واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دکتر محمود فاطمی عقدا رییس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به نقش مسکن در اقتصاد ایران به خبرنگار تراز گفت: مسکن در ایران جز لاینفک اقتصاد بوده و اقتصاد مسکن نیز جز پارامترهای تاثیر گذار در اقتصاد کلان کشور است که نمی توان این موضوع را نادیده گرفت.
به گزارش تراز ،دکتر محمود فاطمی عقدا رییس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به نقش مسکن در اقتصاد ایران به خبرنگار تراز گفت: مسکن در ایران جز لاینفک اقتصاد بوده و اقتصاد مسکن نیز جز پارامترهای تاثیر گذار در اقتصاد کلان کشور است که نمی توان این موضوع را نادیده گرفت. وی افزود: در حوزه مسکن در کمتر دوره ای با یک وضعیت پایدار طولانی مدت روبه رو بوده وعموما بعد از چند سال رشد با یک رکود طولانی برخورد کرده و مجددا یک جهش قیمتی داشته ایم.
فاطمی عقدا درباره دلایل این موضوع اظهار داشت: دلیل این موضوع، بحث اثرگذاری آن در اقتصاد کلان است که باعث می شود هر از چند گاهی بازار سرمایه به سمت مسکن رو آورد. وی ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که می تواند چنین فرصتی را فراهم کند تا بازار سرمایه به این سمت بیاید به مسائل به فرهنگی و قوانین ما مربوط می شود.
وی درتوضیح این موضوع گفت: در قوانین قضایی ایران مهمترین، مناسبترین و مطمئن ترین تضمین، ملک است. یعنی اگر فردی گرفتار شود فقط سند ملک است که می تواند او را به صورت موقت آزاد کند. از طرفی در سیستم بانکی ما نیز مطمئن ترین و قابل قبول ترین وثیقه یا سند معتبر سند ملک محسوب می شود که فرد به واسطه آن می تواند از تسهیلات بانکی استفاده کند.
این کارشناس حوزه مسکن تصریح کرد:همه این دلایل دست به دست هم داده اند تا خانه داشتن در کشور ما به یک اصل مبدل شود. این موضوع در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم نمود دارد که بایستی همه افراد از یک سرپناه مناسب برخوردار باشند. لذا همین امر به دلالان حوزه فساد اجازه داده که به عنوان یک حوزه مطمئن از مسکن استفاده کنند.
وی درباره تجربه کشورهای توسعه یافته در این زمینه خاطرنشان کرد: مسکن در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته عرصه تاخت و تاز دلالان و واسطه گران نبوده و بازار سودآوری از این جهت وجود ندارد. فاطمی عقدا ضمن اشاره به وضعیت مسکن در این کشورها اظهار داشت: مسکن در این کشورها بیشتر به عنوان یک کالای مصرفی محسوب می شود. ضمن اینکه شما امروز در کشورهای توسعه یافته ای مانند انگلیس اگر ملکی خریده و سال آینده آن را بفروشید باید با کسر قیمت و کمی ضرر این کار را انجام دهید در صورتی که در ایران اصطهلاک مسکن هیچ معنایی ندارد.
این استاد دانشگاه در خاتمه افزود: تنها راهی که پیش بینی شده و بررسی ها نشان میدهد تنها راه حل این مشکل است تولید مسکن در حد نیاز است. یعنی متناسب با نیاز جامعه و تعداد خانواری که هر ساله شکل می گیرد مسکن جدید ساخته و به بازار عرضه شود.
زمانبندی انتشار: 15 آذر 1394 - 12:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]