واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر انگلیسی: برجام توافق خوبی است
جورج آزبورن وزیر دارایی انگلیس در سخنانی در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک، ضمن حمایت از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام ) تصریح کرد که در حال حاضر باید بر اجرای توافق هسته ای وین تمرکز داشت.
به گزارش نامه نیوز، جرج آزبورن در جریان سخنرانی روز گذشته اش در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در پاسخ به سووالی در مورد دیدگاه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام ) گفت:« ما همواره می خواهیم با رئیس جمهور آمریکا تعامل زیادی داشته باشیم قطع نظر از اینکه چه کسی عهده دار این مسئولیت شود. البته باید بگویم که شما نامزدهای خوبی در انتخابات دارید البته برخی نامزدهای بهتر هم دارید.( خنده حضار).
وی با اشاره توافق هسته ای وین که در جولای گذشته میان ایران و گروه پنج به علاوه یک صورت گرفت، افزود: باید بگویم که این توافق، توافق خوبی است. اینکه بپرسید آیا این توافق کاملا بدون عیب و نقص است، در پاسخ باید بگویم که بی تردید این طور نیست.
آزبورن افزود: "در مجموع این توافق خوبی برای جامعه بین المللی است. البته همه موارد یاد شده به نحوه اجرای این توافق بستگی دارد. بهتر است بر اجرای این توافق تمرکز کنیم و نه اینکه به گذشته رجوع کنیم."
وزیر دارایی انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به سووالات مطرح شده در مورد تصمیم دولت کامرون برای گسترش حملات هوایی به سوریه ، بیان داشت :«حملات هوایی علیه گروه تروریستی داعش به تنهایی کافی نیست اما برای ضربه زدن به داعش و رهبری آن می تواند بسیار موثر باشد و این حملات علیه مواضع رهبران القاعده در پاکستان نیز بسیار نتیجه بخش بود."
وی بابیان اینکه حملات هوایی توانسته است نقش پشتیبانی خوبی برای حمایت از نیروهای زمینی در عراق ایفا کند، افزود: "در سوریه، ارتش این کشور به صورتی نیست که غرب بتواند با آن تعامل داشته باشد و بدین منظور بایستی گذار سیاسی در این کشور رخ بدهد. و ما در چارچوب گفت وگوهای صلح وین در تلاش هستیم به این هدف دست پیدا کنیم. هرچند متحدانی در خاک سوریه از قبیل ارتش آزاد سوریه و گروه های دیگری حضور دارند که می توانیم از آنها پشتیبانی کنیم."
جورج آزبورن همچنین با رد صریح استقرار مجدد نیروی نظامی زمینی آمریکا یا انگلیس در منطقه، گفت: این پاسخ مناسبی برای این مساله نیست و احتمالا سبب تشدید نگرش های افراطی در منطقه خواهد شد.
وی تصریح کرد: دولت های انگلیس و آمریکا هیچ علاقه ای برای استقرار نیروی زمینی در منطقه ندارد و ما نه می خواهیم و نه آمادگی داریم که این کار صورت دهیم.
وزیر دارایی انگلیس گفت: "به صراحت این مطلب را بیان می کنیم. برای اینکه در میدان عملیاتی سوریه نیرویی همراه داشته باشیم، باید گذار سیاسی در سوریه رخ بدهد که در گفت وگوهای وین درباره آن بحث می شود.»
وی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا افزود:« افزایش قدرت اقتصادی انگلیس سبب شده است ما بتوانیم هزینه های امنیتی و دفاعی را افزایش بدهیم. "
آزبورن افزود: "انگلیس تنها کشوری است که دو درصد از درآمد ملی اش را در حوزه دفاعی و بخش قابل توجهی از درآمدهای ملی اش را برای تحولات خارج از کشور هزینه می کند و ما به این مساله افتخار می کند. قدرت سخت ما برخاسته از نیروی نظامی بسیار توانمند است."
وی با اشاره به افزایش بودجه نظامی انگلیس، مدعی شد: نیروی نظامی انگلیس پس از آمریکا، قدرتمندترین قدرت نظامی در جهان است. ما در حال ساخت ناو هواپیمابر و زیردریایی های جدید و خرید نسل پنجم جنگنده ها هستیم ، ضمن اینکه در حال تقویت توان ره گیری و گسترش نیروی ویژه و دستگاه های اطلاعاتی هستیم.
وزیر دارایی انگلیس گفت : درعین حال، ما به قدرت نرم انگلستان نیز در حوزه هایی از قبیل فعالیت های "بریتیش کانسیل" و "بی بی سی" نیز توجه داریم.
جورج آزبورن افزود: "این عزم سیاسی را نیز داریم که از این قدرت نرم و قدرت سخت خود استفاده کنیم. در سال 2013، مجلس عوام انگلستان با طرح دیوید کامرون و بنده و همکارانم در مورد سوریه مخالفت کرد. آن زمان، مقطع بسیار خاصی برای انگلیس بود زیرا کشور حاضر نشد با مسیری همراهی کند که نخست وزیر و دولت مدنظر داشت. حزب کارگر و چپ گراها با این کار مخالف بودند. البته شماری از عناصر محافظه کار انگلیس نیز با این کار مخالف بودند. آنها می گفتند انگلیس به اندازه کافی در مسائل خارجی درگیر شده است."
وی گفت: " اما دیدیم که یک سال بعد،( چهارشنبه هفته گذشته ) مجلس عوام انگلیس با اکثریت بالایی به این طرح رأی داد تا اینکه انگلیس در حملاتی مشارکت کند که علیه سازمان تروریستی داعش در سوریه بود. ما به این مسئله بسیار افتخار می کنیم که مجلس عوام در نهایت به همان نتیجه ما رسید."
وی اضافه کرد: "البته هیچ کس فکر نمی کند حملات هوایی به تنهایی راهکار است اما به هرحال، این اقدامات می تواند این گروه تروریستی ( داعش ) را تضعیف کند و مانعی در مسیر حملاتی از قبیل تکرار حملات پاریس و امثال آن باشد."
وزیر دارایی انگلیس بیان داشت: " در همین حال این حملات می تواند سبب شود این گروه تروریستی از سرزمین هایی روی نقشه بیرون رانده شود که به اصطلاح خلافت خودش را در آنجا برپا کرده است و تلاش می کند برای پیروانش منبع الهام باشد."
آزبورن افزود: "ما همچنین از طریق دستگاه های امنیتی خود در تلاش هستیم، منابع مالی این گروه را نیز قطع کنیم. آنچه در مقیاس کلان تر مطرح است این است که با ایدئولوژی ای مقابله شود که عامل این رفتارها است. این کار، کاری زمان بر است و باید در مساجد و مدارس و مراکز دیگر برای تحقق این هدف تلاش کرد."
وی اضافه کرد: همه این کارها با همکاری آمریکا انجام می شود که متحد و دوست بزرگ انگلستان است. لندن می خواهد در مسیر تثبیت خودش در عرصه بین المللی در کنار واشنگتن باشد.»
وزیر دارایی انگلیس همچنین در سخنانش ضمن دفاع از سیاست های ریاضت اقتصادی دولت کامرون گفت: ما به گونه ای اقدام کرده ایم که کشور متناسب با درامدهایش ، هزینه کند. من اخیرا لایحه بودجه ای نیز ارائه کرده ام که تا پایان دهه جاری (2019)سبب مازاد بودجه برای انگلستان خواهد شد.
آزبورن افزود: برای رسیدن به این هدف باید تصمیمات دشوار دیگری از قبیل کاهش بودجه رفاهی و کاهش هزینه های دولتی و هزینه کردن بودجه برای اولویت های کشور اتخاذ شود و اطمینان حاصل شود در موقعیتی قرار داریم که بتوانیم بدهی های کشور را کاهش بدهیم.
وزیر دارایی انگلیس همچنین در جریان سخنرانی اش در مورد روابط لندن با چین، بحث اصلاحات در ساختار اتحادیه اروپا که از سوی دولت کامرون دنبال می شود و نیز در مورد جدایی اسکاتلند از انگلیس سخن گفت.
وی در مورد مذاکرات انگلیس با اتحادیه اروپا در خصوص اجرای برخی اصلاحات در این اتحادیه گفت که لندن به دنبال به دست آوردن بهترین توافق با مقامات اروپایی در این خصوص است.
وزیر دارایی انگلیس همچنین بار دیگر ضمن مخالفت با برگزاری مجدد همه پرسی استقلال اسکاتلند گفت: اکثریت اسکات ها در همه پرسی که در سپتامبر سال 2014 برگزار شد با بحث استقلال از بریتانیا مخالفت کردند و من از آنها متشکر هستم.
جورج آزبورن با بیان اینکه جدایی اسکاتلند از بریتانیا یک تراژدی شمرده می شود، از 54 نماینده حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام به عنوان یک گروه "پرسروصدا و تهاجمی" یاد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانی از توسعه روابط لندن و پکن و از جمله پیوستن انگلیس به بانک توسعه آسیایی که آمریکایی ها بشدت با آن مخالف هستند، حمایت کرد.
منبع: ایرنا
۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]