واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حفاظت از جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد با کمبود 100قرقبان مواجه است
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: 100قرقبان برای حفاظت از جنگلهای بلوط این استان نیازمند هستیم.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ عزت اله بهشتی فر افزود: بهره برداری های خود خواهانه و بی رویه از طبیعت باعث خسارات جبران ناپذیری به طبیعت می شود.
وی اظهارکرد: به اصول بهره برداری مناسب از طبیعت اشاره کرد و گفت : اگر ما اصولی از طبیعت بهره برداری کنیم باعث پویایی طبیعت نیز می شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بحث گرد و غبار خاطرنشان کرد: هیچ امکانی جهت کنترل این گرد و غبارها وجود ندارد بجز اینکه از طریق طبیعت بتوانیم جلوی آن را بگیریم.
بهشتی فر تصریح کرد: باید طوری از طبیعت و منابع طبیعی استفاده کنیم که برای نسل آینده نیز حفظ شود.
وی ادامه داد: در آتش سوزی جنگلها و مراتع استان مردم و تشکلهای مردمی پیشگام تر از دستگاههای اجرایی که حتی تفاهم نامه هم با برخی از انها منعقد کرده ایم، بوده اند.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دفع زباله های شهر یاسوج در منطقه"دو پشته" دشتروم اصولی نیست و شهرداری سه برابر میزان مورد نیاز زمین تصرف کرده است.
بهشتی فر عنوان کرد: بخاطر این وضعیت پیش آمده از شهرداری یاسوج به مراجع مربوطه شکایت شده است.
وی گفت: سوختن زباله های شهر یاسوج و دود ناشی از آن که موجب گلایه و نگرانی مردم شده است در حال پیگیری است و این مسأله حتی در شورای تأمین استان نیز مطرح شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: بخش عمده ای از تخریب ها و خسارت های وارد شده بر عرصه های طبیعی استان ناشی از اجرای طرح های عمرانی و مربوط به دستگاه های اجرایی است، خواستار حمایت و ورود سازمان های مردم و رسانه ها برای جلوگیری از گسترش و دامنه وسیع این تخریب ها شد.
بهشتی فر افزود: بخشی از درختان قطع شده در محور یاسوج- سی سخت مجوز داشت اما بخشی دیگر که فاقد مجوز بوده تشکیل پرونده شده و از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است. در این پروژه خاکبرداری انجام شده بر روی درخنتان ریخته می شد که جلوی آن را گرفتیم و متوقف شده است.
بهشتی فر اظهارکرد: 32هزار هکتار جنگل در استان با مشارکت مردم تا کنون کاشت شده است. همچنین 8500هکتار از اراضی منابع طبیعی استان طی سال زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.
وی تصریح کرد: کهگیلویه وبویراحمد نیز از سوی سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان استان پیشرو و الگو برای سایر مناطق و استان های مختلف انتخاب شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمدخاطرنشان کرد: اگر منابع طبیعی را به اندازه مصرف استفاده کنیم نه تنها نابود نمی شود بلکه احیاء نیز می شود.
بهشتی فر با اشاره به اعتبارات منابع طبیعی استان ادامه داد: طی سالجاری 18 میلیارد تومان اعتبار ملی و 2 میلیارد و 300میلیون تومان اعتبارات استانی منابع طبیعی استان بوده است.
وی گفت: در حال حاضر تنها76 قرق بان داریم که کار حفاظت از حدود 900 هزار عرصه جنگلی استان را برعهده دارند.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در استان با کمبود قرق بان مواجهیم و به 100قرقبان برای حفاظت از جنگلهای بلوط این استان نیازمند هستیم.
انتهای پیام /س
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
92 هکتار از عرصههای طبیعی آذربایجانغربی طعمه حریق شد
یک درصد مساحت جنگل های سرخدار جهان در شهرستان هوراند قرار دارد
بی نوجهی به ورود دام غیرمجاز به مراتع موجب بحران زیست محیطی می شود
کمبود قرق بان برای صیانت از منابع جنگلی فارس
کرفس کوهی گونه ای بسیار مفید در حال انقراض
حفاظت 313 قرقبان وسیم بان از اراضی ملی نکا
۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]