واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دویچه وله؛
مبازره بر سر غنایم توافق!/ مهمترین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی
«انتخابات های پیش رو، به خاطر تاثیرات و پیامدهای بلند مدتشان، واقعا فراتر از سیاست های خرد و کوتاه مدت تعریف می شوند و می توانند پیامدهایی داشته باشند که تا سال های متمادی در ایران احساس شود.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، خبرگزاری آلمانی "دویچه وله" (DW) در گزارشی تحت عنوان "انتخابات پیش روی ایران پس از توافق هسته ای می تواند پیامدهایی برای سال های آتی داشته باشد" ضمن مصاحبه با علی واعظ، تحلیل گر امور خاورمیانه، به انتخابات آینده مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و اهمیت ویژه آن پرداخته است.
در این گزارش آمده است: «مجلس خبرگان مسئولیت انتخاب جانشین رهبر ایران را برعهده دارد. با توجه به اینکه انتخابات آینده این مجلس، هشت سال دیگر برگزار خواهد شد، مجلس آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می توان گفت که انتخابات پیش روی مجلس خبرگان، یکی از تاثیرگذارترین و مهم ترین انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی است.
باید توجه داشت که سیستم سیاسی ایران به صورتی طراحی شده که رهبری نقش بسیار گسترده ای در تعیین سرنوشت کشور ایفا می کند. اما انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی ایران نیز بسیار مهم است؛ چرا که صحنه انتخابات ریاست جمهوری را رقم خواهد زد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «حقیقت آن است که در صورتی که روحانی و متحدانش دست برتر را در انتخابات مجلس شورای اسلامی داشته باشند، موقعیت بهتری برای به چالش کشیدن دیگر مراکز قدرت و پیشبرد دستور کار خود به دست خواهند آورد. اما در صورتی که خلاف این موضوع رخ دهد، ممکن است پرزیدنت روحانی در ادامه دوره ریاست جمهوری خود به "اردکی لنگ" تبدیل شود و حتی انتخابات ریاست جمهوری را از دست بدهد.»
در انتهای این بخش از گزارش آمده است: «انتخابات های پیش رو، نه تنها مبارزه ای بر سر غنایم سیاسی توافق هسته ای است، بلکه به خاطر تاثیرات و پیامدهای بلند مدتشان، واقعا فراتر از سیاست های خرد و کوتاه مدت تعریف می شوند. این انتخابات ها به خوبی می توانند پیامدهایی داشته باشند که تا سال های متمادی در ایران احساس شود.» دویچه وله در مصاحبه با علی واعظ به مسائل دیگری چون گزارش آژانس از برنامه هسته ای ایران و بسته شدن پرونده پی ام دی، آزمایشات موشکی اخیر ایران، لغو تحریم ها و ائتلاف جدید ضد تروریستی عربستان نیز پرداخته است. "علی واعظ" در پاسخ سئوالی در رابطه با موضع گیری ایران در قبال این این ائتلاف می گوید: «تهران ائتلاف جدید عربستان علیه داعش را جدی نخواهد گرفت. در سال های گذشته ثابت شده که چنین ائتلاف هایی، بیشتر اتحادهایی تشریفاتی است تا واقعی که بتواند منجر به احاطه کردن ایران توسط کشورهای موتلفه شود. هر یک از این کشورها به دنبال منافع خود است و همپوشی کمی میان آن ها وجود دارد.»
506
۲۸/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]