تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820295851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بشار اسد: ترکیه تنها رگ حیات داعش است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بشار اسد: ترکیه تنها رگ حیات داعش است




رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد آمریکا از همان ابتدای بحران (سوریه)، پوشش سیاسی برای تروریسم در سوریه ایجاد کرد و ترکیه نیز شریان حیاتی گروه تروریستی داعش است.





خبرگزاری تسنیم: رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد آمریکا از همان ابتدای بحران (سوریه)، پوشش سیاسی برای تروریسم در سوریه ایجاد کرد و ترکیه نیز شریان حیاتی گروه تروریستی داعش است.

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی اسپانیا به سئوالات مختلف خبرنگار این رسانه پاسخ داده است.

بشار اسد با انتقاد از سیاست‌های خصمانه کشورهای حامی گروه‌های تروریستی و نقش آنها در ادامه ناامنی و بی‌ثباتی و کشتار در کشورش به طور خاص به آمریکا اشاره کرد و گفت ایالات متحده، از همان ابتدا، پوشش سیاسی برای تروریسم در سوریه ایجاد کرد و در مبارزه با تروریسم جدیت ندارد.

وی همچنین با انتقاد مجدد از سیاست‌های ضد سوری دولت ترکیه اظهار داشت ترکیه شریان حیاتی گروه تروریستی داعش است.

بشار اسد تاکید کرد اولین گام برای نابودی گروه‌های تروریستی در سوریه در توقف سرازیر شدن تروریست‌ها به ویژه از ترکیه به سوریه و عراق و توقف سرازیر شدن پول‌های سعودی و جلوگیری از ورود سلاح و انواع حمایت‌های لجستیکی از این گروه‌ها نهفته است.

وی افزود ترکیه تنها شریان حیاتی موجود برای گروه تروریستی داعش است و عربستان، ترکیه و قطر طرف‌های اصلی هستند که همدست گروه‌ تروریستی داعش و جنایات وحشیانه‌اش هستند.

رئیس جمهور سوریه با تاکید بر دروغ بودن  ادعای آمریکا مبنی بر مبارزه با تروریسم اظهار داشت آمریکا از همان ابتدا، پوشش سیاسی برای تروریسم در سوریه ایجاد کرده و در مبارزه با آن جدی نیست و تا زمانی که آمریکا در این زمینه جدی نباشد، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که دیگر کشورهای غربی در این زمینه جدی باشند،‌چرا که آنها همپیمان آمریکا هستند.

متن کامل مصاحبه خبرگزاری اسپانیا با رئیس جمهوری سوریه

سئوال اول : جناب آقای رئیس جمهور، ابتدا از شما به خاطر میزبانی‌تان و فراهم کردن فرصت دیدار برای خبرگزاری اسپانیا برای اطلاع یافتن از اوضاع کشورتان تشکر می‌کنیم... در چهاردهم نوامبر گذشته، قدرت‌های بین المللی از جمله روسیه و ایران در وین درباره یک جدول زمان بندی برای دستیابی به راه حل سیاسی بحران سوریه به توافق دست یافته بودند... و بر اساس این جدول زمان بندی، مذاکرات میان دولت متبوع شما و مخالفان میانه‌رو باید از ابتدای ژانویه آینده آغاز شود... آیا شما برای آغاز چنین مذاکراتی آمادگی دارید؟

بشار اسد : ابتدا من نیز به شما در سوریه خیرمقدم می‌گویم... از ابتدای درگیری در سوریه، ما شیوه گفت‌وگو با تمام طرف‌هایی که در این درگیری دست داشتند، در پیش گرفتیم... و با این مسئله تعامل مثبتی داشتیم... و با هر  ابتکاری که کشورهای مختلف جهان پیشنهاد می‌کردند، بدون توجه به نیت‌های واقعی و صداقت مسئولانی که این ابتکارها را مطرح می‌کردند، واکنش مثبتی نشان دادیم... در نتیجه ما امروز هم برای آغاز مذاکرات با معارضه(مخالفان) آماده‌ایم... ولی این مسئله ابتدا به شناسایی معارضه و اینکه چه کسانی هستند، برمی‌گردد... معارضه از نظر هر فردی در جهان، به اقدام مسلح دست نمی‌زند... تفاوت زیادی میان افراد مسلح و تروریست‌ها از یک سو و معارضان از سوی دیگر وجود دارد... معارضه یک واژه سیاسی است نه نظامی و در نتیجه سخن گفتن از این مفهوم با آنچه در حال انجام است، تفاوت دارد،‌زیرا ما حتی در حال حاضر می‌بینیم که برخی کشورها از جمله عربستان سعودی، آمریکا و برخی کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی می‌خواهند که به میز گفت‌وگوها بپیوندند... این کشورها از دولت سوریه می‌خواهند که با تروریست‌ها مذاکره کند که به اعتقاد من هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند چنین موضوعی(مذکره با تروریست‌ها) را بپذیرد.

