واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: فانی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش: در آموزش و پرورش نمی توانیم بدون پژوهش تصمیم گیری کنیم وزیرآموزش و پرورش در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر کشور گفت: بدلیل ماموریت بزرگی که دستگاه آموزش و پرورش دارد نمی توانیم بدون کارشناسی و پژوهش تصمیم گیری کنیم.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۴ آذر ساعت 10:22
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ علی اصغر فانی صبح امروز 24 آذر ماه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر آموزش و پرورش در مدرسه عالی دارالفنون حضور داشت در ذکر اهمیت امر پژوهش در تعلیم و تربیت گفت: یکی از زیرنظام های تحول بنیادین آموزش و پرورش زیرنظام پژوهش و ارزشیابی است. زیرنظام دیگر منابع انسانی است. وقتی این دو زیرنظام را ترکیب کنیم حاصل آن معلم پژوهنده است و معلم پژوهنده متضمن دانش آموز پژوهشگر است.
وی افزود: یعنی اگر ما بدنبال این هستیم که دانش آموزان ما پژوهشگران جامعه باشند این امر بدون معلم پژوهنده اتفاق نخواهد افتاد.
وزیرآموزش و پرورش در خصوص موضوع اقدام پژوهی در نظام تعلیم و تربیت گفت: مقوله اقدام پژوهی مقوله مهمی است که در حوزه مدیریت تحت عنوان café study یا مطالعه موردی شناخته شده است. همه ما معلمان وقتی وارد کلاس می شویم چون مخاطب ما از تنوع بالایی برخوردار است نباید انتظار داشته باشیم تنها با یک نسخه کلاس را اداره کنیم. بنابراین معلمها سالهاست که اقدام پژوهی می کنند یعنی متناسب با مخاطبشان روشهای تربیت و ارتباط با مخاطب را می آزمایند.
فانی در ادامه به اهمیت تجارب معلمان در این زمینه اشاره کرد و گفت: تجارب معلمین ما ارزش آن را دارند که در مجموعه ای منتشر شوند، البته بعد از داوری هایی که صورت می گیرد و در چارچوبی که مفید باشد باید این انتشار صورت گیرد. پس اقدام پژوهی از دستاوردهای هفته پژوهش است.
تصمیم سازی مبتنی بر پژوهش موضوع بخش دوم سخنان وزیر آموزش و پرورش بود که در این خصوص چنین گفت: ما در آموزش و پرورش به دلیل ماموریت بزرگی که این دستگاه دارد نمی توانیم بدون کارشناسی و پژوهش تصمیم بگیریم و طی سالها شاهد بودیم تصمیمات پژوهش نشده و کارشناسی نشده چه آثار بدی برای نظام تعلیم و تربیت ما به دنبال داشته و بر عکس تصمیمات پژوهش شده و کارشناسی شده چطور از پایایی و تداوم بالایی برخوردار بوده است.
وی سپس به موضوع پژوهش در حوزه دانش آموزی پرداخت و گفت: در حوزه دانش آموزی چه جشنواره جابربن حیان و چه جشنواره جوان خوارزمی برکات خوبی داشته و در کنار آن پژوهش سراهای دانش آموزی بستر خوبی برای پژوهش دانش آموزی بوده است.
ما در حال حاضر 500 پژوهش سرا در کشور داریم و برنامه ما این است که به رقم هر منطقه یک پژوهش سرا برسیم. در دولت یازدهم اساسنامه پژوهش سراهای دانش آموزی به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و می تواند تداوم خوبی برای پژوهش های دانش آموزی باشد.
فانی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدوارم در آینده پژوهشگاه تعلیم و تربیت بتوانند نقش اصلی خود را در راهبری آموزش و پرورش و تصمیم گیری های آموزش و پرورش در بخش پژوهش بیش از پیش ایفا کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]