واضح آرشیو وب فارسی:مهر: امنیت روانی جامعه بازیچه دست شبکههای اجتماعی؛
هیچ مورد مرگ ناشی از آنفلونزا در زنجان وجود ندارد
شناسهٔ خبر: 3004371 - دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
استانها > زنجان
زنجان-شایعات پی درپی در فضای مجازی درباره مرگ افراد بر اثر آنفلوآنزا در زنجان منتشر می شود ولی بهداشت و درمان زنجان تاکید داردکه هیچ گزارشی مبنی برمرگ به دلیل ابتلا به آنفلوانزا اعلام نشده است. خبرگزاری مهر-گروه استانها، آنفلوآنزا بیماری مربوط به فصول سرد سال است که باوجود شایعات موجود بنا به اظهارات مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان تاکنون مورد قطعی از مرگ و میر بر اثر ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است. یک گوشی هوشمند و دنیایی از اخبار راست و دروغ، خبرهایی که منبع خاصی ندارند و تنها هدفشان برهم ریختن امنیت و آرامش روانی جامعه است، این روزها در پی منتشر شدن برخی اخبار در خصوص شیوع آنفلوآنزا در کشور، گوشی به دستان زنجانی نیز برای اینکه از قافله عقب نمانند این اخبار را بومی کرده و در فضای مجازی اقدام به انتشار این اخبار کردند. بیشک اینکه چه کسانی همواره سعی میکنند با انتشار اخبار غیرواقعی در زمینه های مختلف جامعه را تحت تأثیر قرار دهند خود نیازمند بررسی دقیق است ولی اینکه برهم ریختن امنیت روانی جامعه باعث چه چالشهایی می شود خود مطلب مهم و تأثیرگذار در روند زندگی مردم در جامعه است. بار سنگین شایعات و التهابی که این شایعات در جامعه ایجاد میکند باعث ایجاد تنش میشود که عدهای تنها برای تأمین منافع شخصی و جناحی خود به آن میپردازند و منافع شهروندان اصلاً در این معادلات مطرح نیست. شیوع بیماری آنفلوآنزا در زنجان کمتر از ۱۰ درصد است معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان هفته گذشته در جمع خبرنگاران درباره این شایعات گفت: احتمال افزایش شیوع بیماری آنفلوآنزا در زنجان کمتر از ۱۰ درصد است. پرویز قزلباش افزود: مردم استان باید درباره ابتلا به این بیماری پیشگیریهای لازم را داشته باشند و نظافت را رعایت کرده و حتماً قبل از خوردن و آشامیدن دست و صورت خود را با آب و صابون بشویند. قزلباش یادآور شد: بیماری آنفلوآنزا همانند سرماخوردگی است ولی علایمی همچون درد عضلانی، سردرد شدید را شامل میشود که بیماران سرطانی و آسم باید بیشتر مواظب خود باشند.
تکذیب اخبار جهت دار منتشر شده درخصوص تلفات آنفلوآنزا در زنجان در این میان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز به مطلب منتشرشده در شبکههای اجتماعی مبنی بر فوت سه نفر در استان براثر بیماری آنفلوآنزا واکنش نشان داد و گفت: تاکنون هیچ مورد قطعی از مرگومیر براثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در استان گزارش نشده است. محمدرضا صائینی در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه استان آمادگی کامل برای مقابله و کنترل بیماری آنفلوآنزا را دارد، گفت: هنوز موردی قطعی از مرگ به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در استان گزارش نشده است. وی بابیان اینکه آنفلوآنزا بیماری فصل سرما است، ادامه داد: متأسفانه امسال به دلایلی که معلوم نیست در خصوص بیماری آنفلوآنزا شایعهسازی و فضاسازی صورت گرفته است. صائینی افزود: بیماری آنفلوآنزا رفتار سینوسی دارد و حدود دو تا سه هفته فرایند بیماری تداوم دارد و بعد از این مدت فروکش میکند و ممکن است بعد از یک یا دو ماه پیک مجدد بزند که این پیک مجدد خفیف است. صائینی بابیان اینکه میزان ابتلا به بیکاری در استان زنجان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خیلی پایین است، گفت: با این وجود پرداختن به موضوع شیوع بیماری در بعد وسیع و تخریب گونه مشکوک است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: برخی به علل مختلف سعی دارند نسبت به بحرانی نشان دادن وضعیت شیوع بیماری آنفلوآنزا در جامعه اقدام کنند درحالیکه وضعیت موجود در زمینه ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در جامعه حالت طبیعی است. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تمام توان در آماده باش کامل برای مقابله با بیماری آنفلوآنزا استصائینی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تمام توان در آماده باش کامل برای مقابله با بیماری آنفلوآنزا است، افزود: دارو و تخت بیمارستانی به اندازه کافی در استان زنجان وجود دارد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد. وی بابیان اینکه سال گذشته شیوع بیماری آنفلوآنزا نسبت به سال جاری قویتر بود، ادامه داد: آمار فوتیهای مشکوک براثر بیماری آنفلوآنزا طی سال گذشته پنج نفر بوده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه بيماری آنفلوآنزا با شروع فصل سرما بروز می کند و با رعايت اصول اوليه بهداشتی و تغذيه صحيح می توان از بروز بيماری پيشگيری کرد، افزود: جلوگيری از عطسه و سرفه بدون دستمال، محو و معدوم سازی دستمال و ماسک آلوده، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون، جلوگيری از تماس دست با چشم ها و دهان و ... از جمله مواردی است که باید به دقت رعایت شود و همچنين تغذيه صحيح و خوردن مواد حاوی ويتامين ۳ که مرکبات فراوانی دارند را می توان توصيه کرد.
صائینی پيشگيری از بيماری آنفلوآنزا را مقدم بر درمان دانست و افزود: علاوه بر افراد مبتلا به بيماری های زمينه ای مثل ديابت، بيماران مبتلا به برونشيت، آسم و سرطان، بيماران ريوی، افرادی که به مدت طولانی آسپرين مصرف می کنند، افراد عادی نيز می توانند فقط جهت مقابله با بيماری آنفلوآنزا واکسن را بدون تجويز پزشک تزريق کنند. وی علائم بيماری آنفلوآنزا را تب بالای ۳۸ درجه همراه با سرفه خشک و گلودرد، آبريزش بينی، عطسه و درد عضلانی، در ۲۰ تا ۲۵ درصد موارد وجود اسهال و استفراغ در کودکان برشمرد و افزود: اين علايم سبب کاهش سيستم ايمنی بدن فرد بيمار می شود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه طول دوره بيماری آنفلوآنزا ۳ تا پنج روز است، گفت: ممکن است فرد بيمار بعد از بهبود، دچار عفونت ثانويه و باکتريايی شود و در اين صورت بايد با استراحت کامل، مصرف مايعات گرم و سوپ و مرکبات، عبور جريان هوای تازه در محل نگهداری فرد مبتلا، استفاده از ماسک و شستشوی محل های تماس بيمار جهت درمان بيماری وی تلاش شود . صائینی افزود: در بررسی که در سطح استان زنجان در خصوص ميزان ابتلای افراد به آلودگی ها صورت گرفت، مشخص شد که ۱۲ درصد بيماران احتياج به تجويز آنتی بيوتيک ندارند. بی شک آنچه در شبکه های اجتماعی همواره مطرح بوده ارائه آمار و اطلاعات فاقد پایه و اساس که تنها هر ادمینی سعی در مطرح کردن گروه خود داشته و در این میان راست و دروغ بودن یک مطلب هیچ اولویتی را نداشته است. آنفلوآنزا یا هر مطلبی سوژه های نابی برای کاربران شبکه های مجازی هستند تا صحفات خود را تغذیه کنند فارغ از اینکه راست و دروغ بودن اخبار منتشر شده تا چه میزان امنیت روانی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]