تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845441050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقد اصلاح ماده 28 قانون انتخابات مجلس حذف شرط اعتقاد به جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، چه معنایی دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نقد اصلاح ماده 28 قانون انتخابات مجلس
حذف شرط اعتقاد به جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، چه معنایی دارد؟
از کسی که اعتقادی (و نه انتقاد) به جمهوری اسلامی ندارد، منطقاً نمی‌توان انتظار داشت که پایبند به آن هم باقی بماند، اما حذف شرط اعتقاد به جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، چه معنایی دارد؟

خبرگزاری فارس: حذف شرط اعتقاد به جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، چه معنایی دارد؟



گروه پارلمانی خبرگزاری فارس ـ مجلس شورای اسلامی در تاریخ 10 آبان، طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تصویب رسانده است که در حال طی مراحل قانونی برای کسب اعتبار است. این مصوبه از جهات گوناگون مانند کاهش نصاب لازم رأی برای ورود به مجلس از یک چهارم به یک پنجم (در مرحله اول انتخابات) قابل بحث و محل انتقاد است.
اما تغییر بسیار مهمی در ماده 5 این مصوبه رقم خورده که بسیار تعجب‌آور و سوال‌برانگیز است. این ماده بخشی از ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب هفتم آذر 1378 را اصلاح کرده است. ماده 28 مربوط به شرایط انتخاب‌شوندگان یعنی داوطلبان ورود به مجلس است. مطابق این ماده «انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند: [طبق اصلاحیه قانون انتخابات] در صورتی که داوطلبی علناً و صراحتاً بیان کند که هیچ اعتقادی به نظام جمهوری اسلامی ندارد و یا به هر ترتیب و طریق دیگری اثبات شود که فرد موردنظر به جمهوری اسلامی اعتقادی ندارد، ولی در عمل (و چه بسا ناگزیر) اقدامی بر ضد جمهوری اسلامی انجام نمی‌دهد و به اصطلاح در ظاهر خود را پایبند نشان می‌دهد، در این صورت چنین فردی صلاحیت دارد که به عنوان نامزد نمایندگی مجلس در انتخابات شرکت کند.
1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
2- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
3- ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه
4- داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن
5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه
6- سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینائی ، شنوائی و گویائی
7- حداقل سن سی سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام» ماده 5 مصوبه اخیر مجلس، تنها و تنها به اصلاح بند 1 از این ماده پرداخته و آن را با تغییراتی به دو بند تبدیل کرده است؛ بی‌آنکه متعرض سایر بندهای این ماده بشود. بند 1 بدین صورت تفکیک شده است:
1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام
2- التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
همانطور که به خوبی روشن است مفهوم این تغییر، حذف شرط لزوم «اعتقاد» به نظام جمهوری اسلامی از شمار شرایط داوطلبان است. به عبارت روشنتر صرف التزام و پایبندی عملی داوطلب به جمهوری اسلامی به‌رغم عدم‌ «اعتقاد» به جمهوری اسلامی برای ورود به عرصه انتخابات و چه بسا تکیه زدن بر کرسی نمایندگی مجلس کافی است. بنابراین در صورتی که داوطلبی علناً و صراحتاً بیان کند که هیچ اعتقادی به نظام جمهوری اسلامی ندارد و یا به هر ترتیب و طریق دیگری اثبات شود که فرد موردنظر به جمهوری اسلامی اعتقادی ندارد، ولی در عمل (و چه بسا ناگزیر) اقدامی بر ضد جمهوری اسلامی انجام نمی‌دهد و به اصطلاح در ظاهر خود را پایبند نشان می‌دهد، در این صورت چنین فردی صلاحیت دارد که به عنوان نامزد نمایندگی مجلس در انتخابات شرکت کند و هیچ یک از مراجع اجرایی و نظارتی نمی‌توانند (حق ندارند) صلاحیت چنین فردی را به‌واسطه عدم اعتقاد به جمهوری اسلامی (حتی در صورتی که خود آشکارا اعلام کرده باشد) تأیید نکنند. ممکن است گفته شود که به دلالت التزامی معلوم است که آن کسی که اعلام می‌کند ملتزم به جمهوری اسلامی است، به طور ضمنی قطعاً اعتقاد او نیز اثبات شده است. در صورت پذیرش چنین فرضی این سوال مطرح می‌شود که اگر چنین است که لازمه التزام به جمهوری اسلامی، اعتقاد به آن است، اساساً چرا مجلس اقدام به اصلاح این بند از ماده 28 قانون کرده است و چه اثری بر این تغییر مترتب است؟ اگر در همه موارد چنین است که فرد ملتزم، معتقد نیز هست، دیگر چرا باید شرط اعتقاد از این ماده قانون حذف شود؟ و باز اگر چنین ملازمه‌ای میان اعتقادو التزام برقرار است، چرا در بند نخست، شرط «اعتقاد» به اسلام حذف نشده است؟ چرا التزام عملی به اسلام کافی دانسته نشده است؟
در قانون فعلی به صراحت و روشنی مقرر شده است که اعتقاد به جمهوری اسلامی شرط ورود به عرصه انتخابات مجلس است. اما در مصوبه اخیر مجلس این شرط «حذف» شده است. معنای حداقلی این تغییر آن است که دیگر لازم نیست داوطلبان نمایندگی مجلس معتقد به نظام جمهوری اسلامی باشند. چنین حکمی آشکارا مغایر با اصل و اساس جمهوری اسلامی و مغایر قانون اساسی است.
مطابق اصل 67 قانون اساسی نمایندگان مجلس باید در نخستین جلسه مجلس سوگند یاد کنند و متن قسم نامه را امضا نمایند. در بخشی از این سوگندنامه، نماینده در برابر قرآن مجید و به خدای قادر متعال سوگند یاد می‌کند و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌نماید که پاسدار حریم اسلام و نگاهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشد. پرسش اینجا است که چگونه ممکن است فردی که اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارد، بتواند قسم شرعی یاد کند که نگاهبان مبانی جمهوری اسلامی باشد؟
حقیقت آن است که التزام یعنی پایبندی عملی (نه ظاهری و تصنعی) به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی، منوط به اعتقاد واقعی به آنها است. از کسی که اعتقادی (و نه انتقاد) به جمهوری اسلامی ندارد، منطقاً نمی‌توان انتظار داشت که پایبند به آن هم باقی بماند. اما پرسش دیگر آن است که حذف شرط اعتقاد به جمهوری اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، چه معنایی دارد؟ انتهای پیام/

http://fna.ir/WFG4DV





94/09/25 - 15:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن