محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831418410
راهبرد آنکارا در منطقه، پارادایم «شیفت» به عقب
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: راهبرد آنکارا در منطقه، پارادایم «شیفت» به عقب
ارتش ترکیه با رفتاری به نیابت از ناتو؛ تجاوزی آشکار به عراق کرده است که؛ این امر برگ جدیدی از حمایت تروریسم را ورق خواهد زد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوات؛ پس از هدف قرار گرفتن جنگنده روسی در خاک سوریه توسط ترکیه، روابط دو کشور دچار تنش و جنگهای لفظی شده است .
روسیه هم ناوشکنهای خود را روانه دریای مدیترانه نموده است. همچنین مسکو اقدام به تقویت پایگاههای نظامی خود در ارمنستان نزدیکی مرز ترکیه کرده است.در مقابل آنکارا عنوان کرده که؛ منافع کرملین را مورد تهدید قرار میدهد
در کوران ماجراجوییهای آنکارا در قبال مسکو و جنایات گروه تکفیری داعش در منطقه، عثمانیها دست به آتشبازی جدیدی زدهاند. حال اینکه در پی اعمال تحریمهای اقتصادی و اختلافات درون گفتمانی (با احزاب مخالف) کنش های آنکارا بسیار آشفته و سراسیمه به نظر می رسد.
بیان رخداد:
ارتش ترکیه تجاوزی آشکار روز جمعه 13 آذرماه بدون هماهنگی دولت حاکم عراق به این کشور نموده است. به گفته مقامات آنکارا، حضور نظامی به دلیل مبارزه با گروه تروریستی داعش صورت گرفته است. این در حالیست که برمبنای اسناد و شواهد متعدد و منتشر یافته دولت مرکزی ترکیه تاکنون به طور آشکار و پنهان از حمایت همهجانبه گروههای تروریستی به ویژه داعش در سوریه و عراق فروگذار نکرده است.
مضاف بر اینکه اسناد متقنی در رابطه با همکاریهای خانواده رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه با داعش وجود دارد، در این دفتر رسانهای نخستوزیر عراق با صدور بیانیهای شدیدالحن خواستار خروج فوری نیروهای ارتش ترکیه شده است.
وزارت خارجه عراق حضور نظامی ترکیه در خاک این کشور تجاوزکارانه ارزیابی کرده و هرگونه عملیات نظامی که با دولت عراق هماهنگ شده باشد را مردود اعلام میکند.
به علاوه در بیانیه حیدرالعبادی نخست وزیر عراق آمده است: «این امر نقض جدی حق مالکیت سرزمینی عراق و برخلاف روابط حسن همجواری بین دو کشور میباشد».
تحلیل رخداد:
وجود مسئله کردها و احتمال استقلال آنها_ مناطق نفتی شمال عراق و نیز حضور اقلیت ترکمن در این کشور همه از منافع ترکیه و از عوامل موثر بر امنیت ملی این کشور محسوب میشود. این امر وضعیت داخلی دو طرف معادله را برای دیگری مهم میسازد.
عراق به دلیل وضعیت بد جغرافیایی به جهت ارتباط با جهان غرب و تجارت بینالمللی به ترکیه نیاز دارد و ترکیه نیز به دلیل موقعیت ژئوپلتیک خود و همچنین وضعیت جغرافیایی سیاسی عراق نمیتواند نسبت به تحولات این کشور بیتفاوت باشد.
کردهای عراق در شمال این کشور و در مناطق سلیمانیه، اربیل و دهوک و موصل سکونت دارند. به دنبال تجزیه امپراطوری عثمانی ، این مناطق از جمهوری ترکیه جدا شد.
تفسیر موضوعی رخداد:
ترس از تجزیهطلبی کردهای عراق و اتحاد آنها با کردهای ترکیه به خصوص نیروهای حزب کارگر کردستان (پ ک ک) از مهمترین انگیزههای ترکیه در این مداخله نظامی به عراق است.
لایه دیگر حضور نظامی دولت اردوغان در عراق میتوانددربرگیرنده؛ یک پیام سیاسی به نیابت از ائتلاف ناتو و آمریکا به روسیه تحلیل گردد. این رویداد مهم میتواند اقدامات حمایتی از تروریست و مبارزه با آن را در عراق و سوریه را وارد مرحله جدیدی از تحولات منطقهای کند. این در حالیست که لشکرکشی درون خاک عراق در مقطعی صورت میگیرد که پس از حوادث تلخ تروریستی در ضاحیه و پاریس اراده کشورهای جهان برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه به سمت یک خرد جمعی تمایل پیدا کرده است، اما اردوغان با به حراج گذاشتن جایگاه ویژه ترکیه در اتحادیه اروپا و منطقه حساس خاورمیانه و همچنین با به خطر انداختن اقتصاد خود از طریق تحریمهای اعمال شده روسیه نقشههای خود را در منطقه عملیاتی کند.
هدف اردوغان از لشرکشی به عراق چیست؟
دولت ترکیه از این اقدام سه هدف را ترسیم میکند:
1-درکوتاه مدت تلاش میکند با حضور نظامی در شهر موصل؛ آرایش بهتری به گروه تروریستی داعش داده و از اضمحلال عنقریب آنها جلوگیری کند.
2- در میانمدت آنکارا میکوشد با نزدیکی به نیروهای مخالف (اپوزیسیون) دولت بغداد؛ اشراف بهتری بر آینده سیاسی عراق پیدا کند.
3- در بلندمدت دولت اردوغان درپی احیای امپراطوری عثمانی (آنطور که در تحلیل رخداد آمد بخشهایی از خاک ترکیه پس از انقراض دولت عثمانی به عراق کنونی الحاق شد) و نیزسهمخواهی از نقشه جدید (تجزیه احتمالی) عراق است.
از طرفی ترکیه به عنوان یکی از اعضای ائتلاف ناتو(Nato-North Atlantic Treaty Organization ) (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی)و به عنوان یکی از کشورهای مطرح خاورمیانه درصدد نقشآفرینی در این منطقه استراتژیک و ایجاد الگوی پانترکیسم(ملی گرایی ترکی) در صحنه تحولات است.
در سوی دیگر ماجرا پس از بحران خودساخته ترکیه با دولت روسیه، دولتمردان آنکارا به دنبال زورآزمایی و نشان دادن نمایش نظامی خود به مسکو هستند.
البته تقابل نظامی آنکارا و مسکو اساسا یک رویارویی نامتقارن خواهد بود، لیکن پیشبینی میشود که ترکیه با هماهنگی و پشتیبانی استراتژیک آمریکا و ناتو پا در این کارزار نهاده است، چرا که پس از ناکامی آمریکا و متحدانش در آشفته بازار عراق و افغانستان، آنها راهبرد دخالت غیرمستقیم را در پیش گرفتهاند.
بنابراین در تجزیه احتمالی کشور عراق آمریکا و ناتو تیمهای در سایه معرفی میگردند.
ترکیه_داعش_ جبهه مقاومت
به طور کلی دولت روی کار در ترکیه پس از انزوا و مخدوش کردن چهره خود؛ در پی حمایتهای گسترده پنهان و آشکار از تروریسم بینالملل بدنبال ارتقاء سطح روابط خود با رژیم صهیونیستی است. در همین راستا دولت نامشروع اسرائیل و ترکیه روابط خودشان را در سطح کاردار افزایش دادهاند.
به نظر میرسد آنکارا به موازات امتیازگیری از تلآویو درپی تضعیف جبهه مقاومت (ایران_ عراق_ سوریه_ حزبالله لبنان_ انصارالله یمن و ...) میباشد که این امر کاملا خوشایند دولت اشغالگر قدس خواهد بود.
نتیجه ورود آنکارا به جنگ با«گلوله های برفی»:
هر اندازه از تحولات نظام بینالملل در منطقه بحران زده خاورمیانه میگذرد، دولت پرخاشگر و منفعل ترکیه بیشتر دچار سرگیجه سیاسی میشود. این روزها آنکارا با تمام همسایگانش وارد جنگ لفظی و تنش سیاسی شده است و در این رهاورد بیتعهدی خود را به حسن همجوار نمایان ساخته است.
سوریه، عراق، قبرس ، ارمنستان، یونان و به تازگی ایران و روسیه تاکنون در پازل دشمنتراشیهای اردوغان چیده شدهاند.
با توجه به تجزیه تحلیل فوق، ترکیه به نیابت از طرف ائتلاف آمریکا و متحدانش در ناتو درصدد احداث یک خاکریز تدافعی و تهاجم ایضایی در واکنش به همکاری نظامی و مستشاری ایران، روسیه، سوریه و عراق که به جهت از بین بردن تروریسم شکل گرفته است، میباشد.
شکی نیست؛ ما به زودی شاهد شکست سیاستهای ترکیه در تجاوز به تمامیت ارضی عراق خواهیم بود. از یکسو اردوغان بازنده بزرگ در تقابل با پوتین تفسیر میگردد. از نگاه دیگر ترکیه با ورق زدن برگ جدیدی از حمایت تروریسم، توان روشن نگهداشتن ماشین خونریزی داعش را در درازمدت نخواهد داشت.
به نظر نمیرسد که سودای احیای امپراطوری عثمانی و بازپسگیری سرزمینهای جدا شده از آن برای ترکها محقق گردد، بنابراین راهبرد آنکارا را در منطقه میتوان یک عقبگرد و افتضاح فاحش سیاسی در حوزه بینالمللی و به عبارتی پارادایم «شیفت» به عقب تبیین نمود.
برای دریافت پیامکها واخبار باشگاه خبرنگاران جوان به کانال تلگرامی ما بپیوندید.
محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به اظهارات اردوغان
پوتین هفتتیرش را از رو بست!/ ترکیه هشدارها را جدی خواهد گرفت؟
آمریکاییها چارهای جز عقبنشینی در منطقه ندارند
مقصر بحران آوارگان در اروپا کیست؟
تشابه دو دیوار نژاد پرستانه؛ یکی در ترکیه و دیگری در اسرائیل+تصاویر
چرا ترکیه وارد جنگ با داعش شد؟
بنبست سیاسی ترکیه؛ تعداد آرا کابینه را مشخص خواهد کرد یا تشکیل دولت ائتلافی؟
اگر مقاومت از سوی مردم در دوران مذاکرات نبود دستاوردهای اخیر به دست نمیآمد
آتش بیار معرکه سودای پایتختی اسلام را در خیال دارد/کتاب تاریخ از دردهای حکومتی ترکیه خواهد نالید
القای رویای "ترکیه بزرگ" کار چه کسی بود؟/ ماه عسل ترکیه و داعش به پایان رسید
اردوغان در سوریه و عراق به دنبال چیست؟!
قنادباشی: با حضور اردوغان، نباید منتظر تغییر سیاست در ترکیه بود
شهر "سروج" دروازه جدید برای حملات نظامی ترکیه به خاک سوریه و عراق
ایران انفجار تروریستی در جنوب ترکیه را به شدت محکوم کرد
کشورهای منطقه نیازمند روابط با ایران هستند/ بازنده بزرگ تحولات منطقه عربستان و ترکیه هستند
پای لنگ اردوغان در عرصه سیاسی ترکیه
اردوغان؛ از سودای امپراطوری تا تن دادن به دولت ائتلافی
۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/یزدانپناه نقش ژئوپلیتیک در روابط ایران و ترکیه/ آنکارا در گرداب خطاهای استراتژیک و راهبردی
یادداشت یزدانپناهنقش ژئوپلیتیک در روابط ایران و ترکیه آنکارا در گرداب خطاهای استراتژیک و راهبردیترکیه بنا به دلایل متعدد ژئوپلیتیکی نمیتواند بازیگر مستقلی باشد و این محدودیتها باعث شده تا ترکیه دست به کدهای وابسته ژئوپلیتیکی بزند نکته اساسی در اینجاست که این کدها هیچ وقت مطاعقب نشینی ترکیه با هشدار عراق
عقب نشینی ترکیه با هشدار عراق در پی هشدارهای بغداد آنکارا اعلام کرد اعزام نیروی نظامی به عراق را متوقف خواهد کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از خبرگزاری صد وسیما داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه در نامه ای به همتای عراقی خود این موضوع را اعلام کرد حیدراحمله به دفتر روزنامه «حریت» در آنکارا
حمله به دفتر روزنامه حریت در آنکارا افراد ناشناس با اسلحه به ساختمان روزنامه الحریت حمله کردند که موجب وارد آمدن آسیب به ساختمان آن شد خبرگزاری فارس افراد ناشناس با اسلحه به ساختمان روزنامه الحریت حمله کردند که موجب وارد آمدن آسیب به ساختمان آن شد چندین فرد ناشناس با حملههشدار بغداد به آنکارا برای خروج نیروها
هشدار بغداد به آنکارا برای خروج نیروها وزیر امور خارجه عراق در رابطه با نزدیک شدن پایان ضربالاجل خروج نیروهای ترکیه از خاک این کشور هشدار داد خبرگزاری ایلنا وزیر امور خارجه عراق در رابطه با نزدیک شدن پایان ضربالاجل خروج نیروهای ترکیه از خاک این کشور هشدار داد به گزارش خبرگزارآنکارا از توافق با بغداد در خصوص حضور نظامیان ترکیه در عراق خبر داد
آنکارا از توافق با بغداد در خصوص حضور نظامیان ترکیه در عراق خبر داد نخست وزیری ترکیه روز جمعه با اعلام مذاکرات رئیس سازمان اطلاعات و قائم مقام وزارت امورخارجه این کشور با مقامات بلند پایه عراقی دربغداد اعلام کرد فعالیت نیروهای این کشور در اردوگاه بشیقه با مکانیزم جدیدی ادامه خوگفتوگوی تلفنی بایدن و داوود اوغلو درباره اختلافات بغداد-آنکارا
گفتوگوی تلفنی بایدن و داوود اوغلو درباره اختلافات بغداد-آنکارا احمد داوود اوغلو در تماسی تلفنی با جو بایدن درباره عراق و اختلافات پیشآمده میان بغداد و آنکارا گفتوگو کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از سایت خبری بولتن دنیا ترکیه احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه بنا به درخواسالعبادی: ترکیه فقط 24 ساعت مهلت دارد/ آنکارا: از عراق خارج نمیشویم
العبادی ترکیه فقط 24 ساعت مهلت دارد آنکارا از عراق خارج نمیشویم همزمان با هشدار مجدد نخست وزیر عراق به ترکیه برای خروج نیروهایش از موصل یک منبع مسئول ترکیهای اعلام کرد که کشورش قصد ندارد نیروهایش را از عراق خارج کند به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه خبری شفق نیوز حیدرگفتگوی تلفنی بایدن و داوود اوغلو درباره اختلافات بغداد-آنکارا
گفتگوی تلفنی بایدن و داوود اوغلو درباره اختلافات بغداد-آنکاراتاریخ انتشار جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۰۰ احمد داوود اوغلو در تماسی تلفنی با جو بایدن درباره عراق و اختلافات پیشآمده میان بغداد و آنکارا گفتوگو کرد به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری "بولتن دنیا"سفر هیأت تجاری اتاق صنایع آنکارا به تهران
سفیر ایران در ترکیه خبر داد سفر هیأت تجاری اتاق صنایع آنکارا به تهران ایلنا هیأت تجاری اتاق صنایع آنکارا ASO به سرپرستی رئیس این اتاق وارد تهران شد به گزارش ایلنا علیرضا بیکدلی سفیر ایران در ترکیه با اشاره به سفر یک هیأت تجاری ترک به ایران گفت هیأت تجاری اتاق صنایع آنکاراآنکارا: قطع رابطه با مسکو میلیاردها دلار هزینه دارد
آنکارا قطع رابطه با مسکو میلیاردها دلار هزینه داردتاریخ انتشار دوشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۰۱ معاون نخست وزیر ترکیه تاکید کرد که اگر سطح روابط با روسیه به مرحلهای برسد که "هیچ روابطی وجود نداشته باشد" این امر حدود ۹ میلیارد دلار برای ترکیه هزینه خواهد داشت به گ-
سیاسی
پربازدیدترینها