محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830118744
جهانی شدن و الزامات مدیریت اقتصاد پساتحریم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جهانی شدن و الزامات مدیریت اقتصاد پساتحریم
در آستانه اجرایی شدن برجام بررسی شرایط پساتحریم یکی از محورهای اساسی و مهم است.
"علی ماروسی" رئیس شورای علمی مشورتی مرکز حقوقی و داوری لاهه HCLA در آستانه اجرایی شدن برجام در گفتوگویی مشروح با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون شرایط پساتحریم توضیحانی ارائه کرد.
مشروح این گفتوگو به شرح زیر است:
باشگاه خبرنگاران: علیرغم فراز و نشیبهای بسیار، اکنون در آستانه اجرایی شدن برجام هستیم، چه تعریفی از نوع مدیریت حقوقی و اقتصادی در دوران پساتحریم دارید؟
ماروسی: تجزیه و تحلیل آثار و تبعات حقوقی و اقتصادی تحریمها امری مقید به زمان نیست. در حقیقت پس از اجرایی شدن برجام و در نظر داشتن آثار حقوقی دوران تحریم خصوصا در زمینه اجرای تعهداتی که به بهانه تحریم متوقف شده است، در عین حال ارزیابی نقاط قوت و ضعف قراردادهای پیش از تحریم، ما با یک محیط خاص که متاثر از برجام است مواجه خواهیم شد. در چند سال اخیر بحث تحریمهای اقتصادی در عرصه بین المللی و آثار اقتصادی و اجتماعی، سیاسی و حقوقی آن مورد کنکاش مراکز حقوقی و تحقیقاتی مانند مرکز حقوقی و داوری لاههHCLA بوده که نتایج آن نیز در سطح جهانی منتشر شده است. در این خصوص به طور خلاصه میتوان گفت که با در نظر داشتن مقیدات ناشی از برجام، طبیعت سرمایه، میزان ریسک پذیری بازار،و نحوه تدوین چارچوبهای حقوقی حاکم بر روند همکاریهای بازرگانی و سرمایه گذاری، مدیریت موضوعات پساتحریم بسیار پیچیده تر از دوران تحریم خواهد بود و نیازمند تدوین یک برنامه به روز شده است.
باشگاه خبرنگاران: آیا با رفع تحریمها زمینه حضور پر رونق سرمایه گذاران و شرکتهای خارجی در محیط اقتصادی کشور فراهم هست؟
ماروسی: نگاه به مکانیزم و چارچوبهای حقوقی تحریمها مبین این واقعیت هست که پروسه رفع تحریم ها یک فرآیند کوتاه مدت نیست؛ لذا از منظر اقتصادی نباید انتظار واکنشی سریع و واقعی را از بازار سرمایه و اقتصاد جهانی داشت. در حقیقت بخش عظیمی از بازار سرمایه متاثر از مولفه های روانی و امنیت اقتصادی کشورها است؛ این بدان معناست که سرمایه گذاران، صاحبان فن آوری های نوین و فعالان اقتصادی دنیا پس از مطالعات فنی- حقوقی و تحلیل میزان ریسک، با احتیاط وارد بازار میشوند. در حقیقت می بایستی همیشه بین حضور سیاسی، و تشریفاتی و حضور بلند مدت اقتصادی تفاوت قائل شد. حضور سیاسی میتواند زمینه ساز حضور اقتصادی کلان باشد و در مواردی نیز چنین است. در زمان حاضر، ما بیشتر شاهد حضور سیاسی و تشریفاتی کشورها در قالب هیاتها، و در مواردی حضور صاحبان صنایع و سرمایه ها برای ارزیابی بازار هستیم. این نوع حضور را تست کردن بازار و فرصتها مینامند. لذا از منظر کارشناسی، این مرحله حساس ترین مرحله گذر است که با برنامه ریزی صحیح آن می توان زمینه جذب سرمایه به طور طولانی مدت را فراهم آورد.
باشگاه خبرنگاران:ولی حضور نمایندگان شرکتهای بزرگ در ایران و شروع مذاکرات کاملا جدی است
ماروسی: این یک ارزیابی اشتباه است! اولا ما هنوز به مرحله مذاکرات جدی برای انعقاد قراردادها نرسیده ایم، بلکه در مرحله مذاکرات واسطهای و کلی هستیم. سرمایه گذاران واقعی هرگز با هیاهو وارد عرصه نمیشوند و تا اطمینان حاصل نکنند که بستر حقوقی و اقتصادی برای فعالیت آماده است دست به ریسک نمی زنند. مسلم این است که بازار ایران در حال حاضر جذابیتهای خاصی دارد، ولی در عین حال عطش بازار، گاهی باعث سو استفاده شرکای خارجی میشود. در حال حاضر ما با حضور واسطه ها و دلالهایی مواجهیم که به نوعی وظیفه ایجاد موج در جامعه را دارند. اگر دقت نداشته باشیم همین واسطهها بانی قراردادهایی میشوند که نسلهای بعدی باید هزینه آنها را بپردازند. بنابراین، اگر بخواهیم واقع گرایانه به موضوع نگاه کنیم، بازار ایران در مرحله ارزیابی است، ولی با کمی تدبیر و ارایه یک تصویر شفاف و مطمئن از بازار ایران، میتوان انتظار ورود با برنامه و محتاطانه سرمایه و دانش فنی واقعی را به کشور داشت.
باشگاه خبرنگاران: بر فرض وجود وضعیت مناسب که شما اشاره داشتید، آیا ما با هجوم سرمایه در اقتصاد کشور مواجه خواهیم شد؟
ماروسی: اصطلاح هجوم سرمایه و دانش فنی اصلا توصیف کارشناسی نیست. در حقیقت کسانی که اندک آشنایی با بازار سرمایه و کالا دارند به خوبی به این واقعیت واقف هستند که ذات سرمایه ترسو است و تا مطمئن نباشد اصلا جایی وارد نمیشود؛ پس، باید بین گزارشهایی که بیشتر شبیه رپرتاژ آگهی است و واقعیت بازار فرق بگذاریم. سرمایه و تجارت بین المللی با بازار داخلی فرق دارد. در بازار داخلی گاهی یک موج ایجاد میشود و دلالها باعث هجوم سرمایه های مردم به بخش خاصی از اقتصاد میشوند؛ مثلا بازار مسکن که با یک رشد حباب گونه مواجه میشود که در اصطلاح اقتصادی به آن Economic Bubble گفته میشود . ولی در عرصه مدیریت سرمایه و دانش فنی و تجارت بین الملل اینگونه نیست. در این عرصه ما باید به ایجاد تعهدات در ازای ورود سرمایه نیز توجه داشته باشیم. اگر مدیریت، و برنامه ریزی تخصصی نباشد، روند ورود سرمایه باعث مشکلات بسیاری برای کشور خواهد شد. ما در این زمینه نمونههای بسیاری داریم که کشورها با هجوم دعاوی میلیاردی نزد مراجع داوری بین المللی مواجه شده اند.
باشگاه خبرنگاران: بر فرض وجود وضعیت مناسب که شما اشاره داشتید، آیا ما با هجوم سرمایه در اقتصاد کشور مواجه خواهیم شد؟به نظر شما یکی از مهمترین موضوعاتی که در اقتصاد بعد از تحریم باید بدان توجه کرد چیست؟
ماروسی: داشتن توان و مدیریت تخصصی و همه جانبه در موضوعات اقتصادی خصوصا با پارامترهای جهانی شدن است. در حال حاضر بعضی بنگاههای اقتصادی وارد مذاکرات تعهد آور اقتصادی میشوند، در حالی که کمترین سرمایه گذاری و وقت را برای انجام مطالعات فنی- حقوقی آن صورت می دهند. در حالی که بنگاههای اقتصادی فراملی که قصد وارد شدن به بازار یک کشور را دارند ،ماهها وقت صرف مطالعات حقوقی، سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی یک جامعه هدف میکنند. لذا، در آستانه ورود سرمایه های خارجی و همچنین افزایش مبادلات تجاری ایران و دیگر کشورها، باید نگاه مدیریت سنتی اقتصاد را کنار گذاشت و با مدل نوین همکاریهای فراملی، که در آن تیمهای حرفه ای حقوقی، مالی، بازرایابی و حتی جامعه شناسان و روانشناسان به شرکت ها و سرمایه گذاران مشورت میدهند به استقبال شرایط جدید رفت. که در آن اولویت با اقتصاد ملی و تولیدات داخلی است.
باشگاه خبرنگاران: آیا بستر سازی و یا برنامه ریزی خاصی برای موضوعات حقوقی برای دوران پساتحریم در عرصه ملی و بین المللی مورد نیاز است؟
ماروسی: در ابتدا عرض شود که ایران جز 3 کشور اول دنیا است که بیشترین دعاوی بین المللی در طول تاریخ را داشته؛ از اینرو طبیعتا باید انتظار داشت که یک جامعه حقوقی بسیار قوی در موضوعات بین المللی داشته باشیم. البته شاید به دلایلی نتوانسته باشیم از این فرصتها و بسیاری از نیروهایی که تاکنون تربیت شدهاند استفاده مدیریتی کنیم. در حقیقت در حوزه خدمات حقوقی هم هنوز به طور سنتی عمل میکنیم. ما هنوز در کشور شرکتهای حقوقی که شعبات متعددی داشته باشند نداریم و اگر هم باشند بسیار محدود هستند. هم اکنون، حوزه خدمات حقوقی بیشتر جنبه فردی دارد و ما فاقد موسساتی هستیم که بتوانند با موسسات خارجی وارد همکاری شوند. برای توسعه همه جانبه اقتصادی لازم است که جامعه حقوقی کشور هم از فعالیت انفرادی خارج شود و در قالب موسسات بزرگ حقوقی به ارایه خدمات بپردازد. همزمان باید برنامه ریزی منسجمی برای فراهم آوردن فرصتی جامع بجهت تبادل نظر مدیران و صاحب نظران ارشد اقتصادی و حقوقی در سطح ملی و بین المللی، توسعه زیرساختهای اقتصادی دانش بنیان و ارایه تصویری روشن از فرصتها و چالشهای حقوقی و اقتصادی در کشور به انجام گیرد.
باشگاه خبرنگاران: جایگاه اقتصاد مقاومتی در بازار پساتحریم ایران چیست؟
ماروسی: من در نوشتارهای قبلی نیز به این نکته اشاره داشتم که اقتصاد و تولید ملی ما در معیارهای جهانی هنوز نوپا است و متاسفانه در بعضی حوزه ها هنوز قدرت رقابت ندارد؛ لذا، اگر مراقب نباشیم، رفع تحرمیها میتواند باعث به حاشیه رفتن اقتصاد ملی و مظلوم واقع شدن سیاستهای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد. بنا بر این، رفع تحریم در هر زمان و به هر شکلی که باشد نباید باعث شود تا توجه مدیران اقتصادی از تولیدات ملی منحرف گردد. این واقعیت هم قابل انکار نیست که تجربه تحریم ها و وضع محدودیت ها فرصتی استثنایی برای بومی کردن فن آوری، افزایش تولید و ایجاد محدودیت واردات کالا به کشور بوده و باید هنوز هم باشد. لذا، باید به هوش باشیم که رفع تحریم موجب کاهش توجه به ظرفیتها و سرمایههای ملی نشود.
باشگاه خبرنگاران: و سخن آخر؟
ماروسی: مدیریت اقتصادی و موضوعات حقوقی پس از تحریم بسیار مشکل تر از اقتصاد تحت تحریم است، کوچکترین کوتاهی در این زمینه خصوصا در صورت میدان دادن به واسطه ها، باعث به حاشیه رانده شدن صنایع و تولیدات داخلی میشود. در عین حال، صاحبان صنایع و سرمایه های ملی باید در نظر داشته باشند که وقتی درهای یک بازار به اقتصاد جهانی باز میشود، شرط ماندگاری، رقابت در عرصه تولید، کیفیت و خدمات است. در غیر این صورت محکوم به حذف از بازار هستند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
ظریف: کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و صربستان راههای تعمیق روابط اقتصادی را بررسی میکند
تاکید ظریف بر چشم انداز روشن مسائل بانکی و تجاری در مرحله پساتحریم
شمخانی: قیدهای رهبری انقلاب معیار ما در مسئله pmd است
شمخانی: گزینه مورد توجه ایران در دوران پساتحریم، تعامل سازنده منطقهای است
تختروانچی: اروپا تکلیف خود را با گروهک تروریستی منافقین روشن کند
امیرعبداللهیان: جایگاه ویژه برای کسانی که در دوران تحریم با ما بودهاند
ناگفتههای بعیدینژاد درباره حضور در جنگ/ سياست دكتر روحانی را به روسای پیشین ترجيح میدهم
بررسی سازوکارهای حل و فصل معضلات منطقهای از نگاه تهران-مسکو
با مدیریت صحیح، دوران پساتحریم، دوران خوبی خواهد بود
۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
لوایح مناطق آزاد به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شدند
لوایح مناطق آزاد به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شدند پس از اخطار احمد توکلی و با پیشنهاد علی لاریجانی نمایندگان مجلس با ارجاع لوایح مناطق آزاد برای تجمیع و رفع مشکلات قانونی آن به کمیسیون اقتصادی پارلمان موافقت کردند به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز نمایندگان مجلس شورای اسلامی درتصور رفع مشکلات با برداشته شدن تحریم ها صرفا “خواب وخیال” است/تحقق اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم دردستورکار
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید کالای داخلی مهمترین عامل رفع مشکلات اقتصادی است گفت فکر رفع مشکلات با برداشته شدن تحریم ها صرفا خواب و خیال است به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادجهانگیری در دیدار رییس جمهور کرواسی: با مختومه شدن PMD راه همکاری بین ایران و اروپا باز میشود/ مبارزه با ترور
جهانگیری در دیدار رییس جمهور کرواسی با مختومه شدن PMD راه همکاری بین ایران و اروپا باز میشود مبارزه با تروریسم نیازمند اراده و عزم جهانی استمعاون اول رئیس جمهور با مثبت خواند مذاکرات ایران با کشورهای 5 1 گفت امیدوارم در پی گزارش اخیر رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی پرونده گذنوری در گفتوگو با فارس: دولت اقدام چندانی در اجرای اقتصاد مقاومتی انجام نداده/ وابستگی به شرایط پساتحریم مشکل
نوری در گفتوگو با فارس دولت اقدام چندانی در اجرای اقتصاد مقاومتی انجام نداده وابستگی به شرایط پساتحریم مشکلات ما را افزایش خواهد دادنماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت اقدام چندانی را در اجرای اقتصاد مقاومتی صورت نداده گفت وابستگی به شرایط پساتحریم نه تنهاوزیر اقتصاد لبنان: امروز جهانیان نسبت به نقش ایران در نبرد با تروریسم اذعان دارند
سهشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۶ وزیر اقتصاد لبنان بر نقش ایران در مبارزه با تروریسم تکفیری تاکید کرد به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی حسن خلیل وزیر اقتصاد لبنان در ابتدای دیدار با دکتر علیاکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحتپس از اخطار احمد توکلی و با پیشنهاد لاریجانی لوایح مناطق آزاد برای تجمیع و رفع مشکلات به کمیسیون اقتصادی مجلس
پس از اخطار احمد توکلی و با پیشنهاد لاریجانیلوایح مناطق آزاد برای تجمیع و رفع مشکلات به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شدندنمایندگان مجلس با ارجاع لوایح مناطق آزاد برای تجمیع و رفع مشکلات قانونی آن به کمیسیون اقتصادی پارلمان موافقت کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس نمایفرصتهای اقتصاد در پساتحریم
تراز وزیر امور خارجه گفت دوران پساتحریم ضمن کاهش ضریب ریسک و میزان آسیبپذیری کشور در حوزههای مختلف اقتصادی فرصتهای کمنظیری را برای فعالتر شدن دستگاههای تولیدکننده از جمله صنعت پتروشیمی به ارمغان خواهد آورد به گزارش تراز محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در همایش سرمایه گذنقش تعیین کننده اقتصاد شهری، در تحقق اهداف دوره پساتحریم
شهردار تبریز در همایش ملی صادرات غیرنفتی تاکید کرد نقش تعیین کننده اقتصاد شهری در تحقق اهداف دوره پساتحریم شهردار تبریز ظرفیتها و قابلیتهای مدیریت شهری را گرهگشای موانع دوره پساتحریم خواند ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۵ آذر ساعت 13 49 به گزارش خبرنگارپانا از آذربایجان شرقیدر چند دوره جام جهانی، میزبانان قهرمان شدند؟
با توجه به بررسی عملکرد میزبانان تاریخ جام جهانی شاهد هستیم که در 6 دوره میزبانان جام جهانی توانستند قهرمانی را از آن خود کنند جوان 1-اروگوئه میزبان جام جهانی 1930 قهرمان شد 2- ایتالیا میزبان جام جهانی 1934 قهرمان شد 3- فرانسه میزبان جام جهانی 1938 به جمع 8 تیم برتر راه یافتاقتصاد مقاومتی به مدیریت دولت و همت مردم نیاز دارد
امام جمعه کرمانشاه گفت در اقتصاد مقاومتی با مدیریت مسئولان دولتی و همت مردم می توانیم روی پای خودمان بی ایستیم به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه آیت الله مصطفی علما در خطبه های نماز جمعه کرمانشاه اظهار داشت این روزها با کاهش قیمت نفت به بشکه ای 35 دلار اهمیت و ضرورت اجرای-
سیاسی
پربازدیدترینها