محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830175659
آخرین وضعیت میدانی- سیاسی یمن
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
آخرین وضعیت میدانی- سیاسی یمن در حوزه سیاسی شرایط عربستان و منصورهادی چندان مناسب نیست و درگیری ها و اختلافاتی بین گروه های مختلف در ائتلاف متجاوزین به وجود آمده تا جایی که گفته می شود عربستان حتی زیر پای منصور هادی را هم خالی کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، از فروردین ماه 94 که عربستان با اندیشه شکست انقلابیون یمن به این کشور حمله کرد، تاکنون هزاران نفر شهید و شمار بسیار زیادی زخمی شده اند، در حالی که عربستان نتوانسته است به اهداف تعریف شده خود برسد.
تاکنون گفتگوهای زیادی برای حل این بحران صورت گرفته، اما به نتیجه ختم نشده است. از سوی دیگر ائتلاف سعودی در کنار نیروهای طرفدار منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن با اشغال عدن خود را برای تصرف مارب و تعز آماده کرده اند، اما با وجود تلاش بسیار تاکنون نتوانسته اند به این هدف دست یابند. در این مطلب مروری بر آخرین وضعیت سیاسی و اجتماعی یمن خواهیم داشت.
وضعیت میدانی
در چند هفته اخیر یمن در زمینه سیاسی و میدانی چندین تحول مهم را تجربه کرد. از یک سو، مذاکرات سیاسی برای حل بحران این کشور با میانجیگری نماینده سازمان ملل در حال پی گیری بود و از سوی دیگر توافقی مهم میان انصارالله و جنبش جنوب برای خروج از مناطق جنوبی به منظور پیش برد مذاکرات یمنی-یمنی صورت گرفت. در همین حال، بعد از خروج انصارالله از مناطق جنوبی و در اثر خلأ قدرت ایجاد شده، درگیریها میان نیروهای جنبش جنوب و طرفداران منصور هادی و القاعده در جنوب نیز افزایش یافت.
عربستان سعودی در عین این که به حملات خود در مناطق مختلف یمن همانند گذشته ادامه میدهد، با استفاده از این خلأ قدرت ایجادشده، درصدد سازماندهی نیروهای خودی در مناطق جنوبی و تشکیل ارتش نیابتی برای حرکت از محور جنوب به شمال و سپس به کنترل درآوردن صنعا پایتخت یمن است.
عربستان به دنبال آن است تا شهر عدن را به صورت کامل تحت اشغال طرفداران خود درآورد و دولت منصور هادی را بر پا کند. در حالی که در شرایط کنونی در عدن علاوه بر نیروهای طرفدار هادی و عربستان، فعالان جنوب و برخی دیگر از گروه های تروریستی فعال، حضور دارند. علاوه بر این عربستان به دنبال آن است تا با تصرف شهر مارب و همزمان تشدید حملات در شهر تعز، شهر صنعا به عنوان پایتخت یمن را تحت فشار قرار دهد، در صورتی که بعد از شکست در عملیات مارب آن ها نتوانسته اند پیشرفت چندانی داشته باشند. بعد از این حمله عربستان و امارات نتوانستند چندان در مارب پیشروی خاصی داشته باشند. در شرایط کنونی مناطق شمال و شمال غرب به صورت کامل تحت کنترل انقلابیون و نیروهای انصارلله به همراه ارتش یمن قرار دارد. شبه نظامیان طرفدار منصورهادی نیز استان های شبوه، ابین، ضالع، لحج و عدن را اشغال کرده اند و استان حضرموت نیز تحت اشغال داعش و القاعده قرار دارد البته برخی خبرها حکایت از آن دارد که برخی از شهرهای ابین نیز تحت اشغال داعش و القاعده قرار گرفته است.
از زمانی که نیروهای انصارالله در توافق با جنبش جنوب نیروهای خود را از جنوب یمن عقب کشیدند، نیروهای جنبش جنوب در حال مبارزه با تروریست ها هستند. در شرایط کنونی در استان ابین، تعز، عدن، حضرموت، و مارب درگیری بین طرفین وجود دارد. البته باید توجه داشت که نیروهای منصورهادی با تروریست های داعش و القاعده اقدام به تقسیم مناطق جنوب یمن کرده اند. نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی و «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن که همچنان خود را بر مردم این کشور تحمیل میکنند، اخیرا دو شهر در جنوب یمن را به عناصر القاعده تحویل دادهاند. القاعده کنترل دو شهر «زنجبار» و «جعار» را در جنوب یمن به دست گرفت. پیش از این نیز، «منصور هادی» در روزهای نخست آذر ماه، با القاعده و داعش وارد معامله شد و در قبال خروج آن ها از عدن، استان حضرموت را به آن ها بخشیده بود.
با وجود گذشت 9 ماه از جنگ یمن عربستان متحمل هزینه های زیادی شده است. مجتهد، فعال توییتری عربستان که گفته میشود یک شاهزاده است، درباره شمار افراد کشته شده در یمن و هزینه عربستان برای این جنگ آمار و ارقام جالبی را منتشر کرده است. این افشاگر سعودی اعلام کرده که هزینه روزانه این جنگ برای عربستان چیزی بالغ بر 750 میلیون ریال(حدود 200 میلیون دلار) است که صرف گلوله، لوازم یدکی و تدارکات میشود. به گفته وی، این هزینه در 9 ماه گذشته به 200 میلیارد ریال(بیش از 50 میلیارد دلار) رسیده است و شامل معاملات اخیر دفاعی نیست. «مجتهد» همچنین خبر داده که در جریان تجاوز آلسعود به یمن تاکنون 2000 سرباز سعودی کشته و 4850 نفر از نظامیان ارتش این کشور زخمی شدهاند. چندین فرمانده ارشد سعودی نیز در میان کشته شدگان است. اخیر نیز ارتش یمن با شلیک اولین موشک بالستیک به تجمع نیروهای سعودی در باب المندب، نزدیک به 200 تن از آن ها را به هلاکت رساند. این امر باعث شده که بسیاری از کارشناسان معتقد شوند که عربستان به دنبال یافتن راه حل آبرومندانه ای برای خروج از بحران یمن است.
این موضوع از آن جا مهم است که عربستان به دنبال فراهم کردن زمینه برای بازگشت منصورهادی به قدرت است در صورتی که در این مسیر مشکلات فراوانی وجود دارد. عربستان اکنون در جنوب یمن با چندین گروه رو به رو است و به همین دلیل مجبور خواهد شد تا با این گروه ها به نوعی به همکاری بپردازد تا بتواند قدرت خود را برای رویارویی با انصارالله متمرکز کند.
از سوی دیگر از روز سه شنبه هفته گذشته نیز همزمان با مذاکرات سوئیس، آتش بس یک هفته ای در این کشور برقرار شده است، رسانه های عربی و همچنین مجتهد، افشاگر معروف سعودی اعلام کرده اند که عربستان در همان ساعات اولیه آتش بس را بارها نقض کرده است.
وضعیت سیاسی
در حوزه سیاسی نیز شرایط عربستان و منصورهادی چندان مناسب نیست و درگیری ها و اختلافاتی بین گروه های مختلف در ائتلاف متجاوزین به وجود آمده است.
اخیرا برخی خبرگزاری ها اعلام کردند خالد بحاح نخست وزیر دولت عبد ربه منصور هادی در پی اعتراض به اصلاحات وزارتی منصور هادی از سمت خود برکنار شده است. روزنامه الحیات چاپ لندن به نقل از ناظران نوشت: اصلاحات منصور هادی در کابینه در انتصاب دو معاون نخست وزیری از بین سیاستمداران کهنه کار این کشور که «حسین عرب» وزیر کشور و «عبدالملک المخلافی» وزیر خارجه یمن هستند به معنای برکناری غیرعلنی خالد بحاح نیروی یمنی نزدیک به دولت امارات است.
در نقطه مقابل، خالد بحاح اعلام کرده با اصلاحات منصور هادی در کابینه مخالفت خواهد کرد و این واکنش نخست وزیر مستعفی یمن از شدت اختلاف او با رئیس جمهور مستعفی این کشور و بلکه بین عربستان و امارات بر سر پرونده یمن حکایت میکند. در همین حال برخی منابع آگاه گزارش دادند که یکی از رهبران جنوبی نزدیک به منصور هادی بعد از بیش از 20 سال وارد عدن شد. طبق این خبر «صالح عبید» یکی از رهبران سرشناس جنوبی یمن که به هادی نزدیک است از سال 1994 عدن را ترک کرده بود و اکنون بعد از 21 سال بنا به درخواست هادی و مسئولان اماراتی وارد این استان شده است.
منابع دیگر گزارش دادهاند که هادی تلاش خواهد کرد «صالح عبید» را به عنوان وزیر دفاع یا نخست وزیر انتخاب کند و او را جانشین «خالد بحاح» نخست وزیر فعلی کند. اختلاف بین منصور هادی و خالد البحاح نشانه ای از درگیری و کشمکش سیاسی پشت پرده بین امارات و عربستان درباره یمن است. عربستان از منصور هادی و امارات از خالد البحاح حمایت می کند.
از سوی دیگر پیشتر امارات به صورت پنهانی نیروهای کلمبیایی و آمریکای جنوبی به یمن اعزام کرده بود و این مسأله به یکی از ریشههای اختلافات داخلی امارات و عربستان تبدیل شده بود. البته پیش از این پایگاه خبری «القدس العربی»، خبر داده بود که اماراتی های حاضر در ائتلاف عربی برای حمله به یمن نیروهای خود را از عملیات اشغال تعز بیرون کشیده بودند و مدعی شده بودند که این نیروها به عدن اعزام خواهند شد. دو کشور امارات و عربستان از دیرباز به دنبال منافع خود در یمن بودهاند و بر هیچ کشوری پوشیده نیست که امارات برای حفظ منافع تجاری خود، همواره خواهان تسلط بر بندر استراتژیک عدن بوده و عربستان به دنبال منافع نفتی خویش در استانهای همجوار خود با یمن است.
مذاکرات صلح
در زمینه مذاکرات صلح تاکنون چندین دور گفتگو در ژنو و مسقط برگزار شده که با توجه به زیاده خواهی های عربستان و منصورهادی راه به جایی نبرده است.
با آغاز تهاجم عربستان به یمن، آل سعود در کنار تلاش برای استخدام نیروهای زمینی مصر، پاکستان و بحرین و همچنین مشارکت اماراتیها برای جبران کمبود نیروی زمینی خود، قطعنامهی 2216 را در شورای امنیت با همراهی دیگر کشورهای غربی تصویب کرد. این قطعنامه در 25 فروردینماه به تصویب شورای امنیت رسید.
قطعنامه شورای امنیت نه تنها اشارهای به حمله عربستان به یمن نمیکرد، بلکه از انصارالله میخواست از صنعا و دیگر شهرها نیروهای نظامی خود را خارج کند و از تهاجم موشکی به کشورهای همسایه یمن خودداری ورزد. قطعنامه هم چنین عبدربه منصورهادی را در چارچوب طرح شورای همکاری خلیج فارس بهعنوان رئیس جمهور یمن برای آغاز راهحل سیاسی مفروض می گیرد و همه را به حمایت از این طرح ملزم میکند. عربستان سعودی انتظار داشت با تصویب این قطعنامه و برتری ظاهری خود در میدان جنگ و فشار شدید بر انصارالله و مردم یمن، انصارالله عقب نشینی کند و اداره یمن را به هم پیمانان عربستان بسپارد. پس از هفت ماه از تصویب قطعنامه 2216 شورای امنیت، طرح خیالی سعودیها چنان رنگ باخت که هماکنون حتی دبیر کل سازمان ملل راهحل بحران یمن را خارج از قطعنامه 2216 دنبال میکند. بان کی مون با اشاره به طرح جدیدی به نام مسقط، از پذیرش آن توسط انصارالله سخن می گوید. این طرح بهگونهای میتوانست پایان بخش جنگ باشد، اما اهداف عربستان را چنان نادیده میگرفت که آل سعود بااینکه به دنبال حل چالش خود در یمن است، پیشنهاد طرح مسقط و سازمان ملل را نپذیرفت.
طرح هفتبندی مسقط، نتیجه مذاکرات ولد الشیخ فرستاده ویژه سازمان ملل، انصارالله و علی عبدالله صالح در دو نوبت حضور در مسقط بوده و نمایندگان هادی در این مذاکرات حضور نداشتند. تنها در نوبت اول مذاکرات مسقط، نمایندگان استخبارات سعودی با رتبه پایین حضور داشتند. طرح مسقط بااین که ابتدا قطعنامه 2216 را میپذیرد، اما در ادامه هفتبندی را یادآور میشود که بهنوعی نقض قطعنامه 2216 است. این هفتبند بهخوبی نشان میدهد که علیرغم طی چند ماه بمباران زیر ساخت های یمن و حملات نیروهای دیگر کشورهای عربی یا استیجاری از کلمبیا، سودان و... قدرت به سود انصارالله برگشته است.
توافق مسقط نه تنها انصارالله را به رسمیت شناخته است، بلکه حضور او را در شمال یمن مشروعیت میبخشد و از انصارالله میخواهد که با واگذاری جنوب به جنبش و گروههای دیگر از جمله جنبش حراک که به طور کلی با آل سعود اختلافاتی دارد، مقدمه راهحل سیاسی را هموار کند. این طرح همچنین تاکید میکند که همه بازیگران دولتِ انتقالی در سایه، خالد بحاح را بهعنوان نخستوزیر بپذیرند و سپس ظرف 60 روز دولت ملی تشکیل شود. خالد بحاح هرچند در ائتلاف با انصارالله نیست، اما گزینهای بهتر برای شروع دوران گفتگوی یمنی- یمنی نسبت به عبدربه منصورهادی است. همچنین با اشاره به رفع محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن، تلویحا از عربستان درخواست عقبنشینی و پایان جنگ میکند.
از سوی دیگر گفتگوهای صلح بین نیروهای انصارالله و طرفداران منصورهادی از سه شنبه هفته گذشته در سوئیس شروع شده است. هنوز مشخص نشده است که این دور از مذاکرات تا کی ادامه خواهد یافت. برخی منابع اعلام کردند که در این دور، در زمینه حقوقبشر توافقهایی صورت گرفته که احتمالا به آتشبس دائمی منجر شود. رسانه های وابسته به ریاض از آغاز مذاکرات و حتی قبل از آن، جنگ روانی به راه انداخته اند و خط خبری خود را به سوی مقصر جلوه دادن انصارالله در صورت شکست این دور از مذاکرات، علیرغم کارشکنیهای طرف مقابل سوق دادهاند.
گزارش های زیادی منتشر شده که حکایت از آن دارد که هدف اصلی نمایندگان انصارالله برای شرکت در مذاکرات، توقف جنگ و برقراری آتش بس و کمک به مردم بی گناه است، اما ظاهراً حامیان دولت مستعفی یمن تلاش میکنند با جلب حمایت نماینده سازمان ملل، مانع از اجرایی شدن توافق هفت بندی نشست «مسقط» شود. نشست طرفین یمنی همچنان ادامه دارد و قرار است نتیجه گیری کمک های بشردوستانه به بحث گذاشته شود. برخی گزارشات حکایت از آن دارد که هیأت وابسته به عربستان بیشتر بر رفع تحریمها و حصر تعز تأکید دارد و رها کردن دیگر مناطق درگیر یمن که مردم آن در وضعیت اسفناکی به سر می برند در دستور کارش نیست. اکنون باید دید که این دور از مذاکرات می تواند به رنج های 9 ماهه مردم یمن پایان دهد یا بار دیگر سعودی ها و طرفدارانش باعث شکست این دور از مذاکرات نیز خواهند بود.
نماینده عربستان در گفتوگوهای صلح یمن، به نمایندگان «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن گفتهاند که ریاض حتی به توافقی که نمایندگان هادی زیر آن را امضاء کنند هم پایبند نخواهد بود.
به گفته این منابع آگاه این اقدام عربستان بر عملکرد تیم هادی تأثیر منفی گذاشته و منجر به خروج مذاکره کنندگان هیأت هادی از نشست مربوط به بررسی «توقف درگیریها» شده و آنها مطمئن شدهاند که در این مذاکرات قدرت تصمیم گیری نخواهند داشت.
منبع: فارس
94/9/30 - 07:56 - 2015-12-21 07:56:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
آخرین وضعیت میدانی- سیاسی یمن با توجه به نشست کنونی سوئیس
آخرین وضعیت میدانی- سیاسی یمن با توجه به نشست کنونی سوئیسدر حوزه سیاسی شرایط عربستان و منصورهادی چندان مناسب نیست و درگیری ها و اختلافاتی بین گروه های مختلف در ائتلاف متجاوزین به وجود آمده تا جایی که گفته می شود عربستان حتی زیر پای منصور هادی را هم خالی کرده است از فروردین ماه 9آخرین وضعیت مذاکرات یمن در سوئیس
دور دوم نشست مذاکرات صلح یمن در سوئیس بر خلاف دور نخست با سانسور شدید خبری در جریان است و تنها شماری از خبرنگاران در خارج از مقر مذاکرات در تقلا برای دستیابی به جزئیاتی از مذاکراتند اما همه چیز مانند هوای بیرون مقر مذاکرات کاملا مه آلود و مبهم است به گزارش جبهه جهانی مستضعفینآخرین وضعیت محور ایلام – مهران پس از ریزش کوه
پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ رییس پلیسراه استان گفت محور ایلام – مهران هماکنون باز است و رفت و آمد در آن جریان دارد سرهنگ محسن ناصری - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهار کرد روز گذشته به دلیل ریزش کوه در محدوده تونل راه کربلا در جادهآخرین وضعیت مسی و نیمار برای بازی فینال
آخرین وضعیت مسی و نیمار برای بازی فینال نیمار و مسی در دیدار نیمه نهایی جام جهانی باشگاه ها برابر گوانگژو حضور نداشتند و هنوز بصورت قطعی مشخص نشده است که به بازی فینال خواهند رسید یا خیر ورزش سه نیمار و مسی در دیدار نیمه نهایی جام جهانی باشگاه ها برابر گوانگژو حضور نداشتند و هنآخرین وضعیت شیخ زکزاکی بعدازبازداشت
سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه با بیان اینکه ارتش با کامیون در حال جمع آوری شهدا از نزدیکی محل زندگی رهبر شیعیان این کشور است گفت شیخ زکزاکی در جریان بازداشت به شدت مجروح شده است صراط ابراهیم موسی سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه از مجروحیت شدید شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان این کشور در جآخرین خبر از وضعیت جسمانی پورحیدری
حال عمومی سرپرست تیم فوتبال استقلال که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ایرانمهر بستری شده بود وخیم گزارش شده است ناطقان منصور پورحیدری سرپرست تیم فوتبال استقلال دو روز پیش در بیمارستان ایرانمهر در بخش مراقبت های ویژه بستری شد و به نظر می رسد حال عمومی پورحیدری بهبودی نداشته وآخرین خبر از وضعیت منصور پورحیدری
آخرین خبر از وضعیت منصور پورحیدری سرپرست تیم فوتبال استقلال همچنان در بیمارستان بستری است و امروز هوشیاری او دچار افت شده بود کد خبر ۵۵۴۹۰۰ تاریخ انتشار ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲ ۴۳ - 18 December 2015 سرپرست تیم فوتبال استقلال همچنان در بیمارستان بستری است و امروز هوشیاری او دچار افت شآخرین وضعیت منصور پورحیدری از زبان همسرش + فیلم
آخرین وضعیت منصور پورحیدری از زبان همسرش فیلم در این فیلم آخرین وضعیت منصور پورحیدری از زبان همسرش را مشاهده می کنید به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان در این فیلم آخرین وضعیت منصور پورحیدری از زبان همسرش را مشاهده می کنید اشتراک گذاری مطالب مرتبط خلاصآخرین خبرها از تعطیلی مدارس و وضعیت راه ها
آخرین خبرها از تعطیلی مدارس و وضعیت راه ها برف مدارس برخی شهرستان های همدان زنجان قزوین آذربایجان شرقی و غربی را در نوبت صبح امروز تعطیل کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر حجم بارش برف در استان های مختلف کشورمان به حدی بوده که موجب تعطیلی مدارس در مقاطع مختلف شده استآخرین وضعیت ترافیکی راه ها
به دلیل بارش برف در مناطق مرتفع کشور رانندگانی که قصد تردد در محورهای سردسیر و کوهستانی دارند حتماً تجهیزات زمستانی و زنجیر چرخ به همراه داشته باشند به گزارش پارس به نقل از فارس به دلیل بارش برف در مناطق مرتفع کشور رانندگانی که قصد تردد در محورهای سردسیر و کوهستانی دارند حت-
گوناگون
پربازدیدترینها