واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
نام بانوی زنجانی بر تارک طولانیترین وقفنامه کشور
بانوی زنجانی با وقف دو مکان مقدس نه تنها به توسعه علم و دین اسلام کمک کرده است، بلکه طولانیترین وقفنامه کشور را نیز به نام خود رقم زده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، وقف سنتی حسنه و یادگاری ماندگار از ائمه اطهار (ع) است که به عنوان الگویی به جوامع راه یافته است، واقفان خیر اندیش همواره در طول تاریخ منبعی برای خیر رسانی به آحاد جامعه بوده و با وقف اموال مادی و معنوی دین خود را به جامعه خویش ادا کردهاند. از سنتهای بیشمار و حسنه الهی وقف از قدمت بیشتری در اسلام برخوردار است به گونهای که پیامبر گرامی اسلامی و پس از آن حضرت علی (ع) از بزرگترین واقفان نظام اسلامی هستند که به عنوان الگویی برای جامعه خود و جوامع پس از آن بودهاند. در حال حاضر نیز سنت وقف در قالب ادارات کل اوقاف و امور خیریه مدیریت میشود و بر اساس نیت واقفان، وقفهای بیشماری در استانهای مختلف کشور اجرایی میشود. وقفهای جدید و گاهی منحصر به فردی نیز در استانها از سوی مردم صورت میگیرد که این واقفان الگوهایی برای نسلهای جدید و آینده جامعه محسوب میشوند. در استان زنجان نیز موقوفات از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و هر ساله به تعداد موقوفات استان اضافه میشود امسال نیز در چندین وقف جدید به این مجموعه گرانسنگ و با ارزش افزوده شده است.
دو شهر قیدار و رازبین از شهرهای استان زنجان وقفی بوده و موقوفاتی همچون مدرسه و مسجد علمیه زنجان نام بانوی زنجانی را بر تارک موقوفات کشور درخشان کرده است. در واقع بانوی ذوالفقاری با وقف این دو مکان مقدس نه تنها به توسعه علم و دین اسلام کمک کرده است بلکه طولانیترین وقفنامه کشور را نیز به نام خود رقم زده است. وقتی بانو جمیله خانم 100 سال پیش مسجد و مدرسه علمیه را وقف میکرد شاید نمیدانست نامش جزو برترین واقفان کشور ثبت شود اما امروز ارزش علمی و فرهنگی این مجموعه عظیم موجب شده تا نام زنجان در وقف بدرخشد. در واقع مسجد خانم از بناهای دوره قاجاریه در محله فخیمالدوله زنجان است که در اردیبهشت 1354 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، این اثر تاریخی در داخل بافت تاریخی شهر زنجان و در ضلع غربی خیابان سبزه میدان واقع شده است. معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان نیز با اشاره به آغاز هفته وقف اظهار داشت: از 18 تا 24 آذر هفته وقف نامگذاری شده است. حجتالاسلام محمود محمدی با اشاره به برپایی ایستگاههای همه واقف باشیم، افزود: تجلیل ازواقفین برتر استان،بهرهبرداری از پروژههای عمرانی ساخته شده توسط واقفان از برنامههای این هفته بود. وی از اعزام مبلغان دینی به روستاهای استان در این هفته خبر داد و گفت: اجرای مسابقات ورزشی جام وقف نیز اجرایی شد. معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: 200 برنامه در طول این هفته از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان برگزار شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان معتقد است وقف به عنوان یکی از سنتهای حسنه الهی دارای ارزش بالایی در نظام اسلامی است. حجتالاسلام احمد نیکنام بر ضرورت آشنایی مردم با فرهنگ وقف تاکید کرد و گفت: برنامههای فرهنگی موجب آشنایی مطلوب مردم با این فرهنگ و سنت حسنه میشود. وی اجرای سامانه جامع وقف را در استان زنجان گام بلندی برای ساماندهی موقوفات عنوان کرد و گفت:برای افزایش وقف در استان زنجان باید از ابزارهای لازم استفاده شود. نیکنام بر ضرورت اطلاعرسانی در خصوص سنت حسنه وقف تاکید کرد و گفت: باید بسترهای لازم برای موقوفات ایجاد شود. وی با بیان اینکه سازمان اوقاف در چهار حوزه کاری موقوفات، شناسایی، احیاء، افزایش بهرهوری و اجرای نیات واقفان فعالیتهای خود را انجام میدهد، افزود: وقف فعالیتی همگانی است که همکاری سایر دستگاههای اجرایی میتواند مثمر ثمر باشد. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه مذاهب مختلف اسلامی تعاریف مختلفی برای وقف دارند، تصریح کرد: فرهنگ وقف موجب بقای نظام اقتصادی دین اسلام در مقابل حکومت های ظالم و طاغوت شده است. نیکنام بر ضرورت ترویج موقوفات بر اساس نیاز جامعه تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نیازهای جدیدی وجود دارد که واقفان میتوانند این نیازها را برطرف کنند. وی با اشاره به اینکه کمک واقفان موجب استقلال مالی مساجد در دوران طاغوت شد، گفت: مساجد به عنوان پایگاههای جامعه موجب بقای دین شدند. این مسئول خاطرنشان کرد: مدیریت موقوفات و هزینه کرد آن در راه خدمت به مومنان، دین اسلام و تشیع ضروری است. استان زنجان دارای 1500 موقوفه است که نقش ویژهای در توسعه استان دارند. انتهای پیام/73003/ن40
http://fna.ir/VH92KS
94/09/23 - 23:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]