تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820383330




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنايع تبديلي؛ دواي درد ضايعات 8 ميليارد دلاري محصولات كشاورزي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صنايع تبديلي؛ دواي درد ضايعات 8 ميليارد دلاري محصولات كشاورزي
يكي از بهترين روش‌هاي اشتغالزايي و افزايش درآمدهاي كشاورزي در مناطق روستايي، ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي است.
يكي از بهترين روش‌هاي اشتغالزايي و افزايش درآمدهاي كشاورزي در مناطق روستايي، ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي است. توسعه صنايع تبديلي و تكميلي در دو دهه اخير در سراسر جهان به صورت يك راهبرد مشخص در امر برنامه‌ريزي روستايي در دستور كار بخش كشاورزي قرار گرفته است. از اين منظر تنها عاملي كه مي‌تواند آسيب‌پذيري محصولات كشاورزي را كاهش دهد، ارزش افزوده آنها را زياد كند و بهره‌وري از منابع را افزايش دهد، صنايع تبديلي و تكميلي است.
وحيد طولابي يكي از فارغ‌التحصيلان رشته كشاورزي است كه هم اكنون در عرصه صنايع تبديلي مشغول به كار است و توانسته براي هشت زن روستايي اشتغالزايي كند.
  
ضايعات 30 درصدي بخش كشاورزي
او درباره اهميت صنايع تبديلي مي‌گويد: «هم‌اكنون ضايعات بخش كشاورزي ايران حدود ۳۰ درصد است كه ارزش اين حجم از ضايعات بين 5 تا 8 ميليارد دلار برآورد مي‌شود. اين در حالي است كه با فرآوري اين ميزان ضايعات، مي‌توان سالانه حدود ۱۵ ميليون نفر را تغذيه كرد. ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي مؤثر‌ترين راهكار براي كاهش حجم ضايعات كشاورزي به شمار مي‌رود.»
اين فعال اقتصادي مي‌افزايد: «يكي از بهترين راهكارهاي توسعه اشتغال در مناطق روستايي، جلوگيري از مهاجرت بي‌رويه از روستا به شهر، كاهش ضايعات محصولات كشاورزي، افزايش ارزش افزوده محصولات و پيشرفت اقتصادي - اجتماعي مناطق روستايي، توسعه صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي است. صنايع تبديلي از قابليت ايفاي نقش تعيين‌‌كننده در تنظيم بازار محصولات كشاورزي نيز برخوردار است. بيشتر كشاورزان از عرضه همزمان محصولاتشان در بازار و كاهش شديد قيمت متضرر مي‌شوند و اين در حالي است كه با استفاده از صنايع تبديلي مي‌توان محصولات كشاورزي را در خارج از فصل به بازار عرضه كرد.»
  
خداحافظي با پشت ميزنشيني
وحيد طولابي پيش از ورود به عرصه توليد محصولات كشاورزي، كار كارمندي و پشت ميزنشيني در يك اداره دولتي را تجربه اما آن را رها كرده است. او درباره علت اين تصميم خود مي‌گويد: «كار پشت ميز‌نشيني افق محدودي دارد. كار توليد را با كشت سبزي در 2 هكتار زمين آغاز كردم اما به زودي متوجه شدم بخش عمده‌اي از محصولات تا به بازار برسد از بين مي‌رود.
اساساً سبزيجات عمر خيلي كوتاهي دارد و به سرعت كيفيتش را از دست مي‌دهد، در نتيجه مصمم به تهيه دستگاه‌هاي صنايع تبديلي شدم و با دريافت 30 ميليون تومان وام از بسيج سازندگي دستگاه‌هاي لازم را تهيه كردم و اكنون نيز علاوه بر محصولات خود همه سبزيجات كشت شده در منطقه را مي‌خرم و پس از فرآوري به فروش مي‌رسانم.»  وحيد طولابي درباره رابطه صنايع تبديلي با مسئله اقتصاد مقاومتي مي‌گويد: «در اقتصاد مقاومتي روستا به عنوان محور توليد و امنيت غذايي كشور به رسميت شناخته مي‌شود و اشتغالزايي در آن و نيز حفظ و افزايش جمعيت ساكن در روستاها يك اصل مهم به حساب مي‌آيد، بنابراين رابطه‌اي تنگاتنگ بين اقتصاد مقاومتي و توسعه صنايع تبديلي در روستاها برقرار است.»

منبع : روزنامه جوان









تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن