واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تهران: بیش از 2 میلیون زائر کربلا را طی 12 روز جابجا کردیم/ 1600 پرسنل درگیر این پروژه بودند ایلنا: مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تهران به تشریح عملکرد کمیته حمل و نقل ستاد اربعین در جابه جایی زوار کربلا طی روزهای اربعین حسینی پرداخت.
پیمان سنندجی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص عملکرد کمیته حمل و نقل ستاد اربعین در جابهجایی زوار کربلا با بیان اینکه کمیته حمل و نقل متشکل از شرکت واحد اتوبوسرانی، شرکت آزادگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، شهرداری کرج و شهرداری مشهد مقدس بود، گفت : ما از منطقه مهران تا نقطه صفر مرزی اتوبوسهایی را برای جابه جایی رایگان زوار قرار دادیم. وی افزود: در شهرهای مهران، شلمچه و چذابه شهرداریهای مناطق 4، 5 و 6 تهران با همکاری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران کار حمل و نقل زوار را انجام میدادند. سنندجی با تاکید اینکه اقدامات انجام شده در این ایام حاصل همدلی و اتحاد تمام سازمانهای ذیربط بود ادامه داد: برای انجام این کار ابتدا ساختاری را به عنوان اساس کار حمل و نقل در عراق انجام دادیم.همچنین باتوجه به زیرساختهای موجود در کشور عراق و مشکلات و کمبودهایی که در این کشور وجود داشت ضروری بود پیوستهای اجتماعی و اقتصادی برای انجام این کار در نظر گرفته شود. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به تشکیل جلساتی جداگانه با سفیر ایران در عراق، شهردار تهران و مسئولین سپاه پاسداران برای لحاظ کردن پیوندهای اجتماعی و اقتصادی یادآور شد: در نهایت تیمی متشکل از شهرداری تهران، شرکت آزادگان به نیابت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شهرداری های کرج و مشهد کار جابه جایی زوار را با توجه به بررسی و لحاظ پیوستهای اقتصادی و اجتماعی در نظر گرفته شده برعهده گرفتند. طراحی سیستم حمل و نقل انبوهبر برای جابه جایی زوار وی با تاکید براهمیت تامین سوخت و ساماندهی 1600 پرسنل درگیر در این اقدام گفت: از اول آذرماه نسبت به انتقال و استقرار اتوبوسها به مناطق مقرر شده اقدام کردیم و با توجه به ساختارهای موجود و میزان جابه جایی مورد انتظار ونیز با توجه به مشکلات خاص در تامین خودرو اقدامات لازم را براساس کارهای علمی و اصولی انجام دادیم. سنندجی با بیان اینکه منطقه مهران بیشترین جمعیت زوار را به خود اختصاص داده بود ، خاطرنشان کرد: در مسیری به طول 300 کیلومتر یعنی از زرباطیه تا کوت، از کوت تا شوملی و از شوملی به کربلا و نجف اقدام به حمل و نقل زوار کردیم وبرای انجام بهتر کار ابتدا بررسی کردیم که به چه تعداد خود رو نیاز داریم و سیستم حمل و نقلمان به چه صورت است. این مقام مسئول با اشاره به پیشبینی جابه جایی بیش از 2 میلیون زائر در مسیر رفت و برگشت به کربلا و نجف اشرف تصریح کرد: اگر این کار را تنها از طریق اتوبوس انجام میدادیم به چندین هزار اتوبوس نیاز داشتیم که امکان تامین این تعداد وجود نداشت. لذا مجبور بودیم از سیستم حمل ونقل انبوهبر مانند قطار استقاده کنیم که ساختار آن نیز وجود نداشت. وی ادامه داد: دراین راستا سیستم انبوه بر را طراحی کردیم بدین معنا که تریلیهای دارای چادر را از طریق سپاه تامین کردیم و واز منطقه کوت تا مناطق شوملی و حله از این طریق اقدام به جابه جایی مسافر کردیم. همچنین در مسیر رفت و برگشت از نجف اشرف تا شوملی 150 دستگاه اتوبوس تامین شده از شهر مشهد مستقر کردیم که به کار جابه جایی زوار میپرداختند. سنندجی افزود: برای جابه جایی مسافران از حیدریه به نجف اشرف نیز از تریلی استفاده کردیم که به شبکه اتوبوسهای ما وصل شده و زوار را در نجف اشرف پیاده کرده و اتوبوسهای مستقر در این شهر مردم را به شوملی منتقل میکردند.
جابه جایی 350 زائر در هر سفر مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی با با بیان اینکه در هر جا به جایی 350 نفر معادل مسافران 7 دستگاه اتوبوس جا به جا میشدند تاکید کرد: برای جابه جایی چنین جمعیتی با توجه به نبود ساختار مناسب در کشورعراق تنها راه استفاده از تریلی بود. وی با یاداوری اینکه اتوبوسهای مستقر از منطقه کوت تا زرباطیه به وسیله شهرداریهای تهران و کرج تامین شده بود، گفت: دراین مسیر 600 دستگاه اتوبوس فعالیت میکرد که 500 دستگاه آن به وسیله شهرداری تهران و 100 دستگاه از طریق شهرداری کرج تامین شده بود. سنندجی همچنین از راه اندازی موکبی بزرگ در منطقه کوت خبر داد و اظهار کرد: ظرفیت این موکب هزار نفر بود که میان زوار در مسیر رفت و برگشت روزانه تا 3هزار غذا توزیع میکرد همچنین به دلیل سردی هوا در منطقه کوت از زوار با شیر گرم و غذای گرم پذیرایی میشد. نمیخواستیم فعالیت اقتصادی رانندگان عراقی آسیب ببیند وی اضافه کرد: در تمام 12 روز در مسیر رفت و برگشت به هزار نفر از زوار یک شب اسکان دادیم تجهزات کامل بهداشتی و گرمایی را در اختیارشان قرار دادیم. همچنین آتشنشانی تهران، سیستم شهر سالم برای مسائل بهداشتی و درمانی و سرویسهای بهداشتی سیار را در اختیار داشتیم. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با تاکید براینکه قصد ما این بود که به فعالیت اقتصادی عراقیانی که در سیستم حمل و نقل این کشور فعالیت میکنند لطمه نخورد خاطرنشان کرد: به همین دلیل در نظر گرفتن پیوستهای اقتصادی واجتماعی به ویژه در مناطق چذابه و شلمچه اهمیت زیادی داشت زیرا ما صرفا برای کمک در آنجا بودیم ونمیخواستیم همکاران عراقی ما زیر سوال بروند. وی با اشاره به استقرار 750دستگاه اتوبوس در کشور عراق عنوان کرد:تمام این اتوبوسها و همچنین تریلیهای حمل مسافر خدمات خود را به صورت رایگان انجام میدادند اما در خاک عراق کار جابه جایی مسافر برعهده سیستم حمل و نقل آن کشور بود.
سنندجی با تاکید براینکه کمیته حمل و نقل ظرف 12 روز بیش از 2 میلیون مسافر را جا به جا کرد گفت: ما در مناطق شوملی و کوت نقاط تبادل سفرایجاد کردیم وهمچنین تمامی اتوبوسها را به وسیله GPS تحت نظارت داشتیم.و خوشبختانه طی این سفر حتی یک تصادف منجر به فوت در تریلیها و اتوبوسها نداشتیم. اختصاص 400 دستگاه اتوبوس به مسافران نیازمند کمک مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی خاطرنشان کرد: برابر تماس مدیران ستاد اربعین وزارت کشور بعد از اتمام مراسم و جابه جایی زوار در عراق ، تعداد 400 دستگاه اتوبوسهایی که به شهرهای خود بر میگشتند هماهنگ شدند که در مسیر برگشت نسبت به جابه جایی زائران از منطقه مهران اقدام کنند . وی با تاکید براینکه انتقال بیش از 1و نیم میلیون لیتر سوخت و تامین تجهیزات ضروری اتوبوسها و نیز اسکان و مدیریت 1600 پرسنل درگیر این پروژه کار سختی بود گفت: کل هزینه خوراک و اسکان پرسنل در این 15 روز 15 میلیون تومان بود. سنندجی با اشاره به حضور تعدادی زوار ویلچری اظهار کرد: متاسفانه شرایط به صورتی نبود که بتوانیم به این افراد خدمات خاصی ارائه دهیم اما این افراد را در زمان جابه جایی با تریلی در کابین راننده قرار داده و کار انتقال این افراد به داخل اتوبوسها نیز به وسیله کارکنان شرکت واحد انجام میشد. وی افزود: حضورسفیر ایران در عراق،شهردار تهران ، سردار نوروزی و مسئولین شهرداریهای کرج و مشهد مقدس دراین اقدام بزرگ دلگرمی بسیار خوبی بود همچنین استفاده از تجربیات گذشته برای انجام هرچه بهتراقدامات بسیار کمک کننده بود. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی ضمن تشکر از وزارت نفت و ستاد اربعین وزارت کشور ، با اشاره به قدردانی سفیر ایران در عراق به دلیل انسجام موجود در اقدامات کمیته حمل ونقل گفت: امیدوارم در سال های آینده در این مسیر سیستم حمل و نقل مدرنتریایجاد شود تا کار جابه جایی مسافران راحتتر و مطلوبتر صورت گیرد.
۱۳۹۴/۰۹/۲۱ ۱۱:۲۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]