تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835815206
سعید جلیلی: غربیها نگران غنیسازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژهای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سعید جلیلی: غربیها نگران غنیسازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژهای ایران
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: غربیها نگران غنیسازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژهای ایران.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "سعید جلیلی" در همایش ملی «گذار از علوم سیاسی غربی به علوم سیاسی اسلامی» که صبح امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین دغدغه های کسانی که در عرصه یک علم، چه در ساحت علم آموزی و علم آموختن و چه آنهایی که که در مقام تعلیم و تعلم هستند این است که علمی که در آن مشغول هستیم مفید است یا خیر.
وی تصریح کرد: تعابیر علمی نافع و نافذ که در منابع دینی هم وجود دارد از همین نگاه نشأت میگیرد.
عضو شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: این دغدغه مهمی است که علمی مفید است یا خیر و به چه کار میآید؟ یا اینکه میتواند برای خود آن فرد جامعه یا آرمان های فرد مفید باشد یا نباشد.
جلیلی با بیان اینکه این دغدغه در دولتها و نظامهای دنیا نیز وجود دارد اظهار داشت: خیلی از دولتها اگر زمینه را برای پیشرفت یک رشته علمی فراهم میکنند ناشی از آن نگاه که برای آن کشور که دولت و نظام مفید باشد، است؛ علم سیاست هم از این نگاه مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه باید دید این علم چه فایدهای دارد و آیا میتواند مشکلی را حل کرده و مفید واقع شود افزود: این دغدغهای مفید است.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: نکته دومی که در این موضوع اهمیت دارد این است که نگاه ما به سیاست و علوم سیاسی از چه منظری است.
جلیلی با طرح این سوال که آیا علم سیاست جدای از ساحت فکر و اندیشه است یا خیر گفت: سیاست، اندیشه و فکر از هم جدایی ناپذیرند و ساحت سیاست ساحت اندیشه و فکر است.
وی تصریح کرد: نمیتوان مدعی سیاست و داشتن حرف در عرصه سیاسی باشید و بگویید من به حوزه اندیشه کاری ندارم. این دو قابل تفکیک نیست.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: گاهی مطرح می شود که از سیاست خارجی باید ایدئولوژی زدایی کرد و من درک اندکی هم از این موضوع نمی توانم داشته باشم. مگر این دو می تواند از هم جدا باشند؛ گاهی اوقات مطرح می شود که از عرصه سیاست خارجی باید ایدئولوژی زدایی و اندیشه زدایی کرد.
جلیلی با بیان اینکه در غرب هم مطرح است که ما آمده ایم تا اندیشه را با عمل بیامیزیم تصریح کرد: اینکه می گویند ما اندیشه را از سیاست جدا کنیم منطقی ندارد و اگر کسی بگوید می خواهیم اندیشه دینی را از سیاست جدا کنیم منطقی است؛ اما اینکه اندیشه را جدا کنیم ممکن نیست.
وی خاطرنشان کرد: شاید عدهای جسارت ندارند که بگویند میخواهیم اندیشه دینی را جدا کنیم و می گویند میخواهیم اندیشه را از سیاست جدا کنیم. اندیشه یک تعریف مشخص دارد و باید چارچوب و انسجام داشته باشد؛ اندیشه یک بحث بخشنامهای نیست.
عضو شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: اگر کسی بگوید هستی ظاهر دنیا است یک تجویز دارد و کسی که می گوید دنیای دیگری هم وجود دارد تجویز دیگری ارائه می دهد. نگاه شما به مسیری که تجویز می کنید تاثیر می گذارد. اگر شما کل دنیا را دیدید دایره معرفتتان هم کل دنیا می شود.
جلیلی ادامه داد: اگر می خواهید در عرصه علم سیاست و اندیشه صحبت کنیم باید بدانیم بر مبنای کدام مولفه توصیه و تجویزها اندیشه ورزی و سیاست ورزی می کنیم.
وی با بیان اینکه این حرف ها اگر منطق و انسجام داشته باشد، در مباحث بعد از آن تاثیر می گذارد، افزود: اینجا که یک نگاه ممکن است به این نتیجه برسد که براساس این نگاهی که من به این دنیا دارم حقیقت یک امر نسبی و دست نیافتنی است و نگاه دیگری مدعی این است که هستی مبتنی بر یک حقیقت است؛ شما در هر دو نگاه به یک مسئله جدا می رسید.
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: بسیاری از دعواهایی که بین انبیاء و کسانی که بر سر راهشان بوده اند بر سر خالقیت نبوده است. بلکه دعوا بر سر این است که چه کسی رب باشد و هدایت کند. فرعون ندای خالقیت سر می داد.
جلیلی با اشاره به اینکه اگر می گوییم مبنای دینی را قبول داریم ویژگی خاص خود را دارد تصریح کرد: در این صورت نگاه، توصیه و تجویزهای شما متفاوت می شود.
