واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نیمی از ایرانیها چاقند
کد خبر: ۵۵۳۷۲۶
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱ - 13 December 2015
دبیر اجرایی دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک ضمن اشاره به آمار بسیار بالای ابتلا به چاقی در ایران، جراحیهای چاقی و متابولیک را تنها برای کسانی که دچار چاقی مفرط هستند توصیه کرد و گفت: 80 درصد کسانی که چاقی بیش از حد دارند، نمیتوانند وزن خود را پایین آورند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا عبدالحسینی در نشست خبری دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک در خصوص تاثیر عملهای جراحی چاقی بر افرادی که چاقی مفرط دارند، گفت: 80 درصد کسانی که چاقی بیش از حد داشته باشند، نمیتوانند وزن خود را پایین بیاورند. درمان قطعی چاقیهای مرضی، جراحی است. اگر فردی یک و نیم برابر وزن ایدهآل خود چاق باشد، مبتلا به چاقی مرضی است. کسانی که در این وزن قرار دارند با ورزش در حد 20 درصد میتوانند وزن خود را کاهش دهند.
وی افزود: شاخص BMI که مربوط به نسبت وزن به قد است، درحالت استاندارد و وزن ایدهآل بین 19 تا 25 است. اگر BMI کسی حدود 30 باشد، اضافه وزن دارد و جراحی برای آنها تصور نمیشود. نقش جراحی برای کسانی که BMI حدود 30 و بالاتر دارند، پررنگتر است. این رقم اگر به 40 رسید، جراحی حتما انجام میشود.
دبیر اجرایی دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک تاکید کرد: عملهای جراحی لیپوماتیک، لیپوساکشن، واترجت و دستگاههای داخل مطبی جزو جراحیهای چاقی نیستند و فقط به عنوان زیبایی کاربرد دارند. این جراحیها برای کسانی که چاقی مفرط دارند، مضر است؛ اما کسانی که چاقی موضعی دارند، میتوانند از این روشها استفاده کنند.
عبدالحسینی، جراحیهای چاقی را به دو دسته مفرط و موضعی تقسیم کرد و گفت: درمان چاقی عمومی شامل اعمال جراحی روی معده و روده است که طبق استانداردهای جهانی عمل "بایپس" روی معده و عمل "اسلیو" بر روی روده انجام میشود که با این کار هورمون اشتها از بین میرود.
وی با اشاره به تاثیر بالای "جراحیهای مفرط" در بهبود بیماری دیابت افزود: بررسیهای ما نشان داده است بیمارانی که دچار اضافه وزن هستند بلافاصله بعد از عمل جراحی خوب میشوند و فشار خونشان کاهش پیدا میکند و فشار خون و قند ناشتا در این افراد کم میشود. بیماری دیابت بیشتر از 93 درصد از کسانی که عمل جراحی بایپس معده و 70 درصد کسانی که عمل "اسلیو" روده انجام میدهند، در سال اول خوب میشود. به طور کلی آمار بهبود دیابت بعد از پنج سال در این بیماران بالای 50 درصد است.
دبیر اجرایی دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک در خصوص آمار افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی گفت: آمار اضافه وزن در ایران 2 برابر میانگین جهانی است. 33 درصد جمعیت دنیا اضافه وزن دارند، در حالی که این رقم در کشور ما 60 تا 65 درصد جمعیت است.
عبدالحسینی افزود: اگر یک فرد آسیایی و اروپایی در یک قد و وزن مشابه کنار یکدیگر قرار گیرند، خطر دیابت و فشار خون در فرد آسیایی بیشتر است. به ازای هر پنج کیلو اضافه وزن، 84 درصد آمار ابتلا به دیابت در افراد آسیایی بیشتر میشود. از نظر ژنتیکی و اقلیمی آسیاییها بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک و چاقی هستند.
وی با بیان اینکه زنان ایرانی نسبت به کشورهای غیرآسیایی اضافه وزن بیشتری دارند، ادامه داد: خطر دیابت در ایران 20 درصد است که نیمی از این افراد از بیماری خود اطلاع ندارند.
این فلوشیپ جراحی درونبین در خصوص عوارض جراحیهای چاقی و متابولیک گفت: این عارضهها براساس نوع آن متفاوت است. عوارض کوتاهمدت شامل خونریزی، عفونت، نشتی و... میشود که با جراحیهای لاپاروسکوپی این عوارض کاهش پیدا میکند. عوارض بلندمدت نیز ممکن است در خصوص میزان جذب مواد غذایی در روده باشد که جای نگرانی در این مورد بسیار کم است. براساس آمار، کسانی که جراحی میکنند 25 تا 30 سال افزایش عمر دارند.
عبدالحسینی درخصوص امکان بازگشت چاقی بعد از عمل جراحی نیز گفت: میزان تاثیر این اعمال براساس نوع بیمار و نوع جراحی آن متفاوت است، اما فعلا براساس آمارهای جهانی برای کسانی که چاقی مرضی دارند، جراحی درمان قطعی است.
دبیر اجرایی دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک با تاکید بر اصلاح سبک زندگی، خوردن مواد پروتئینی، املاح و ویتامینها را به جای مواد قندی و چربی و همچنین ورزش و تحرک بدنی را برای جلوگیری از ابتلا به چاقی توصیه کرد.
مرگ و میر به دلیل چاقی بیشتر از مرگ و میر به دلیل 4 سرطان شایع
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، عبدالرضا پازوکی رییس کنگره با بیان اینکه آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 درباره وضعیت میزان چاقی در ایران بسیار تکاندهنده بود، گفت: از جمعیت 80 میلیونی ایران، 50 میلیون نفر با این معضل در ارتباط هستند. میزان مرگ و میر به علت چاقی از مجموع مرگ و میر به علت چهار سرطان اصلی ریه، روده، پستان و پروستات بیشتر است. امروزه شایعترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری در بسیاری از کشورها چاقی است؛ در حالی که این آمار قبل از این متعلق به سیگار بود.
وی همچنین از رشد روزافزون چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی به نسبت سایر کشورها خبر داد و گفت: بیشترین میزان چاقی در آمریکا و بعد در اروپاست، اما آنها در حال کنترل چاقی در کودکان و نوجوانان خود هستند و ما در این زمینه عقب هستیم.
چه کسانی کاندید جراحی چاقی هستند؟
رییس کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک تاکید کرد: فقط یک تا 2 درصد جامعه، افرادی هستند که نمایه توده بدنی آنها بالای 40 است و کاندید جراحی چاقی هستند.
پازوکی ادامه داد: در ایران بیشتر از 4 میلیون نفر به دیابت نوع 2 مبتلا هستند که 800 هزار نفر از آنها دیابتشان کنترل نمیشود. این عدم کنترل، عوارض نگرانکنندهای مثل نابینایی چشم، قطع اندام، آسیب رسیدن به کلیه، سکتههای قلبی و... میشود. با ورود جراحی، طی چند دهه اخیر نتایج بسیار امیدوارکنندهای را در این زمینه شاهد بودهایم. این جراحیها BMI افراد دیابتی را که کنترل نشدهاند تا 30 کاهش دادهاند.
وی با تاکید بر اینکه در درمان چاقی مفرط محور اصلی خود فرد است، افزود: درمان چاقی مفرط مبتنی بر تیمدرمانی است. نباید بیمار انتظار داشته باشد که بعد از جراحی، ورزش و تحرک نداشته باشد. بسیاری از چاقیهای ما منشاء روانی دارد. متخصصان تغذیه، طب فیزیکی و ورزشی باید کنار جراح حضور داشته باشند.
رییس کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک درخصوص تاثیر ژنتیک در چاقی گفت: عوامل متعددی بر فرد تاثیر میگذارند که دچار چاقی مفرط شوند و دهها ژن در این زمینه دخیل هستند. در یک بررسی متوجه شدند، مادرانی که عمل جراحی چاقی انجام میدهند فرزندان لاغری دارند که این تاثیر محیط را بر روی ژن نشان میدهد، اما در کنار آن سبک زندگی نادرست هم در بروز چاقی موثر است.
دومین کنگره بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک، 23 و 24 آذرماه در سالن غرضی بیمارستان میلاد برگزار میشود.
جراحی چاقی کودکان و نوجوانان، جراحی دیابت، عوارض جراحیهای چاقی و متابولیک، تاثیر عملهای جراحی چاقی در پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی، سرطان، دیابت و... از مهمترین محورهای این کنگره خواهند بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]