تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 19 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814580691




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت/ طباطبایی مزدآبادی شهرها در غیاب سیاست‌های اقلیمی هوشمند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ طباطبایی مزدآبادی
شهرها در غیاب سیاست‌های اقلیمی هوشمند
تغییر اقلیم، چالش‌های فعلی شهرها را تشدید خواهد کرد، این چالش‌ها عمدتاً فقیران شهری را که مجبورند در مسیر سیلاب‌ها و مکان‌های مستعد لغزش و فرونشست زمین زندگی کنند، بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خبرگزاری فارس: شهرها در غیاب سیاست‌های اقلیمی هوشمند



به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، سید محسن طباطبایی مزدآبادی، دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران طی یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد از 30 نوامبر تا 11 دسامبر در شهر پاریس با حضور تمامی کشورهای جهان در حال برگزاری است و ایران نیز در این کنفرانس شرکت کرده است.
تغییرات اقلیمی در حال حاضر مشهود است؛ بر مبنای گزارش‌ها متوسط درجه حرارت جهانی با نرخ 76/0 درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیشاصنعتی در حال افزایش است و آب دریاها نسبت به قرن نوزدهم 17 سانتیمتر بالا آمده است. علاوه بر این تغییرات که در متوسط جهانی اتفاق افتاده است، اتفاقات نادر زیست اقلیمی همانند خشکسالی‌ها، سیل، طوفان‌ها، موج‌های گرمایی و دیگر حوادث اقلیمی افزایش یافته‌اند. این امر به نوبه خود مشکلاتی مانند کاهش تولید مواد غذایی، کاهش دسترسی به آب شرب، اسیدی شدن اقیانوس‌ها و دیگر مشکلات را باعث شده و از این راه اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است.
تغییرات آب و هوایی همه کشورها را تهدید می‌کند اما کشورهای در حال توسعه در برابر این مسأله آسیب‌پذیری بیشتری دارند. کشورهای در حال توسعه 75 درصد زیان‌ها و خسارات ناشی از تغییر اقلیم را متحمل می‌شوند به طوری که 2 درجه گرمتر شدن هوا به کاهش 4 تا 5 درصدی GDP در آفریقا و جنوب آسیا می‌انجامد.
اساساً تغییرات آب و هوایی به علت انتشار گازهای گلخانه‌ای ایجاد می‌شوند. پروتکل کیوتو در سال 1997 گازهای گلخانه‌ای را شامل دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروژن، هیدروفلورو کربن، پرفلوروکربن و هگزا فلوراید گوگرد معرفی کرده است که توسط فعالیت‌های انسانی ایجاد می‌شوند. عمده‌ترین تولید‌کننده‌های گازهای گلخانه‌ای، بخش‌های انرژی (26درصد)، صنعت (19درصد) و تغییر کاربری اراضی از طریق جنگل‌زدایی و سوزاندن جنگل‌ها (17درصد) است.
واقعیت این است که رشد اقتصادی، توانایی مقابله با تغییرات اقلیمی را ندارد و چنانچه این رشد با تسریع روند تغییر اقلیم توأم باشد، اثرگذاری آن کمتر خواهد شد. بنابراین به‌نظر می‌رسد ما به سیاست‌های اقلیمی هوشمند نیاز داریم که توسعه را افزایش دهد و همزمان آسیب‌پذیری را کاهش داده و‌گذار به رشد و توسعه کم کربن را ممکن سازد. این مهم‌اکنون نیازمند یک همت جهانی است که می‌توان آن را انقلاب انرژی نامید چرا که عمده‌ترین تولید‌کننده گازهای گلخانه‌ای مربوط به بخش انرژی است.
اما تغییرات اقلیمی بیش از هر چیز زندگی شهری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. جهان بسرعت در حال شهری شدن است و اکثریت جمعیت جهان تغییرات اقلیمی را تجربه خواهند کرد. تغییر اقلیم، چالش‌های فعلی شهرها را تشدید خواهد کرد. این چالش‌ها عمدتاً فقیران شهری را که مجبورند در مسیر سیلاب‌ها و مکان‌های مستعد لغزش و فرونشست زمین زندگی کنند، بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد. آنها بیشترین خسارت ناشی از تغییر اقلیم را متحمل خواهند شد و چنانچه روند تغییر اقلیم بدین صورت افزایشی باشد این تأثیرات به مراتب شدیدتر خواهد شد. شهرها به خودی خود با مشکلات فراوانی روبه رو هستند که اضافه شدن مشکل تغییر اقلیم معضلات آنها را دوچندان می‌کند و چالش زمانی حادتر می‌شود که شهرها مجبورند هرهفته بیش از 3 میلیون سکنه جدید را پذیرا باشند. شهرها اغلب به عنوان مخرب محیط زیست و اضافه بار اکولوژیکی طبیعت قلمداد می‌شوند اما آنها همزمان می‌توانند به عنوان یک مدل و نمونه از کارایی زیست محیطی نیز در نظر گرفته شوند چرا که با افزایش تراکم و مدیریت بهتر، هزینه ارائه خدمات کاهش می‌یابد، نوآوری ترویج و رفاه از طریق توسعه اقتصادی میسر می‌شود. از این‌رو شهرها بهترین گزینه برای ارتقای کیفیت زندگی هستند چون مکان تولید اقتصادی هستند. در بعد اقتصادی 50 شهر بزرگ دنیا بیش 6/9 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارند که بیش از کل تولید ناخالص کل کشور چین است. شهرها اگرچه در برابر تغییرات اقلیمی آسیب پذیرند اما در عین حال دارای شرایط منحصر بفردی هستند که می‌توانند با پذیرش نقش رهبری و مدیریت جهانی برای کاهش تغییرات اقلیمی و انطباق با آن اقدام کنند. لذا شهرها باید به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در زمینه تغییر آب و هوا بپردازند.   مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

http://fna.ir/BD2UYV





94/09/18 - 13:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن