واضح آرشیو وب فارسی:فارس: غفوریفرد مطرح کرد
انتقاد از بی توجهی به پژوهش در توسعه کشور/ بدون تحقیقات در هیچ زمینهای موفق نمیشویم
رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پژوهش و تحقیقات مهمترین مسئله برای توسعه کشور است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده و برنامه ریزان به این مسئله توجه کمی دارند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه شاخص پژوه، حسن غفوریفرد رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین روز از هفته پژوهش در مرکز نوآوری پژوهشگاه شاخص پژوه، در جمع اساتید و پژوهشگران این پژوهشگاه با تاکید بر اینکه پژوهش در همه جوامع ضرورت توسعه است اظهار کرد: پژوهش و تحقیقات مهمترین مسئله برای توسعه کشور است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده و برنامه ریزان به این مسئله توجه کمی دارند.
وی در ادامه به مثالی در زمینه اهمیت پژوهش و تحقیقات درتوسعه اشاره کرد و گفت: براساس بررسی که از میان یک هزار شرکت جهانی در اواخر دهه 90 صورت گرفت این نتیجه حاصل شد که شرکتی که بیشترین اعتبارات را در زمینه تحقیقات انجام داده، بیشترین فروش رانیز داشته است، به گونه ای که شرکت وستینگهاوس با 7.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه تحقیقات، پرفروشترین شرکت نیز شناخته شده و این در حالی است که بودجه تحقیقاتی کشورمان در آن زمان 200 میلیون دلار بوده که این مبلغ نیز بیشتر صرف هزینه های سخت افزاری و زیر ساختها میشده است.
غفوریفرد در ادامه با تاکید بر اینکه با افزایش سرمایه گذاری در بخش تحقیقات، علاوه بر توسعه صنعت و آموزش و تکنولوژی، ابتکار و خلاقیت نیز شکوفا میشود ادامه داد: جای تاسف است که در دانشگاههای ما اگر زمانی سیب زمینی غذا کم شود همه متوجه میشوند، ولی کسی یا کسانی چندان گلایهای از کاهش بودجه پژوهشی دانشگاهها ندارند.
این استاد دانشگاه بر ضرورت مطالبهگری نخبگان و دلسوزان برای دست یابی به توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: در هشت سال گذشته دولت نهم و دهم ییش از 800 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتهایم که این رقم معادل تمام مبلغ استخراج نفت ایران از ابتدا تاکنون بوده است ولی متاسفانه نتوانستیم در مسیر توسعه کشور گام برداریم.
وی از افت اقتصادی کشور در سالهای اخیر انتقاد کرد و گفت: در این وضعیت انتظار از دانشگاهیان و پژوهشگران بیش از گذشته است و ضروری است این افراد فعالانهتر در این میدان وارد شوند.
غفوریفرد در ادامه به عوامل موثر بر توسعه اشاره کرد و گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته معادن و ذخایر طبیعی 20 درصد در توسعه نقش دارند، علاوه بر این 16 درصد از دلایل توسعه به سخت افزار باز میشود و این در حالی است که بیش از 64درصد از مولفههای توسعه مربوط به مغزافزار یعنی نیروی انسانی است و لذا هر چه یک کشور توسعه یافته تر شود، این نقش نیروی انسانی است که در توسعه آن کشور بیشتر میشود.
رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی رفع معضل بیکاری را امری حیاتی برای جامعه برشمرد و گفت: از جمله آفات افزایش بیکاری در جامعه، افزایش اعتیاد و سرقت است و کمترین اثر آن ایجاد افسردگی در جوانان است، از این رو باید با تلاش در مسیر توسعه دانایی محور، نسبت به کاهش ایم معضل گام جدی برداشته شود.
وی بر ضرورت توسعه بر محور اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد و گفت: در فرآیند اقتصاد دانش بنیان، دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی نقش بی بدیلی را ایفا میکنند.
انتهای پیام/
http://fna.ir/I7CLZU
94/09/22 - 15:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]