وی ادامه داد: اگر می گوییم در هستی معرفت و نیک فرجامی اندیشه دینی برای خود حرف دارد به این معنی نیست که این حرف ها سر جای خود باشد و به دولت و مباحث دیگر رسید حرف خود را بزنیم.
عضو شورای عالی امنیت ملی با طرح این سوال که مفهوم دولت چیست اظهار داشت: در تعاریف مفهوم دولت دو مولفه حکم و طاعت وجود دارد و بقیه اراده ها در یک واحد سیاسی باید بر آن مبنا قرار بگیرد. بحث دینی برای حکم و طاعات تجویز و بحث های صریح و دقیق دارد و وقتی می گوید دولت ذاتش حکم است دین تجویزهایی دارد.
جلیلی ادامه داد: اینکه اندیشه دینی در مباحث مختلف حرف دارد در مباحث سیاست دولت و جامعه نیز امتداد پیدا می کند و اگر کسی این مبانی را قبول ندارد باید با آن بحث کرد؛ ولی اگر کسی آن را قبول دارد باید بداند که این اندیشه دینی چارچوب ها و اقتضائاتی دارد. تفاوت این اندیشه این است که مدعی بوده و باید فعال باشد.
وی با بیان اینکه قرآن تاکید می کند حتی پیامبران که خداوند به آنها حکم کتاب و نبوت داده است نمی تواند در این موقعیت قرار بگیرند که انسان ها را به بندگی خود فرا بخوانند، افزود: اندیشه دینی امروز مدعی است و برای نیک فرجامی و سرنوشت انسان حرف دارد. اینجا که آن علم مفید که برای جهان می تواند مفید و نافع باشد به وجود می آید.
عضو شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: این می شود علوم سیاسی اسلامی و این امتداد یک مناسبات، پاردایم و نگاه جدید است. وقتی انسان نگاهش متفاوت می شود طبیعی است که یک محاسبات و مناسبات جدید را تعریف کند.
جلیلی با بیان اینکه انسان در این شرایط امنیت را با مناسبات جدید وارد می کند و برای امنیت پایدار الگویی جدید ارائه می دهد خاطرنشان کرد: همچنین امنیت پایدار را در راستای دو مولفه ایمان و عدالت می داند و نه سلاح هسته ای. در این صورت امنیت پایدار شکل نمی گیرد.
وی خاطرنشان کرد: آنهایی که امروز در جهان مدعی هستند که مدرنیته آزادی می آورد به این سوال پاسخ دهند که آنچه در جهان امروز در عرصه سیاست بین بازیگران دولتی و غیر دولتی حاکم است چه الگویی است؟ نسبت آن با مدرنیته و لیبرال دموکراسی چیست؟ آنهایی که مدعی هستند نسبت خود را با آنچه در جهان می گذرد مشخص کنند. اینکه رژیم صهیونیستی مدعی لیبرال دموکراسی است و غربی ها تایید می کنند که در خاورمیانه تنها این رژیم لیبرال دموکراسی است را می پذیرند؟
عضو شورای عالی امنیت ملی خطاب به کسانی که می گویند ارمغان مدرنیته آزادی برای دنیا است گفت: در همین سال ۲۰۱۵ اوباما سندی تحت عنوان استراتژی امنیت ملی آمریکا صادر می کند و می گوید آمریکا در قرن بعدی هم باید رهبر دنیا باقی بماند.
جلیلی افزود: اوباما با چه منطقی این حرف را می زند و این محصول کدام اندیشه و نگاه است. نسبت این حرف را با لیبرال دموکراسی مشخص کنند. اینها کسانی هستند که می گویند اگر در این مسیر دچار مشکل شدیم می توانیم از سلاح هسته ای نیز استفاده کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: تقریبا ما با تمام مقامات غربی که در تهران ملاقات می کردیم می گفتند تصویر ما از ایران متحول شده است.
عضو شورای عالی امنیت ملی افزود: در توصیف های علوم سیاسی غربی امروز مشکلات جدی وجود دارد و فرق اسلام و کفر این است. کفر یعنی پوشاندن و اینکه نگذارد شما واقعیت ها را آن طور که هست ببینید.
جلیلی افزود: اندیشه دینی امروز یک قدرتی دارد و می تواند مدل و الگو ارائه کند و آنها نگران این هستند. زیرا این اندیشه فعال و مدعی است و نگران تسهیل این اندیشه هستند و وقتی شکل می گیرد تنها در ایران نمی ماند و تکثیر می شود.
وی خاطرنشان کرد: یک مردم سالاری وجود دارد که مردم انتخاب می کنند و تا حد توان پای آن می ایستند. آنها نگرانی از چند تا سانتریفیوژ ندارند بلکه از اندیشه ای نگرانند که هر روز قوی تر می شود.
عضو شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: ما باید امیدوار باشیم که علوم سیاسی اسلامی که می تواند نافع و نافذ برای ما و جهان باشد شکل بگیرد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
جدایی اعتدال از اصلاحات/ "لاریجانی" در اردوگاه راست یا در گعدههای چپ!؟
بذرپاش: بدلیل انتقاد از رئیس جمهور 6 پرونده در دادگاه دارم
حقشناس: معتقدم مجلس آینده 3 قطبی خواهد بود
آیا سر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بعدی خلوت خواهد بود؟
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
سعید جلیلی در دانشگاه تهران: غربیها نگران غنیسازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژهای ایران
سعید جلیلی در دانشگاه تهران غربیها نگران غنیسازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژهای ایران عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت غربیها از چند سانتریفیوژ ما نگرانی ندارند بلکه از اندیشهای نگرانی دارند که روز به روز غنیسازی میشود به گزارش نامه نیوز سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلنگرانی غرب از تفکر دینی است که روز به روز غنیسازی میشود
سهشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۹ نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت نگرانی غرب از چند سانتریفیوژ ما نیست بلکه آنها نگران تفکری هستند که روز به روز غنی سازی میشود و شکل پیدا میکند به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سعید جلیلی در همایش گذار علوم سیاسی غربی بجلیلی در دانشگاه تهران نگرانی غربیها نه از سانتریفیوژهای ما بلکه از تفکری است که هر روز غنی سازی میشود/ افق
جلیلی در دانشگاه تهراننگرانی غربیها نه از سانتریفیوژهای ما بلکه از تفکری است که هر روز غنی سازی میشود افق علوم سیاسی اسلامی ایجاد تمدن استعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت نگرانی غربیها از چند سانتریفیوژ ما نیست بلکه آنها از تفکری نگرانی دارند که هر روز غنی سازی میشود و تکثیر مجلیلی: غرب نگران اندیشه ماست نه سانتریفیوژها
جلیلی غرب نگران اندیشه ماست نه سانتریفیوژهاتاریخ انتشار سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۶ سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش گذر از علوم انسانی غربی به علوم انسانی اسلامی صبح امروز سه شنبه در دانشگاه تهران برگزار شد یکی از مهمترین دغدغه کسانی که در عرصه علوم فعالیت دارغربی ها نگران غنی سازی اندیشه دینی هستند نه سانتریفیوژ های ایران
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت غربی ها از چند سانتریفیوژ ما نگرانی ندارند بلکه از اندیشه ای نگرانی دارند که روز به روز غنی سازی می شود به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی گذر از علوم سیاسی غربی به علوم سیاسی اسلامی کغربیها با ایران همصدا شدهاند
تراز تحلیلگران مسائل سیاسی معتقدند که با کاهش قیمت نفت در سایه سیاست های منطقه ای اعراب برای مقابله با ایران همچنین تحولات خاورمیانه که سیاست سعودی را تحت الشعاع قرار داده دیگر غربی ها به سعودی بی اعتماد شده اند به گزارش تراز روزنامه فرامنطقه ای «العرب» در تحلیلیابراز نگراني مقام آمريکايي از آزمايش موشکي ايران
ابراز نگراني مقام آمريکايي از آزمايش موشکي ايران شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان درحال بحث و گفتگو درباره نحوه پاسخگویی به آزمایش موشکی ایران در ماه اکتبر هستند یک مقام بلندپایه آمریکایی در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز تاکید کرد ایران با آزمایش یک موشک بالستیک میان برد دو قطعسعادت و موفقیت ملت ایران در استفاده از اندیشه ها و تفکر عالمان دینی است
قزوین خبرگزاری صدا و سیما سیاسیمدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت یکی از دلایل موفقیت و سعادت ملت ایران استفاده از اندیشه ها و تفکر عالمان و آگاهان دینی است به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مهدی احمدی در نشست خبری مراسم بزرگداشت آیت الله شیخ مجتبی قزوین که امروز در سالن بلغو سخنرانی سعید جلیلی در روز دانشجو
لغو سخنرانی سعید جلیلی در روز دانشجو روزنامه اعتماد نوشت روز گذشته قرار بود که سعید جلیلی نیز در تالار جابر بن حیان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی کند با وجود آنكه هماهنگيهاي لازم براي برگزاري اين نشست انجام شده بود و دانشجويان براي شنيدن اظهارات سعيد جليلي در اين تالسعید مرتضوی به ایران بازگشت
سعید مرتضوی به ایران بازگشت دادستان سابق تهران که خروج وی از کشور برای حضور در راهپیمایی اربعین بحثبرانگیز شده بود از بازگشت خود به تهران در یکشنبه گذشته خبرداد به گزارش فرهنگ نیوز مرتضوی که پنجشنبه ۵ آذر با پرواز شماره ۳۴۱۳ فرودگاه بینالمللی امام ره تهران را به قصد ن-
سیاسی
پربازدیدترینها