واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا بيمه رازي شفاف سازي نمي كند؟
بیمه رازی که هویتش با چسب رازی هنوز گره خورده است،از سال 1382 به صورت رسمی به عنوان شرکت سهامی عام فعالیت خود را آغاز نموده اما سهام این شرکت در بورس و فرابورس ایران معامله نمی شود.
کد خبر: ۵۵۴۱۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹ - 15 December 2015
بیمه رازی که هویتش با چسب رازی هنوز گره خورده است،از سال 1382 به صورت رسمی به عنوان شرکت سهامی عام فعالیت خود را آغاز نموده اما سهام این شرکت در بورس و فرابورس ایران معامله نمی شود.
به گزارش شمانیوز، بیمه رازی تا 29 اسفند ماه 1392 تحت مدیریت برادران محمد رضا تقی گنجی، کریم مسعود تقی گنجی، مهدی سعید تقی گنجی و شرکتهای تحت مالکیت ایشان با نامهای لیزینگ رازی، شیمیایی رازی، کیمیا رزین و آرتاویل تایر بوده است.
بیمه رازی در اسفند ماه 1392 با تصمیمات مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده صاحبان سهام برای سال ( دوره مالی) منتهی به 29 اسفند 92 تغییر داد و با حذف اسامی فبیلی در اساس نامه، با انتخاب یونس مظلمی به عنوان مدیر عامل افراد دیگری را در لیست هیات مدیره خود قرار داد.
بیمه رازی که هویتش با چسب رازی هنوز گره خورده است،از سال 1382 به صورت رسمی به عنوان شرکت سهامی عام فعالیت خود را آغاز نموده اما سهام این شرکت در بورس و فرابورس ایران معامله نمی شود این در حالی است که در سهام داران خود هم دست گردانی داشته است و صرفا تحت شمول مفاد بند ب ماده 99 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در بازار معاملات توافقي پايه فرابورس قرار گرفته است.
بر اساس دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در بازار پایه فرابورس ایران، خریدار و فروشنده با علم و آگاهی نسبت به وضعیت مالی شرکت بر اساس اطلاعات منتشره موجود اقدام به خرید و فروش می کنند وشرکتی که عنوان سهامی عام را یدک می کشد در این بازار فعالیت دارد .
البته مباحث سهام و سهام داری این شرکت به این مورد منتهی نمی شود و پس از واگذاری گروه رازی معلوم نیست که ترکیب سهام داران این شرکت چگونه است به طوری که صرفا نام اشخاص حقیقی در ترکیب هیات مدیره دیده می شود ومعلوم نیست این افراد نماینده کدام شخص حقوقی هستند،در حالی که طبق ماده 110 قانون تجارت اشخاص حقوقی بايديك نفررابه نمايندگي دائمي خودجهت انجام وظايف مديريت معرفي کندو دراين صورت شخص حقوقي همان مسئوليتهاي مدني شخص حقيقي عضوهيئت مديره رادارا خواهد بود وچنين نماينده اي مشمول همان شرايط وتعهدات ومسئوليتهاي مدني و جزائي عضوهيئت مديره بوده ازجهت مدني باشخص حقوقي كه اورابه نمايندگي تعيين کرده است مسئوليت تضامني خواهدداشت.
البته در مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت، که در 26 مرداد سال گذشته برگزار شده شرکت پيشگامان تجارت آرکا(با مسئوليت محدود)،شرکت سرمايه گذاري اقتصاد گستر دنا(سهامي خاص)،شرکت ارتباط شگرف ايرانيان (با مسئوليت محدود)،شرکت توسعه صدر مدائن (با مسئوليت محدود)،شرکت پيشگامان توسعه تجارت البرز (با مسئوليت محدود)،شرکت مهندسين تلاشگران توسعه و تجهيز پايتخت و رسول برادران نقشينه به عنوان سهام دار در مجمع حاضر بوده اند و در خصوص سرمایه شرکت تصمیم گیری کرده اند اما این نکته که افراد هیات مدیره از سوی کدام شرکت در هیات مدیره عضویت دارند مشخص نیست.
صرف نظر از این موارد مواردی در گزارشات رسمی سال 1393 دیده میشود که قابل توجه است: بیمه رازی بالغ بر 111 میلیارد و 408 میلیون تومان طلب از نمایندگان و کارگزاران خود دارد و بالغ بر 34 میلیارد و 889 میلیون تومان نیز از بیمه گذاران طلب دارد که در این بین کارگزاری سایپا با بیش از 44 میلیارد تومان بدهی رکوردار در این بخش است و پس از آن کارگزاری چتر آسایش ایرانیان با بیش از 28 میلیارد و 736 میلیون تومان بدهی ایستاده است .مطالبات از این دو کارگزار بابت فروش بیمه نامه های اتومبیل صفرکیلومتر بوده که به عنوان معرف شرکت های ایرانی تولید کننده سایپا و ایران خودرو هستند .قرارداد های مزبور برای یک سال از تاریخ اول مهر 1392 تا اول مهر 1393 برای شرکت سایپا و از 20 مرداد 1392 تا 20 مرداد 1393 برای ایران خودرو منعقد شده و برای یک دوره یک ساله دیگر تمدید شده است .البته این امر با رشد 90درصدی حق بیمه صادره همراه بوده که با توجه به مفاد قراردادهای منعقده در اقساط ماهانه به خیطه وصول می انجامد که البته مبالغی از دو کارگزار نیز وصول شده است وعمده مطالبات از اشخاص حقیقی است.
ازجمله مطالباتی دیگر این شرکت طلبی است که از خانم «س ه» به مبلغ یک میلیاردو 629 میلیون تومان به عنوان یکی از نمایندگان دارد که تحت پیگرد حقوقی است .
مطلب دیگری که در لابه لای ارقام و آمار عملکرد شرکت خودنمایی می کند اینکه شرکت بیمه رازی بالغ بر 20 میلیارد تومان بدهی به بیمه مرکزی دارد که البته مانده بدهی شرکت به وزارت بهداشت و نیروی انتظامی نیز قابل تامل است و شرکت بالغ بر 54 میلیارد و 642 میلیون تومان بدهی به وزارت بهداشت و 12 میلیاردو 902 میلیون تومان به نیروی انتظامی دارد .
این مانده بدهی ها بابت عوارض بیمه های شخص ثالث است . البته بدهی شرکت به صندوق خسارت های بدنی نیز در این بخش به 8 میلیارد و 740 میلیون تومان می رسد .مجموع تعهدات شرکت در بخش حساب های پرداختنی بیش از 93 میلیارد تومان گزارش شده است.
نکته جالب توجه دیگر اینکه شرکت پیشگامان توسعه تجارت البرز که سهام دار15درصدی شرکت است و سرمایه اش به مبلغ 9 میلیارد و 387 میلیون ریال به ثبت رسیده بالغ بر 6 میلیارد و 132 میلیون تومان بدهی به شرکت بیمه رازی دارد .
در جهت شفاف سازي در گزارشات بعدي به بررسي ميزان واقعي بودن و صحت گزارشات مالي اين شركت بيمه اي مي پردازيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]