واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
رئیسجمهور آمریکا برای مبارزه با تروریسم طرح جدیدی در چنته ندارد؛
نطق اوباما از دفترش: آزادی از «ترس» نیرومندتر است/ چهاراقدام برای مقابله با داعش/ هرکس به ما ضربه بزند نابودش میکنیم
اوباما برای سوین بار در طول دوران ریاست جمهوریاش از دفتر خود در کاخ سفید با مردم آمریکا سخن گفت. از این مکان تنها برای سخنرانیها و پیامهای مهم استفاده میشود. اوباما در نطقش تلاش کرد به برخی انتقادها درباره نحوه مقابله با تروریستها پاسخ دهد.
به گزارش جام نیوز، رییس جمهوری آمریکا عصر روز گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفته است که کشورش بر تهدیدهای تروریستی غلبه خواهد کرد. باراک اوباما تاکید کرده است: «داعش یا هرگروه دیگری که درصدد ضربه زدن به ما باشد را نابود خواهیم کرد.» ساعتی قبل از سخنان رئیس جمهوری آمریکا، تد کروز یکی از نامزدهای حزب جمهوریخواه بار دیگر از سیاست دولت اوباما در قبال مبارزه با داعش، با انتشار بیانیه ای انتقاد کرد. برخی از جمهوریخواهان اوباما را به کوتاهی در مبارزه با داعش متهم می کنند. برخی از آنها اعتقاد دارند آمریکا باید مستقیم با اعزام نیرو به داعش حمله کند. به گزارش سی ان ان، این سومین نطق اوباما از دفتر خود در کاخ سفید از زمان شروع ریاست جمهوری است؛ جایی که از آن فقط در موارد بسیار نادر برای سخنرانی های مهم استفاده می شود.
اوباما: چیره میشویم رئیس جمهور آمریکا در نطقی که از دفتر خود در کاخ سفید انجام داده گفته است که کشتارهای هفته پیش در سن برناردینوی کالیفرنیا "یک اقدام تروریستی" بود و هرچند "تهدید ناشی از تروریسم واقعی است، اما بر آن چیره خواهیم شد." آمریکا که با هدف سرنگون کردن حکومت رئیس جمهور سوریه از گروههای تروریستی حمایت کرده بود اکنون یک سالی است ائتلاف ضدداعش تشکیل داده است. حملات محدود و بیرمق آمریکا و همپیمانانش با تروریستها، انتقادهای زیادی را به همراه داشته است. به نوشته بی بی سی، آقای اوباما دیشب گفت که "آزادی نیرومندتر از ترس است"، اما افزود که تفرقه در داخل جامعه آمریکا بهانه ای به دست افراط گرایان می دهد. داعش، نماینده اسلام نیست رئیس جمهور آمریکا گفت که کشورش با گروه های تروریستی در جنگ است و تلاش کرد که نشان دهد آمریکا با اسلام سر جنگ ندارد. او گفت: «داعش نماینده اسلام نیست. آنها اراذل اوباش و آدمکش و بخشی از فرقه مرگ هستند که بخش بسیار ناچیزی از جمعیت یک میلیاردی مسلمان جهان را تشکیل میدهند... علاوه بر این، بخش اعظم قربانیان عملیات تروریستی در سراسر جهان مسلمانان هستند. اگر میخواهیم در جنگ علیه تررویسم موفق شویم میبایست به مسلمانان به مثابه یک متحد قوی در این نبرد نگاه کنیم، نه اینکه سوء ظن و تنفر آنها را از خود برانیم.» او همینطور گفت: «همان طور که مسلمانان سراسر دنیا وظیفه دارند که نظرات گمراهی که باعث رادیکال شدن می شود را ریشه کن کنند، این مسولیت آمریکایی ها از همه باورهای دینی است که تبعیض را رد کنند.... این مسوولیت ماست که اشارات مبنی بر این که باید با مسلمانان آمریکا طور دیگری برخورد کرد را رد کنیم.»
اوباما: مدرکی نداریم که ثابت کند حادثه کالیفرنیا از خارج هدایت میشده است چهارشنبه گذشته یک زن و شوهر که با داعش در ارتباط بودند، با سلاحهای خودکار و نیمه خودکار آمریکایی حداقل ۱۴ نفر را در کالیفرنیا به قتل رساندند و دهها نفر را زخمی کردند. اوباما گفت که "اقدام آن ها یک اقدام تروریستی بود که برای کشتن مردم بی گناه طراحی شده بود" با این حال توضیح داد: «ما تا به حال مدرکی در دست نداریم که ثابت کند این قاتلان توسط گروهی تروریستی در خارج از کشور هدایت می شدند یا بخشی از یک توطئه بزرگ تر داخلی بودند. اما واضح است که دو نفر آن ها وارد مسیر تاریک رادیکالیزم شده و یک برداشت انحرافی اسلام را قبول کرده بودند که خواهان جنگ با آمریکا و غرب است.» به نوشته سایت رادیو فردا، رییس جمهوری آمریکا در این نطق تلویزیونی تاکید کرد: ما نباید اجازه بدهیم که یک باردیگر درگیر جنگ زمینی طولانی و پرهزینه در عراق و سوریه بشویم. این همان چیزی است که داعش میخواهد. آنها میدانند که نمیتوانند ما را در میدان جنگ شکست دهند. داعش بخشی از جریان شورشی است که ما در عراق با آنها مواجه شدیم.
چهار اقدام تکراری آمریکا برای مقابله با داعش به نوشته سایت صدای آمریکا، باراک اوباما، یکشنبه شب در سخنرانی مستقیم با مردم آمریکا از چهار اقدام مهم ایالات متحده آمریکا در مبارزه با داعش خبر داد. توجه به اقدام های مورد اشاره اوباما نشان میدهد که وی همچنان به رویکرد قدیمی و تکراری خود اصرار دارد و هیچ اقدام جدیدی را درنظر ندارد. بایدهای مبارزه با داعش اوباما درباره مهمترین کارهایی که در مبارزه با داعش باید انجام شود گفت: اول، هر جا که تروریستهای داعش هستند باید شکار شوند. در عراق یا سوریه و یا هر جای دیگر. رئیس جمهوری آمریکا درباره گام دوم مبارزه با داعش گفت که آمریکا با کمک متحدانش مثل فرانسه سعی خواهد کرد منابع مالی و نیروی داعش را قطع کند. اوباما درباره سومین اقدام مهم در مبارزه با داعش گفت که جامعه جهانی و کشورهای منطقه باید برای برقراری صلح در سوریه تلاش کنند. رئیس جمهوری آمریکا در بخش چهارم مبارزه با داعش از کنگره آمریکا خواست برای افزایش هزینه های مبارزه با داعش اقدام کند. نبایدهای مبارزه با داعش اوباما علاوه بر کارهایی که برای مبارزه با داعش باید بشود، گفت کارهایی هم نباید بشود. وی تاکید کرد «آمریکا نباید به بهانه مبارزه با داعش، نیروی نظامی به سوریه یا عراق بفرستد که در نهایت در عراق غرق شود.» اوباما آمریکا تاکید کرد «داعش این را می خواهد. آنها می خواهند که ما پول، نیرو و توان مان را در مبارزه زمینی با آنها در عراق و سوریه هزینه کنیم.» اوباما در سخنان یکشنبه شب خود باز تاکید کرد "آمریکا نیروی زمینی برای شکست داعش نمی فرستد و تنها به حملات هوایی با متحدان ادامه می دهد." رئیس جمهوری آمریکا درباره دومین کاری که نباید در مبارزه با داعش کرد، مبارزه علیه خود دانست و گفت "نباید علیه خودمان، اسلام علیه آمریکا بجنگیم. داعش این را می خواهد. اینکه بین ما اختلاف ایجاد کند."
حمله به خانه دوست فاروق افبیآی، سازمان تحقیقات جنایی آمریکا، همچنان سرگرم تحقیق درباره قتل ۱۴ نفر در تیراندازی یک زن و شوهر در روز چهارشنبه دوم دسامبر است. ۱۷ نفر هم در آن حمله مجروح شدند. عاملان آن کشتار به نام های سید رضوان فاروق، ۲۸ ساله، و تاشفین مالک، ۲۹ ساله، در تیراندازی متعاقب آن با پلیس کشته شدند. بخش فارسی بی بی سی انگلستان نوشته است: گروه پیکارجوی دولت اسلامی [تروریست های داعش] در یک برنامه رادیویی گفت که این زوج حامیان آن بوده اند، اما اشاره نکرد که داعش در برنامه ریزی حمله نقشی داشته است. ماموران افبیآی روز شنبه به خانه ای در منطقه ریورساید کالیفرنیا در خیابانی که فاروق در آن زندگی می کرد یورش بردند. به گزارش رسانه های آمریکایی این خانه متعلق به انریکه مارکز از دوستان فاروق است که سلاح های مورد استفاده در کشتار را برای آنها خریداری کرده بود اما خود مظنون به حساب نمی آید. فاروق و همسرش در یک مهمانی کریسمس در سازمان بهزیستی سن برناردینو دست به کشتار زدند. رضوان فاروق خود در همین سازمان کار می کرد و بازرس رستوران ها بود. او پیشتر در همین مهمانی شرکت داشت. خانواده های آن دو نسبت به این حمله ابراز شوک و حیرت کرده اند. سیره خان خواهر فاروق به شبکه سی بی اس آمریکا گفت: «هرگز نمی توانم تصور کنم که برادرم یا زن برادرم چنین کاری کنند، به خصوص که یک زندگی سعادتمند و دختر قشنگ شش ماهه ای داشتند.» پلیس می گوید این زوج در حمله از سلاح های کمری و نیمه خودکار که به طور قانونی در آمریکا خریداری شده بود استفاده کردند. تجهیزات ساخت بمب، مقداری سلاح و هزاران فشنگ در خانه آنها پیدا شده است. مقام ها می گویند که هنوز هیچ نشانه ای نیست که آنها "بخشی از یک گروه سازمان یافته یا یک هسته تروریستی بزرگتر بودند." 444
۱۶/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]