واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 6 ماه تا سه سال حبس در انتظار متهمان حادثه خمینیشهر/ فروکش کردن موج مرگومیر ناشی از آنفلوانزا در استان کرمان
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و معاون بهداشتی وزیر بهداشت در گفتگوی ویژه خبری امشب به بررسی آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزا در کشور پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع آیا ویروس آنفلوانزا امسال وحشی شده است با حضور "حسینعلی شهریاری" رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و علیاکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت در گفتگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 17 آذرماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سال گذشته 86 نفر بر اثر بیماری آنفلوانزا فوت شدند
در ابتدای این برنامه علیاکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص آمارهای منجر به فوت بیماری آنفلوانزا در کشور اظهار داشت: طبق آماری که داریم سال گذشته 86 نفر بر اثر بیماری آنفلوانزا نوع A فوت شدند ضمن این که 1963 مورد گزارش مشکوک نیز داشتیم.
موج مرگومیر ناشی از بیماری آنفلوانزا در استان کرمان فروکش کرده است
وی با بیان این که این بیماری سالهای گذشته نیز وجود داشته ولی امسال فضاسازی نسبت به آن صورت گرفته است گفت: اولین موردی که در سال جاری رخ داد در رفسنجان بود که در تاریخ 12 آبان ماه یک نفر فوت شد و از 370 نفری به علت بیماری حاد تنفسی در بیمارستان رفسنجان بستری بودند 4 نفر فوت کردند که این تعداد در سال 87 ، 8 نفر بودند لذا این موج هم اکنون در استان رفسنجان فروکش کرده درحالیکه در استان کرمان این موج فروکش نکرده است.
بهتر است افراد در شهریور و اوایل مهرماه واکسن آنفلوانزا بزنند
سیاری با بیان این که بهتر است افراد واکسن آنفلوانزا بزنند اظهار داشت: گرچه واکسن آنفلوانزا جزء برنامههای واکسیناسیون کشوری ما نیست ولی توصیه ما این است که افراد در شهریور و اوایل مهرماه واکسن آنفلوانزا بزنند که این واکسن در کودکان باید در دو نوبت و در فاصله یک ماه تزریق شود و برای بزرگسالان نیز این واکسن 1 بار تزریق خواهد شد.
در ادامه این بحث حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این که در فضاسازی ایجادشده در خصوص بیماری آنفلوانزا نباید نقش شبکههای اجتماعی را فراموش کنیم گفت: وقتی مردم احساس میکنند که در شهر کرمان 30 نفر بر اثر این بیماری فوت میکنند جا دارد که نگران شوند ضمن این که نام ده استان نیز اعلامشدهاند که ممکن است بیماری در آن جا دیده شود لذا این موضوعات سبب شده که نگرانی در بین مردم به وجود آید.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد در رابطه با مقابله با این بیماری بهتر است ما در اوایل فصل سرما آموزشهایی را در این رابطه شروع کنیم.
سیاری در ادامه برنامه با اشاره به این که هیچ موردی در همدان بابت بیماری آنفلوانزا فوت نکردهاند ادامه داد: این پدیده موضوع جدیدی نیست لذا مردم نگران نباشند و فقط توصیههای مطرحشده را رعایت کنند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوانزا گفت: سازمان جهانی بهداشت توصیهای برای تعطیلی مدارس ندارد.
وی با اشاره به این که دانشآموزانی که تب و سرفه دارند نباید به مدرسه بروند اظهار داشت: این عده باید در خانه استراحت کنند تا بیماریشان بهبود یابد ولی مدارس نباید تعطیل شود.
زدن واکسن برای زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم اشکالی ندارد
سیاری در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون تزریق واکسن آنفلوانزا توسط زنان باردار بیان کرد: زدن واکسن برای زنان بارداری که در سه ماهه دوم و سوم بارداریشان هستند اشکالی ندارد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان این که تزریق این واکسن دو الی سه هفته زمان میبرد که اثر خود را بر جای بگذارد تصریح کرد: کسانی که به آنفلوانزا دچار شدهاند باید بیشتر مراقبت کنند.
در صورت تب بالا، تنگی نفس ، سختی نفس و سرگیجه باید به دکتر مراجعه کرد
وی با تاکید بر این که باید از روبوسی و دست دادن خودداری کرد گفت: اگر کسی بیش از 3 روز تب بالا دارد و دچار تنگی نفس و سختی تنفس شده است باید به دکتر مراجعه کند.
پرهیز از خوردن آسپرین و آنتیبیوتیک در بیمارانی که دچار آنفلوانزا شدهاند
سیاری علائم آنفلوانزا را تب، سردرد، بدندرد، سرفه و اسهال دانست و عنوان کرد: کسانی که به این بیماری دچار میشوند باید از خوردن آسپرین و آنتیبیوتیک جداً خودداری کنند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان این که با خوردن آنتیبیوتیک بدن مقاوم میشود ادامه داد: در رفسنجان رئیس دانشگاه علوم پزشکی این بحران را کنترل کرده است اضافه کرد: باید از کارکنان، پزشکان، پرستاران و خدمه بیمارستان به دلیل به کنترل درآوردن این بیماری قدردانی کنیم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون اتاقهای ایزوله گفت: در حادثه حجاج تلاش کردیم اتاق ایزوله با فشار منفی ایجاد کنیم لذا این اتاقها بسیار هزینه زیادی دارد از سوی دیگر باید اذعان داشت ارائه خدمت ارجح تر از اتاق ایزوله است.
حاجی آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی پیرامون حادثه خمینیشهر اصفهان گفت: چند روز قبل در خمینیشهر اصفهان کودکی را به دلیل زخم کوچک به بیمارستان آوردند اما علیرغم پذیرش اولیه بررسیها حکایت از این دارد که پزشک و پرستار مورد نظر تخلف کردهاند.
وی با بیان این که حکم نهایی را دادگاه صادر کرده است افزود:با دستور وزیر بهداشت دو تیم نظارت ارشد به اصفهان اعزام شدند و موضوع را مورد بررسی قرار دادند.
جمیع شواهد حکایت از تخلف پرستار و پزشک در خمینیشهر اصفهان دارد
حاجی آقاجانی افزود: جمیع شواهد حکایت از تخلف دارد، لذا تصمیمات در اصفهان گرفته شده است و به مرحله اجرایی شدن درخواهد آمد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به این که رئیس و مدیر بیمارستان از سمتهای خود برکنار شدند بیان کرد:پزشک و پرستار برای بررسی به دادگاه نظام پزشکی اعزام شدند.
وی با اشاره به این که هزینه بخیه این کودک 105 هزار تومان شده است گفت: این خانواده بیمه نشده بودند تا بتوانند از امکانات بیمه استفاده کنند.
حاجی آقاجانی با اشاره به این که ارائه خدمات وظیفه پزشک و بیمارستان است گفت: باید در وضعیت اورژانس بیمار را تا رسیدن به وضعیت پایدار مورد توجه قرار داد.
وی با اشاره به این که به لحاظ روانشناسی باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد تصریح کرد: سرعت عمل وزارت بهداشت در این ماجرا قابل توجه است لذا دو دادگاه نظام پزشکی و تخلفات اداری تشکیل شده است تا پزشک و پرستار از فعالیت تعلیق شدهاند.
در مجموعه وزارت بهداشت خط قرمز حفظ حقوق بیماران و ارائه خدمت است
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در مجموعه وزارت بهداشت خط قرمز حفظ حقوق بیماران و ارائه خدمت است
احمد خسروی وفا رئیس کل دادگستری اصفهان نیز در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی پیرامون حادثه اخیر خمینیشهر اصفهان گفت: ابتدا از زحمات جامعه پزشکان کمال تشکر و قدردانی را دارم لذا تقصیر و کوتاهی یک پزشک را نباید به حساب جامعه پزشکان بگذاریم.
وی با اشاره به این که دادستان از این موضوع مطلع شده است گفت: معاون دادگستری شخصاً مدیریت پرونده را بر عهده دارد و به صورت ویژه تحقیقات مفصلی توسط شخص معاون انجام شده است.
خسروی وفا با بیان این که نظریه پزشکی قانونی در این راستا گرفته شده است گفت: پزشکی قانونی خمینیشهر این موضوع را تاکید کرده است.
وی با اشاره به این که اگر اشخاص مرتکب این اتهام شوند طبق قانون 6 ماه تا 3 سال به حبس محکوم میشوند و پزشک و پرستار تفهیم اتهام شدند.
خسروی وفا با بیان این که قرار مجازات صادر شده است و متخلفین با وثیقه آزاد هستند گفت: اوایل هفته آینده پرونده با کیفرخواست صادر خواهیم کرد.
وی با بیان این که پدر و مادر فرزند شکایت کردهاند اظهار داشت: جرم جنبه عمومی دارد و دادگستری به وظیفه قانونی خود عمل میکند.
نوذر نخعی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به این که تا کنون 30 نفر در کرمان فوت کردهاند افزود: هر 30 مورد به نوعی عوامل مستعد کننده را داشتهاند به طوری که غالب آنها بیماری تنفسی داشتهاند و در نهایت آنفلوانزا سبب مرگشان شدهاند.
وی با بیان این که آنفلوانزا منجر به فوت کودکان نشده است ادامه داد: خوشبختانه توانستهایم بیماری را تحت کنترل قرار بدهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سؤال که آیا مدارس کرمان تعطیلشده است گفت: بحث تعطیلی مدارس طی جلسهای در کمیتهای بحران برگزار شد و در نهایت بعد از نظرخواهی از تمامی اعضا استاندار دستور تعطیلی مدارس را به دلیل مطالبه عمومی مردم صادر کرده است.
تعطیلی مدارس کرمان سبب کاهش نگرانی مردم است
نخعی با بیان اینکه اجماع کلی سبب تعطیلی مدارس کرمان شد اظهار داشت: تعطیلی مدارس سبب کاهش نگرانی مردم در این ماجرا شده است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا بیمارستانهای کرمان شلوغ است گفت: در شهر کرمان دو بیمارستان پذیرای بیماران مبتلا است به طوری که طی چند روز گذشته تعداد بستریهایشان ثابت مانده است.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]