واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ستاری: هر سال 250 هزار مهندس فارغالتحصیل میشوند/دنیای کار در ایران مردانه است دانش > فناوری - دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درآغاز هفته ملی پژوهش گفت: ایران از نظر نیروی انسانی جز ثروتمندترین کشورهای دنیا است و در حال حاضر پنجمین تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم. به گونهای که هرسال 250 هزار مهندس از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل میشود.
رئیس ستاد فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه الزهرا تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری در دو سال گذشته در تلاش بوده تا از طریق فرهنگسازی نگاه به سرمایه کشور را از سمت توجه به نفت، گاز و معادن، به سمت توجه به مغز تفکر و نیروی جوانان تغییر دهد.
به گفته ستاری، دولت و نهادهای کشور باید نسبت به این سرمایههای انسانی، اشتغال آنها، خروج و برگرداندن آنها به کشور حساس شده و شرایط را برای حفظ و نگهداشت آنها در کشور فراهم کند که تمام تلاش و هدف ما در این دوساله این بوده است و خواهد بود.
وی با اشاره به این که اگر در اقتصاد دانش بنیان نگاهی دانشی داشته باشیم و به این حوزه به صورت تجاری سازی نگاه کنیم،قطعاً پیشرفت خواهیم کردگفت: دانشگاه الزهرا مهمترین و بزرگترین مرکز تربیت زنان تحصیلکرده کارآفرین و متخصص میشود. در صورتی که خود را باور کرده و به توانمندی زنان کشور در این حوزه ایمان داشته باشد. معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه این که دنیای کار در ایران مردانه است، گفت: با وجود این که پنجاه درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی کشور را زنان تشکیل میدهند، اما تنها 15 درصد مدیران وهیئت عامل شرکتهای دانشبنیان زن هستند که باید تلاش کنیم تا در جاهایی که مناسب است و نیاز، حضور زنان متخصص را داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به این که دنیای کار مردانه است و قوانین آن را مردان وضع میکنند، زنان برای پیشرفت و توسعه بعضاَ با مشکل و سختی رو به رو هستند. اما زمینههای زیادی برای فعالیت زنان در حوزه دانشبنیان وجود دارد. ستاری اظهار کرد: یکی از مهمترین حوزههایی که زنان میتوانند در آن فعالیت کنند، حوزههای علوم انسانی است که مهمترین آن حوزه مد، لباس، بازیهای رایانهای، انیمیشن، آموزش و غیره است. اگر به زنان فضا دهیم میتوانند در این رشتهها پیشرفتهای خوبی داشته باشند. رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، با اشاره به این که پژوهشهای پایه در کشور بسیار مهم است گفت: امیدوار هستیم در سال 95 بودجه مناسبی برای پژوهشهای پایه در نظر گرفته شود که این کار کمک بزرگی به پیشرفت اقتصاد دانش بنیان در کشور خواهد کرد. در فضای مجازی زنان می توانند از مردان فعال تر باشند
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، گفت: یکی از حوزههایی که ایران در آن رشد بسیار خوبی کرده است، حوزه ICT است که پلتفورم آن هزینهها را بسیار کاهش میدهد و اگر تلاش کنیم علوم انسانی را به ICT نزدیک کنیم، تحولات عظیمی در این حوزه ایجاد خواهد شد. ستاری با اشاره به این که فعالیت زنان در حوزه فضای مجازی نیز بسیار مناسب است گفت: در فضای مجازی تفاوت بین زن و مرد وجود ندارد و قوانین مردانهای نیز در آن موجود نیست. به همین دلیل زنان میتوانند با حضور موثر در حوزه فضای مجازی، بسیار سریع رشد کرده و کارآفرینی بالایی داشته باشند. وی با اشاره به ظرفیت بالای حوزه ایکامنت در کشور گفت: حدود 60 میلیارد دلار در یکی دو سال آینده در حوزه ایکامنت در کشور ظرفیت ایجاد خواهد شد که این حوزه ثروت، اشتغال و کارآفرینی زیادی برای کشور به وجود خواهد آورد. رییس بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: علوم انسانی یکی از مهمترین رشتههای دانشگاهی کشور است و دانشگاه الزهرا نیز از نظر تربیت زنان تحصیلکرده در این رشته برای کشور یک مرکز مهم علمی محسوب میشود. به همین دلیل معاونت علمی آمادگی دارد که با این دانشگاه همکاریهای بیشتری داشته باشد. وی با انتقاد از وابستگی زیاد دانشگاهها به بودجههای دولتی گفت: نگاه دانشگاهها به بودجه باید تغییر کند و همه آنها به فکر کسب درآمد و تامین بخشی از بودجه از محل فروش فناوری باشند. زیرا وابستگی به بودجههای دولتی نه تنها آنها را محدود، بلکه وابسته به بودجه دولت نیز کرده است.
ستاری با بیان این که معاونت علمی تا کنون با دانشگاه الزهرا ارتباط درستی نداشته است، افزود: این عدم ارتباط به دلیل وجود ضعفهایی در معاونت علمی و دانشگاه الزهرا بوده که امیدواریم با تفاهم نامههایی که بین این دو نهاد منعقد شده است، این ارتباطات نزدیک و موثرتر از قبل شود. وی اظهار امیدواری کرد: دانشجویان و فارغالتحصیلان توانمند دانشگاه الزهرا پشت درهای مدیران عامل شرکتها برای استخدام و اشتغال معطل نمانند و خود با اتکا به توانمندیهای شخصی وارد حوزه کار شده و اشتغالزایی کنند. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: معاونت علمی برای حمایت از رشته علوم انسانی، فعالیتهایی را آغاز کرده است که بتوان از پتانسیل این شاخه از علوم در فناوریهای دیگر نیز بهره یرد و در همین راستا اقدام به راهاندازی ستاد فناوریهای نرم و هویتساز کرده است تا از این طریق حضور بهتری در حوزه علوم انسانی و حمایت از پژوهشگران این حوزه داشته باشد. 5454
کلید واژه ها: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری - پژوهش -
یکشنبه 22 آذر 1394 - 16:36:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]