سئوال دوم : آیا شما برای مذاکره و گفت‌وگو با گروه‌های مخالفی که در ریاض گردهم آمده‌اند، آمادگی دارید؟

بشار اسد : آنچه را در پاسخ به سئوال اول گفتم، بر این مسئله هم صدق می‌کند، زیرا گروه‌هایی که از آن صحبت می‌کنید، آمیخته‌ای از معارضان سیاسی و گروه‌های مسلح است، باید واقع‌بین باشیم. در ارتباط با گروه‌های مسلح در سوریه، ما با برخی از این گروه‌ها به عنوان یک گروه و نه یک تشکل سازمان یافته گفت‌وگو کردیم که هدف از آن دستیابی به وضعیتی بود که این گروه‌ها، سلاح‌های خود را زمین بگذارند و یا به دولت بپیوندند و یا به زندگی عادی خود پس از عفو دولت برگردند. این تنها راه برای تعامل با گروه‌های مسلح در سوریه است.

هنگامی که این گروه‌ها برای تغییر شیوه و رویکرد خود و کنار گذاشتن سلاح آماده باشند، ما نیز آماده هستیم. اما این‌که با این گروه‌ها به عنوان تشکل‌ها و مجموعه‌های سیاسی تعامل کنیم، هرگز چنین مسئله‌ای را نمی‌پذیریم، این نکته اول، در ارتباط با آنچه معارضان سیاسی خوانده می‌شوند، شما به عنوان یک شهروند اسپانیایی، هنگامی که به مخالفان در کشورتان نگاه می‌کنید، بدیهی است که منظور شما از چنین معارضانی، معارضان اسپانیایی مرتبط با پایگاه‌های مردمی اسپانیایی، با شهروندان اسپانیایی است(معارضانی که پایگاهی در میان مردم دارند) شما معارضانی را که مرتبط با یک کشور بیگانه باشند یا تسلیم سیاست‌های دیکته شده آن کشور هستند، قبول ندارید. از سوی دیگر این مسئله بر ماهیت گروه‌هایی تکیه دارد که از آنها صحبت می‌کنیم از جمله کسانی که در عربستان سعودی تشکیل جلسه دادند، صحبت می‌کنم، افرادی به عنوان معارضه در عربستان یا قطر، فرانسه یا انگلیس و یا آمریکا سازماندهی شدند، از نظر اصولی ما آماده گفت‌وگو هستیم،‌اما در نهایت اگر بخواهید به نتیجه برسید و گفت‌وگوی ثمربخش و موفقیت‌آمیزی هم انجام شود، شما باید با معارضان ملی واقعی که دارای پایگاه مردمی در سوریه و مرتبط با ملت سوریه باشند، تعامل کنید نه با یک کشور یا نظام دیگر در جهان.

سئوال سوم : آیا هیئت سوری(هیئت دولت سوریه) در کنفرانسی که در نیویورک برگزار خواهد شد، در صورت قطعی بودن برگزاری این کنفرانس در هفته‌های آتی، شرکت می‌کند؟

بشار اسد : البته هنوز برگزاری چنین کنفرانسی قطعی نشده است، در بیانیه روسی که اخیرا منتشر شد، آمده است که روس‌ها ترجیح می‌دهند چنین کنفرانسی در وین برگزار شود، این نکته اول، نکته دیگر این است که روس‌ها گفتند برگزاری چنین کنفرانسی پیش از شناسایی و تعریف این‌که کدام گروه‌ها، تروریستی هستند و کدام گروه‌ها، تروریستی نیستند،مناسب نیست، این نکته(تعریف و مشخص شدن گروه‌های تروریستی و غیر تروریستی)مسئله واقعی و بسیار منطقی است. از نظر ما در سوریه هر کس سلاح به دست بگیرد، تروریست است. بنابراین بدون تعریف و شناسایی این واژه، برگزاری نشست در نیویورک یا هر مکان دیگر به صرف پرداختن به اوضاع منطقی نیست.

سئوال چهارم : جناب رئیس جمهور، از نظر شما چگونه می‌توان به وجود داعش پایان داد و آن را نابود کرد؟

بشار اسد : این موضوع بسیار پیچیده‌ای است، نه به سبب داعش به عنوان یک تشکل سازمان یافته، بلکه مسئله بسیار خطرناک‌تر که باید با آن تعامل کرد، اسباب و دلایل پشت پرده این گروه است، اولا طی چند دهه اخیر، یک ایدئولوژی در عقول مردم یا جامعه در جهان عرب از سوی موسسات وهابی و با پول‌های سعودی که برای حمایت از چنین ایدئولوژی کورکورانه و التقاطی، ریشه دوانده است. بدون برخورد با چنین ایدئولوژی، حرف‌هایی همچون ما داعش یا  النصره یا هر گروه دیگر وابسته به القاعده را نابود خواهیم کرد، وقت کشی خواهد بود. داعش وابسته به القاعده است، جبهه النصره هم به القاعده وابسته است، گروه‌های بسیار دیگری هم چنین ایدئولوژی را دارند.

در نتیجه، این مسئله‌ای است که باید در درازمدت با آن تعامل کرد که باید از راه جلوگیری از رسیدن این موسسات وهابی و پول‌های سعودی به موسسات اسلامی در مناطق دیگر جهان انجام داد، زیرا موسسات موهابی به دنبال این هستند تا موسسات اسلامی در سایر مناطق جهان را تندروتر کرده و تروریسم را در جهان گسترش دهند.

مسئله دوم، ما باید از راه‌های کوتاه مدت و تعامل با وضع موجود حرف بزنیم و به شکل اساسی باید به حضور داعش در سوریه و عراق پرداخت. مبارزه با تروریسم یک پاسخ بدیهی به این سئوال است. ولی ما از ایدئولوژی و گروهی صحبت می‌کنیم که از توانمندی‌های نامحدود در جذب تروریست‌ از سایر مناطق جهان برخوردار است. در سوریه تروریست‌هایی از یکصد ملیت خارجی در کنار تروریست‌های افراطی القاعده، جبهه النصره و دیگر گروه‌ها می‌جنگند.

اولین گامی که برای حل این مشکل باید برداشت، توقف سرازیر شدن تروریست‌ها به ویژه از ترکیه به سوریه و عراق است. همچنین باید از سرازیر شدن پول‌های سعودی و دیگر اموال وهابی به عنوان مثال از قطر به تروریست‌ها از طریق ترکیه جلوگیری کرد. از ورود سلاح و انواع کمک‌های لجستیکی به تروریست‌ها هم باید ممانعت به  عمل آورد. ما می‌توانیم به این شکل آغاز کنیم و در مرحله بعدی اگر خواستیم، از ابعاد دیگری که ممکن است سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشد، حرف بزنیم، زیرا این موضوع دارای چندین بعد است،  اما در حال حاضر باید در گام نخست، جلوی سرازیر شدن تروریست‌ها و پول برای آنها را بگیریم و در عین حال مبارزه با تروریسم در داخل سوریه از سوی ارتش سوریه و تمام کسانی که از این ارتش حمایت می‌کنند .

سئوال پنجم : چه کسانی از داعش نفت می‌خرند، چه کشورهایی در پس داعش هستند(حامیان داعش چه کسانی هستند)؟

بشار اسد : روس‌ها در هفته‌ای که گذشت، تصاویر و نوارهای ویدئویی را از کامیون‌هایی پخش کردند که نفت را از طریق مرزهای سوریه به ترکیه منتقل می‌کردند. البته ترک‌ها این مسئله را انکار کردند و انکار آن آسان‌ترین کار است(که مقامات ترکیه انجام دادند) اما اجازه بدهید از واقعیت‌ها صحبت کنیم، بخش اعظم نفت سوریه در شمال کشور قرار دارد و قاچاق آن به عراق امکان ندارد، زیرا تمام طرف‌ها در عراق با داعش می‌جنگند، این مسئله درباره سوریه هم صدق می‌کند. لبنان هم که خیلی(از نظر مسافت) دور است، اردن هم که در جنوب قرار دارد، خیلی دور است در نتیجه تنها شریان زندگی موجود برای داعش، ترکیه است. آن تانکرها، نفت را از سوریه به ترکیه منتقل می‌کردند و ترکیه هم این نفت را به قیمت ارزان به دیگر نقاط جهان می‌فروشد.گمان نمی‌کنم کسی درباره این واقعیت(همکاری ترکیه با  داعش) که نمی‌توان انکار کرد، شک و تردید داشته باشد.

سئوال ششم : چه کشورهایی در پس داعش(حامی داعش هستند) قرار دارند؟

بشار اسد : کشورهای متعددی قرار دارند، به شکل اساسی، عربستان(مهمترین حامی داعش)قرار دارد، زیرا سعودی و این گروه هر دو سرها را قطع می‌کنند(در عربستان، مخالفان را گردن می‌زنند و تروریست‌ها داعش هم سرهای مخالفان خود را قطع می‌کنند) هر دو(عربستان و داعش)، ایدلوژی وهابی را در پیش گرفته‌اند، هر دوی آنها، هر کس را که مانند آنها و شبیهشان نباشد، رد می‌کنند،‌نه فقط غیر مسلمانان را، بلکه مسلمانانی را که مانند آنها نباشند، هم رد می‌کنند.

یک مسلمان می‌تواند به مذهب خود وابسته باشد، اما اگر مثل آنها(داعش و آل سعود) نباشد، از نظر آنها مردود است در نتیجه، عربستان حامی اصلی چنین گروه‌هایی است، البته علاوه بر حکومت سعودی، افراد و شخصیت‌هایی هم از داعش حمایت می‌کنند. افرادی هم که از نظر ایدئولوژی یا اعتقادات با آنها تفاوت دارند، این افراد هم برای این گروه‌ها، به صورت شخصی پول ارسال می‌کنند. اما مسئله فقط این نیست که چه کسانی پول می‌فرستند، بلکه همچنین این نکته است که چه کسانی انتقال پول برای این گرو‌ها را تسهیل می‌کنند. چگونه ممکن است که گروه‌هایی که در تمام جهان تروریست قلمداد می‌شوند، مانند داعش یا جبهه النصره، صدها میلیون دلار پول در اختیار داشته باشند یا این همه جنگجو داشته باشند یا مانند هر کشوری یک ارتش کامل و منابع مالی داشته باشند. اگر آنها به طور مستقیم مورد حمایت قرار نگیرند، همانطور که اکنون به طور خاص از سوی ترکیه صورت می‌گیرد، بنابراین عربستان، ترکیه و قطر طرف‌های اصلی همدست و شریک جنایات وحشیانه داعش هستند.

سئوال پنجم : ما روز گذشته شاهد اصابت گلوله‌های خمپاره به نزدیک دمشق بودیم. به نظر می‌رسد این درگیری و جنگ هنوز تا پایان فاصله بسیار زیادی دارد. به اعتقاد شما، جنگ چه زمانی در سوریه پایان خواهد یافت؟

بشار اسد : اگر بخواهید از مناقشه و درگیری سوریه به عنوان یک درگیری مستقل و جدا و از وضع موجود حرف بزنید، یعنی از سربازان سوری و همپیمانان در یک طرف و  تروریست‌ها در طرف دیگر(یعنی وضع دقیقا این‌گونه باشد و خطوط کمک‌رسانی به تروریست‌ها وجود نداشته باشد)، می‌توان این وضع را در کمتر از چند ماه پایان داد.این مسئله خیلی از نظر مفهوم نظامی یا سیاسی پیچیده نیست. اما تا زمانی که شما از شریان زندگی‌ای حرف می‌زنید که این تروریست‌ها بدون این‌که در تنگنا قرار گیرند، از آن بهره مند هستند و تروریست‌ها هم تقریبا هر روز، به استقبال داوطلبان(تروریست‌های جدید) می‌روند و انواع حمایت‌ها را دریافت می‌کنند از نظر مالی، تسلیحاتی، منابع انسانی و همه چیز، در این صورت جنگ خیلی طول خواهد کشید و البته بهای آن سنگین خواهد بود. ولی در نهایت، ما در حال پیشروی هستیم، در حال حاضر اوضاع در سطح نظامی بسیار خوب است. ولی باز هم باید بگویم اگر بخواهید آن را در کوتاه‌ترین زمان پایان دهید، هزینه آن سنگین است. اکثر جهانیان می‌گویند که خواهان پایان دادن به بحران(سوریه) هستند، بنابراین(اگر راست می‌گویند) بر این کشورها(حامیان تروریست‌ها) فشار وارد کنند که شما این کشورها را می‌شناسید،ترکیه، عربستان سعودی و قطر. در آن صورت درگیری و نزاع در کمتر از یک سال قطعا پایان خواهد یافت.

سئوال هشتم : آیا نوعی هماهنگی نظامی میان ارتش سوریه و حملات هوایی ائتلافی که فرماندهی آن را آمریکا برعهده دارد، وجود دارد؟

بشار اسد : هرگز هیچ هماهنگی میان ما وجود ندارد، هیچ ارتباطی در این زمینه یعنی زمینه نظامی وجود ندارد به این دلیل، ائتلاف بیش از یک سال است که داعش را بمباران می‌کند، اما همزمان داعش در حال گسترش و توسعه‌طلبی است. چرا؟ چون مبارزه با تروریست‌ها از هوا امکان ندارد، با در روی زمین با آنها مقابله کرد. دستاوردهای ارتش‌های روسیه و سوریه در تنها چند هفته بسیار بیشتر از آن چیزی است که ائتلاف در طول بیش از یک سال به دست آورده است. در واقع باید گفت ائتلاف(آمریکایی) هیچ دستاوردی نداشته است، بلکه می‌توان گفت که این ائتلاف چه بسا به صورت غیر مستقیم از داعش حمایت می‌کند، زیرا داعش در حال گسترش و توسعه اقدامات خود است و تعداد بیشتری از داوطلبان را جذب می‌کند و به همین سبب نمی‌توانیم بگوییم که آنها(آمریکایی‌ها) دستاوردی کسب کرده‌اند.






تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن