واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: آيتالله صافي گلپايگاني: علما پاسخ فرقه هاي ضاله را بدهند
خبرگزاري آريا- آيت الله العظمي صافي در آخرين روز درس خارج فقه خود در سال تحصيلي78، خطاب به حوزويان و طلاب گفتند: حوزه و طلبه تعطيلي ندارد و هميشه بايد در مقام كسب و تحصيل علم باشد و با توجه به شرايط خاص اين زمان، از فرصتهاي بدست آمده در جهت تحقيق و مطالعه، استفاده كنند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از مركز خبر حوزه، معظم له بر احاطه و اشراف علماي سابق بر مسائل پيرامون خويش اشاره كرده و افزودند: سابقاً علما در هر مجلسي كه جمع ميشدند، به بحث علمي ميپرداختند و از مطالب متفرقهاي كه امروزه در مجالس مطرح است خبري نبود و به همين جهت بود كه قوّت علمي آنان زياد ميشد و اثر درس بيشتر بود.
ايشان اثر بحث و مناظره علمي را بيشتر از درس و مطالعه صرف دانست و بيان داشتند: حوزه به نحوي بود كه همه جا صحبت علمي بود؛ صحبت از كتابهاي مختلف و مسائل مختلف علمي پيش ميآمد و اين بحثها طلاب را مجبور ميكرد تا بيشتر مطالعه و تحقيق كنند.
اين مرجع تقليد با واجب كفايي خواندن درس و بحث براي حوزويان اظهار داشتند: فرق نميكند كه مدرسه و كلاس باشد يا نباشد، اگر واجب است درس بخوانيم، مدرسه و كلاس هم كه نباشد بايد درس و مطالعه داشته باشيم و تحقيق كنيم. بايد زحمت كشيد و با اين همه سوالاتي كه در زمينههاي مختلف ايجاد ميشود، بيكار بودن و مطالعه نداشتن در شأن يك طلبه و عالم اسلامي نيست.
ايشان به ضرورت آشنايي طلاب در زمينههاي مختلف علمي اشاره كرده و عنوان كردند: در همه رشتهها بايد مطالعه و تحقيق شود از جمله در رجال، تاريخ اسلام، كلام، الهيات و به خصوص در فرق تازهاي كه هر روز از گوشه و كنار دنيا سر در ميآورند، بايد مطالعه و تحقيق شود.
معظم له به تبليغات گسترده و انتشار كتب در ابعاد وسيع توسط وهابيت و سلفيها اشاره كرده و تصريح كردند: مسئوليت سنگين برعهده روحانيت است كه در مقابل اين هجمه وسيع و نشر اكاذيب و افتراها، ايستادگي كنند حاضر جواب باشند و هر كجا بحثي پيش آمد، از عهده جواب آن برآيند.
ايشان با استناد به متون ديني بيان داشتند: علما چشم دين و اسلام هستند و بايد اطراف را ببينند و بدانند چه ميگذرد، قبلاً چه بوده و الان چه شده است و نسبت به مطالب و مسائل حساس باشند و احساس مسئوليت كنند. اگر عالمي در خانه بنشيند و فقط به عبادت بپردازد گروههاي باطلي كه پيش آمدهاند، بيشتر ميشوند و ديگر از دين چيزي نميماند.
ايشان با انتقاد نسبت به شيوه تجليل از علماي گذشته افزودند: ميبينيد كه مدام براي علما كرامت نقل ميكنند، براي علما فعاليت نقل كنيد، ببينيد كه اينها با چه كساني مبارزه كردهاند و در پاسخگويي به شبهات چقدر زحمت كشيدهاند و اينكه شيعه و مذهب مردم را حفظ و در اين مقامات كار كردهاند مهم است.
اين مرجع تقليد ضمن تبيين رسالتهاي حوزه علميه و علماء، نسبت به نفوذ فرق و افكار ضاله در بعضي مناطق هشدار داده و گفتند: علما بايد فتنه را بخوابانند و صداي فتنهگران را خفه كنند تا آنها نتوانند جوانان ما را گمراه و مردم بياطلاع را منحرف كنند، اينكه بنشينيم و بگوييم كه چيزي نميدانيم، اين اداي وظيفه نيست و در اين خصوص مسئوليم، به ويژه در اين زمان همه موظفيم كه مواظب جهات ديني و مذهبي مردم باشيم و آن را كنترل و حفظ كنيم.
معظم له با اشاره به گسترش تبليغي حوزههاي علميه تصريح كردند: كل دنيا بايد زير نظر علما باشد، در گذشته اگر جنگي در چين ميشد، تا خبر آن به ايران برسد جنگ تمام شده بود و به تاريخ پيوسته بود، ولي امروزه اگر اتفاقي در گوشهاي از جهان بيافتد در تمام دنيا عكس العمل دارد و علما بايد خود را مدافع دين و مذهب بدانند.
ايشان با اشاره به سختيهاي زندگي و مشكلات مادي طلاب در عصر حاضر افزودند: علماي سلف در نهايت فقر زندگي ميكردند و نان خالي ميخوردند تا استقلال اقتصادي داشته باشند و حاجت به كسي نداشته باشند و آن كسي كه ميخواهد به حوزه بيايد بايد بتواند قناعت و صبر پيشه كند.
معظم له در پايان با آرزوي توفيق و موفقيت براي كليه طلاب و علماي اسلام بيان داشتند: همانطور كه در دعاي عهد ميخوانيم، بايد در تلاش باشيم حوائج حضرت ولي عصر ارواحنا فداه را برآورده سازيم و از حوائج حضرت همين است كه در مقام كسب علم و معارف اهل بيت عليهم السلام و مدافع و پاسدار حريم اسلام و مذهب باشيم.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]