واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سران فتنه توبه نكنند امكان عفو وجود ندارد
معاون اول قوه قضائيه در آستانه حماسه 9 دي گفت: حقيقتاً 9 دي يكي از نقاط عجيب در تاريخ انقلاب اسلامي است و شاهد بوديم بار ديگر مردم يكپارچه به ميدان آمدند و معجزهاي آفريدند.
معاون اول قوه قضائيه در آستانه حماسه 9 دي گفت: حقيقتاً 9 دي يكي از نقاط عجيب در تاريخ انقلاب اسلامي است و شاهد بوديم بار ديگر مردم يكپارچه به ميدان آمدند و معجزهاي آفريدند.
به گزارش ميزان، حجتالاسلام غلامحسين محسني اژهاي در همايش «دانشگاه سدي در برابر فتنه» در جمع دانشجويان دانشگاه تهران گفت: در آستانه 9 دي ماه هستيم، روزي كه حقيقتاً يكي از نقاط عجيب در تاريخ انقلاب ما بود و شاهد اين بوديم كه بار ديگر مردم با حضور يكپارچه در ميدان معجزهاي آفريدند و به همه بدخواهان داخلي و خارجي اعلام كردند كه اين مردم اجازه نفوذ بيگانه، خطرهاي انحرافي و منافقين را به صفوف پيوسته مسلمين نميدهند. سخنگوي دستگاه قضا با اشاره به اينكه در آموزههاي ديني شاهد اين هستيم كه در مورد دو دسته از افراد بيشتر از ديگران سخن گفته شده است، گفت: در آموزههاي ديني به ويژه در قرآن كريم و همچنين صحبتهاي انبيا و اوصيا در مورد دو دسته بيش از سايرين سخن گفته شده است؛ دسته اول كساني هستند كه اهل تعقل، تفكر و آزاد انديشي هستند و با انتخابگري درست بر اساس عقل كلمه حق را قبول دارند. وي در خصوص دسته دوم كه قرآن و آموزههاي ديني بيشتر در مورد آنها سخن گفتهاند، گفت: دسته دوم كساني هستند كه در مقابل حق با لجاجت، تعصب، جاهليت و غرور و خودخواهي اگر مطلب حق برايشان روشن باشد آن را نميپذيرند. اژهاي گفت: سران فتنه تا زماني كه توبه نكنند و توبه آنها احراز نشود و تا زماني كه بر موضع غلط خود باقي بمانند، امكان عفو و گذشت نيست. وي تصريح كرد: به يكي از سران فتنه گفتم اگر فردا دوباره انتخابات شود و راي نياوريد آيا اين را قبول داريد كه پاسخ منفي داد، ميتوان نتيجه گرفت كه اين جريان آگاهانه و عامدانه در كشور ايجاد شد. سخنگوي دستگاه قضا ادامه داد: فتنه سال 88 جرم بسيار بزرگي بود و همه كساني كه آگاهانه در جريان اين فتنه قرار گرفتند و به اموال و بيتالمال آسيب رساندند حتما مجرم هستند. وي بيان داشت: اگر رأفت اسلامي و ملاحظاتي كه مورد نظر شوراي عالي امنيت ملي نبود، بايد سران آنها و كساني كه آگاهانه وارد جريان شدند به اشد مجازات ميرسيدند.
مهدی هاشمی از پروندههای خود یک نسخه در اختیار داشت
محسنياژهاي در ادامه در پاسخ به سؤالي در خصوص برخورد با مفسدان اقتصادي و دانهدرشتها گفت: در جامعه اينگونه گفته ميشود كه دستگاه قضايي با دانه درشتها برخورد نميكند، در حالي كه بايد از خود سؤال كنيم در حال حاضر چه كساني محاكمه ميشوند.
وي افزود: در ظاهر از آقاي هاشمي رفسنجاني بالاتر و قدرتمندتر از نظر جايگاه داريم يا خير؟ شما فكر ميكنيد در پروندههايي مثل آنها به دستگاه قضايي فشار نميآيد؟ فوقالعاده هم فشار ميآورد. در زماني دختر و پسر وي در زندان بودند و يكي از دخترهايش هم در رفتآمد بود، چرا خودمان قدرت خودمان را تضعيف ميكنيم. معاون اول قوه قضائيه گفت: در ارتباط با پسر آقاي هاشمي رفسنجاني با اينكه فشار زيادي به دستگاه قضايي وارد ميآوردند مسير محاكمه به صورت قانوني طي شد و الان هم او در زندان است. وي با بيان اينكه در حال حاضر كساني كه تحت تعقيب قرار ميگيرند صاحبان قدرت يا ثروت هستند، افزود: به عنوان مثال در پرونده 3 هزار ميلياردي بسياري از افراد در داخل و خارج از كشور ميگفتند كه امكان ندارد كه دستگاه قضايي بتواند اين پرونده را به پايان برساند. بعد از اينكه مجازات شد، گفتند دروغ است و متهم در يك جايي مخفي است و زماني هم كه حكم اجرا شد، باز هم گفتند واقعيت ندارد. سخنگوي قوه قضائيه ادامه داد: در همين پروندهاي كه اكنون در حال رسيدگي است، مگر صاحبان ثروت محاكمه نميشوند؟ البته رسيدگي به پرونده كساني كه صاحب ثروت و قدرت هستند سخت است. وي ادامه داد: در ارتباط با همين پسر آقاي هاشمي، وي از سالهاي قبل كه پرونده داشت تا زماني كه به محاكمه رسيد، اينطور بود كه هر چه در هر دستگاهي وجود داشت، يك نسخه در اختيار اينها قرار ميگرفت، به عنوان مثال هميشه يك نسخه از اسناد قوه قضائيه و بازرسي كل كشور در دست اينها بود و ما هم قبول داريم كه رسيدگي به اين پروندهها سخت است و ممكن است از طريق افراد مختلف به بسياري از اسناد دسترسي داشته باشند و ما هم نميخواهيم بگوييم آنچه كه انجام دادهايم كافي و وافي بوده است.
دانشگاه نبايد جولانگاه فتنهگران شود
محسنياژهاي در پاسخ به سؤال يكي از دانشجويان كه نفوذ از اين عمليتر نيست كه فائزه هاشمي كه پنج سال محروميت از فعاليتهاي اجتماعي دارد به دانشگاه بيايد و سخنراني كند و هيچكس هم اعتراضي نكند و برخوردي هم نشود، افزود: به طور قطع اگر كسي از اهل فتنه يا غير از آن بيايد و مطالب خلاف واقعي را مطرح كند، قابل تعقيب و پيگيري است و اگر اطلاع داريد به دادستاني اعلام كنيد تا پيگيري شود. وي اضافه كرد: اگر كسي محروميت داشته باشد دانشگاه نبايد اجازه بدهد و اگر اجازه داد شما به قوه قضائيه منعكس كنيد تا دستگاه قضايي موضوع را پيگيري كند و حتي اگر لازم است سيستم اطلاعاتي و انتظامي پيگير موضوع شود. معاون اول قوه قضائيه ادامه داد: اگر كسي محروميت نداشته و اهل فتنه باشد، خود دانشگاه بايد بنشيند و فكر كند كه چرا چنين فردي را بايد دعوت كند.
تشخيص صلاحيتها بر عهده شوراي نگهبان است
محسنياژهاي در پاسخ به سؤال يكي ديگر از دانشجويان مبني بر اينكه يكي از سرمايههاي نظام اعتماد مردم است و متأسفانه در برخي از انتخابات گذشته افرادي كه سوء سابقه كيفري داشتند وارد مجلس شدند و صلاحيت آنها به رغم اينكه دستگاه قضايي يكي از مراجع صلاحيتدار در تأييد صلاحيت نامزدهاست تأييد شده است، گفت: چهار مرجع در ارتباط با احراز صلاحيت نامزدها با شوراي نگهبان همكاري ميكنند اما هيچكدام از دستگاهها مراجع تعيين صلاحيت نيستند بلكه چنانچه شوراي نگهبان در مورد فردي از اين دستگاهها استعلام كند، پاسخ استعلام به هيئت اجرايي يا شوراي نگهبان اعلام ميشود، بنابراين تشخيص صلاحيت برعهده اين مراجع نيست بلكه احراز صلاحيت با شوراي نگهبان است. وي افزود: اگر احياناً فردي جرمي داشت كه در روند احراز صلاحيت اين جرم كشف نشد و آن فرد به مجلس راه يافت، مجلس ميتواند در صورت وجود مدارك و مستندات اعتبارنامه آن فرد را رد كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]