واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير بهداشت: مردم نگران نباشند آنفلوآنزا تحت كنترل است
خبر مرگ 36 نفر از هموطنانمان بر اثر ابتلا به ويروس آنفلوآنزا تازهترين موجي است كه حتي حاشيههايي مانند بازكردن بخيه از چانه كودك چهار ساله به دليل ناتواني والدينش در پرداخت هزينه معالجه را كنار زده است.
نویسنده : زهرا چيذري
خبر مرگ 36 نفر از هموطنانمان بر اثر ابتلا به ويروس آنفلوآنزا تازهترين موجي است كه حتي حاشيههايي مانند بازكردن بخيه از چانه كودك چهار ساله به دليل ناتواني والدينش در پرداخت هزينه معالجه را كنار زده است. حالا مردم نگرانند مبادا ويروسهاي H1N1، H3N2 و آنفلوآنزاي B سوار بر موج سرما به سراغ آنها هم بيايد. اين نگراني به حدي جدي شده كه حتي رئيس مجلس به موضوع ورود كرده و از وزارت بهداشت خواسته سريعتر به اين موضوع رسيدگي كند اما با وجود اين، وزير بهداشت تأكيد ميكند «آنفلوآنزا در كشور تحت كنترل است، مردم نگران نباشند.»
هر سال با آغاز فصل سرما ويروس آنفلوآنزا هم مجال خودنمايي مييابد و اين بيماري شايع ميشود. امسال هم اخبار رسيده از مرگ 28 نفر در كرمان و هشت نفر در سيستان بر اثر آنفلوآنزا حكايت دارد. با وجود اين، وزير بهداشت معتقد است اوضاع همهگيري اين بيماري در كشور آنقدرها هم حاد نيست. سيدحسن قاضيزاده هاشمي در حاشيه همايش تجليل از سه دهه مديريت جهادي در عرصه توليدات و خدمات حوزه سلامت گفت: شيوع آنفلوآنزا بيش از گذشته نيست و آنچه هست در حد هشدار است و ما با تعطيلي مدارس مخالف هستيم.
علائم بيماري آنفلوآنزا
چگونه بفهميم دچار سرماخوردگي شدهايم يا آنفلوآنزا گرفتهايم؟ اين سؤالي است كه با شنيدن اخباري مبني بر فوت تعدادي از افراد بر اثر آنفلوآنزا در ذهن شما شكل ميگيرد. به گفته دكتر نوذر نخعي علائم آنفلوآنزا درست شبيه سرماخوردگي است. تفاوت اين بيماري با سرماخوردگي، شديدتر بودن علائم و سرعت بروز آن است. فردي كه دچار اين بيماري است به صورت ناگهاني دچار تب، لرز و بدن درد ميشود كه همراه آن ممكن است سرفه و آبريزش بيني داشته باشد و در كودكان بيشتر اسهال و استفراغ نيز ديده ميشود. بنا به تأكيد وي بهترين راهكار براي مواجهه با اين بيماري پيشگيري و رعايت اصول بهداشتي مانند شستوشوي دستها، پرهيز از روبوسي و دست دادن و رعايت فاصله با افراد بيمار است.
ويروسي كه جديد نيست
گرچه اخباري مبني بر تازه وارد بودن ويروس آنفلوآنزا به گوش ميرسد و حتي نادر قاضيپور نماينده مجلس از صدور مجوز ورود حيوانات زنده از پاكستان بهرغم شيوع آنفلوآنزاي خوكي انتقاد كرده است اما به گفته وزير بهداشت اين ويروس جديد نيست. هاشمي با اشاره به اينكه اين نوع آنفلوآنزا از سال 65 وجود داشته، افزود: آنفلوآنزا با شروع هواي سرد آغاز ميشود و دوباره فروكش ميكند و در سال دو تا سه نوبت ديده ميشود. اولين مورد آن نيز يك ماه و نيم پيش در رفسنجان ديده شد كه فوت به علت آنفلوآنزا نبوده بلكه به علت نقص ايمني كه بيمار داشته، فوت شده است.
وي با اشاره به حضور تيمهاي بهداشتي در استان كرمان گفت: تاكنون بيش از دو نوبت تيمهاي بهداشتي در مناطق مختلف كرمان حاضر شدند و من فكر ميكنم همه چيز تحت كنترل است و اگر نگراني وجود داشته باشد، من خودم اعلام خواهم كرد. اكبر سياري، معاون بهداشتي وزارت بهداشت نيز با تشريح ابعاد شيوع و دستهبندي بيماري آنفلوآنزا گفت: اين ويروس در بعضي از گروهها و حيوانات ميتواند باعث بيماري از جمله سارس شود. علت نامگذاري اين نوع آنفلوآنزا به آنفلوآنزاي خوكي، منشأ پيدايش آن بوده است؛ اين بيماري جديد نيست و امكان دارد هرسال يكگونه از آن مشاهده شود.
افراد در معرض خطر
به گفته وزير بهداشت زنان باردار يا افراد دچار نقص ايمني بيش از ساير گروهها در معرض خطر اين بيماري هستند. آنطور كه سياري گفته ظاهراً تعدادي از فوتيهاي آنفلوآنزا باردار بودهاند. وي افزود: آنفلوآنزا براي مبتلايان به بيماريهاي تنفسي و افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي و كليوي و همچنين افرادي كه سيستم دفاعي بدن آنها ضعيف است بسيار خطرناكتر است و در كودكان زير دو سال نيز ميتواند مشكلآفرين باشد. به گفته معاون بهداشتي وزارت بهداشت اين بيماري در بزرگسالان نوع a و در خردسالان نوع b است و همچنين همه گروههاي با ريسك بالا از جمله زنان و مردان بالاي 60 سال و كودكان زير دو سال و زنان باردار و كساني كه به بيماريهاي مزمن مبتلا هستند نيز بايد واكسن بزنند.
وي پيشبيني كرد اين بيماري در كرمانشاه و آذربايجان شرقي نيز مشاهده شود و بعد از آن استانهاي كردستان، خوزستان، اصفهان، خراسان شمالي و تهران نيز در معرض خطر اين ويروس هستند. دكتر محمدمهدي گويا، رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت نيز افراد بالاتر از 65 سال، كودكان زير پنج سال، مبتلايان به بيماريهاي قلبي و ريوي مزمن، خانمهاي باردار، مبتلايان به سرطان كه تحت درمان هستند، مبتلايان به بيماري ديابت و نارسايي كليه و كساني كه به هر دليلي دچار نقص سيستم ايمني هستند را از جمله افراد در معرض خطر دانست كه بيماري آنفلوآنزا در اين افراد عارضه شديدتري دارد و اگر اين بيماري به موقع تحت درمان قرار نگيرد، منجر به مرگ ميشود.
واكسن براي همه ضروري نيست
به گفته گويا در ابتداي فصل آنفلوآنزا در كشور قرار داريم و با سردتر شدن هوا طي روزها و هفتههاي آينده احتمال افزايش ابتلا به اين بيماري بيشتر خواهد شد. با وجود اين بنا به تأكيد وزير بهداشت تزريق واكسن آنفلوآنزا براي تمام افراد نيست. هاشمي با اشاره به خبرهايي كه در خصوص شيوع آنفلوآنزا از ساير استانها ميرسد، گفت: خبرهاي پراكنده استانها مورد تأييد نيست و اطلاعات رسمي از خود وزارت بهداشت اعلام ميشود. وزير بهداشت از رسانهها خواست در مسيري قرار نگيرند كه حاصل آن افزايش استفاده از واكسن باشد. مردم نيز مسائل بهداشتي را رعايت كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]