واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ثبتنام نكردن علوم انسانيها در مدارس دولتي يك سوءتفاهم است
به دنبال گسترش واكنشها به گفتههاي مديركل آموزش و پرورش شهر تهران مبني بر ممنوعيت ثبتنام دانشآموزان در رشته علوم انساني در مدارس دولتي و تصريح بر اين مسئله كه متقاضيان تحصيل در گرايشهاي اين رشته به سمت مدارس فرهنگ سوق داده ميشوند، مسئولان آموزش و پرورش در دو سطح وزارتخانه و شهر تهران دست به كار توجيه مسئله شدند و در نهايت موضوع به برداشت غلط خبرنگاران تعبير شد.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
به دنبال گسترش واكنشها به گفتههاي مديركل آموزش و پرورش شهر تهران مبني بر ممنوعيت ثبتنام دانشآموزان در رشته علوم انساني در مدارس دولتي و تصريح بر اين مسئله كه متقاضيان تحصيل در گرايشهاي اين رشته به سمت مدارس فرهنگ سوق داده ميشوند، مسئولان آموزش و پرورش در دو سطح وزارتخانه و شهر تهران دست به كار توجيه مسئله شدند و در نهايت موضوع به برداشت غلط خبرنگاران تعبير شد.
گفتههاي اسفنديار چهاربند، مديركل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبري يكشنبه گذشتهاش كه با تيتر «ثبتنام در رشته علوم انساني در مدارس دولتي ممنوع شد» در رسانهها منتشر شد، دامنههاي رسانهاي و تحليلي زيادي به خود گرفت. محدود كردن پذيرش دانشآموزان و دانشجويان در رشتههاي علوم انساني به منظور مديريت بازار كار اين رشتهها، ايجاد مدارس تخصصي غيردولتي در رشتههاي خاص و سوق دانشآموزان به تحصيل در اين مدارس به بهانه بهرهگيري از ظرفيت بخش خصوصي برخي از اين تحليلها بودند اما آموزش و پرورش با تفسير اين خبر و تغيير محتواي آن با ادبيات توجيهي سعي در كوتاه كردن برد رسانهاي آن كردند.
اين يعني كيفيسازي علوم انساني!
مسعود ثقفي، سخنگوي آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با «جوان» با اشاره به اينكه پذيرش دانشآموزان رشته علوم انساني در مدارس فرهنگ با هدف تقويت اين رشته است، گفت: براساس هدف عملياتي 15، در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش بايد نسبت به اصلاح محتوا، ارتقاي جايگاه، افزايش كيفيت و كارآمدي علوم انساني در نظام تعليم و تربيت رسمي و عمومي مبتني بر مبناي ديني در چارچوب نظام معيار اسلامي اقدام كنيم.
وي افزود: براي ارتقاي جايگاه علوم انساني بايد دانشآموزان مستعد انتخاب شوند، البته ممكن است در ضوابط پذيرش دانشآموزان در مدارس فرهنگ نيز تغييراتي اعمال شود تا علاقهمندان به رشته علوم انساني آسانتر بتوانند به اين رشته و مدارس فرهنگ وارد شوند. اقدام آموزش و پرورش شهر تهران با هدف تقويت رشته علوم انساني است با اين تصميم رشته علوم انساني قرار است پوستاندازي كند و به جايگاه شايسته خود برسد.
ثقفي در پايان خاطرنشان كرد: با تمام تمهيدات در نظر گرفته شده براي اجراي اين برنامه اگر بنا به ضرورتي اين مدارس پاسخگوي تمام متقاضيان نباشند، از ظرفيت تمام مدارس آموزش و پرورش مانند سمپاد، نمونه دولتي و هيئت امنايي استفاده خواهد شد.
اين فرهنگ نه آن فرهنگ!
يكي از ابهامات ايجاد شده كه به سرعت نيز انتشار يافت بخشي از اظهارات چهاربند است كه ضمن اعلام اينكه از سال آينده هدايت تحصيلي در پايان دوره اول متوسطه انجام خواهد شد، گفت: سال آينده ثبتنام در رشته ادبيات و علوم انساني را در مدارس دولتي عادي نخواهيم داشت. دانشآموزان متقاضي رشته علوم انساني بايد در دبيرستانهاي فرهنگ ثبتنام كنند. تلاش ميكنيم دبيرستانهاي فرهنگ را توسعه دهيم. وي ادامه داد: در حال حاضر حدود 12 مدرسه فرهنگ در سطح شهر تهران داريم كه با توجه به اينكه بايد هر منطقه آموزشي داراي يك دبيرستان فرهنگ باشد، حداقل 24 مدرسه ديگر تا سال آينده راهاندازي ميكنيم.
فاصله زماني كم اين گفتهها با برگزاري همايش توسعه و عدالت آموزشي كه تأكيد كمسابقهاي بر استفاده از ظرفيتهاي بخش خصوصي در حوزه آموزش و پرورش داشت، باعث ايجاد اين برداشت شد كه آموزش و پرورش تلاش دارد با ايجاد مدارس تخصصي غيردولتي دانشآموزان رشتههاي مختلف از جمله داوطلبان رشتههاي علوم انساني را به سمت اين مدارس سوق دهد و در اين ميان مدارس غيردولتي فرهنگ كه زير نظر غلامعلي حدادعادل، رئيس شوراي تحول علوم انساني اداره ميشوند از اولويت برخوردار خواهند بود.
البته اين برداشت هم از سوي عظيم محبي، مديركل دفتر آموزش متوسطه و هم از سوي سخنگوي آموزش و پرورش شهر تهران به اين صورت رد شد كه: « برنامهاي كه هماكنون آموزش و پرورش شهر تهران ارائه كرده اين است، كه از ظرفيت مدارس دولتي فرهنگ كه قدمتي 15 ساله دارند و آموزش خاص علوم انساني را انجام ميدهند، استفاده شود. برهمين اساس مدارس فرهنگ در سطح شهر تهران از 12 مدرسه موجود به تعداد 40 مدرسه افزايش مييابد. اين مدارس به لحاظ نام با يكي از مدارس غيردولتي مشابهت دارند اما به صورت رسمي هيچ ارتباطي با مدرسه غيردولتي همنام خود ندارند. سخنگوي آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به اين پرسش كه برخي كارشناسان اين اقدام آموزش و پرورش را محدودسازي رشته علوم انساني ميدانند چراكه مدارس فرهنگ ضوابط خاصي را براي ثبتنام دارند و شهريه نيز دريافت ميكنند، همين موضوع موجب ميشود برخي دانشآموزان از ورود به رشته علوم انساني باز بمانند، گفت: هزينههاي مرتبط با اين مدارس سرمايهگذاري است كه در آموزش و پرورش انجام خواهيم داد و خانوادهها متحمل هزينهاي نخواهند شد.
البته با وجود اين توضيحات همچنان مسئولان آموزش و پرورش بر سر دولتي، غيردولتي و نمونه دولتي بودن مدارس فرهنگ اتفاق نظر ندارند و بعيد است اين مدارس تصميم داشته باشند خدمات بدون پول به دانشآموزان ارائه دهند.
القصه خبر منتشر شده از سوي رسانهها به نقل از مديركل آموزش و پرورش شهر تهران ظرف 24 ساعت از سوي مسئولان آموزش و پرورش بازتفسير شد و در نهايت نيز كاسه و كوزه تمام ماجرا بر سر خبرنگاران شكست و به برداشت غلط رسانهها تعبير شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]