تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835292074




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تصمیم آموزش و پرورش تهران جنجالی شد/مدارس فرهنگ متعلق به کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تصمیم آموزش و پرورش تهران جنجالی شد/مدارس فرهنگ متعلق به کیست؟
«جنجال اخیر زمانی ایجاد شد که مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از ممنوعیت ثبت‌نام در رشته ادبیات و علوم انسانی در مدارس دولتی خبر داد.»
آفتاب : روزنامه ایران با اشاره به واکنش‌ها به این تصمیم، در ادامه نوشته است: مدیرکل آموزش و پرورش تهران گفت که ‌از سال تحصیلی آینده دانش‌آموزانی که علاقه‌مند به رشته علوم انسانی هستند می‌توانند در مدارس استعداد‌های درخشان، نمونه دولتی و مدارس فرهنگ ثبت‌نام کنند.


هفته گذشته همایش عدالت آموزشی در تهران برگزار شد و وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان این حوزه بر ایجاد فضایی عادلانه برای رشد و ارتقای همه دانش‌آموزان کشور تأکید کردند. اما هنوز یک هفته نگذشته، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، مردم را با این خبر غافلگیر کرد: «از سال آینده ثبت‌نام در رشته ادبیات و علوم انسانی در مدارس دولتی عادی ممنوع است».


اسفندیار چهاربند این خبر را در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد. وی در توضیح و تشریح دلایل اتخاذ این تصمیم چیز زیادی نگفت، در حالی که به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری درباره چنین موضوع مهمی باید پس از صرف ساعت‌ها کار کارشناسی و سنجیدن همه جوانب صورت گرفته باشد.


چهاربند، البته محور دیگری هم به این خبر اضافه کرد: «دانش‌آموزان متقاضی رشته علوم انسانی باید در دبیرستان‌های «فرهنگ» ثبت‌نام کنند»؛ موضوعی که ذهن بسیاری از مخاطبان را به سمت مدارس مشهور به «فرهنگ» برد که سال پیش به ابتکار دکتر غلامعلی حداد عادل تأسیس شد و اکنون چندین شعبه از آنها در سطح تهران فعال هستند؛ مدرسه‌ای که مهم‌ترین هدفش تربیت دانش‌آموزان در رشته علوم انسانی با رویکرد مباحث بومی است.


اگرچه این فرضیه از سوی مسئولان آموزش و پرورش رد می‌شود، اما همچنان این سؤال برای افکار عمومی باقی می‌ماند که رویکرد مدارس فرهنگی که قرار است از این پس علوم انسانی را تدریس کنند چیست و چه نسبتی با بومی‌سازی علوم انسانی در دانشگاه‌های کشور دارد؟ سوای این، سپردن این موضوع، به طور اختصاصی به مدارس «فرهنگ» به چه دلیل صورت گرفته است؟ دیگر اینکه این تصمیم بر اساس چه مبنای قانونی استوار شده است؟


اسفندیار چهاربند در این باره به «ایران» می‌گوید: «ورود به رشته علوم انسانی بسیار آسان بود، برای همین هر دانش‌آموزی که معدل پایین داشت وارد رشته علوم انسانی می‌شد و سطح این رشته به لحاظ کیفی پایین آمده بود. به همین علت از سال تحصیلی آینده دانش‌آموزانی که علاقه‌مند به رشته علوم انسانی هستند می‌توانند در مدارس استعداد‌های درخشان، نمونه دولتی و مدارس فرهنگ ثبت‌نام کنند و به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم تا ورود به رشته‌های ادبیات و انسانی دیگر برای دانش‌آموزان سهل و ساده نباشد. از این پس هر دانش‌آموز که معدل پایین دارد نمی‌تواند وارد این رشته شود و استعداد حرف اول را در رشته ادبی می‌زند.»


او می‌گوید: «براساس آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است، ارتقای کیفی رشته علوم انسانی مدنظر است اما با سیستم فعلی فقط به لحاظ کمی ارتقا پیدا می‌کنیم. در سند تحول بنیادین بر شناسایی استعدادهای برتر و هدایت آنها به ادامه تحصیل در رشته‌های علوم انسانی تأکید شده است. بنابراین تلاش می‌کنیم مدارس فرهنگ را تقویت کنیم تا به ارتقای کیفیت تحصیل در این رشته بینجامد.»


وی با تأکید بر اینکه "باید وضعیت علوم انسانی را به سمت کیفیت پیش ببریم"، تصریح می‌کند: «باید دانش‌آموز و دانشجوی فعال و کوشای این رشته بداند که برای فکر او سرمایه‌گذاری شده است. باید زمینه‌ای فراهم شود تا دانش‌آموز بپذیرد که می‌تواند در این جایگاه نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. ما می‌خواهیم با تخصصی کردن این رشته به دانش‌آموزان و دانشجویان دانشگاه‌ها کمک کنیم. شاید دانش‌آموزان هم به این نتیجه رسیده‌اند که این رشته نمی‌تواند نیازهای اصلی جامعه را برآورده کند، چراکه هیچ‌وقت در محیط آموزشی به‌گونه‌ای کاربردی و برای رفع آسیب‌ها آموزش داده نمی‌شود و بیشتر از آنکه جایگاه «درکی» داشته باشد، جایگاه حفظ کردن‌های طوطی وار را دارد. بنابراین در برنامه‌های ما است که سرانجامی به این وضعیت دهیم.»


وی تأکید می‌کند: «در حال حاضر حدود 12 مدرسه فرهنگ در سطح شهر تهران داریم که با توجه به اینکه باید هر منطقه آموزشی دارای یک دبیرستان فرهنگ باشد، حداقل 24 مدرسه دیگر تا سال آینده راه‌اندازی می‌کنیم. البته در مناطقی که جمعیت دانش‌آموزی آنها بالای 15 هزار نفر است، دو مدرسه فرهنگ تأسیس می‌شود.»


با این حال، مسعود ثقفی سخنگوی اداره آموزش و پرورش شهر تهران، تعطیلی رشته علوم انسانی در مدارس دولتی را رد می‌کند و می‌گوید: «این برداشت غلط رسانه‌ها بوده است. مگر می‌شود رشته علوم انسانی را در مدارس دولتی تعطیل کرد؟»


وی می‌گوید: «مدیریت 12 مدرسه فرهنگی که در تهران وجود دارد بر عهده وزارت آموزش و پرورش است و این مدارس به صورت هیأت امنایی اداره می‌شوند.»


ثقفی اعلام می‌کند: «مدرسه فرهنگ آقای حداد عادل غیرانتفاعی است و این مدارس با هم تشابه اسمی دارند.»


تصمیمات شتابزده نگیریم


با این حال بسیاری از کارشناسان تعلیم و تربیت بر این باورند که با این تصمیم شاید رشته علوم انسانی محدود شود و دانش‌آموزان علاقه‌مند به این رشته هم به علت نبود مدرسه نمی‌توانند در رشته مورد علاقه‌شان تحصیل کنند. از سوی دیگر برخی کارشناسان هم می‌گویند اگر می‌خواهیم درباره رشته علوم انسانی تصمیم‌گیری کنیم باید همه جوانب را در نظر بگیریم؛ همچون دانش‌آموزان بی‌بضاعتی که در مناطق محروم هستند.


محمود مهرمحمدی رئیس دانشگاه فرهنگیان در این باره می‌گوید: «نکته مهم در تصمیم مسئولان آموزش و پرورش این است که آنها «همه» دانش‌آموزان را ببینند، تهران فقط کل ایران نیست. مسئولان اگر می‌خواهند در رشته علوم انسانی موفق شوند باید نحوه تدریس در این رشته را تغییر دهند، چراکه دانش‌آموزان علوم انسانی فقط مباحث درسی را حفظ می‌کنند، همچنین باید معلمان با انگیزه‌تر را به مدارس بیاورند، امکانات علمی مدارس را افزایش دهند و نحوه پژوهش کردن را به دانش‌آموزان این رشته در همان مدارس دولتی یاد دهند. فکر نمی‌کنم با تغییر مدرسه بتوان دانش‌آموز با استعدادتری تربیت کرد. این قضیه عدالت آموزشی را هم زیر سؤال می‌برد.» 




تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن