واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: معرفی جذاب ترین خودروی بنز (+عکس)
شاید بتوان جذابترین و داغترین بخش نمایشگاه فرانکفورت امسال را خودروهای مفهومی(کانسپت) حاضر دانست و نکته جالبتر اینکه اکثر این مدلهای مفهومی علاوه بر دید آینده نگرانه بر قابلیتهای دینامیکی و البته توانایی قوای محرکه الکتریکی یا هیبریدی خود تکیه کرده و برای معرفی محصولاتی بر پایه این مدلهای مفهومی وعدههای فراوانی از سمت شرکتهای سازنده داده شده است.
به گزارش عصر ایران زمانی که حرف از نوآوری و ارائه مدلهای مفهومی در میان باشد بدون شک مرسدس بنز یکی از مدعیان حاضر است. به خصوص اگر قرار باشد این کانسپت کمی عجیب و غریب هم باشد!مرسدس بنز مدل مفهومی خود را در نمایشگاه فرانکفورت امسال به معرض نمایش گذاشت.
قوای محرکه این مدل را یک سیستم هیبریدی تشکیل میدهد که توان نهایی خروجی آن به 279 اسببخار میرسد. IAA میتواند در حالت تمام الکتریکی به حداکثر سرعت 250 کیلومتر در ساعت برسد. برد کیلومتری این مدل رقمی بین 63 الی 66 کیلومتر است که بسته به سرعت و حالت آیرودینامیکی خودرو متغیر است.
معرفی اجرای خودرو
1-جلوپنجره خودرو شامل دریچههای ورودی هوا و چراغهای پلهای است که مشابه این چراغ ها را در کانسپت F105 دیده بودیم. سامانه آیرودینامیک فعال این مدل با فشردن یک دکمه یا زمانی که سرعت خودرو به 80 کیلومتر در ساعت برسد به طور خودکار فعال شده و تغییراتی را در بدنه خودرو ایجاد میکند. یکی از این تغییرات عقب نشینی دریچههای ورودی هوای جلو به اندازه 60 میلیمتر است که در کنترل جریان هوای ورودی بسیار موثر است.
2-فلاپ قرار گرفته در قسمت زیرین سپر جلو جریان هوای عبوری از قسمت زیر خودرو را به راحتی از جریان هوای ورودی به دریچههای بالایی جدا کرده و در برش جریان هوا تاثیرگذار است
3-فاصله بالههای کوچک قرار گرفته در طرفین خودرو در زمان فعال شدن سامانه آیرودینامیک هوشمند به اندازه یک اینچ از بدنه بیشتر میشود تا جریان هوای بیشتری را به قسمت انتهایی خودرو منتقل کند.
4-دریچههای هوای قرار گرفته در قسمت پشتی چرخهای جلو و بخش جلویی چراغهای عقب به گردش و تخلیه مناسب هوای ورودی به محفظه چرخها و انتقال جریان هوا به انتهای خودرو کمک میکنند.
5- ستون طولی و سقف خودرو در قسمت میانی و انتهایی بدنه شیب و انحنایی تند را به خود میگیرند که علت آن را میتوان در دو عامل جست و جو کرد، اول کمک به عبور سیال جریان هوا و دوم ماهیت کلاسی که خودرو در آن قرار میگیرد، یعنی کوپه چهار در.
6- مرسدس در این مدل از سقف شیشهای استفاده کرده تا علاوه بر ایجاد فضایی مطلوب و دلنشین برای سرنشینان به کاهش وزن خودرو نیز کمک کرده باشد. بر روی این سقف، دقیقا بالای محل قرارگیری سرنشینان عقب دو برآمدگی ایجاد شده است تا به علت شیب زیاد در این قسمت سرنشین دچار کمبود فضای سر نشود.
7-فرم کلی قسمت انتهایی خودرو و چراغهای عقب در هماهنگی کامل با دماغه خودرو قرار دارد و حسی خشن شبیه دریچه یک دستگاه مکنده را به بیننده القا میکند.
8- رینگها که دارای هندسه و فرمی خاص و منحصر به فرد هستند از سامانه هوشندی در ارتباط با سیستم آیرودینامیک فعال خودرو بهره میبرند. در زمان فعال شدن این سامانه مقطع و قوس رینگها به اندازه 55 میلیمتر کاهش مییابد که بر جریان هوای اطراف چرخها تاثیر بسزایی دارد.
9-اصلیترین بخش سامانه آیرودینامیک فعال این مدل 8 قطعه قرار گرفته در قسمت انتهایی خودرو است که با فعال شدن آیرودینامیک فعال به اندازه 390میلیمتر از قسمت انتهایی خارج شده و بر طول خودرو میافزایند. این صفحات تکمیل کننده شیب انتهایی خودرو و هدایت کننده جریان هوایی است که از قسمت زیر و بالای خودرو عبور میکند.
10-در صندلیهای خودرو علاوه بر اینکه پارامترهای ارگونومی در سطح بالایی رعایت شده است، تلاش شده تا سازهای سبک و کارآمد داشته باشند. نوار آبی رنگ موجود در روکش این صندلیها در هماهنگی کامل با نورپردازی آبی رنگ فضای داخلی کابین قرار دارد.
11-سیستم command و ماوس کنترل کننده در این کانسپت یک پنل لمسی پیشرفته را شامل میشود. مرسدس سعی کرده است در این مدل از سیستم مالتی مدیا و کامند آنلاین پیشرفتهای استفاده کند.
12-فضای داخلی اتاق، فرم و انحنا داشبورد و نمایشگرهای تعبیه شده همگی الگو برداری شده از کلاس S این شرکت هستند.
13- علاوه بر دو نمایشگر بزرگ در قسمت بالایی داشبورد، یک نمایشگر نیز در قسمت انحنادار کنسول مرکزی قرار گرفته است . مجموعه این سه نمایشگر هرآنچه نیاز راننده و سرنشینان است را برآورده میکنند.
14-مرسدس به رسم دیرینه خود از نوارهای مخفی برای نورپردازی داخل کابین استفاده کرده است که این نورپردازی در دو رنگ آبی و ارغوانی در قسمتهای مختلف داشبورد و ورودیهای هوای کابین صورت پذیرفته است.
عبور جریان هوا و ایجاد کمترین مقاومت در زمانی که تمامی فلاپها، بالها و دریچهها در آیرودینامیکترین حالت خود قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - 09 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]