تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828878015




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییرات اقلیمی خاورمیانه و جنگ


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تغییرات اقلیمی خاورمیانه و جنگ
همچنین تولید چهار محصول عمده غذایی در جهان شامل برنج، گندم، ذرت و سویا در طول یک دهه، هفت درصد کاهش یافته است.
زمین و نیروی کار دو منبع اصلی تولید ثروت‌اند که سرمایه‌داری از دل آنها ارزش اضافه بیرون می‌کشد.

به گزارش شرق، برخلاف نیروی کار که به‌نظر می‌رسد همچنان می‌تواند به زیست تحت استثمار خود ادامه ‌دهد بحران محیط‌زیست نه‌تنها ادامه نظام سرمایه‌داری که ادامه نژاد انسان و امکان حیات او بر کره زمین را با تردید جدی مواجه ساخته است.

سرنوشت احزاب سبز اروپایی مثل حزب سبز آلمان - و اتحاد با مرکل در جنگ علیه عراق و سیاست‌های دست‌راستی - و همچنین مبارزه ساده‌انگارانه به سبک «ان‌جی‌او»های محیط‌زیستی و عدم تأثیرگذاری آنها در برابر اتحاد دولت‌ها و شرکت‌های چند‌ملیتی به وضوح نشان می‌دهد با اتخاذ موضعی صرفا اخلاقی نمی‌توان بحران تغییرات اقلیمی را حل کرد.

جنبش محیط‌زیست برای تغییر واقعی شرایط باید با مبارزه ضدسرمایه‌داری، چه در سطح محلی و چه در سطح جهانی، گره بخورد.

سال ٢٠١٥ گرم‌ترین سال کره زمین از زمان ثبت داده‌های هواشناسی شناخته شده است. در ۲۰ سال گذشته بیش از ۶۰۰‌ هزار نفر بر اثر فجایع زیست‌محیطی مثل سیل و سونامی و توفان جان خود را از دست داده‌اند که ٩٠ درصد آنها از کشورهای توسعه‌نیافته بوده‌اند.

همچنین تولید چهار محصول عمده غذایی در جهان شامل برنج، گندم، ذرت و سویا در طول یک دهه، هفت درصد کاهش یافته است. تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین علاوه بر تأثیر مستقیم بر زمین و بحران‌هایی مثل خشک‌سالی، نابودی کشاورزی و حیوانات گیاه‌خوار و تبدیل زمین‌های کشاورزی به بیابان و کمبود آب و منابع غذایی باعث بحران‌های منطقه‌ای و جهانی غیرمستقیم مثل جنگ، مهاجرت و مسئله امنیت شده است که طبق پیش‌بینی سازمان‌های مربوطه در دهه‌های آینده، افزایش خواهد داشت.

جزیره‌های متعدد دریای چین جنوبی، سواحل آمریکا، روسیه، کانادا، دانمارک و سوئد از مناطقی‌اند که تغییرات اقلیمی، شرایط زندگی و امنیت را در آنجا دگرگون خواهد کرد. همچنین آب‌و‌هوای مناطق مدیترانه‌ای رو به خشک‌شدن است و در آینده موجب مهاجرت از کشورهای اروپای جنوبی مثل ایتالیا، یونان و اسپانیا به سمت کشورهای اروپای شمالی می‌شود.

 نمونه سوریه یکی از مواردی است که در گیر‌و‌دار جنگ داخلی در آن، نقش تغییرات اقلیمی در بروز بحران از نظر مخفی ماند. جشا هالند در پروژه‌ای تحقیقاتی به بررسی این موضوع پرداخته است.

البته گره کوری از عوامل متعدد موجب شد از زمان سرکوب بهار عربی در این کشور، هرج‌و‌مرج خونین در سوریه تا امروز به وجود ‌آید. در سال ٢٠٠٦، چندین سال قبل از اولین تظاهرات در درعا و شلیک اولین گلوله در دمشق، خشک‌سالی گسترده‌ای در سوریه اتفاق افتاد که به هیچ‌وجه شباهتی به یک خشک‌سالی معمولی و نمونه‌های مشابه قبلی در منطقه نداشت و هنوز هم ادامه دارد.
 
کارشناسان این خشک‌سالی را طولانی‌ترین خشک‌سالی برآورد می‌کنند که از زمان رونق کشاورزی در هلال حاصلخیز١ از ده‌ها ‌هزار سال قبل اتفاق افتاده و باعث بیشترین تلفات محصولات کشاورزی شده است. در طول این خشک‌سالی در شمال شرقی سوریه، ٨٥ درصد از دام‌های دامداران تلف شدند.

در مناطق شمالی سوریه که پیش از آن قطب کشاورزی سوریه بود، ٧٥ درصد از کشاورزان، کل محصول سالانه خود را از دست دادند. بحران خشک‌سالی در سوریه که هر سال با سو‌ءمدیریت، شدید و شدیدتر می‌شد، تکانه مهمی در جامعه‌ای بود که از مدت‌ها پیش اختلافات عمیق قومی و مذهبی و تنش‌های سیاسی و اقتصادی در زیر پوست آن نفوذ کرده بود.

در طول این بحران، قیمت غذا نزدیک به ٣٠ درصد افزایش یافت و بخش‌های بزرگی از طبقات محروم جامعه سوریه دچار سوء‌تغذیه شدند. تقریبا دو ‌میلیون نفر سوری که زندگی‌شان از طریق کشاورزی می‌گذشت - در حدود ١٠ درصد جمعیت سوریه – معیشت خود را در حال نابودی می‌دیدند و اغلب به نواحی حاشیه‌ شهرهایی مثل حمص و دمشق هجوم آوردند؛ شهرهایی با زیرساخت فقیر که پیش از آن، خود مقصد پناهندگانی از عراق و برخی کشورهای دیگر بودند و از این پس رقابتی خصمانه بر سر مسکن، کار و آب و غذا در آنها بالا گرفت. محرومیت و ناامیدی از تغییر شرایط موجب شد تعداد زیادی از سوری‌ها به خیابان‌ها بریزند.

این تحولات در نهایت منجر به یک جنگ ویرانگر داخلی شد که تا امروز ادامه دارد. تضادهای موجود در جامعه سوریه پس از آن، درها را به روی تجاوز داعش باز کرد. این مسئله به‌سرعت به جنگی منطقه‌ای بدل شد و موجی از مهاجران سوری را روانه اروپا کرد که در‌حال‌حاضر یکی از حادترین بحران‌های اروپا محسوب می‌شود.

عوامل انسانی و سوخت‌های فسیلی مثل دیگر مناطق جهان، عامل اصلی در ایجاد تغییرات اقلیمی خاورمیانه محسوب می‌شوند. بر اثر تغییرات انسانی ١٠ مورد از ١٢ مورد از خشک‌ترین زمستان‌ها (با توجه به بیشترین بارش در این فصل) در نواحی مدیترانه‌ای در طول ٢٠ سال گذشته اتفاق افتاده و افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای در این منطقه باعث خشک‌سالی‌های شدیدتر و ماندگارتر شده و خشک‌سالی سه‌ساله‌ای که از ٢٠٠٧ تا ٢٠١٠ بر اثر تغییرات طبیعی جوی پیش‌بینی شده بود، بین دو تا سه برابر شدید‌تر و طولانی‌تر شد.

وقتی به آینده خاورمیانه می‌نگریم الگوهای هواشناسی به ما می‌گویند بارش کمتر و خشک‌سالی‌های بیشتری در آینده به وقوع خواهد پیوست.

سرعت تغییرات بیش از گذشته است و تجربه کارشناسان و مردم در این زمینه کافی نیست. همین نگرانی در مورد نیجریه و مالی و بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آفریقا نیز وجود دارد که تروریسم در آنها رو به افزایش است و با توجه به رشد جمعیت بالا، بروز بحران در آنها بسیار محتمل است. تا زمانی که جنگ در سوریه ادامه داشته باشد، بررسی دقیق سهم خشک‌سالی در شکل‌گیری جنگ، امکان‌ناپذیر است اما آنچه مسلم است اینکه مقامات سوری بعد از تجربه تونس و مصر به موضوع مهم و محوری تغییرات اقلیمی در پیش‌بینی‌های خود بهای چندانی نداده بودند.

مأخذ: The Nation
پی‌نوشت:

١- هلال حاصلخیز یا داسه بارور به بخشی تاریخی از خاورمیانه اطلاق می‌شود که از قدیمی‌ترین تمدن‌های باستانی کشاورزی محسوب می‌شود. این ناحیه با رودهای نیل، دجله، فرات و رود اردن سیراب می‌شود و کشورهای مصر، فلسطين، لبنان و نیز کرانه باختری رود اردن و نوار غزه و بخش‌هایی از اردن، سوریه، عراق، جنوب شرقی ترکیه، غرب و جنوب غربی ایران را دربر می‌گیرد.


تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - 06 December 2015





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن