واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس اتاق اصناف ایران از ورود سالانه ۲میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار پوشاک قاچاق و ۲میلیارد دلار تلفن همراه قاچاق به کشور خبر داد و گفت: با وجود ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی به کشور شاهد این هستیم که این اجناس بهراحتی در حال حاضر خرید و فروش میشود.
به گزارش تراز ، جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اتاق اصناف ایران برگزار و درباره مسائل و مشکلات حوزه اصناف کشور صحبت شد.
خانمحمدی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این جلسه گفت: رکود در کشورهای مختلف دنیا بهدفعات مشاهده شده بهطوری که کشور آمریکا زمانی که میبیند در اقتصاد خود دچار چالش شده است بودجه دانشگاهها را 4برابر میکند اما در کشور ما بخشینگری به اقتصاد موج میزند.
وی همچنین با اشاره به موازیکاری در تشکلهای بخش خصوصی افزود: به 3 اتاق اصناف، تعاون و بازرگانی پیشنهاد میشود تا جلسات مشترک بیشتری با یکدیگر داشته باشند تا با جمعبندی مشکلات و خواستههای خود بتوانند آن را به دولت و مجلس ارائه دهند.
طاهری نماینده مردم اقلید در این نشست گفت: تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به اصناف کشور نیز مربوط است و آنها بهطور کامل درگیر این تغییر و تحولات هستند به همین منظور لازم است که دولت در تغییراتی که مدنظر دارد اصناف را نیز ببیند.
فلاحتی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار کرد: بیشتر کشاورزان ما محصولاتشان را با قیمت ناچیز از دست میدهند که برای رفع این مشکل صنفی باید شرایطی را فراهم آورد تا کشاورزان بتوانند عرضه مستقیم محصولات تولیدی خود را داشته باشند.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات پیش روی اصناف کشور که نیاز به پیگیری بیشتری دارد عدم یکسان بودن قیمتها در بازار است. همچنین بخشی از بازاریها با وجود اینکه مجوز کسب و کار دارند از صلاحیت و سلامت لازم برخوردار نیستند.
نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از سایر مسائل اصناف فروش جنس تاریخ گذشته در برخی از اصناف است که این امر منجر به تبعات بعدی و افزایش بیماری در کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه رکود حاکم بر بازار از جمله دیگر دغدغههای صنوف کشور است اظهار کرد: اجناس قاچاق در واحدهای صنفی به فروش میرود که برای رفع این مسائل باید تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.
در ادامه این مراسم محمد بیاتیان نماینده مردم بیجار در مجلس با گلایه از توسعه جمعهبازارها گفت: جمعهبازارها که در شهرهای مختلف تشکیل میشود که به آنها شیطانبازار نیز میتوان گفت منجر به تعطیلی و کسادی واحدهای صنفی در روزهای تعطیل میشود به همین منظور چندین جلسه برای رفع این مشکل تشکیل شده است اما هنوز به نتیجه لازم نرسیده است.
وی همچنین گفت: بهدلیل اینکه نظارت کافی روی جمعهبازارها وجود ندارد از بابت حفظ سلامت مردم نیز باید توجه و اقدام به جمعآوری آنها کرد.
در ادامه این مراسم علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در پاسخ به اظهارات نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دولت در حال حاضر برای ایجاد هر شغل در صنایع کوچک و متوسط بهطور میانگین 210 میلیون تومان هزینه میکند اما بخش اصناف کشور بدون حتی اعمال حتی یک ریال بار اضافی بر دوش دولت در حال فعالیت است.
وی افزود: اصناف کشور 10هزار شهید را به کشور هدیه دادند و کمتر بخشی در نظام داریم که به این شکل از رهبر معظم انقلاب و دین در کشور حمایت کرده باشد.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اصناف با وجود نقش مؤثر در کشور اما همواره بهشکلی که لازم است دیده نشدهاند.
وی تصریح کرد: بازار ما در بدترین شرایط خود را حفظ کرد و دشمن نتوانست در آن نفوذ کند، اما برای مبارزه با قاچاق نیازمند عزم ملی هستیم بهطوری که در حال حاضر 22.5 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد میشود.
مقام مسئول اصناف کشور گفت: برای برخورد با قاچاق باید اقدامات جدیتری صورت گیرد اما در حال حاضر مشاهده میشود که صنوف و فروشندگان بهخاطر فروش 4 تا زیرپیراهن جریمه میشوند.
فاضلی گفت: سالانه 2میلیارد و 200میلیون دلار کالای قاچاق در بخش پوشاک و 2میلیارد دلار کالای قاچاق در بخش تلفن همراه به کشور وارد میشود.
وی افزود: با وجود ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی به کشور شاهد این هستیم که این اجناس بهراحتی در حال حاضر خرید و فروش میشود.
فاضلی اظهار کرد: بازرسی اصناف به ما سپرده شده است اما برای آن اعتباری در حدود 3میلیارد تومان در سال جاری دیده شده است که این رقم برای ساماندهی 1650 نیروی رسمی کافی نیست، اما کنار این تعداد دولت نیز 2هزار نیرو بهصورت کمکی در اختیار ما قرار داده است.
وی یادآور شد: دولت بهدلیل مشکلات نقدینگی خود مبالغی که بابت بازرسیها باید به اصناف کشور پرداخت کند، نداده است.
فلاحتی نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات فاضلی درباره قاچاق کالا گفت: قاچاق کالا طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید در تمام سطوح پیگیری شود و از ابتدای ورود تا فروش در مغازه نیازمند پیگیری است.
وی افزود: برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور اقدامات گستردهای انجام میشود، از فروش کالای قاچاق در مغازهها باید جلوگیری شود زیرا با عمل به این مهم بسیاری از مشکلات مربوط به کالای قاچاق برطرف میشود.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 23 آذر 1394 - 19:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]