تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829896669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

النشره لبنان:گرفتاری عربستان از کنفرانس ریاض تا ائتلاف مبارزه با تروریسم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: النشره لبنان:گرفتاری عربستان از کنفرانس ریاض تا ائتلاف مبارزه با تروریسم
حمله به یمن، سنگ اندازی در مسیر مذاکرات برای حل بحران سوریه، تشکیل ائتلاف پوچ مبارزه با تروریسم و دیگر شکست های عربستان نشان می دهد این کشور از سیاست خارجی منسجمی برخوردار نیست و رهبران آن هم در درک این مساله ناتوان هستند.
به گزارش نامه نیوز، با وجود تلاش بسیار عربستان برای بازگشت قدرتمندانه به عرصه بین الملل اما این کشور با موانعی روبروست که ریاض را از یک تنگنا به تنگنای دیگر منتقل می کند. این مساله سوال هایی را درباره اینکه آیا عربستان قدرت این را دارد جایگاه کنونی خود را حفظ کند، مطرح می کند. علاوه بر این در شرایطی است که برخی از همپیمانان و رقبای آن برای در اختیار گرفتن جایگاه عربستان تلاش می کنند و گروه های تکفیری هم با گسترش دامنه قلمرو خود در حال مطرح کردن خود هستند.
 
در این راستا به تازگی  آشکار بود عربستان تمایل داشت پیروزی‌هایی را به دست آورد. این کشور  با تلاش برای پیروزی در جنگ یمن و موضع‌گیری‌های تند درباره بحران سوریه این هدف را دنبال کرد. یکی از برجسته ترین اقدام‌های ریاض اعلام تشکیل ائتلاف مبارزه با تروریسم است اما همه اطلاعات تاکنون نشان از این دارد که این ائتلاف نوید دهنده خیر و خوشی برای عربستان نیست. این ائتلاف نشان می دهد سیاست خارجی عربستان منسجم نیست و به زودی  و آسانی هم نمی توان از  این سیاست خارجی رهایی یافت.
 
در تحلیل واقعیت‌ها و نقش عربستان در منطقه باید گفت که توافق هسته ای ایران و کشورهای گروه 1+5 نخستین شکست برای عربستان بود به طوری که عربستان هنوز هم نتوانسته است خود را از تاثیر این شکست رهایی بخشد. عربستان طی سال های گذسته در برابر سیاست های ایران در منطقه و کشورهای اسلامی سنگ اندازی کرده است تا جایی که ریاض، به جای تل آویو، تهران را تهدید اساسی قلمداد کرده است.
 
از اینجا می توان همه طرح ها و تصمیم های بعدی عربستان را تحلیل کرد. عنوان اصلی همه این طرح ها تلاش برای حفظ تصویر گذشته بود که این کشور را خود را به عنوان رهبری بلامنازع جهان عرب معرفی می کرد. در سایه تحولات بزرگ، این کشور به تلاش بسیار و تجربه در میدان های جنگ و دیپلماسی نیاز دارد.
 
به باور ناظران، اعلام جنگ علیه جنبش مردمی انصارالله و نیروهای وابسته به علی عبدالله الصالح رئیس جمهوری پیشین یمن نخستین چالش عربستان بود. اما ریاض با همه تلاش ها در همه اهداف خود در این نبرد با شکست روبرو و مجبور به تن دادن به گفت و گو در سوئیس شد. این در حالی است که عربستان پیش از این با حمله به یمن تلاش می کرد به طور کلی یمن را زیر کنترل خود در آورد و این کشور  را به حیات خلوت خود تبدیل کند.
 
در سایه این تنگنای خطرناک، عربستان از راه بلندپروازی و افزایش در خواست های خود برای از بین بردن کنفرانس ژنو 2 برای حل بحران سوریه تلاش می کند. در این زمینه عربستان با برگزاری کنفرانس ریاض که بر خلاف ماموریت استفان دی میستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه است با دعوت از رهبران گروه های سیاسی و نظامی مخالف نظام سوریه خواسته است هیاتی را برای مذاکره با دولت سوریه تشکیل دهد. اما نتایج نشست تا کنون بر خلاف خواسته عربستان است و کنشگران منطقه ای و فرامنطقه ای این اقدام عربستان را مورد انتقاد قرار داده اند.
 
از نظر ناظران، عقب نشینی برخی از گروه های مخالف سوریه از کنفرانس ریاض بحران بزرگ بود. این مساله فقط با مخالفت برخی از مخالفان از حضور در نشست محدود نشد بلکه برخی هم مثل گروه احرار الشام شرکت کردند و اما بیانیه نشست را امضا نکردند.  برخی دیگر مانند جیش الاسلام که به طور مستقیم از سوی عربستان پشتیبانی می شود بیانیه را امضا کردند اما با شانه خالی کردن از تعهدهای خود درصدد عقب نشینی هستند.
 
در چنین وضعیتی اعلام تشکیل ائتلاف کشورهای اسلامی به رهبری ریاض شگفت انگیز به نظر می رسد اما این ائتلاف به زودی برخی از ضربه های سنگین را دریافت کرد. به طوری که مشخص شده است این ائتلاف جدی نیست به ویژه برخی از کشورها اعلام کردند که از عضویت خود اطلاع ندارند و برخی دیگر هم با هرگونه نقش آفرینی در آن مخالفت کردند.
 
این مسایل نشان می دهند عربستان با آشوب و هرج و مرج روبرو است. اما رهبران این کشور قدرت درک این مساله را ندارند. افزون بر این عربستان نه از طرف دشمنان تاریخی خود بلکه از سوی برخی از کشورهای اروپایی و غربی به ویژه همپیمانان خود با اتهام های بسیاری مبنی بر حمایت از گروه های تروریستی روبرو است. در درون نیز این کشور با بحران واقعی روبرو است که باید به سرعت به پرداخته شود. این شرایط در حالی است که این کشور با رقبای بزرگی با برای نقش آفرینی در جهان عرب و اسلام رویاروست. همه این مشکلات برای عربستان در حالی به وجود آمده است در عرصه بین الملل کشورهای بزرگ به نقش ایران اعتراف کرده اند.
 
همچنین ترکیه هم تلاش می کند نقش رهبری جهان اسلام را از عربستان بگیرد و از  همراهی جهان با پیشنهاد ترکیه برای انتقال مدیریت حج به سازمان همکاری اسلامی پس از حادثه منی استفاده می کند. در حالی که این مساله برای عربستان خط قرمز به شمار می رود.
 
همه این چالش ها با همدیگر در ارتباط هستند. عربستان در عرصه داخلی افزون بر اختلاف میان خاندان حاکم با گسترش گروه های تکفیری تندرو نیز روبرو است. برخی از گروه ها تروریستی برای عربستان تهدید تلقی می شوند و ریاض برای رویارویی با آن ناتوان است و تاکنون موضع روشنی را درباره این گروه ها در پیش نگرفته است و فقط به مواضع پیشین خود چنگ زده است.  این کشور قدرت برگشت به عقب هم ندارد. این مساله سبب شده است سوال‌هایی درباره آینده عربستان مطرح شود. آن سوال ها این هستند در شرایط وجود آشوب چگونه این کشور می تواند نقش منطقه ای خود را حفظ کنند؟ آیا این کشور می تواند چالش های گوناگون را پشت سر گذارد یا در تنگنای تازه ای دیگر گرفتار و غرق خواهد شد؟


منبع: تسنیم


۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن