واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آگاهي از خطرات مخدرهاي صنعتي از طريق مداخله اجتماعي
اين روزها انواع مواد مخدر مثل نقل و نبات در همه جا پيدا ميشود، بايد نوجوانان و جوانان را از طريق آگاهسازي هوشمندانه، در برابر مصرف نكردن اين مواد توانمند كرد.
نویسنده : مائده روشن*
اين روزها انواع مواد مخدر مثل نقل و نبات در همه جا پيدا ميشود، بايد نوجوانان و جوانان را از طريق آگاهسازي هوشمندانه، در برابر مصرف نكردن اين مواد توانمند كرد.
شبكههاي گسترده مواد مخدر، از لحاظ روحي و رواني نوجوانان را تحريك و با تبليغات خود اقدام به تقويت باورهاي غلط از طريق ايجاد نگرشهاي فريبنده ميكنند، بهطوري كه به نوجوان القا ميشود براي رفع اختلالات رواني و عصبي همچون استرس، اضطراب و تشويش، رهايي از بيماريهاي جسمي، كسب شادي كاذب و تمركز و دستيابي به لذتهاي فردي آني، خلاقيت، آرامش، تفريح، انرژي مضاعف، شب بيداري، تقويت قواي جنسي و دستيابي به زندگي آرام، اقدام به مصرف موادمخدر و توهمزا كند. بهترين مؤلفه در اين نبرد فرهنگي، نشانه روي استراتژي سيستم اعتياد از طريق ايجاد مصونيت ذهني، رواني و ايمنسازي دروني نوجوانان و جوانان سالم و در معرض خطر است. به طوري كه با تقويت دفاعي جامعه، نسبت به مقتدرسازي و توانمندسازي آنان ميتوانيم جوانان را در عصر پيچيده امروز مصونسازي كنيم. اين موضوع با تحقق اقدامات پيشگيرانه از طريق اطلاعرساني و آگاهسازي صحيح و هدفمند بايد به مبارزه اجتماعي با مواد مخدر میسر میشود. آموزش مهارتهاي زندگي براي ايجاد كمربند ايمني در جوانان، ارائه سبك و مدل زندگي سالم، ارائه خدمات مشاورهاي و تبيين راههاي غنيسازي اوقات فراغت و فعاليتهاي جايگزين در مقابل اين جنگ خاموش به عنوان مؤثرترين راه براي سالم ماندن جوانان در معضل مصرف مواد مخدر و توهمزا است.
اتخاذ راهكارهاي پيشگيرانه در مقابله با تهديدات و آسيبهاي ناشي از مواد مخدر و روانگردان با بهرهگيري از امكانات دولتي و غيردولتي با تأكيد بر تقويت باورهاي ديني مردم و اقدامات فرهنگي، هنري، ورزشي، آموزشي در امر مبارزه اجتماعي با مواد نيز بايد مورد توجه مسئولان و دست اندركاران امر قرار گيرد.
بهتر است دست اندركاران امر مبارزه با مواد مخدر براي مقابله با يك مسئله اجتماعي، از «مداخله اجتماعي» بهره گيرند. براي دستيابي به اين هدف مهم بيش از هر امر ديگري بايد توجه ويژهاي به پديده افكار عمومي داشت. به عبارت ديگر اين مداخله اجتماعي نيازمند به وجود آمدن افكار عمومي و حساسيت به موضوع مواد مخدر است. به عبارت ديگري ميتوان رسانه و افكار عمومي را همزاد يكديگر دانست، بهطوري كه مردم از طريق رسانهها نسبت به مسائل روزمره و معضلات از جمله اعتياد و مسئله مواد مخدر حساستر ميشوند و ميتوانند مسئولان را در اين زمينه ياري دهند. براي تقويت مثبت اين افكار و مشاركت آنان در رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد تدوين نهضت پيشگيري از اعتياد در دستور كار قرار گيرد.
* روانشناس
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]