واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پایان نشست وزیران شانگهای/تاکید اعضا بر تقویت همکاریهای اقتصادی
چهاردهمین نشست نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای شامگاه سه شنبه (به وقت محلی) با صدور بیانیه ای و با تاکید بر تقویت و تحکیم همکاریهای اقتصادی و بالا بردن سطح مشارکت ها در عرصه بین المللی میان کشورهای عضو و ناظر به کار خود پایان داد.
آفتاب : در این اجلاس دو روزه که در شهر «جن جو» در مرکز چین برگزار شد، «مهدی واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صدر هیاتی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در آن حضور داشت.
به گزارش ایرنا، در بخشی از بیانیه پایانی این نشست که در اختیار رسانه ها قرار گرفته، آمده است که همه اعضا می بایست علاوه بر اتخاذ ابتکار عمل در جهت توسعه همکاری های منطقه ای، راههای رسیدن به این مهم را تقویت کنند.
این بیانیه همچنین تعمیق و توسعه همکاری های اقتصادی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO) را تضمین کننده توسعه پایدار در ابعاد اقتصادی و اجتماعی دانسته است.
وزیران سازمان همکاری شانگهای همچنین در بیانیه خود یادآور شدند که در شرایط دشوار اقتصاد جهانی، گسترش تبادلات اقتصادی منطقه ای می تواند یکی از راههای مناسب برون رفت از بحران های مالی و مدلی جدید برای حکومت های مختلف باشد.
شرکت کنندگان در این نشست در عین حال حمایت خود را از پیشنهاد «لی کچیانگ» نخست وزیر چین جهت احیا و بازسازی جاده ابریشم اعلام و یادآور شدند که با اجرا و تحقق طرح های توسعه پایدار اقتصادی است که می توان به صلح و ثبات منطقه امیدوار بود.
«محمود واعظی »نماینده عالی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در سخنانی در این نشست تاکید کرد که تحقق رشد و شکوفایی اقتصادی و اجرای اهداف این سازمان تنها در بستر و محیطی امن و به دور از خشونت و افراطی گری محقق می شود.
وی یادآور شد که سازمان همکاری شانگهای با توجه به کارکردهای گوناگونی که برای خود در حوزه های اقتصادی، تجاری، بانکی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی تعریف کرده، اینک با گذشت 14 سال، باید بیش از پیش با بهره برداری از ظرفیت های خود، گام های عملی در جهت رسیدن به اهداف تعیین شده بردارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به خطر گسترش تفکرات «تکفیری» اشاره و یادآور شد که چنین تفکراتی محدود به یک کشور، منطقه، دین یا آیین خاص نیست، بلکه افراط و خشونتی که از این پدیده متعفن برمی خیزد، همه دنیا را با خطر جدی مواجه کرده است.
اعضای سازمان همکاریهای شانگهای شامل شش عضو ثابت چین، روسیه، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و پنج عضو ناظر جمهوری اسلامی ایران، هند، پاکستان، مغولستان، افغانستان است که سابقه فعالیت آن 14 سال است.
نشست نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای در سال های 2013 در تاشکند ازبکستان، 2012 در بیشکک، 2011 در سن پترزبورگ روسیه، 2010 در دوشنبه تاجیکستان، 2009 در پکن، 2008 در آستانه و به همین ترتیب بین کشورهای عضو به صورت گردشی برگزار شده است.
آخرین نشست نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای در شانزدهم دسامبر (شهریور - مهر) سال گذشته میلادی (2014) در شهر «آستانه» قزاقستان برگزار و در جریان آن بر لزوم حفظ تعاملات اقتصادی اعضا و شکل دهی به تلاش های جمعی با هدف تقویت مزایای اقتصاد رقابتی و افزایش سرمایه گذاری در حوزه محیط زیست تاکید شد.
گفتنی است، در نشست گذشته سران سازمان همکاریهای شانگهای که تیر ماه سالجاری در شهر «اوفا» پایتخت جمهوری «باشقیرستان» روسیه برگزار شد، سران کشورهای عضو با امضای سندی با عضویت کامل پاکستان و هند در این سازمان موافقت کردند.
آمارها نشان می دهد سازمان همکاری شانگهای جمعیتی نزدیک به سه میلیارد و 300 میلیون نفر را پوشش می دهد.
ارزش اقتصادی این سازمان با بیش از 15 هزار و 500 میلیارد دلار، معادل 20 درصد از ارزش تولید ناخالص داخلی جهان است.
حجم تجارت چین با کشورهای این سازمان اکنون به بیش از 130 میلیارد دلار رسیده است و شبکه بزرگی از کشورها و مردم تحت پوشش اعضای این سازمان قرار می گیرند.
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]