحه منطقه آزاد تجاری بانه مریوان بودرئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس گفت عدم تصویب لایحه منطقه آزاد بانه مریوان به دلیل غیبت بیشتر نمایندگان و عدم حضور آنان در مجلس بود به گزارش خبرگزاری فارس از سنندجمخالفت نمایندگان مجلس با لایحه ایجاد منطقه آزاد مهران
مخالفت نمایندگان مجلس با لایحه ایجاد منطقه آزاد مهران استانها > ایلام - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه بار دیگر با ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در مهران مخالفت کردند به گزارش خبرنگار ایرنا لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مهران اروندمنطقه آزاد تجاری مهران راه امن و کم هزینه ورود به بازارهای جهانی
در میزگرد ایرنا بررسی شد منطقه آزاد تجاری مهران راه امن و کم هزینه ورود به بازارهای جهانی ایلام - ایرنا - مهمترین موضوع و دغدغه این روزهای مردم و مسئولان استان ایلام موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران است منطقه ای که اگر از تصویب نمانماینده مردم اردبیل در مجلس مطرح کرد تأکید لاریجانی بر پیگیری قانونی راهکار تصویب منطقه آزاد تجاری اردبیل
نماینده مردم اردبیل در مجلس مطرح کردتأکید لاریجانی بر پیگیری قانونی راهکار تصویب منطقه آزاد تجاری اردبیلنماینده مردم اردبیل نیر نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی قول دادند تا با راهکارهای قانونی نسبت به تصویب منطقه آزاد تجاری استان اردبیل اتصویب منطقه آزاد تجاری اردبیل مجددا در مجلس مطرح میشود
معاون سیاسی امنیتی استاندار اردبیل تصویب منطقه آزاد تجاری اردبیل مجددا در مجلس مطرح میشود شناسهٔ خبر 3005714 - دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۶ استانها > اردبیل اردبیل – معاون سیاسی امنیتی استانداری اردبیل گفت تصویب منطقه آزاد تجاری استان اردبیل مجدداً در مجلس مطرح میشود و امیدنماینده مردم سیستان در مجلس: طرح منطقه آزاد سیستان از نظر نمایندگان مجلس تصویب شده است
نماینده مردم سیستان در مجلس طرح منطقه آزاد سیستان از نظر نمایندگان مجلس تصویب شده استنماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت طرح منطقه آزاد سیستان در مجلس شورای اسلامی از نظر نمایندگان تصویب شده است سید باقر حسینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کردمنطقه آزاد تجاری مهران؛ آرزوی بر باد رفته مردم استان ایلام
تلاش های چند ساله ای که به ثمر ننشست منطقه آزاد تجاری مهران آرزوی بر باد رفته مردم استان ایلام شناسهٔ خبر 3005345 - دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۴ استانها > ایلام ایلام-در حالی که بعد از تلاش چند ساله قرار بود با تصویب منطقه آزاد تجاری مهران توسعه استان محروم ایلام شتاب بخشیدهبرداشت متفاوت نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس بر سر لایحه مناطق آزاد تجاری
برداشت متفاوت نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس بر سر لایحه مناطق آزاد تجاری استانها > ایلام - ایسنا نوشت شوهانی نماینده مردم ایلام گفت یکصد نفر از نمایندگان مجلس برداشتی متفاوت از برداشت هیأت رئیسه در خصوص رأی مورد نیاز لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادنماینده مردم اردبیل در مجلس: منطقه آزاد تجاری اردبیل به تصویب نرسید
نماینده مردم اردبیل در مجلس منطقه آزاد تجاری اردبیل به تصویب نرسیدنماینده مردم اردبیل نیر نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت لایحه منطقه آزاد تجاری اردبیل در مجلس رای نیاورد و با مخالفت نمایندگان مجلس روبهرو شد منصور حقیقتپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در| مخالفت مجلس شورای اسلامی با کلیات ایجاد منطقه آزاد تجاری -صنعتی سیستان
مخالفت مجلس شورای اسلامی با کلیات ایجاد منطقه آزاد تجاری -صنعتی سیستان نی زار ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی سیستان یکی از مطالبات مهم مردم سیستان برای برون رفت از وضعیت بحرانی فعلی بود که دولت تدبیر و امید به این خواسته مردم سیستان لبیک گفت و با تصویب این آن در هیات دولت برای تص-
گوناگون
پربازدیدترینها