واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
سهم بیشتر روزنامهها از اشتراک نیم بهای نشریات
با اجرای طرح اشتراک نیم بهای نشریات به نظر میرسد روزنامهها از سود بیشتری برخوردار میشود، در حالی که هفتهنامهها از سود اندکی برخوردار میشوند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، طرح اشتراک نیم بهای نشریات یکی از طرحهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت لازم را مطبوعات و نشریههای کشور است. این طرح در حال حاضر در استان زنجان نیز کلید خورده و بر اساس آن اشتراک نیم بهای نشریات در سراسر استان اجرایی میشود که باید دید در نحوه اجرا چگونه میتواند کمک مالی مناسبی برای نشریات باشد. در حال حاضر وضعیت نشریات استان از نظر بنیه مالی تعریفی ندارد و نشریات و مطبوعات استان بارها این موضوع را در جلسات مختلف به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ارائه کردهاند. در واقع در کنار لیست مشکلات نشریات استان زنجان، نداشتن توان مالی مناسب آنهم در آستانه انتخاباتی بزرگ یکی از مشکلات مهم نشریات استان زنجان همانند سایر استانهای دیگر است. اما به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان طرح نیم بهای اشتراک در زنجان اجرایی میشود تا کمک مالی برای نشریات و مطبوعات باشد اگر برخیها معتقدند این طرح نیز در عمل نمیتواند مشکلات مالی نشریات را به طور کامل حل کند اما برخیها نیز معتقدند این طرح میتواند کمک مالی مناسبی برای نشریات از جمله روزنامههای استان باشد. اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی، متن قراردادهای طرح اشتراک نیم بهای نشریات را منتشر کرده است و بر اساس آن هر یک از شهروندان در هر جای کشور با پرداخت نیمی از بهای اشتراک نشریات، میتوانند اشتراک نشریه مورد علاقه خود را به دست آورند.
پنجاه درصد باقیمانده اشتراک نشریات نیز از طریق اداره کل مطبوعات داخلی تأمین میشود که در این صورت، معادل قیمت پشت جلد به مدیریت نشریه عودت میشود. در این طرح که با هدف توسعه فرهنگ اشتراک نشریات در استانها اجرایی میشود، علاوه بر پنجاه درصد بهای نشریه، هزینههای ارسال نشریه برای مشترکان نیز به عهده معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. یکی از مزایای این طرح اشتراک هر شهروند تا پنج عنوان نشریه است که به نظر میرسد با این طرح بتواند فرهنگ مطالعه نشریه را افزایش داده و مردم را روزنامهخوانتر کرد. در واقع هدف اصلی این طرح، ارتقای سطح دانش عمومی و تخصصی جامعه و گسترش فرهنگ مطالعه و مطبوعهخوانی در کشور است. سامانه اینترنتی اشتراک برای علاقهمندان نیز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شده و علاقهمندان میتوانند از طریق این سامانه اشتراک خود را ثبت کنند. برای قرار گرفتن نام نشریه در فهرست این سایت ضروری است نشریات به این طرح پیوسته و با یکی از مجریان طرح، تفاهم همکاری منعقد کنند در حال حاضر موسسه مطبوعاتی نشر آوران وابسته به معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرف قرارداد با مجری است و ناظر بر حسن انجام کار است. مدیرعامل تعاونی مطبوعات کشور نیز در زنجان در خصوص اجرای این طرح اظهار داشت: اجرای این طرح موجب احیای نشریات میشود. بهبهانی با بیان اینکه افزایش سرانه مطالعه مردم، کمک به ناشران و مطبوعات از جمله اهداف این طرح محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در این طرح ٥٠ درصد هزینهها از سوی وزارت ارشاد اسلامی تقبل میشود. وی اشاره به توزیع روزنامه، هفتهنامه و ماهنامه به صورت رایگان در استانها یادآور شد: با این اقدام میزان مطالعه نشریات در کشور افزایش مییابد. مدیرعامل تعاونی مطبوعات کشور ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و ٥٠٠ روزنامه در کشور فعال است که اشتراک نیم بها به نفع روزنامهها، هفتهنامه و ماهنامهها است. بهبهانی خاطرنشان کرد: مدیران مسئول در این طرح موظف هستند تا ١٠ درصد قیمت روز جلد نشریه را به تعداد نسخههای چاپ شده پنجم هر ماه به حساب نشر آوران واریز کنند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: اجرای طرح اشتراک نیم بهای نشریات موجب تقویت نشریات محلی میشود. ناصر مقدم با بیان اینکه یکی از سیاستهای عمومی دولت تقویت و توسعه نشریات محلی است، تصریح کرد: از روز اجرای این تفاهم نامه روزانه یک هزار و 500 نسخه روزنامه محلی و یک هزار نسخه از نشریات از جمله هفتهنامه، دو هفتهنامه و ماهنامه توسط شرکت تعاونی خریداری میشود.
وی اجرای این طرح را موجب تحولی بزرگ در خرید و توزیع نشریات استان دانست و خاطرنشان کرد: اقدامات لازم در این زمینه اندیشیده شده است. وی با اشاره به تشکیل کار گروه مطبوعات در استان و پیگیری مشکلات مطبوعات افزود: در استان زنجان 61 نشریه دارای مجوز هستند که منتشر میشوند. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه هماکنون سه روزنامه، 13 هفتهنامه، 12 دو هفتهنامه، 8 ماهنامه، یک دو ماهنامه، 18 فصلنامه، 5 دو فصلنامه و یک سالنامه در زنجان منتشر میشود، افزود: همچنین چهار پایگاه خبری و 34 نمایندگی نشریات سراسری، 12 نمایندگی خبرگزاری و 30 دکه مطبوعاتی در استان فعال است. مدیر خانه مطبوعات استان زنجان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: اشتراک نیم بهای نشریات در زمینه مالی تاثیری ندارد. یوسف ناصری با بیان اینکه با هر شماره نشریه با قیمت روی جلد روزنامه 50 تومان سود برای هفتهنامهها دارد، افزود: اما نفس کار مطلوب است و موجب افزایش روزنامهخوانی در کشور میشود. وی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح روزنامهها، هفتهنامهها و ماهنامههای استان در بین ادارات، مردم و مسئولان توزیع میشود، خاطرنشان کرد: این طرح موجب آشنایی بیشتر مردم با نشریات استان میشود. مدیر خانه مطبوعات استان زنجان با بیان اینکه این طرح مشکلات مالی نشریات را حل نمیکند، یادآور شد: در حال حاضر این طرح اجرایی نشده اما در صورت راهاندازی موجب افزایش روزنامهخوانی میشود. ناصری با اشاره به اینکه قیمت گرانترین نشریه استان زنجان 500 تومان است، افزود: اگر هر نشریه یک هزار نسخه بیشتر چاپ کند، هر چهار صفحه 200 تومان هزینه دارد در حالی وزارت ارشاد تنها 250 تومان بابت خرید پرداخت میکند. وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح برای روزنامههای استان مطلوب است، خاطرنشان کرد: اما برای هفتهنامهها، دو هفتهنامه و ماهنامهها از نظر مالی صرفه آنچنانی ندارد. گفتنی است، این طرح قرار است به زودی در استان زنجان اجرایی شود که افزایش میزان مطالعه مردم و کمک مالی به نشریات از اهداف مهم آن محسوب میشود. انتهای پیام/73003/ر20/
http://fna.ir/YI9IDG
94/09/28 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]